CoronaBinnenland

Wob-documenten geven ‘onthutsend beeld’ van coronabeleid dat werd aangestuurd vanuit Torentje en NCTV

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Wie had tijdens corona de crisisaansturing in handen in Nederland? De Nederlandse bevolking was in de veronderstelling dat het bij het ministerie van VWS, het OMT en het RIVM lag.

De regie lag echter bij terrorismecoördinator NCTV. De maatregelen werden door de NCTV aangedragen en in het Torentje besloten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zoals de mondkapjes, zonder OMT-advies. Sterker nog: het was zelfs zo erg dat VWS vraagtekens zette bij de maatregelen en om onderbouwing vroeg, ontdekte data-analist Cees van den Bos.

Not amused

Het mondkapje als maatregel, bedoeld om het gedrag van mensen te beïnvloeden, kwam niet uit het OMT of VWS, maar vanuit de NCTV.

Statisticus Herman Steigstra zegt hierover: “Mondkapjes waren naar nu blijkt helemaal geen onderdeel van het OMT-advies, maar ‘consistentie vanuit het Torentje’. Van Dissel heeft het belang van mondkapjes ook altijd ontkend. Volg de politiek, niet de wetenschap is het credo dus.”

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wees er af en toe op dat de Tweede Kamer moest worden geïnformeerd omdat het een inperking van grondrechten betrof. Het ministerie was zo nu en dan ‘not amused’ over de strenge maatregelen.

Dictatoriale obscure rol

“Is het niet de hoogste tijd voor een reflecterende uitzending over de dictatoriale obscure rol van de NCTV in coronatijd?” vraagt medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Dat is immers de club die bepaalde, de rest voegde zich.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL) reageert: “Onthutsend beeld van het coronabeleid dat werd aangestuurd vanuit het Torentje (Rutte zelf) en vanuit de NCTV. Het ministerie van VWS , OMT en RIVM waren vaak onaangenaam verrast door de strengheid en willekeur aan onzinnige maatregelen.”

4.8 239 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
6 maanden geleden

Sociaal experiment zonder weerga!

Politicus
Politicus
6 maanden geleden

Tribunalen!

Nomen nescio
Nomen nescio
6 maanden geleden

Voorbereiding voor de derde wereldoorlog?

Teuwen Harry
Teuwen Harry
6 maanden geleden

Dringend opruimen die corrupte boel. Voor de rechtbank ermee en streng straffen

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x