Buitenland

Rapport: “Rampvlucht MH17 uit de lucht geschoten met Israëlische raket”

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een jaar na de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne heeft een groep luchtvaartdeskundigen een eigen onderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de Boeing met 298 inzittenden mogelijk is neergehaald met een Israëlische lucht-luchtraket.

In het 16 pagina’s tellende rapport wordt de schade aan de romp uitgebreid geanalyseerd. Aan de hand van de beschikbare gegevens hebben de experts het bereik van de raket en de massa van de springkop berekend.

Volgens de onderzoekers ontplofte de 10 tot 40 kilogram zware springkop op 0,8 tot 1,6 meter van het raam van de cockpit. Daarbij kwamen 2000 tot 4000 parallellepipedumvormige projectielen met een gemiddeld gewicht van drie gram en een grootte van 8x8x6 mm vrij.

De experts vergeleken de technische gegevens met bestaande Russische luchtdoelraketten en kwamen tot de conclusie dat geen daarvan is uitgerust met dergelijke projectielen. Bovendien wegen alle springkoppen van Russische luchtdoelraketten meer dan 40 kilogram.

Het feit dat de raket in de buurt van de cockpit explodeerde, suggereert volgens de onderzoekers dat het om een radargeleid projectiel ging. De experts komen na hun analyse uit bij de Israëlische lucht-luchtraket van het type Python.

De voormalige Sovjetrepubliek Georgië zou Su-25-straaljagers begin 2000 hebben gemoderniseerd en uitgerust met Python 4 en Python 5 raketten.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 werd op 17 juli vorig jaar uit de lucht geschoten. Alle 298 passagiers van het toestel, dat op weg was van Amsterdam naar Maleisië, kwamen daarbij om het leven.

[Sputniknews, AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Weer het zoveelste waanidee waarvan men de waan heeft dat het waar is.
Het boeit me echt geen ene malle moer WIE het heeft gedaan…
Deze site is een oase voor de zgn wakkere schaapjes die altijd zo graag naar anderen wijzen.

Ikke
Ikke
7 jaren geleden

Tuurlijk…….

Ikke
Ikke
7 jaren geleden

Lekker makkelijk toch over de rug van arme mensen die uit het leven zijn gerukt zo gaan speculerenn…. Laarlt de doden lekker met rust en ga door met je eigwn leven….. Gewoon het mh17 boek sluiten aub

ad
ad
7 jaren geleden

hahaha, daar gaan we weer…. Israel en de joden zijn volgens de complotdenkers wederom overal de schuld van….. maakt niet uit wat er gebeurt op de wereld, Israel is de boosdoener….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

67
0
We lezen graag je reactie!x