Homepagina » Het Complot » “Bankiers zitten achter iedere oorlog”
"Bankiers zitten achter iedere oorlog"

“Bankiers zitten achter iedere oorlog”

Steeds meer mensen zien de connectie tussen het militair-industrieel complex en de Wall Street-banken. Deze nauwe band gaat terug tot het begin van het moderne Amerikaanse imperium. Banken hebben altijd geprofiteerd van oorlog vanwege de schuld die ontstaat en omdat oorlogen worden gebruikt om landen open te stellen voor Amerikaanse bedrijven en banken.

Nomi Prins, voormalig directeur van Goldman Sachs en Bear Stearns, heeft onderzoek gedaan naar de activiteiten van banken in de afgelopen eeuw, die begon met de Paniek van 1907. “Door toegang te krijgen tot de archieven van elke president ontdekte ik dat bepaalde bankiers tijdens oorlogen constant in contact stonden met het Witte Huis,” zei ze. “Dat ging niet alleen over financieel en economisch beleid, maar ook over de relatie tussen de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog en de uitbreiding van Amerika als supermacht in de wereld door middel van de financiële expansie van het bankwezen.”

Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog was president Woodrow Wilson in eerste instantie neutraal. Morgan, destijds de machtigste bank in de Verenigde Staten, dwong Wilson deel te nemen aan de oorlog en financierde uiteindelijk ruim 75 procent van de geallieerde troepen.

National City en Chase, twee andere machtige banken in die tijd, financierden niet alleen de Britten en de Fransen, maar ook de Duitsers. Toen Eisenhower president werd, bood de Amerikaanse overheid hulp aan landen die zogenaamd werden bedreigd door het communisme. Ondertussen openden banken kantoren in landen als Cuba en Libanon, voor de VS strategische plekken in de Koude Oorlog tegen de Sovjet-Unie.

JPMorgan kocht bijvoorbeeld 25 grote Amerikaanse kranten op om oorlogspropaganda te verspreiden en het volk klaar te stomen voor deelname aan de Eerste Wereldoorlog. Veel grote banken werkten later bovendien samen met de nazi’s. In 1998 meldde de BBC dat Barclays en Chase Manhattan Joodse tegoeden op verzoek van de Duitse autoriteiten hadden bevroren.

Een jaar later schreef de BBC over een Franse overheidscommissie die had bepaald dat vijf Amerikaanse banken – te weten Chase Manhattan, JPMorgan, Guarantly Trust of New York, Bank of the City of New York en American Express – zich schuldig hadden gemaakt aan het bevriezen van Joodse tegoeden. De rekeningen waren overgedragen aan de bezetters.

In 2004 meldde de Britse krant The Guardian dat de grootvader van de Amerikaanse oud-president George W. Bush, wijlen Prescott Bush, directeur en aandeelhouder was van bedrijven die hadden geprofiteerd van hun betrokkenheid bij de grondleggers van nazi-Duitsland. Prescott Bush was nauw betrokken bij de ‘financiële architecten van het nazisme’, aldus de krant. Bush was mede-oprichter van de bank UBC, die voor miljoenen dollars aan goud, brandstof, steenkool en schatkistpapieren naar Duitsland had laten verschepen zodat Hitler zijn oorlogsmachine kon opbouwen.

Volgens de BBC en andere bronnen hebben Prescott Bush, JPMorgan en andere banken een coup tegen president Roosevelt gefinancierd om de denkbeelden van Hitler en Mussolini ook te implementeren in de VS.

De San Francisco Chronicle voegde toe dat belangrijke financiers als Rockefeller, Carnegie en Harriman ook de eugenetica, het wetenschappelijk onderzoek naar het verbeteren van de genetische samenstelling van de bevolking, hebben bekostigd.

Ten tijde van de oorlog in Libië schreef redacteur John Carney van CNBC: “Is dit de eerste keer dat een groep rebellen een centrale bank heeft opgezet terwijl er nog steeds wordt gevochten om de politieke macht? Dit laat duidelijk zien hoe buitengewoon machtig centrale banken in deze tijd zijn geworden.”

Velen claimen dat recente oorlogen allemaal gericht zijn op onderwerping aan het westerse bankenstelsel. Smedley Butler, de hoogst onderscheiden militair uit de Amerikaanse geschiedenis, schreef in zijn boek ‘War Is a Racket’: “Laten we de bankiers niet vergeten die de Eerste Wereldoorlog hebben gefinancierd. Als er iemand van heeft geprofiteerd zijn zij het wel.”

De grote banken wassen nog altijd geld wit voor terroristen. HSBC wast geld wit van drugskartels, waarmee vervolgens wapens en kogels worden gekocht voor rebellen. Steeds meer mensen zien het verband tussen banken en militarisme.

[Zero Hedge]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Jammer Niburu want de bankiers zitten niet achter iedere oorlog!!

Je zou moeten schrijven dat de geheime genootschappen achter iedere oorlog zitten!!

Ja de Geheime genootschappen zijn ook uw banken en uw koningshuis en uw belastingstelsel en ieder automerk, sportmerk, Farma en alles om je heen.

Word tijd dat de oogjes een keer open gaan!!

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Als je naar de machtpiramide kijkt staan de bankiers toch echt bovenaan.
http://images.elephantjournal.com/wp-content/uploads/2011/11/GlobalPyramid1.jpg

Daarnaast kunnen die lui op elk niveau lid zijn van geheime genootschappen. En aangezien zo goed als altijd de zin “follow the money trail” op gaat lijkt me toch dat economische belangen altijd zwaarder wegen dan geheime genootschapsbelangen.

Pascal
Pascal
Reactie op  eNdEmiOn
6 jaren geleden

Beste eNdEmiOn

Uw moet altijd bij de bron beginnen en dat zijn absoluut niet de banken of het geld want dat is een gemaakte ILLUSIE door die geheime genootschappen.

Mensen zijn geheel geld minded en kunnen niet aan die wereld denken die zonder geld werkt. Nogmaals GELD en BANKEN is een gemaakte slaven ILLUSIE!!

Wie een beetje verder kan denken moet zich voor kunnen stellen dat die geheime genootschappen aangestuurd worden door hogere machten in het Vaticaan omdat het Vaticaan die geheime genootschappen aansturen.

Als je dan nog verder kan gaan wie die hogere machten van het Vaticaan aanstuurt, denk ik dat je dan boven je in de lucht moet gaan kijken.

Deze Laboratorium planeet Aarde word geheel gestuurd door de Pipo’s boven ons.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Of dat geld zelf is bedacht door geheime genootschappen, ik denk het niet, het is een te logische stap om het gedoe van ruilhandel te verminderen.

Het is ook pas mis gegaan toen er eenmaal banken kwamen die ipv daadwerkelijk geld waarde papieren uitgaven en uiteindelijk gingen misbruiken.

Geld zelf is geen illusie maar de illusie zit ‘m dus in de papieren (tegenwoordig elektronisch) die geld zouden moeten vertegenwoordigen.

Dat de aarde een lab planeet is, het zou kunnen maar dat is net zoiets als stellig verklaren dat er een almachtige god is. Er is geen bewijs voor, we weten het niet dus laten we het daarop houden “ik weet het niet”.

abtach
abtach
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Beste,

Als je gaat googlen naar alle staatsgrepen de afgelopen 100 jaar, dan zal je zien dat voor de staatsgreep/oorlog geen centrale bank aanwezig land in betreffend land, en daarna wel.

Alles is met elkaar in verbinding, maar de basis ligt vooral bij de banken.
Alle banken creeren geld uit het niets en wij betalen met ze allen rente van geld wat nog geneens bestaat.
Anno 2014 is meer dan 98% digitaal en dus gecreerd uit het niets zonder iets en zonder enige waarde wat er tegenover staat.

Wellicht worden de banken ook gestuurd, maar laat het volk eerst maar hier achter komen want is in mijn optiek zeker de basis…

Voordat de 1e centrale bank was opgericht, hadden we maar 1 soort belasting.
Hetzelfde jaar dat de centrale bank is opgericht is inkomstenbelasting erbij gekomen. Alle belastingen die we op dit moment hebben, die zijn er om de rentes terug te betalen…

De bron komt dus vanuit de banken, en dat die gestuurd wordt door genootschappen dat denk ik uiteraard ook…
Maar bovenstaande is duidelijk bewijsbaar en dat andere wordt bewijsbaar zodra de menigte bewust wordt van het bankensysteem…

loeky1213
loeky1213
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

geheime genootschappen zijn de banken
dus daar moet je even over na denken
de allerrijkste zitten daar in,
en dat wordt je niet met werken lijkt mij

huisheks
huisheks
6 jaren geleden

Tja, wat kunnen we hiermee ? Onze handen zijn gebonden, ons wordt vakkundig de mond gesnoerd en op handelen staat totale uitstoting van de maatschappij die momenteel bestaat uit jaknikkers.
Als je op Utube een rapport publiceert die van belang is voor burgers, wordt je vakkundig gescreend en het programma verwijderd. Goh , doet mij dit niet denken aan e.o.a. film ?
Hollywood staat er bol van ; films die je laten zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid streng wordt afgestraft. Wij kunnen op dit moment vrij weinig, om de dood eenvoudige reden dat er nog zoveel mensen alleen met HUN wereldje bezig zijn dat ze geen aandacht hebben voor de wereld om hen heen. Wij kunnen dus alleen maar hopen dat een of andere kracht; of het buitenaards is of spiritueel zal ingrijpen, want als dit idd zo door gaat kunnen wij over 5 jaar zeggen; WIJ ZIJN SLAAF EN WIJ KUNNEN NIKS MEER DOEN OM DIT TE VERANDEREN !! HOERA Mission accomplished. Welkom NEW WORLD ORDER !

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

“Bankiers zitten achter iedere oorlog”; zo ervaart de Christus van de Nieuwe Tijd dit ook en als een sabotage op wereld vrede.

Matt
Matt
6 jaren geleden

Het is simpel; ik heb mijn huis afgelost, woon dus gratis en heb niks meer met de bank te maken. Alleen betalingen (energie e.d.) nog via de bank want daar kom je niet omheen. Sparen doe ik in een oude sok onder mijn bed, dus al wat teveel op mijn rekening komt word er meteen afgehaald, boodschappen doe ik cash. Van mij zal de bank niks pikken of aan mij verdienen. Schulden en daarop dikke rente betalen is de burger zijn eigen schuld. Boven je stand leven is wat de bank graag ziet en dat geldt zowel voor burgers als regeringen.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Matt
6 jaren geleden

Makkelijker gezegd dan gedaan.
Ondertussen heb je wel ff 250-300% van je geleende geld “terug” betaald.
Het gaat ze er gewoon om dat je betaald en dat heb jij dus gewoon netjes gedaan.
Dus om nu te gaan zeggen simpel gewoon betalen, niks aan de hand…
En die oude sok vul die met goud zou ik zeggen, heb je tenminste echt iets van waarde (hoewel de prijs van goud ook flink is opgedreven).

Barry
Barry
Reactie op  eNdEmiOn
6 jaren geleden

Of je koopt er bitcoins van. Je bent je eigen bank, dat is de toekomst. Het digitale gaat niet weg, de banken wel.

hoax
hoax
6 jaren geleden

Wil je de wereld begrijpen dan hoef je alleen maar het woord en het begrip elite [wat voor soort dan ook] te vervangen voor het woord en het begrip psychopaten en ineens klopt alles en elke uitleg van hun gedrag!
In sommige landen worden psychopaten preventief levenslang opgesloten .In alle andere landen hebben zij alle macht: de ambtenaren elite,de leger elite,de politie elite etcetera.Ken merk van psychopaten is dat zij absolute ongeschikt zijn voor welke functie dan ook .Volgens de lectuur over deze roofdieren moet je ze dumpen zodra je ze in de gaten krijgt.
Begrijp je het nu beter allemaal.
Mvgr,Hoax

little rascal
little rascal
Reactie op  hoax
6 jaren geleden

Een beetje kort door de bocht vind je niet?

Het kenmerk van een psychopaat is het niet hebben van een geweten. Misschien moet je maar eens Political Ponerology lezen om een beter begrip te krijgen van de wereld waarin we leven.

hoax
hoax
Reactie op  little rascal
6 jaren geleden

Aan rascal:
Volgens Robert D Hare is naar alle waarschijnlijkheid je baas een psychopaat en werkt er naar alle waarschijnlijkheid geen een onder je .
Psychopaten zijn door evolutie geprogrammeerd om de top te behalen op welke manier dan ook!
Het zelfde geld voor het behouden daarvan !
Normale mensen kunnen psychopaten NIET herkennen of identificeren totdat het te laat is, vaak veels telaat .Evolutie he..De makkelijk te herkennen film psychopaat is een Hollywood uitvinding.
Slaap zacht ,rascal

little rascal
little rascal
Reactie op  hoax
6 jaren geleden

Ik slaap altijd zacht hoaxje. Ik weet waar ik mee te maken heb jij blijkbaar niet als je meent dat psychopaten ‘geprogrammeerd’ zijn om de top te behalen, wat complete onzin is.

Dat je dan de huis, tuin en keuken variant van de psychopaat niet als zodanig weet te benoemen spreekt boekdelen over het gemis van kennis omtrent dit onderwerp.

hoax
hoax
Reactie op  little rascal
6 jaren geleden

Een op de dertig mannen en een op de twintig vrouwen rascal.De verklein methode {hoaxje]is zo’n typische zieke reactie van een huis ,tuin en keuken psychopaat . Meteen aanvallen zelfs voordat je bedreigd word en zo degenererend.Ook het verwijt geen kennis, zelfs het feit dat je je geroepen voelt om evolutie meteen maar even te ontkennen wijst op gevoelens van te veel eigendunk en grandioosheid,alweer een kenmerk van.Je hebt het niet over R.D.Hare, raar zijn onderzoeken en vragen lijsten worden in meer dan tachtig landen gebruikt om psychopathische eigen schappen vast te stellen.Uit zijn onderzoeken komt ook het volgende:hij{hare]vond drie maal zoveel psychopathische eigenschappen in de directie kamers dan op de doden afdeling van strafgevangenissen.
Morgen gezond weer op rascal,je raaskalt een beetje trouwens ook dat is een eigenschap van…………………….!
Doen alof je ergens verstand van hebt terwijl je eigelijk aan het proberen bent een feit te ontkennen omdat je je aangesproken voel over dit onderwerp.
Ik vertel alleen wat ik gelezen hen in de boeken van deze professoren die verbonden zijn aan universiteiten en in de wereld als experts te doek staan .
Psychopathologie is ver erfbaar dat betekent dat je eigelijk voor het zesde jaar een apart programma voor hun zou moeten ontwerpen om er nog enige invloed op de ontwikkeling van normen en menselijke waarden te hebben zodat de schade zo klien mogelijk blijft voor de maatschappij.
Op T.V.heeft de nationale ombudsman nog een keer herhaalt dat bij de politie geselecteerd word op bepaalde eigen schappen en dat daar de kern van sommige problemen ligt.Defensie spreekt voor zich ,doden als beroep!
De grootse truc van de duivel is dat hij jouw wijsmaakt dat hij niet bestaat.
De grootse truc van de psychopaat is dat hij je steeds verteld dat hij niet bestaat.
Denk aan de geschreven gedrag verklaringen van B.V. politiek.Ik ben integer!!!!! en betrouwbaar!!!!!!

Andere schrijver over dit onderwerp:Adrian Raine.
MvGr,Hoax

little rascal
little rascal
Reactie op  little rascal
6 jaren geleden

Hoax (zo goed ander voel je je weer aangevallen?) Wat een aannames doe je toch.

Hare heb ik mijn boekenkast staat, maar ook Martha Stout, George Simon en Andrew M. Lobaczewski.

Dat jij Hare hen andere boeken over P. hebt gelezen is fijn voor je. Lezen is 1 ding, begrijpen wat je hebt gelezen een ander.

hoax
hoax
Reactie op  little rascal
6 jaren geleden

Uiteindelijk blijft alleen het met beledigen proberen de discussie te WINNEN.Haha betrapt!
Nadat je geprobeerd hebt het onderwerp bankelite te veranderen in huis,tuin en keuken psychopaten.Haha betrapt!
Hierbij verlaat ik de discussie .Aandachtig de richtlijnen van de professoren ,Ik heb heel goed de richtlijnen onthouden en dat zou ieder mens op school geleerd moeten worden,waarom eigelijk niet.
De mooiste vergelijking wil ik niemand onthouden:
Als normale mensen de verantwoording hebben over de gemeenschappelijke kudde koeien met een maximum van b.v.tien koeien per deelnemer is de menselijke normale gang om er eentje van jezelf extra bij de kudde te stoppen . Niet te veel daar zorgt ons aangeboren normbesef voor.Een klien beetje extra.
Een psychopaat die de verantwoording krijgt, vind dat de hele kudde di van iedereen is hem of haar toekomt.En gaat dat vervolgens regelen met agressie,angst of een mooi verhaal het liefst zo groot en machtig mogelijk Zonder enig probleem met de gevolgen daarvan op welk gebied dan ook ,menselijk de rest verhongert,dierlijk het milieu de toekomst of wat dan ook.
Totaal gebrek aan verantwoording tegen over het collectief .
Nog zo’n nare eigenschap:
Het winnen van elk contact met andere mensen overal een wedstrijd van maken die gewonnen moet worden.
En dat alles met desnoods verzonnen feiten of onder valse vlag.
Toch nog steeds met vriendelijke groet!
Maar nu echt tot nooit meer schrijfs,Dag rascal

little rascal
little rascal
Reactie op  little rascal
6 jaren geleden

Alweer zo’n emotioneel epistel met de nodige passief agressieve en emotioneel uitingen (en de daarbij horende spelfouten). Tja als je de mensen een spiegel voorhoudt zullen er maar weinigen deze geste kunnen waarderen.

Menselijke zelfoverschatting, we hebben er allemaal last van.

PS vind het leuk dat je mij kwalificeert als een P. Je begrijpt toch wel dat je je daarmee zelf tegenspreekt. :-))))

hmm
hmm
6 jaren geleden

Mensen vergeet aub niet: “As Above So Below”.

Wat wij observeren in de buitenwereld is vaak ook een reflectie van ons innerlijke. Wanneer je berichtten als dit leest, reflecteer deze dan ook naar jezelf om te kijken waar je inhaakt op dit deel van de realiteit. Ben je zelf ergens ook hebberig, gierig, boos, arrogant, rigide, betiteld, etc. Of aan de andere kant voel je je slachtoffer, voel je dat je tekort komt, ben je boos naar de buitenwereld etc.

We hebben geleefd voor duizenden jaren in een wereld die andersom werkt. Shoot, Ready, Aim. Wil je de wereld veranderen dan moeten we het weer omdraaien naar Aim, Ready, Shoot. Oftewel: Voel eerst, maak een keuze en neem dan actie ipv andersom. Bewuste keuze vs onbewuste reactie.

Precies zoals Ghandi verwoord… Verander jezelf, verander de wereld.

We moeten alles zoals we gewend zijn om te handelen op de kop gooien. Voel je je goed, dan ervaar je goed. Voel je je slecht dan ervaar je slecht. Voel je je slachtoffer? Wat zul je dan ervaren en zien en hoe zul je dan op alles reageren? Of doe je ‘t andersom. Leren we weer bergen verplaatsen? Of kiezen we ervoor dat we klein zijn?

hader
hader
6 jaren geleden

Laten we wel wezen, de banken zijn alleen maar geinteresseert in omzet en winst desnoods over lijken en ellende. Desnoods zetten ze producten in de markt die discutabel zijn. Als de bedenkers ervan maar hun bonussen maar krijgen. Het banken systeem is rotten to the core. We hebben bijna de laatste crisis achter de rug, en heb nergens mensen achter tralies zien gaan om hun daden. Belastinggeld was nodig om banken niet om te laten vallen. Als door de spinnen gebeten weigeren ze nu allerlei (in hun ogen) risicovolle leningen, terwijl ze je voor de crisis 2x over de kop konden laten gaan door een risico lening te laten accepteren. Rentes op spaarrekeningen laten ze maar dalen en dalen, terwijl ze met je geld een meervoud ervan vangen, en als winst in hun eigen zak steken, dan het door te geven aan de spaarder. De spaarder moet weer als nummer 1 komen, dan de aandeelhouder. Al vrees ik dat dit nooit meer bewaarheid wordt.

x

Check Also

slowakije

Betogers in heel Slowakije de straat op: ‘Overheid is het virus’

In verschillende steden in Slowakije zijn mensen ...

merkel

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x