Buitenland

Rapport: “Rampvlucht MH17 uit de lucht geschoten met Israëlische raket”

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een jaar na de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne heeft een groep luchtvaartdeskundigen een eigen onderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de Boeing met 298 inzittenden mogelijk is neergehaald met een Israëlische lucht-luchtraket.

In het 16 pagina’s tellende rapport wordt de schade aan de romp uitgebreid geanalyseerd. Aan de hand van de beschikbare gegevens hebben de experts het bereik van de raket en de massa van de springkop berekend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Volgens de onderzoekers ontplofte de 10 tot 40 kilogram zware springkop op 0,8 tot 1,6 meter van het raam van de cockpit. Daarbij kwamen 2000 tot 4000 parallellepipedumvormige projectielen met een gemiddeld gewicht van drie gram en een grootte van 8x8x6 mm vrij.

De experts vergeleken de technische gegevens met bestaande Russische luchtdoelraketten en kwamen tot de conclusie dat geen daarvan is uitgerust met dergelijke projectielen. Bovendien wegen alle springkoppen van Russische luchtdoelraketten meer dan 40 kilogram.

Het feit dat de raket in de buurt van de cockpit explodeerde, suggereert volgens de onderzoekers dat het om een radargeleid projectiel ging. De experts komen na hun analyse uit bij de Israëlische lucht-luchtraket van het type Python.

De voormalige Sovjetrepubliek Georgië zou Su-25-straaljagers begin 2000 hebben gemoderniseerd en uitgerust met Python 4 en Python 5 raketten.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 werd op 17 juli vorig jaar uit de lucht geschoten. Alle 298 passagiers van het toestel, dat op weg was van Amsterdam naar Maleisië, kwamen daarbij om het leven.

[Sputniknews, AFP]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
8 jaren geleden

Weer het zoveelste waanidee waarvan men de waan heeft dat het waar is.
Het boeit me echt geen ene malle moer WIE het heeft gedaan…
Deze site is een oase voor de zgn wakkere schaapjes die altijd zo graag naar anderen wijzen.

Ikke
Ikke
8 jaren geleden

Tuurlijk…….

Ikke
Ikke
8 jaren geleden

Lekker makkelijk toch over de rug van arme mensen die uit het leven zijn gerukt zo gaan speculerenn…. Laarlt de doden lekker met rust en ga door met je eigwn leven….. Gewoon het mh17 boek sluiten aub

ad
ad
8 jaren geleden

hahaha, daar gaan we weer…. Israel en de joden zijn volgens de complotdenkers wederom overal de schuld van….. maakt niet uit wat er gebeurt op de wereld, Israel is de boosdoener….

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x