Homepagina » Buitenland » Banden tussen Turkije en IS: “Russische campagne ontmaskert best bewaarde geheimen in Midden-Oosten”
Banden tussen Turkije en IS: "Russische campagne ontmaskert best bewaarde geheimen in Midden-Oosten"

Banden tussen Turkije en IS: “Russische campagne ontmaskert best bewaarde geheimen in Midden-Oosten”

De Islamitische Staat verkoopt illegale olie aan Turkije, maar de infrastructuur van de terreurgroep is flink beschadigd als gevolg van de Russische militaire campagne in Syrië. IS lijdt hierdoor naar schatting 1,5 miljoen dollar per dag verlies.

Er is nog een reden waarom Turkije bezorgd is over de Russische luchtaanvallen in Syrië. De Koerden strijden fanatiek tegen IS en een Koerdische overwinning zou hen het recht kunnen geven op een onafhankelijke staat.

Ankara wordt al geruime tijd beschuldigd van het ondersteunen van extremistische groeperingen die de Syrische president Bashar al-Assad proberen af te zetten.

Dubieuze vrienden

Door de Russische campagne in Syrië worden de ‘best bewaarde geheimen in Mesopotamië’ onthuld. Dat stelt de Amerikaanse oud-inlichtingenofficier G. Murphy Donovan, die daarbij verwijst naar de banden tussen IS en Turkije. “Het lijkt Washington niet te deren dat dit NAVO-lid dubieuze vrienden heeft,” zei hij.

“Net als tijdens de Turkse luchtaanvallen tegen de Koerden negeert Obama de alliantie tussen IS en Ankara,” aldus de analist. “Interessant feit: de Verenigde Staten steunen de Koerdische troepen in Irak, omdat zij de enige zijn die kunnen opstaan tegen de terreurgroep.”

Walhalla

“Toen de Amerikaanse president zei dat de Russen ‘gematigde’ rebellen bombardeerden, vertelde hij daar niet bij dat dit dezelfde wapenhandelaren en oliesmokkelaars zijn die de Islamitische Staat financieren,” zei Donovan. “Het zuiden van Turkije is een walhalla voor mensen die zich bezighouden met terreurtraining, wapenhandel en oliesmokkel.”

Westerse leiders hebben besloten hun ogen te sluiten voor de handel die Turkije met IS voert. Sommigen beginnen zich af te vragen of het Westen de terreurgroep wel echt wil uitschakelen.

“Als het vernietigen van IS het doel was, zou Rusland een veel betrouwbaardere bondgenoot zijn van de NAVO dan Turkije,” besloot de analist.

[American Thinker]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
6 jaren geleden

Het machtigste leger ter wereld, een coalitie van meer dan 60 landen (met eveneens zeer gesofistikeerde wapens) die zich hebben laten meeslepen in dit verhaal en niet bij machte zijn om een relatief klein leger terroristen op de knieën te krijgen. Ik geloof met de dag meer dat de VS en haar bondgenoten de terreurorganisatie niet willen uitschakelen maar ze juist nodig hebben. Komt daar in de verte ook nog eens schurkenstaat Saoedi-Arabië om de hoek kijken; een grote ‘vriend’ van de VS. Nu weet ik het zeker: it’s the oil stupid!

kontjes bloot
kontjes bloot
6 jaren geleden

In haar boek”ClassifiedWoman” geeft Sibel Edmonds (ex-FBI insider en whistleblower) een goed beeld van wat voor vuile rol Turkije op het wereldtoneel speelt.
Ook haar website Boiling Frog is de moeite waard. Ze werkt vaak samen met James Corbett (Corbett Report) om de mensen wakker te schudden.
Goed artikel, 9forNews.

frans
frans
6 jaren geleden

Ja? En waar zijn ze dan op uit? Andre?
Nog meer aanslagen, en waarschijnlijk zwaarder, in Europa?
Ook Obama is maar een puppet van het MIC.
Het is toch een volslagen duistere zaak. We gissen allemaal naar wat voor beest er is los gelaten op de wereld.
Maar gissen is nog altijd beter dan ook maar iets van het reguliere nieuws te geloven.
Wat moet een mens met het bericht dat de NAVO zijn AT-wapens in rap tempo vernieuwd?
Kan toch niets anders zijn dan angstverspreiding!
“De oude doen het nog best”. “Of niet soms”. En is het niet ons Europees belastinggeld waarmee de boel wordt vernieuwd?
Je zou zeggen; we werken hard mee via de belastingen om raketten te vernieuwen. MIC.
En het maakt niet uit op wie je stemt!! Geen politieke partij die nee zal zeggen tegen vervanging van verschrikkelijke wapens.
En die zijn er echt niet tegen het zogenaamde Russische gevaar. NEE! Ook een spel dat hoog wordt gespeeld? JA! Met onze belastingcenten! JA!
Trouwens; zijn of worden ze wel vernieuwd? En is dat dan om ons in het HARNAS te jagen? In het angstharnas?
Blijf in het Licht, en in de liefde voor je medemens. Dat is tenminste een dagelijkse oefening!
Je kunt en mag zelfs niet besluiten om morgen je belastingcenten niet meer te betalen. NEE. Dan wordt je opgepakt!
Lekker westers systeem!

Hein van Mares
Hein van Mares
6 jaren geleden

er is toch de mogelijkheid om aan te geven dat je belastingcenten niet naar defensie gaan, of is dat ook al afgeschaft?

x

Check Also

morales

Oud-president Evo Morales: beleid Nieuwe Wereldorde gericht op uitdunnen ‘overbodige bevolking’

De Boliviaanse oud-president Evo Morales zei tijdens ...

kuzu

Kuzu haalt tijdens coronadebat snoeihard uit naar D66’er Jan Paternotte: ‘Wat een eikel’

Kamerlid Jan Paternotte (D66) wees Denk-voorman Tunahan ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

10
0
We lezen graag je reactie!x