Homepagina » Buitenland » Hoe Amerika landen ‘per ongeluk’ terug naar de steentijd bombardeert
Hoe Amerika landen 'per ongeluk' terug naar de steentijd bombardeert

Hoe Amerika landen ‘per ongeluk’ terug naar de steentijd bombardeert

De mainstream media doen de Amerikaanse luchtaanval waarbij tientallen Syrische soldaten om het leven kwamen af als een vergissing. Ze gaan volledig voorbij aan het feit dat de VS en haar bondgenoten geen recht hebben om in Syrië te opereren.

Na een aantal jaren Syrische rebellengroepen te hebben gefinancierd, lanceerde de VS twee jaar geleden een illegale invasie van Syrië. Hoewel de luchtaanvallen gericht zouden zijn tegen de Islamitische Staat, werden zaterdag Syrische soldaten onder vuur genomen en boekte IS een overwinning.

Toch zien de grote Amerikaanse nieuwsmedia dit niet echt als nieuwswaardig. Ze gaan er gewoon van uit dat Amerikaanse invasies de normaalste zaak van de wereld zijn. De Washington Post schreef maandag dat de verwoestende luchtaanval in Deir el-Zor een ‘vergissing’ was en een bedreiging vormde voor het staakt-het-vuren.

Er werd niet geschreven over het feit dat de VS en haar bondgenoten het Syrische luchtruim routinematig schenden om aanvallen uit te voeren. Ook is het geen schandaal dat het Amerikaanse leger en de CIA Syrische rebellen bewapenen en trainen. Kennelijk heeft de VS het recht om waar dan ook in te grijpen, om welke reden dan ook.

President Barack Obama sprak zelfs openlijk over het uitvoeren van aanvallen in zeven verschillende landen waaronder Syrië. Toch wordt hij in de media ‘zwak’ genoemd omdat hij niet nog meer landen binnenvalt.

Presidentskandidaat Hillary Clinton heeft beloofd de invasie van Syrië uit te breiden. De agressie wordt verbloemd met mooie woorden als ‘veilige zone’ en ‘no-fly zone’. Hoe dan ook betekent dat nog meer dode Syrische soldaten.

Als minister van Buitenlandse Zaken gebruikte Clinton soortgelijke taal om de oorlog in Libië en een ‘regimeverandering’ te rechtvaardigen, die vijf jaar gewelddadige politieke chaos tot gevolg hadden.

Als je in een echt democratisch land zou leven met echte professionele nieuwsmedia, zou je verwachten dat deze ontspoorde supermacht, die vrijwel alle internationale wetten en verdragen aan zijn laars lapt, geregeld het onderwerp zou zijn van discussie en kritiek.

Het rechtvaardigen van ‘regimeverandering’

In plaats daarvan blijven de Amerikaanse mainstream media oorlogspropaganda verspreiden tegen ieder land dat weigert de imperialistische eisen van Amerika in te willigen. Met name de New York Times is veranderd in een propaganda-orgaan.

Op zondag omschreef de krant een bezoek van president Assad aan een plaats die onlangs werd heroverd op de rebellen als volgt: “Assad glimlacht terwijl Syrië brandt. Op de dag na zijn 51e verjaardag hield Bashar al-Assad, de president van Syrië, een zegetocht door de stoffige straten van een verwoest en leeg rebellenstadje dat zijn troepen hebben uitgehongerd.”

“Ondanks dat door Rusland en de VS een staakt-het-vuren is aangekondigd zei Assad dat hij vastbesloten is alle gebieden te heroveren op de terroristen. Met terroristen bedoelt hij iedereen die tegen hem is.”

Het artikel is duidelijk bedoeld om Assad af te schilderen als een sadistisch monster, in plaats van een leider die strijdt tegen een rebellenbeweging die is bewapend en gefinancierd door de VS. Na de Amerikaanse luchtaanval op de Syrische legerbasis, waarbij vele onschuldige mensen om het leven zijn gekomen, neemt de krant opeens een hele andere houding aan en wordt gesproken van een ‘vergissing’.

Valse aanklacht

De krant schreef verder dat Assad ‘burgers heeft bestookt met gas’, terwijl de aanval met saringas op 21 augustus 2013 buiten Damascus nu blijkt te zijn uitgevoerd door rebellen die op die manier de VS meer wilden betrekken bij de strijd.

We leven in een wereld waarin propaganda het debat over het buitenlandse beleid domineert en ook al blijkt achteraf dat er leugens zijn verkondigd om oorlogen in Irak en Libië te rechtvaardigen, de media blijven mensen die vraagtekens zetten bij de laatste lading propaganda wegzetten als ‘apologeten’.

We zijn niet één keer misleid, we blijven misleid worden. De New York Times en Washington Post halen ook fel uit naar de Russische strijd tegen organisaties die worden gefinancierd door de Amerikaanse overheid of miljardair George Soros, die openlijk heeft opgeroepen tot de afzetting van Poetin.

Nergens schrijven beide kranten over de lange geschiedenis van Amerikaanse coups. Al vaak financierde de VS groepen om propaganda te verspreiden en op die manier de geloofwaardigheid van hun leiders te ondermijnen. Het gebeurde in 1953 in Iran (Mosaddegh) en in 2014 in Oekraïne (Janoekovytsj).

Complot

Mensen die doorhebben wat er gebeurt worden door de kranten belachelijk gemaakt, hun denkbeelden afgedaan als een soort paranoïde complottheorie.

Volgens gouverneur van de Russische regio Samara Nikolaj Merkoesjkin worden de economische problemen in Rusland niet veroorzaakt door westerse sancties, maar door een complot van president Obama en de CIA om Rusland te ondermijnen. De oppositie wordt betaald door de Amerikaanse overheid, die ook verantwoordelijk is voor de instorting van de olieprijs en de opkomst van Islamitische Staat, zei hij.

Hoewel de New York Times Merkoesjkin belachelijk probeert te maken, berusten zijn uitspraken grotendeels op waarheid. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de Amerikaanse overheid op allerlei manieren probeert een ‘regimeverandering’ af te dwingen in Moskou.

Als de VS de Oekraïense president Janoekovytsj afzet, wordt er gesproken van een ‘legitieme coup’, maar als de Krim besluit zich af te scheiden van Oekraïne om zich weer bij Rusland te voegen, is er ineens sprake van een ‘Russische invasie’, terwijl de Russische soldaten al die tijd al op de Krim waren gestationeerd.

De door Amerika gesteunde pogingen om het verzet in het oosten van Oekraïne de kop in te drukken, waarbij vele duizenden Oekraïeners zijn omgekomen, werden bestempeld als ‘anti-terreuroperatie’, terwijl Russische hulp aan rebellen in de media wordt gezien als ‘agressie’.

De Amerikaanse media vinden het niet vreemd dat hun overheid in Verweggistan luchtaanvallen uitvoert en daarbij onschuldige mensen doodt, maar roepen moord en brand op het moment dat Rusland hulp verleent aan etnische Russen die aan de grens met Rusland worden aangevallen.

Geen coup?

De New York Times concludeerde dat er geen coup is geweest in Oekraïne. De krant negeerde het telefoongesprek tussen onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en de Amerikaanse ambassadeur Geoffrey Pyatt over wie de nieuwe leider van Oekraïne moest gaan worden.

Het bewijs voor de coup was zo overweldigend dat zelfs George Friedman, oprichter van Stratfor, in een interview zei dat de afzetting van Janoekovytsj ‘het meest flagrante voorbeeld van een coup ooit was’.

Als Russische hackers duistere zaken van prominente Amerikanen onthullen, wordt de aandacht vooral gericht op de hackers en niet zozeer op de duistere zaken. De mainstream media blijven volhouden dat het Russische volk Poetin niet echt steunt, terwijl uit peilingen blijkt dat tot wel 80 procent van de Russen hem steunt.

Volgens de New York Times moet Poetins populariteit een soort truc zijn, een geval van totalitaire onderdrukking van het Russische volk waar alleen iets aan kan worden gedaan met geld van Soros.

De realiteit is dat de New York Times, de Washington Post en andere grote Amerikaanse kranten met twee maten meten: één voor ‘vijanden’ en één voor de Amerikaanse overheid. Ze mogen dan beweren dat Assad een tiran is, maar hoe zit het dan met al die Amerikaanse leiders en journalisten aan wiens handen het bloed van miljoenen Irakezen, Afghanen, Jemenieten, Syriërs en Somaliërs kleeft?

[Common Dreams]


Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Inderdaad de terroristen, dat zijn wij.
  Ook Nederland heeft geen recht te bombarderen.

  18 likes
 2. Nadat de VS “per ongeluk” het Syrische leger bombardeerde, beschuldigd de VS nu Rusland en Syrië van het bombarderen van een voedselkonvooi voor Aleppo. Dit is weer een mooie aangelegenheid om de Russen en Syriërs zwart te maken en zonder bewijs hiervoor, weer de wereld voor de gek houdt.
  Je zou als Syrische president (en de Russen) wel gek zijn om je eigen bevolking te onthouden van voedsel en medicijnen. Dan jaag je zelf de bevolking tegen je in het harnas.

  MAAR we vergeten 1 ding!!! IS beschikt over Russische straaljagers. En daarmee kun je heel makkelijk de bevolking van Syrië voor de gek houden. En omdat het dus Russische straaljagers kun je de Syrische en Russische regeringen weer makkelijk de schuld geven.
  Vervolgens trap iedereen er weer in.

  In 2014 stond in de jerusalemonline al een artikel over het trainen van IS piloten wat ontdekt was door een “Britse organisatie” en de VS ontkende dit weer.
  http://www.jerusalemonline.com/news/middle-east/the-arab-world/isis-using-jetfighters-8916

  De vraag is dan, waarom wij door de media hierover toen niet zijn geïnformeerd.

  De VS denkt iedereen maar voor de gek te kunnen houden, maar uiteindelijk vallen ze toch een keer door de mand.

  15 likes
 3. Hoop maakt z'n eigen magie

  Landen, zoals Rusland en Syrie, en China ook, zouden de USA, keer op keer duidelijk kunnen maken, daar niet welkom is, en weg moet gaan.
  Waarom onderhandelen, terwijl de USA daar niks te zoeken heeft?
  Duidelijkheid is bij dominantie waarschijnlijk het ………meest duidelijk.

  Net zoals bij kleine kinderen.
  Hoe duidelijker je bent, des te meer je bedoeling snappen.

  14 likes
 4. En de volgzame, infantiele Nederlandse MSM neemt het weer klakkeloos over. Die denken echt zelf helemaal niet na. Ik heb me zelden zo geërgerd aan de imbecielen van de NOS en RTL als afgelopen dagen. Hoe hersenloos moet je zijn om – alsof het volkomen normaal is – te melden dat Assad zijn eigen land bombardeerd en hulp. Dat slaat toch helemaal nergens op!?

  10 likes
 5. kort gezegd,overal waar het schieten is,zit de VS er wel op de een of andere manier achter.
  Die Terroristische groepen zijn een geschenk uit de hemel voor ze,elk land wat een probleem heeft met de VS,daar duiken ze plots op.
  al qaida was al afgezaagd en uitgemolken,dus nu weer een nieuwe club die het vuile werk doet voor ze.

  7 likes
 6. Na WOII hebben de in de overheidsadministratie geïnfiltreerde psychopaten die o.a. “verantwoordelijk” zijn voor de kenmerkend ‘pure evil’ krankzinnige -militair nutteloze of zelfs contraproductieve- extreem gruwelijke afslachting van geheel Dresden, voor normale overheidspersonen ondenkbaar, met vrijwel alle 1,2 miljoen daar op dat moment verblijvende vluchtelingen, oorlogsgewonden, vrouwen, kinderen, bejaarden, krijgsgevangenen en dwangarbeiders, een niet verkiesbare en onaantastbare STAAT IN DE STAAT gevormd (mogelijk voor een groot deel om hiermee weg te komen), die tot op heden, kenmerkend voor dit type krankzinnigheid uit op zo groot mogelijke NAARGEESTIGE macht en controle, doorkankert.

  Onze bevreemdende (dit woord duikt vaak op bij psychopathisch geschuifel) “verzetsprins” te Londen, tevens levenslang ingezworen SS’er, hebben ze tot stadhouder van hun vazalstaat hier gemaakt, omdat hij hen aanbood om het -onverbeterlijk de Oranjes de rode lijn overschrijdend rustig de hel in volgende- Oranje netwerk binnen het ambtenarenapparaat van door dergelijke psychopaten kenmerkend pragmatisch zo (heimelijk als W.A., die onder de raampjes van de Gouden Koets het volk de middelvinger geeft) genoemde ‘gullible fools’ hier, te misbruiken om Echte, in deze zaak neutrale en (i.t.t. Bernhard) bevoegde Nederlandse ambtenaren die proces-verbaal aangaande Dresden hadden opgemaakt, te “neutraliseren”.

  De (illegale) Staat in de Staat of ‘deep state’ in de USA wordt ook zo gezien door USA politicus Rand Paul, die echter “Dresden”, als een glimp van het -indien deze hallucinatoire toestand tenminste ten volle wordt begrepen/in alle consequenties wordt omvademd- zo aansprekende (d.m.v. tot op heden doorgaande ‘psy-op’ geminimaliseerde, gemanipuleerde, gebagatelliseerde, verhulde, op alle fronten zoals aantal slachtoffers, ingezette soort en hoeveelheid strijdmiddelen, aantallen zware bommenwerpers e.d. naar beneden gelulde en ondergesneeuwde) WARE gezicht van dit MONSTERLIJKE kankergezwel, om kennelijk hem moverende redenen (Amerikanen denken nogal dat zij alles mogen, dus politiek wellicht niet handig…..) NIET VERMELD.

  5 likes
 7. Dat Amerika of dé VS erachter zit, kun je eigenlijk niet zeggen.

  De burgers daar denken dat ze vrij zijn en in een democratische rechtsstaat leven die voorbeeldig is voor de rest van de wereld.

  Maar ze denken bijv. ook, dat de zoon van Donald Trump recent een pterodactylus en triceratops heeft geschoten tijdens een jachtpartij.

  Laat staan dat ze dus een door intelligente ‘adapted compensated psychopaths’ van het kaliber Allen Dulles en Bernhard zur Lippe Biesterfeld in het geniep tijdens WOII overgenomen ‘deep state’ in de gaten hebben.

  Hier in Nederland zijn ze dan wel íets slimmer maar ook niet al te veel. De pterodactylus zal hier niet zo vaak voor zoete koek geslikt worden, maar de door ‘adapted compensated psychopaths’ hier gevormde ANTI- DEMOCRATISCHE ‘deep state’……….daarbij verliest de massa (inclusief hooggeschoolden) de aansluiting of schiet in de ‘cognitieve dissonantie’.

  4 likes
 8. Tja die bombardementen zijn in geen enkel geval goed, niet van de VS en niet van de Russen.

  Wat mij betreft gaat het leger ingezet worden om de Europese grenzen te bewaken en dan geen enkele moslim Europa meer in. Vervolgens alles uitzetten dat niet integreert of niet wenst te integreren of er op enige wijze radicaal gedachtengoed op na houdt vanuit Islamitische kringen.
  Daarna mag de kinderbijslag behoorlijk omhoog zodat Europa weer gaat lijken op het mooie continent dat het zou moeten zijn. Zonder vergiftiging vanuit de ridicule ‘religie van de vrede’.

  4 likes
 9. Ooit bestond er een operatie ” Paperclip”. Na WWII zijn 10.000 Duitse wetenschappers en ingenieurs overgebracht naar de V.S. Al hun kennis is gebruikt om van de V.S. een wereldmacht te maken. Daarvoor stond de V.S. op de 5e plaats als machtigste land. W.v.b. het bombarderen van Aleppo. De Engelsen onder leiding van de oorlogscrimineel Churchill maakte van Dresden een ruïne. Strategisch volledig overbodig, 2 maanden voor de bevrijding. En dezelfde Kelten hebben de grenzen in het Midden-Oosten vastgesteld na WWII. Gewoon rechte lijnen getrokken onder het motto: ” Wat interesseren mij “die Gasten” die daar wonen nou”. De lachende derde in dit gezelschap is Israel. Zij hebben immers onder de van Assad gestolen Golanhoogten de grootste olievoorraden ter wereld. De Zionisten wachten rustig hun kans af. Zionisme= het Grootste Gezwel van de laatste 100 jaar en een beetje de 100 jaar ervoor. En maar roepen dat iedereen een terrorist is. Dat doen alleen Jodenknechten.

  4 likes
 10. “God said he was the father of and earth was the mankind; that nature was the law; that the animals, and fish and plants beyond nature, and that man only was sinful.

  You ask me to plow the ground!
  Shall I take a knife and tear my mother’s bosom?
  Then when I die she will not take me to her bosom to rest.
  You ask me to dig for stone!
  Shall I dig under her skin for her bones?
  Then When I die I cannot enter her body to be born again.
  You ask me to cut grass And make hay and sell it, and be rich like white men!
  But how dare I cut off my mother’s hair?

  Chief Smoholla of the Wanapun tribe – 1885

  3 likes
 11. ja,rusland bombardeert en gaan daarna met hulpgoederen naar binnen?
  jazeker ik heb het gisteren zelf gezien.
  is heeft straaljagers van poetin gekregen??????
  die lui zijn nog te stom om uit te rekenen hoeveel 1+1 is
  nee als ze straaljagers hebben dan zitten er turken of amerikaanse piloten in.

  3 likes
 12. Als de bail-in binnenkort word geactiveerd. Dan zullen de heren in de witte jassen en zwarte jassen wel eens anders piepen. Wir schaffen das, yes we can.

  2 likes
 13. Correctie.

  Amerikaanse SCHADUW regering.

  Geen enkel ‘westers’ land is soeverein.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

brees

BBC-presentatrice Anna Brees kan leugens en propaganda bij BBC niet meer verdragen en stapt op. Dit stoort haar nog het meest

De BBC, de Britse publieke omroep, is ...

zweedse

Dit Zweedse meisje is net zo oud als Greta Thunberg en heeft een belangrijke boodschap, maar niemand kent haar. De reden is bespottelijk

Izabella Nilsson Jarvandi is 16 jaar oud ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.