Wetenschap

Back to the future: “Als je terug in de tijd reist ontstaan er dubbelgangers”

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stel je een toekomst voor waarin je terug in de tijd zou kunnen reizen om je voorouders te ontmoeten. Als je door de tijd reist zouden er verschillende versies van jezelf ontstaan, waarvan sommige in het heden leven en andere naar het verleden gaan.

Je dubbelgangers zouden elkaar uiteindelijk tegenkomen en vervolgens vernietigen. Het klinkt allemaal als sciencefiction, maar een theoretisch natuurkundige meent dat het dichter bij de werkelijkheid ligt dan we denken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ik heb al vaak gehoord dat je terug in de tijd zult reizen als je sneller dan het licht gaat,” zei natuurkundige Robert Nemiroff van de Michigan Technological University. “Hoewel ik een astrofysicus ben, wist ik niet precies hoe dit in zijn werk zou gaan.”

Spookschepen

“Ik werkte het idee verder uit met een student,” ging hij verder. “Stel je een ruimteschip voor op een lanceerplatform op de aarde. Het reist met vijf keer de lichtsnelheid naar een planeet op 10 lichtjaar hier vandaan. Het ruimteschip zou vervolgens terug naar huis gaan.”

“Het is bekend dat je vooruit in de tijd kunt gaan door met hoge snelheid in een ruimteschip te reizen en dan terug te keren,” aldus professor Nemiroff. Hoe dichter je in de buurt komt van de lichtsnelheid en hoe langer de reis, hoe verder je vooruit in de tijd gaat.”

Kun je op dezelfde manier terug in de tijd reizen? Dit kan alleen werken door aan te nemen dat het ruimteschip sneller dan het licht kan reizen. Op basis van een aantal vergelijkingen ontdekte Nemiroff dat gedurende de reis een tweetal spookschepen uit het niets verschenen, één met een negatieve massa en één met een positieve massa.

Vragen

Omdat het licht van het ruimteschip langzamer gaat dan het ruimteschip, zouden aardbewoners bij terugkomst beelden zien van een ruimteschip dat vertrekt en een ruimteschip dat arriveert. Acht jaar later zou een beeld van het ruimteschip op het lanceerplatform nog steeds zichtbaar zijn, evenals twee afbeeldingen van het ruimteschip tijdens het vertrek en de terugkeer.

Na ongeveer 10 jaar zouden de spookschepen elkaar vernietigen en zou één enkel ruimteschip op het lanceerplatform staan. Hetzelfde zou gebeuren met ieder ander object dat terug in de tijd gaat.

Dit experiment roept de nodige vragen op. Waar bestaan de dubbelgangers uit? En hoe weet je wie ‘de echte’ is? Omdat er nog niemand in is geslaagd om een object met massa sneller dan het licht te laten reizen, kunnen we voor nu alleen maar gissen. Het onderzoek van professor Nemiroff staat op arXiv. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[LiveScience, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x