Homepagina » Buitenland » Rapport: “Rampvlucht MH17 uit de lucht geschoten met Israëlische raket”
Rapport: "Rampvlucht MH17 uit de lucht geschoten met Israëlische raket"

Rapport: “Rampvlucht MH17 uit de lucht geschoten met Israëlische raket”

Een jaar na de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne heeft een groep luchtvaartdeskundigen een eigen onderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de Boeing met 298 inzittenden mogelijk is neergehaald met een Israëlische lucht-luchtraket.

In het 16 pagina’s tellende rapport wordt de schade aan de romp uitgebreid geanalyseerd. Aan de hand van de beschikbare gegevens hebben de experts het bereik van de raket en de massa van de springkop berekend.

Volgens de onderzoekers ontplofte de 10 tot 40 kilogram zware springkop op 0,8 tot 1,6 meter van het raam van de cockpit. Daarbij kwamen 2000 tot 4000 parallellepipedumvormige projectielen met een gemiddeld gewicht van drie gram en een grootte van 8x8x6 mm vrij.

De experts vergeleken de technische gegevens met bestaande Russische luchtdoelraketten en kwamen tot de conclusie dat geen daarvan is uitgerust met dergelijke projectielen. Bovendien wegen alle springkoppen van Russische luchtdoelraketten meer dan 40 kilogram.

Het feit dat de raket in de buurt van de cockpit explodeerde, suggereert volgens de onderzoekers dat het om een radargeleid projectiel ging. De experts komen na hun analyse uit bij de Israëlische lucht-luchtraket van het type Python.

De voormalige Sovjetrepubliek Georgië zou Su-25-straaljagers begin 2000 hebben gemoderniseerd en uitgerust met Python 4 en Python 5 raketten.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 werd op 17 juli vorig jaar uit de lucht geschoten. Alle 298 passagiers van het toestel, dat op weg was van Amsterdam naar Maleisië, kwamen daarbij om het leven.

[Sputniknews, AFP]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
6 jaren geleden

Weer het zoveelste waanidee waarvan men de waan heeft dat het waar is.
Het boeit me echt geen ene malle moer WIE het heeft gedaan…
Deze site is een oase voor de zgn wakkere schaapjes die altijd zo graag naar anderen wijzen.

Ikke
Ikke
6 jaren geleden

Tuurlijk…….

Ikke
Ikke
6 jaren geleden

Lekker makkelijk toch over de rug van arme mensen die uit het leven zijn gerukt zo gaan speculerenn…. Laarlt de doden lekker met rust en ga door met je eigwn leven….. Gewoon het mh17 boek sluiten aub

ad
ad
6 jaren geleden

hahaha, daar gaan we weer…. Israel en de joden zijn volgens de complotdenkers wederom overal de schuld van….. maakt niet uit wat er gebeurt op de wereld, Israel is de boosdoener….

x

Check Also

premier

Flashback – Maleisische oud-premier Mahathir: ‘Elites willen wereldbevolking terugbrengen tot 1 miljard’

Op 9 maart 2015 claimde de Maleisische ...

corona

Corona piekt in landen met hoogste vaccinatiegraad – uitvinder mRNA-vaccin: ‘Dit baart mij echt zorgen’

Dr. Robert Malone, de uitvinder van de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

67
0
We lezen graag je reactie!x