Buitenland

Het bashen van Rusland moet ophouden. EU-baas doet opmerkelijke uitspraken in Brussel

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de zeldzame momenten dat hij nuchter is zegt Jean-Claude Juncker wel eens wat nuttigs. De voorzitter van de Europese Commissie heeft in een reactie op het gebruik van een zenuwgas in Groot-Brittannië opgeroepen een einde te maken aan het ‘bashen van Rusland’.

Juncker zei dat het tijd is om de banden met het land van Vladimir Poetin aan te halen, gezien de omvang en het belang ervan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ik vind dat we weer contact moeten zoeken met Rusland,” zei hij tijdens een bijeenkomst in Brussel. “Ik ben niet blij met de huidige relatie.”

Einde

“We moeten in gedachten houden dat het hele grondgebied van de Europese Unie ongeveer 5,5 miljoen vierkante kilometer beslaat,” voegde hij toe. “Rusland [is] 70,5 miljoen vierkante kilometer.”

“We moeten weer een goede relatie met Rusland zien te krijgen,” sprak Juncker. “We kunnen op zoveel gebieden beter samenwerken, denk bijvoorbeeld aan onderzoek en ontwikkeling.”

“We moeten een einde maken aan het bashen van Rusland,” klonk het.

Schril contrast

De uitspraken van Juncker staan in schril contrast met die van andere leiders in de EU. De Britse premier May pleitte voor een krachtige respons op de moordpoging op de voormalige Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia in Salisbury.

Premier Rutte zei verder het Kremlin verantwoordelijk te willen houden voor het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines.

Opheffen

Ook in Washington zullen ze niet blij zijn met Juncker. De Amerikaanse overheid wil namelijk dat de EU strengere sancties oplegt aan Rusland.

Verschillende lidstaten werken daar niet aan mee. In Italië willen de Vijfsterrenbeweging en Lega Nord de sancties tegen Rusland opheffen.

Foto: Tm Wikimedia Commons

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
5 jaren geleden

Heeft die Juncker iets gerookt of zo?

pietjepuk
pietjepuk
5 jaren geleden

Vast iets wat verboden is of verboden gaat worden als die substantie bekend wordt gemaakt.
De boodschap daarentegen is een positieve.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Dat is nou het voordeel van ,, met alle winden mee waaien,, ik las van de week dat Buma zei over de MH17 nou ja misschien heeft Rusland het per ongeluk gedaan…. Toen dacht ik al ohhhhh ze gaan draaien want ze hebben geen poot om op te staan, en Rusland gaat als een speer…. wat een zielige hypocrieten allemaal , sta je toch jezelf belachelijk te maken……Maar goed dat die lui geen last hebben van schaamte…..wordt vervolgd..”

Philip
Philip
5 jaren geleden

Europa moet een eigen beleid voeren, een beleid dat is gebaseerd op de welvaart van Europa haar inwoners en niet alleen maar een beleid voeren waar politici, industrieën en banken zich verrijken op de kap van die welvaart.
Europa moet zorgen voor een eigen handels beleid, met hun eigen import belasting (heffingen) en dat geheel los van de bemoeizucht (zelfs chanteren) van Amerika.
Het kan echt niet zijn dat Amerika landen gaat verbieden zaken te doen met bepaalde landen en dat niet alleen omdat die landen zgn slecht zouden zijn, maar wel zodat Amerika hun eigen producten kan verkopen (zelfs uitbreiden)
Wil je daar niet aan mee doen, dan dreigen ze met illegale handels boycotten en voeren die ook daadwerkelijk uit.
Als dat niet werkt dan creëren ze wel de ene of andere denkbeeldige vijand en gaat iedereen weer in de rij staan voor wat kruimels en nieuwe voorwaarden waar je aan in steekt in de plaats dat je over houd. (vandaar dat Europa weer toenadering zoekt wat Rusland betreft)
En als dat ook niet allemaal helpt, tja…….kijk naar de oorlogen die Amerika al heeft gevoerd sinds hun ontstaan…….

Het word ook tijd voor een Europees leger, los van de NATO, dat trouwens moet opgedoekt worden, het heeft zelfs geen bestaansrecht en ook geheel los van landen zoals Amerika.
De wapens en oorlogstuigen maken we in-op Europees vlak, die moeten we niet duur kopen van Amerika en of andere landen.
Alle Amerikaanse militaire basissen en installaties moet verwijderd worden van Europees grondgebied, in de plaats Amerika 2 miljard te betalen zoals Polen gaat doen voor een Amerikaanse basis.

Op die manier worden we niet in een oorlog gezogen waar Amerika al jaren mee bezig is en waar we echt geen deel willen van uit maken.

Een een gemaakt Europa is niet allemaal slecht, de bedoelingen waren vast wel goed, alleen het beleid deugt niet!!

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x