Homepagina » Binnenland » Ook SGP zegt nee tegen coronapas: ‘Het kabinet slaat een heel gevaarlijke route in’
sgp
Foto: Chris Stoffer (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Ook SGP zegt nee tegen coronapas: ‘Het kabinet slaat een heel gevaarlijke route in’

De drempel voor ongevaccineerden om aan het openbare leven deel te nemen, wordt hoger. Het is een bewuste keuze van dit kabinet, zei Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) tijdens het coronadebat.

“Het is een keuze die wat de SGP betreft echt te ver gaat. De anderhalvemetersamenleving wordt ingewisseld voor de QR-samenleving. Het kabinet slaat een gevaarlijke, heel gevaarlijke route in,” benadrukte Stoffer.

“Het plan schaadt het vertrouwen in een overheid die maandenlang beweerde dat er nooit vaccinatiedwang of -drang zou komen, direct of indirect,” merkte hij op. “De coronapas wakkert de tweedeling in de samenleving aan en zet ouderen en digibeten op achterstand.”

Hoe tijdelijk is tijdelijk?

De coronapas is slechts tijdelijk, beloofde premier Rutte. “Maar ik ben wel erg benieuwd hoe tijdelijk dat tijdelijk is. Wanneer schaffen we die pas dan af? Het kabinet lijkt het beperken van grondrechten steeds meer als een lastige bijkomstigheid te zien,” zei Stoffer.

“Gevaccineerden kunnen nog steeds ziek worden en anderen besmetten. De werking van vaccins neemt langzaam af. Ofwel, er zal altijd reden blijven om een coronapas te gebruiken,” voegde hij toe.

Opdringerige houding

Als je geen zin hebt om je te laten testen, dan laat je je toch prikken, zei De Jonge. “Denkt de minister nu echt dat die opdringerige houding mensen over de streep trekt? Ik moet eerlijk zeggen: ik snap heel goed dat je dan de hakken in het zand gaat zetten,” zei het SGP-Kamerlid.

Zijn partij vreest dat het hierbij niet blijft. “Het gemak van controle is daarvoor te groot. In andere landen zien we daarvan al ernstige voorbeelden,” waarschuwde Stoffer.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
26 dagen geleden

Massamoordenaars. Dat is een ieder ondertussen wel bekend. Er MOET een straf komen voor al deze medeplegers.

Wim bierman
Wim bierman
26 dagen geleden

Ausweis.

Theo
Theo
26 dagen geleden

Ze lachen je gewoon uit , gewoon nieuwe verkiezingen zonder brieven gewoon komen stemmen in een hokje .
Ook de SGP reageerd wel erg laat en laat de voorvechters zoals Baudet in de kou staan ,wanneer dringt het in die botte koppen door dat het installeren van een communistisch systeem in volle gang is .
Mensen willen of kunnen helemaal niet meer zelf nad nadenken lijkt het en de ergst zijn notabene de feitelijk opgeleiden ( hoger opgeleiden) we scharen ons achter de wetenschap welke?

Annette
Annette
26 dagen geleden

Goed zo, SGP! Het zal tijd worden. Jullie hebben een behoorlijke achterban, wonend in de Biblebelt en daar hebben jullie verplichtingen aan.
Er zijn natuurlijk allerlei redenen, waarom je geen prik wilt nemen. Ik vermoed dat het belangrijkste argument is, dat je niet mee wilt doen als proefkonijn aan een experiment met een gentechtherapie, waarvan nog steeds onduidelijk is hoe dat uiteindelijk uitpakt.
Er zijn al genoeg voorbeelden van mensen die ernstig ziek of zelfs overleden zijn, maar het gekke feit doet zich voor, dat er ook velen zijn, die er totaal niets van merken.
Dat kan 2 dingen betekenen: ze hebben een placebo gekregen en dan merk je uiteraard niets of hun lichaam kan die troep schijnbaar aardig aan, althans op de korte termijn.
Dan heb je de kerkelijke mensen, die werkelijk onder geen beding injecties willen. Vaak heb ik daar niet al te veel begrip voor, maar voor deze enge zooi, die niet alleen in je lichaam effecten heeft, maar ook zeker op je geest, maak ik een uitzondering. Zelf sta ik er net zo in.
Zelf denk ik, dat het niet zoveel uit zal maken, wat Chris Stoffer van de SGP hier allemaal zegt. Zijn partij is té marginaal om ook maar een deuk in een pakje boter te slaan. Datzelfde geldt (helaas) ook voor Forum voor Democratie.
En TOCH is het belangrijk, dat zij tegengas blijven geven.

x

Check Also

de jonge

De Jonge verwacht dat coronatoegangsbewijzen langer nodig zijn: ‘We lijken er behoorlijk aan gewend geraakt te zijn’

Zorgminister Hugo de Jonge wil zich nog ...

protest

Massale protesten laten zien: wereld heeft buik vol van coronapas en vaccinatieplicht

In allerlei landen gaan mensen massaal de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

104
0
We lezen graag je reactie!x