Het Complot

“Bankiers zitten achter iedere oorlog”

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen zien de connectie tussen het militair-industrieel complex en de Wall Street-banken. Deze nauwe band gaat terug tot het begin van het moderne Amerikaanse imperium. Banken hebben altijd geprofiteerd van oorlog vanwege de schuld die ontstaat en omdat oorlogen worden gebruikt om landen open te stellen voor Amerikaanse bedrijven en banken.

Nomi Prins, voormalig directeur van Goldman Sachs en Bear Stearns, heeft onderzoek gedaan naar de activiteiten van banken in de afgelopen eeuw, die begon met de Paniek van 1907. “Door toegang te krijgen tot de archieven van elke president ontdekte ik dat bepaalde bankiers tijdens oorlogen constant in contact stonden met het Witte Huis,” zei ze. “Dat ging niet alleen over financieel en economisch beleid, maar ook over de relatie tussen de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog en de uitbreiding van Amerika als supermacht in de wereld door middel van de financiële expansie van het bankwezen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog was president Woodrow Wilson in eerste instantie neutraal. Morgan, destijds de machtigste bank in de Verenigde Staten, dwong Wilson deel te nemen aan de oorlog en financierde uiteindelijk ruim 75 procent van de geallieerde troepen.

National City en Chase, twee andere machtige banken in die tijd, financierden niet alleen de Britten en de Fransen, maar ook de Duitsers. Toen Eisenhower president werd, bood de Amerikaanse overheid hulp aan landen die zogenaamd werden bedreigd door het communisme. Ondertussen openden banken kantoren in landen als Cuba en Libanon, voor de VS strategische plekken in de Koude Oorlog tegen de Sovjet-Unie.

JPMorgan kocht bijvoorbeeld 25 grote Amerikaanse kranten op om oorlogspropaganda te verspreiden en het volk klaar te stomen voor deelname aan de Eerste Wereldoorlog. Veel grote banken werkten later bovendien samen met de nazi’s. In 1998 meldde de BBC dat Barclays en Chase Manhattan Joodse tegoeden op verzoek van de Duitse autoriteiten hadden bevroren.

Een jaar later schreef de BBC over een Franse overheidscommissie die had bepaald dat vijf Amerikaanse banken – te weten Chase Manhattan, JPMorgan, Guarantly Trust of New York, Bank of the City of New York en American Express – zich schuldig hadden gemaakt aan het bevriezen van Joodse tegoeden. De rekeningen waren overgedragen aan de bezetters.

In 2004 meldde de Britse krant The Guardian dat de grootvader van de Amerikaanse oud-president George W. Bush, wijlen Prescott Bush, directeur en aandeelhouder was van bedrijven die hadden geprofiteerd van hun betrokkenheid bij de grondleggers van nazi-Duitsland. Prescott Bush was nauw betrokken bij de ‘financiële architecten van het nazisme’, aldus de krant. Bush was mede-oprichter van de bank UBC, die voor miljoenen dollars aan goud, brandstof, steenkool en schatkistpapieren naar Duitsland had laten verschepen zodat Hitler zijn oorlogsmachine kon opbouwen.

Volgens de BBC en andere bronnen hebben Prescott Bush, JPMorgan en andere banken een coup tegen president Roosevelt gefinancierd om de denkbeelden van Hitler en Mussolini ook te implementeren in de VS.

De San Francisco Chronicle voegde toe dat belangrijke financiers als Rockefeller, Carnegie en Harriman ook de eugenetica, het wetenschappelijk onderzoek naar het verbeteren van de genetische samenstelling van de bevolking, hebben bekostigd.

Ten tijde van de oorlog in Libië schreef redacteur John Carney van CNBC: “Is dit de eerste keer dat een groep rebellen een centrale bank heeft opgezet terwijl er nog steeds wordt gevochten om de politieke macht? Dit laat duidelijk zien hoe buitengewoon machtig centrale banken in deze tijd zijn geworden.”

Velen claimen dat recente oorlogen allemaal gericht zijn op onderwerping aan het westerse bankenstelsel. Smedley Butler, de hoogst onderscheiden militair uit de Amerikaanse geschiedenis, schreef in zijn boek ‘War Is a Racket’: “Laten we de bankiers niet vergeten die de Eerste Wereldoorlog hebben gefinancierd. Als er iemand van heeft geprofiteerd zijn zij het wel.”

De grote banken wassen nog altijd geld wit voor terroristen. HSBC wast geld wit van drugskartels, waarmee vervolgens wapens en kogels worden gekocht voor rebellen. Steeds meer mensen zien het verband tussen banken en militarisme.

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Jammer Niburu want de bankiers zitten niet achter iedere oorlog!!

Je zou moeten schrijven dat de geheime genootschappen achter iedere oorlog zitten!!

Ja de Geheime genootschappen zijn ook uw banken en uw koningshuis en uw belastingstelsel en ieder automerk, sportmerk, Farma en alles om je heen.

Word tijd dat de oogjes een keer open gaan!!

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Tja, wat kunnen we hiermee ? Onze handen zijn gebonden, ons wordt vakkundig de mond gesnoerd en op handelen staat totale uitstoting van de maatschappij die momenteel bestaat uit jaknikkers.
Als je op Utube een rapport publiceert die van belang is voor burgers, wordt je vakkundig gescreend en het programma verwijderd. Goh , doet mij dit niet denken aan e.o.a. film ?
Hollywood staat er bol van ; films die je laten zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid streng wordt afgestraft. Wij kunnen op dit moment vrij weinig, om de dood eenvoudige reden dat er nog zoveel mensen alleen met HUN wereldje bezig zijn dat ze geen aandacht hebben voor de wereld om hen heen. Wij kunnen dus alleen maar hopen dat een of andere kracht; of het buitenaards is of spiritueel zal ingrijpen, want als dit idd zo door gaat kunnen wij over 5 jaar zeggen; WIJ ZIJN SLAAF EN WIJ KUNNEN NIKS MEER DOEN OM DIT TE VERANDEREN !! HOERA Mission accomplished. Welkom NEW WORLD ORDER !

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

“Bankiers zitten achter iedere oorlog”; zo ervaart de Christus van de Nieuwe Tijd dit ook en als een sabotage op wereld vrede.

Matt
Matt
9 jaren geleden

Het is simpel; ik heb mijn huis afgelost, woon dus gratis en heb niks meer met de bank te maken. Alleen betalingen (energie e.d.) nog via de bank want daar kom je niet omheen. Sparen doe ik in een oude sok onder mijn bed, dus al wat teveel op mijn rekening komt word er meteen afgehaald, boodschappen doe ik cash. Van mij zal de bank niks pikken of aan mij verdienen. Schulden en daarop dikke rente betalen is de burger zijn eigen schuld. Boven je stand leven is wat de bank graag ziet en dat geldt zowel voor burgers als regeringen.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x