Homepagina » Mens en Dier » Holocaust-overlevende: overeenkomsten tussen Tweede Wereldoorlog en coronabeleid ‘zeer angstaanjagend’
tweede
Foto: Vera Sharav (Videostill YouTube/Stiftung Corona Ausschuss - Live Streams)

Holocaust-overlevende: overeenkomsten tussen Tweede Wereldoorlog en coronabeleid ‘zeer angstaanjagend’

Gisteren ontstond ophef over de poster van Forum voor Democratie waarin een verband wordt gelegd tussen de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en het coronabeleid van het kabinet. Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid, staat te lezen op de poster. Daarachter staan de jaartallen 1945 en 2020 met een overlijdenskruisje voor 2020. Deugende politici buitelden over elkaar heen om hun afschuw te uiten.

Griezelige parallellen

Forum voor Democratie kan rekenen op bijval van Holocaust-overlevende Vera Sharav, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als kind de nazi’s ontvluchtte. Zij is dus iemand die recht van spreken heeft. In gesprek met Café Weltschmerz legt ze griezelige parallellen bloot. De Duitsers kwamen meer dan 80 jaar geleden niet in opstand omdat ze in angst werden gehouden, net zoals mensen nu in angst worden gehouden. Over Joden werd gezegd dat ze besmettelijke ziektes bij zich droegen, aldus Sharav. “De overeenkomsten zijn zeer angstaanjagend.”

Groen paspoort is equivalent van gele ster

“Ik had nooit gedacht dat ik opnieuw bang zou worden voor overheden, voor apartheid,” zei ze. “Auschwitz gebeurde niet zomaar, er ging een stapsgewijs proces aan vooraf. We zijn nu aangekomen bij de stap waarbij er een groen paspoort wordt ingevoerd, dat het equivalent is van de gele ster die ik moest dragen. Er ontstaat een tweedeling in de maatschappij met enerzijds een bevoorrechte klasse en anderzijds een groep die gediscrimineerd wordt. Gezonde mensen die niemand kunnen besmetten, worden weggezet als paria’s omdat ze het experimentele vaccin niet willen nemen.”

Historisch kruispunt

“We staan nu op een historisch kruispunt,” benadrukte Sharav, die iedereen aanraadt om het artikel Schwab Family Values te lezen, dat hier kan worden gevonden. Uit het artikel blijkt dat de familie Schwab een niet onbelangrijke rol speelde in de nazitijd en het illegale kernwapenprogramma van Zuid-Afrika onder het apartheidsbewind. Eugen Schwab, de vader van Klaus, leidde de Duitse tak van het Zwitserse bedrijf Escher-Wyss, dat de oorlogsmachine van de nazi’s ondersteunde. Later zou ook Klaus zitting nemen in de bestuursraad van dit bedrijf.

Niet langer gehoorzamen

“De apartheid ligt in het verlengde van het nazisme,” stelde Sharav. “En nu hebben ze hun pijlen gericht op de hele wereld. De nazi’s zouden stikjaloers zijn op de technologieën waarover ze vandaag de dag beschikken. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten de nazi’s ponskaarten van IBM om de Joden te registreren en vervolgen. Nu wordt er gewerkt aan digitale paspoorten, microchips, tatoeages. Dit is heel beangstigend en we kunnen hier alleen een einde aan maken door niet langer te gehoorzamen.”

[Café Weltschmerz]
4.5 139 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
truth
truth
6 maanden geleden

Veel berichten van overeenkomsten met ww2 steeds. Ik raad iedereen aan de docu ‘the greatest story never told’ te kijken van maker Dennis Wise. En dan moet je jezelf afvragen of we daadwerkelijk ‘bevrijd’ zijn na ww2.

jolien
jolien
6 maanden geleden

Het wordt inderdaad tijd om dat te stoppen nog even als dit niet stopt zijn we allemaal in gevaar.

pien
pien
6 maanden geleden

Hier spreekt een dame uit ervaring die het kan weten

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Hannah Arendt heeft ook nog iets geschreven over burgerlijke ongehoorzaamheid.
Ik wil dat nog gaan lezen.

Staat in Hannah Arendt – Het waagstuk van de politiek

x

Check Also

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

83
0
We lezen graag je reactie!x