UFO

VIDEO: “UFO valt Talibankamp in Afghanistan aan”

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een filmpje van een driehoekig ‘schip’ dat het vuur opent op een Talibankamp in Afghanistan heeft volop de aandacht in de media. Het bericht heeft inmiddels ook ons land bereikt.

“Te zien is hoe een UFO een Talibankamp aanvalt en vernietigt. Het grijze, driehoekige toestel zou boven de oostelijke stad Asadabad zijn verschenen. Terwijl NAVO-troepen op de voorgrond toekijken, komen er plotseling knipperende lichten uit de onderkant van het mysterieuze object,” meldden diverse Britse media.

Een seconde later kunnen explosies worden gehoord en ontstaat een enorme rookwolk. De wolk is zo groot dat de UFO enkele momenten niet meer te zien is. Volgens diverse nieuwsberichten is de video, getiteld ‘UFO valt Talibankamp aan’, in maart dit jaar gemaakt door Amerikaanse mariniers. De beelden zijn op het moment van schrijven al bijna een miljoen keer bekeken.

Op internet wordt druk gespeculeerd over de echtheid van de video. Sommigen denken dat het een UFO is die wordt bestuurd door het Amerikaanse leger, terwijl anderen menen dat het een drone is geweest. Weer anderen zeggen dat het filmpje nep is.

Het blijkt inderdaad een nepfilmpje te zijn. Het gaat om een bewerkte versie van een bombardement in Irak in 2009. De video toont de Joint Direct Attack Munition (JDAM), een GPS-geleid wapen van het Amerikaanse leger.

Het wapen is zeer precies ongeacht het weer en relatief goedkoop. Het Amerikaanse leger heeft 2500 complete bommen en 1000 aanpassingspakketten besteld bij de producent McDonnell Douglas. De JDAM wordt het meest gebruikt door de luchtmacht. Meestal hangen de bommen onder een B-52 Stratofortress, die op grote hoogte boven het slagveld gaat hangen en dan op het juiste moment de bom afgooit en wegvliegt (fire and forget).

De makers van het nepfilmpje, een team ‘UFO-jagers’ genaamd Section 51, draaiden de beelden om, bewerkten het geluid, voegden een vliegende schotel toe en haalden zo het wereldnieuws.

Bekijk hieronder de originele beelden:

[Mail Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Een sensatie beluste video die serieuze UFO-opnamen in diskrediet brengen.

Emile
Emile
8 jaren geleden

Ik heb het originele filmpje gezien en daar zat een watermerk in van Section 51 dus het was bij voorbaat al duidelijk dat dit een hoax was.
Ik vraag me af waarom een CGI filmpje of whatever zo’n wereldnieuws was, stond ook in de Telegraaf een paar dagen geleden.
Het stelt niks voor, het heeft geen waarde , het is animatie en deze filmpjes krijgen wereldwijd aandacht, tja, dat zet je toch te denken.
En waarom worden dit soort filmpjes nog gemaakt, je ziet zo dat het een hoax is, in de eerste week op youtube heb je nog enorm veel hits en dan als het duidelijk word dat het een hoax is droppen je aantallen enorm.
Het is dus alleen kicken op het feit dat jouw filmpje de wereld rondgaat en zie daar de Media doet precies wat deze ” groep” vraagt, en dan ook alle media, tja.
En is de boodschap van de groep nou het ridiculen van UFO waarnemingen of het ondersteunen ervan ?
Ik heb echt een grijze schijf boven mn hoofd gehad met daglicht en zoiets als het filmpje kan er zo mee doorgaan maar ik word er niet blij van eigenlijk, maar goed, dat is mijn mening.
Wat is nog echt en wat is CGI ? , nog effe en er is technologie die ervoor zorgt dat niemand dat meer kan onderscheiden en dan hebben we pas een probleem mijn inziens.

Zoidberg
Zoidberg
8 jaren geleden

Wat is de zin hiervan?
Om meer aandacht te genereren voor het UFO onderwerp? Of om het te ridiculiseren?
En die gasten noemen zich UFO jagers?

Jack
Jack
8 jaren geleden

Toch vind ik het typisch dat elke “ufo” video of foto van zo’n slechte kwaliteit is dat je er amper iets op herkent. Of gewoon duidelijk nep zijn zoals de bovenstaande filmpje. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit als echt zou bestempelen. Net zoals de “klokkenluiders” die allemaal mooie verhalen hebben maar nooit tastbaar bewijs. Erg geloofwaardig is het allemaal niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x