Gezondheid

Indiase arts wijdt carrière aan het genezen van ziektes met specerijen

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In verschillende delen van de wereld worden specerijen niet alleen als voedsel, maar ook als medicijn gebruikt. De Indiase arts Bharat B. Aggarwal legt in een boek over geneeskrachtige specerijen uit hoe je ze kunt gebruiken om je gezondheid te verbeteren en ziektes te bestrijden.

“Al van kinds af aan maken specerijen deel uit van mijn leven, mijn dieet en mijn medicijnkastje,” zegt de professor van de Universiteit van Texas. “Ik doe in mijn laboratorium veel experimenten met specerijen. Samen met mijn collega’s ontdek ik de geheimen achter de geneeskrachtige werking van deze oude geneesmiddelen. Die geheimen gebruik ik in de strijd tegen kanker.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de jaren negentig ontdekte Aggarwal dat curcumine, de kleurstof die in kurkuma wordt gevonden, de strijd aangaat met kanker. Hij merkte dat het mogelijk is om op een natuurlijke manier borstkanker, darmkanker en alvleesklierkanker te bestrijden. Momenteel wordt het stofje getest op kankerpatiënten.

Stuk voor stuk krachtige genezers

“De eerste keer dat ik tegen een oncoloog zei dat een bestanddeel van een specerij uit India een antikankerwerking had, verzocht hij me vriendelijk zijn kantoor te verlaten,” zei de professor.

Enkele maanden erna gaf Aggarwal een lezing in India over de heilzame werking van curcumine, waar de oncoloog ook bij aanwezig was. “Ik wist niet dat de wetenschap achter je onderzoeksresultaten zo solide was,” zei de man. Eenmaal terug in Texas wilde hij onderzoek doen naar curcumine en kanker.

Inmiddels is uit tientallen studies gebleken dat curcumine helpt tegen hartziekte, Alzheimer, artritis, prostaatproblemen, psoriasis en verschillende kankers. De arts doet ook onderzoek naar vele andere specerijen: zerumbone in gember, ursolzuur in oregano, quercetine in uien, capsaïcine in rode pepers en ellagitannines in granaatappels. Stuk voor stuk blijken het krachtige genezers te zijn, aldus Aggarwal.

Specerijen helpen tegen meer dan 150 gezondheidsproblemen

“Toen ik in 1995 onderzoek begon te doen naar kurkuma, waren er minder dan 50 studies over de geneeskrachtige werking van specerijen,” zei hij. “Vandaag de dag zijn dat er duizenden. Specerijen zijn inmiddels gelinkt aan het voorkomen en genezen van meer dan 150 gezondheidsproblemen.

Specerijen bevatten bestanddelen die oxidatie en ontsteking tegengaan, de twee belangrijkste veroorzakers van chronische ziektes.

Boekentip: Healing Spices

[Natural News]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cookie
cookie
8 jaren geleden

Als je één enkel stofje uit een specerij isoleert is daar imo niets natuurlijks meer aan.
Het nodigt uit tot het synthetisch of met behulp van GMO in grote hoeveelheden produceren (al dan niet met minder leuke verontreinigingen), en als het effe kan te patenteren.

Johan
Johan
8 jaren geleden

Fytotherapie gaat boven pillen. Ook veel minder bijwerkingen bij fytotherapie en veel minder lichaamsvreemde stoffen.

Berenbotje
Berenbotje
8 jaren geleden

Niets nieuws. Doet de Ayurveda al duizenden jaren lang.

MMMM
MMMM
8 jaren geleden
Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x