Homepagina » Gezondheid » Top 9 voedselproducten in de strijd tegen kanker
Top 9 voedselproducten in de strijd tegen kanker

Top 9 voedselproducten in de strijd tegen kanker

Ben je op zoek naar voedsel dat kanker helpt bestrijden? Deze 9 voorbeelden helpen je een aardig eind op weg.

Broccoli

Uit een nieuwe studie van de Universiteit van Michigan is gebleken dat sulforafaan, een stof in broccoli, kankercellen aanvalt bij muizen. Vergeleken met bloemkool, boerenkool en sla, bevat broccoli de grootste hoeveelheid sulforafaan.

Knoflook

Knoflook bevat allium, dat het immuunsysteem versterkt en het lichaam helpt in de strijd tegen kanker. Vrouwen die knoflook toevoegen aan hun dieet hebben 50 procent minder kans op darmkanker, zo bleek uit de Iowa Women’s Health Study.

Kurkuma

Onderzoek toont aan dat kurkuma de groei van tumoren kan helpen voorkomen. Kurkuma voorkomt de productie van het enzym cyclo-oxygenase 2 (COX-2) dat een rol speelt bij ontsteking en leidt tot verschillende kankersoorten.

Groene thee

Groene thee bevat catechinen, antioxidanten die voorkomen dat kankercellen zich kunnen vermenigvuldigen. In een studie in het Journal of Cellular Biochemistry is geconcludeerd dat catechinen beschermen tegen een variëteit aan kankersoorten.

Walnoten

De fytosterolen in walnoten blijken oestrogeenreceptoren in borstkankercellen te blokkeren.

Avocado’s

Avocado’s zitten vol glutathion, een antioxidant die vrije radicalen in het lichaam vernietigt. Ze kunnen worden gebruikt bij de behandeling van virale hepatitis, één van de oorzaken van leverkanker.

Bessen

Bosbessen bevatten stoffen die leiden tot de geprogrammeerde dood van kankercellen in de lever. Açai-bessen, frambozen, cranberry’s en bosbessen zijn het meest krachtig. Zwarte bessen bevatten veel anthocyaninen die de groei van kankercellen stoppen.

Tomaten

Tomaten bevatten een hoge concentratie lycopeen, een cartenoïde die tomaten hun rode kleur geeft. In Nutrition and Cancer staat een studie die laat zien dat lycopeen de groei van baarmoederslijmvlieskankercellen kan voorkomen.

Bonen

Bonen verhogen de hoeveelheid butyraat in het lichaam. In hoge concentraties beschermt butyraat tegen de groei van kankercellen. Onderzoekers van de Universiteit van Michigan toonden aan dat zwarte en witte bonen bij ratten helpen tegen darmkanker.

[GreenMedInfo]


Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Ik ben zo’n vreemd fenomeen tegengekomen dat ik eigenlijk wel eens benieuwd ben of anderen dit ook hebben meegemaakt.
  In mijn omgeving zijn diverse mensen bij wie kanker geconstateerd is.
  Mijn idee was om ze adviezen te geven i.v.m. alternatieve geneeswijzen. Omdat de bestralingen en chemo’s meer kapot maken dan je lief is.
  Wat schetst mijn verbazing; ze willen dat helemaal niet; ze willen de verwoestende chemo’s en de bestralingen en zijn daar (lijkt wel) trots op, terwijl het ze geen goed doet, hooguit wat uitstel verschaft.
  Genezing zelden. Ligt dit nu aan mij, verbeeld ik mij dit ? Of is dit een trend ?
  Ik schijn niet tot ze door te kunnen dringen dat er nog alternatieve richtingen zijn, die minstens net zo heilzaam zijn als deze methode’s. Ben ik gek of wat ?
  Toch wens ik hen het allerbeste toe en hoop dat de methode’s die gekozen worden het gewenste resultaat zullen opleveren. Zijn er mensen die dit zelfde ervaren of ligt het aan mij ?? Graag antwoord…..

  27 likes
  • Beste huisheks,
   jammer genoeg heeft mijn zoontje kanker, ikzelf zou heel graag kiezen voor de natuurlijke middelen alleen omdat we helaas nog in dezevrotwereld leven kannik geen kant op omdat je jiet gesteund wordt, en als je toch kiest voor het natuurlijke niet de regulieren weg wordt je als moordenaar vannje eigen kind gezien.
   je zit als ouder echt vast. WT ik nu zelf doe is de reguliere met zove1el mogelijk natuurlijke remedies, ikzelf vind dat hij het heelmgoed doet, en zodra hij klaarbis metvde chemo krijgt hij ook alle natuurlijke middelen aangerijkt.

   groetjes een liefhebbende moeder die door deze wereld vast loopt

   19 likes
  • Hallo Huisheksje,

   Die reactie komt me bekend voor. Toen ik een familielid bij wie kanker geconstateerd was, bepaalde boeken wilde adviseren, werd ze boos op mij. Daar zat ze niet op te wachten en ze maakte zelf wel uit waar ze haar informatie vandaan haalde. Vervolgens koos ze voor wegsnijden en chemo en nu, 3 jaar later is de kanker terug, wat je heel vaak ziet gebeuren.
   Je mag heel voorzichtig aanbieden wat je weet, maar als ze niet willen, kun je niks. Het is hun weg. Hoe zinloos, pijnlijk en onnodig de ellende die ze zich op de hals halen ook, mensen kiezen zelf. En ik denk dat die keuze vaak op angst gebaseerd is.
   Ik ga dat niet meer doen, adviezen geven. Voortaan laat ik ieder in zijn waarde, steun waar ik kan en stuur licht en liefde. Sterkte.

   4 likes
  • Huisheksje, ik ervaar hetzelfde in mijn omgeving. Niks van al bewezen alternatieve methodes willen weten, want de dokter zegt dat chemo de enige weg is om evt. genezing te verkrijgen. Het lijkt alsof men zo verlamd is van de schrik, dat men blindelings deze weg neemt. Ook in mijn familie gebeurt hetzelfde. Hetis toch zo, dat door de chemo het lichaam aangevallen wordt en zeer verzwakt, dat alleen de sterken dit overleven. De tumor wordt ook aangevallen, verzwakt en verdwijnt soms, vaak wordt dit kleiner, maar wanneer de patient weer sterker wordt, krijgt de tumor vaak ook weer nieuwe groei te zien. Dit heb ik al zo vaak gezien, helaas!

   3 likes
  • Hallo huisheks
   Waarschijnlijk is het moeilijk voor deze mensen om zonder meer alternatieve keuzes een kans te geven,
   mede doordat ze hun hoop toch behoorlijk op de “chemokuur” gericht hebben en hun zal dat eerst wel
   overkomen alsof je hun hoop hierop te gronde zou maken, zie voor eigen gebruik dit “alternatieve”
   als het beste preventieve wat je jezelf qua eten kunt gebruiken en hoop dat meer mensen dat gaan doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   >Kurkuma met wat peper werkt effectiever<

   1 likes
  • Mensen zijn vaak gehecht aan hun ziekte of kwaal. Ook bijvoorbeeld bij depressie. Stel dat je niet meer depressief bent, wat dan en dan hoef je ook niet meer naar de psychiater.
   Veel mensen praten ook graag en veel over hun ziekte, met getallen erbij. Zoveel bestralingen, zoveel chemokuren. Da’s interessant, zeker als je weinig over je binnenkant weet te vertellen en je hoeft niet zelf na te denken, wat ook wel makkelijk is. Een kant en klare maaltijd is tenslotte ook makkelijker dan zelf iets maken. En veel mensen hebben nog veel vertrouwen in instituten. Als het goedgekeurd is door de overheid dan zal het wel goed zijn.
   Probeer het soms ook. Iemand die ‘al vijf jaar’ antidepressiva slikte en er daarom niet meer vanaf dacht te komen. Hem verteld van mijn verleden, hem ook iets laten lezen over mijn vervelende ervaringen met hulpverlening. Het enige effect was dat hij zijn psychiater aan mij aanraadde. Nou had ik niet echt het idee trouwens dat dat bij hem hielp.

   0 likes
 2. Dit is 1 grote manipuleer bende die van de ELITE doorslaat naar verschillende sites.

  De Elite wil ons met de nodige manipulatie van het vlees afhelpen want als je naar het menselijke gebit kijkt zijn we van oorsprong geen vleeseters.

  De echte reden van Kanker en de genezing van Kanker heeft enkel te maken met de FREQUENTIE waarin we leven. Deze FREQUENTIE kan heel negatief zijn (300 jaar geleden toen de mens maar 45 jaar oud werd) in het tijdperk VISSEN FREQUENTIE. Nu leven we in Tijdperk WATERMAN en zien we er veel jonger uit en is onze natuur veel groener.

  Wat goed is voor de natuur is ook goed voor de mens dus de FREQUENTIE is veranderd zodat Kanker straks niet meer bestaat.

  Broccoli is is gewoon lekker maar ook goed maar niet doorslaggevend tegen Kanker.

  3 likes
  • Zelf heb ik vrij weinig verstand van de frequentie tijdperken..

   Wel weet ik dat als je gezond eet, leeft, en denkt, je hoogst waarschijnlijk de meeste ziekten en tumoren kunt voorkomen.
   Als je bijvoorbeeld elke dag bewerkt voedsel eet met talloze E-Nummers (veel kankerverwekkend) te kort hebt aan essentiële aminozuren, vetzuren vitamines en mineralen, te veel suikers tot je neemt en je smarthphone 24/7 in je zak hebt aanstaan (straling) heb je zoveel meer kans om het te laten ontwikkelen.

   7 likes
  • Wat is de frequentie van een klokje als je het klepeltje niet weet hangen ?

   2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

baudet

Baudet waarschuwt voor gezondheidsrisico’s 5G: ‘Dit zijn geen kleine kwaaltjes’

Donderdag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd ...

pijn

Planten ‘schreeuwen’ het uit van de pijn als u ze snoeit. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten ultrasone ‘gilletjes’ ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.