Homepagina » Mens en Dier » Holocaust-overlevende: overeenkomsten tussen Tweede Wereldoorlog en coronabeleid ‘zeer angstaanjagend’
tweede
Foto: Vera Sharav (Videostill YouTube/Stiftung Corona Ausschuss - Live Streams)

Holocaust-overlevende: overeenkomsten tussen Tweede Wereldoorlog en coronabeleid ‘zeer angstaanjagend’

Gisteren ontstond ophef over de poster van Forum voor Democratie waarin een verband wordt gelegd tussen de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en het coronabeleid van het kabinet. Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid, staat te lezen op de poster. Daarachter staan de jaartallen 1945 en 2020 met een overlijdenskruisje voor 2020. Deugende politici buitelden over elkaar heen om hun afschuw te uiten.

Griezelige parallellen

Forum voor Democratie kan rekenen op bijval van Holocaust-overlevende Vera Sharav, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als kind de nazi’s ontvluchtte. Zij is dus iemand die recht van spreken heeft. In gesprek met Café Weltschmerz legt ze griezelige parallellen bloot. De Duitsers kwamen meer dan 80 jaar geleden niet in opstand omdat ze in angst werden gehouden, net zoals mensen nu in angst worden gehouden. Over Joden werd gezegd dat ze besmettelijke ziektes bij zich droegen, aldus Sharav. “De overeenkomsten zijn zeer angstaanjagend.”

Groen paspoort is equivalent van gele ster

“Ik had nooit gedacht dat ik opnieuw bang zou worden voor overheden, voor apartheid,” zei ze. “Auschwitz gebeurde niet zomaar, er ging een stapsgewijs proces aan vooraf. We zijn nu aangekomen bij de stap waarbij er een groen paspoort wordt ingevoerd, dat het equivalent is van de gele ster die ik moest dragen. Er ontstaat een tweedeling in de maatschappij met enerzijds een bevoorrechte klasse en anderzijds een groep die gediscrimineerd wordt. Gezonde mensen die niemand kunnen besmetten, worden weggezet als paria’s omdat ze het experimentele vaccin niet willen nemen.”

Historisch kruispunt

“We staan nu op een historisch kruispunt,” benadrukte Sharav, die iedereen aanraadt om het artikel Schwab Family Values te lezen, dat hier kan worden gevonden. Uit het artikel blijkt dat de familie Schwab een niet onbelangrijke rol speelde in de nazitijd en het illegale kernwapenprogramma van Zuid-Afrika onder het apartheidsbewind. Eugen Schwab, de vader van Klaus, leidde de Duitse tak van het Zwitserse bedrijf Escher-Wyss, dat de oorlogsmachine van de nazi’s ondersteunde. Later zou ook Klaus zitting nemen in de bestuursraad van dit bedrijf.

Niet langer gehoorzamen

“De apartheid ligt in het verlengde van het nazisme,” stelde Sharav. “En nu hebben ze hun pijlen gericht op de hele wereld. De nazi’s zouden stikjaloers zijn op de technologieën waarover ze vandaag de dag beschikken. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten de nazi’s ponskaarten van IBM om de Joden te registreren en vervolgen. Nu wordt er gewerkt aan digitale paspoorten, microchips, tatoeages. Dit is heel beangstigend en we kunnen hier alleen een einde aan maken door niet langer te gehoorzamen.”

[Café Weltschmerz]
4.5 138 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
truth
truth
7 dagen geleden

Veel berichten van overeenkomsten met ww2 steeds. Ik raad iedereen aan de docu ‘the greatest story never told’ te kijken van maker Dennis Wise. En dan moet je jezelf afvragen of we daadwerkelijk ‘bevrijd’ zijn na ww2.

Arnold
Arnold
Reactie op  truth
7 dagen geleden

Ik voel me een gevangene door de coronamaatregelen en hang op 5 mei echt niet de vlag uit.

Reen
Reen
Reactie op  Arnold
7 dagen geleden

half stok

Judith
Judith
Reactie op  Reen
7 dagen geleden

En omgekeerd. Blauw-wit-rood=
land in nood!

Reen
Reen
Reactie op  Judith
7 dagen geleden

Doen we

Ondergronds.
Ondergronds.
Reactie op  Reen
7 dagen geleden

Zelfs dat is te veel eer voor deze bananenrepubliek. Een zwarte vlag zou niet misstaan.

Elfin
Elfin
Reactie op  Arnold
7 dagen geleden

Ja een zwarte met een doodskop erop!

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Arnold
7 dagen geleden

Halfstok en ondersteboven!

Anoniem 71
Anoniem 71
Reactie op  Arnold
7 dagen geleden

Nee die vlag stelt al met dit gedoe geen moer meer voor hetzelfde geldt voor koningsdag hij doet ook mee in dit gebeuren trouwens alle koningshuizen

peter
peter
Reactie op  Anoniem 71
7 dagen geleden

koningshuis naait ons.
zie maxima en swaab

Robin Hood
Robin Hood
Reactie op  Arnold
7 dagen geleden

alle kinderen voelen zich op den duur een gevangene in het lockdown onderwijssyteem, maar kinderen zijn flexibel. Kun jij het je nog herinneren?? waarschijnlijk heb het het idee dat je het heeeel leuk had op school omdat je de realiteit hebt weg geduwd. En die realiteit haalt de psycholoog weer omhoog,.tsja tis maar wat je onder vrijheid verstaat. Of mogen alleen de ouderen “vrij” zijn. Ik zie het!?

Rob
Rob
Reactie op  truth
7 dagen geleden

De beide wereldoorlogen stonden op de agenda van de elite. Na de tweede wereldoorlog is een systeem ingevoerd waarmee ze macht over de bevolking hebben gekregen: het financiële en economische systeem. De welvaart is niets anders dan een hebzucht systeem. Massa productie door het kapitalisme en de reclames om dat aan het volk te verkopen. In de loop der tijd nam de reclame steeds meer toe. Ook dat hele systeem is een slavernij systeem. Ook als je een eigen bedrijf hebt met medewerkers maak je van dat systeem deel uit. De kern van dat systeem s het verkopen van je ziel aan een hogere macht. Dat uit zich in het ondertekenen van allerlei contracten. Zo ook als je een baan accepteert. Dan moet je ook zo’n contract ondertekenen. Na de oorlog is dat wat over heel Europa is ingevoerd, waarbij de elite via het centrale banken systeem de macht in elk land had. Dat hele systeem zou sowieso al gaan instorten, ook zonder de maatregelen. Maar m.b.v. de maatregelen wordt het versneld opgeruimd. En aangezien mensen onderdeel zijn van dat systeem, door het onderwijs en hun posities in het systeem, zijn ze ook de mensen aan het opruimen.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Rob
6 dagen geleden

De elite vernietigt zelf het systeem door hun ongebreidelde hebzucht hebben ze deze crisis veroorzaakt, die vele malen erger is als de mensen aannemen!
Volgens Reiner Fuellmich die met duizenden advocaten wereldwijd bezig is met tribunalen op te richten, hebben ze in Europa de totale pensioenpot leeggehaald!
Daarom hebben ze deze crisis nodig om dat te verbloemen!
Ze zijn bang dat als de bevolking dat ontdekt dat dan de hel uitbreekt!
Als dat klopt, denk je maar in alleen in Nederland 1600 miljard gestolen van de pensioengerechtigden!
Dan komt een verschrikkelijke pandemie goed uit!

Jeff
Jeff
Reactie op  truth
7 dagen geleden

Mee eens truth, maar het is eigenlijk van de zotte dat je die eerst moet zien om het enigszins te geloven. Als je een beetje logisch nadenkt en je kunt verplaatsen in bijv. Vietnam, of Cambodja, zou je al genoeg moeten weten. Leg dat naast Irak of Syrië en je zou op z’n minst je wenkbrauwen moeten fronzen. Als dat niet gebeurd, is het al hopeloos.

Anoniem 71
Anoniem 71
Reactie op  truth
7 dagen geleden

Precies!!!!! Een eyeopener

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  truth
6 dagen geleden

Bedankt voor de link. Het was even zoeken naar ik het kon bekijken maar heb het gevonden en ga het nu stuk voor stuk bekijken. En ik deel de link ook op social media.

jolien
jolien
7 dagen geleden

Het wordt inderdaad tijd om dat te stoppen nog even als dit niet stopt zijn we allemaal in gevaar.

exegese
exegese
Reactie op  jolien
7 dagen geleden

De allerlaatste zin van het bovenstaande artikel bevat de enig mogelijke oplossing :

“Dit is heel beangstigend en we kunnen hier alleen een einde aan maken door niet langer te gehoorzamen.”

zo simpel kan het zijn, maar dan ook met z’n allen !

Ellis
Ellis
Reactie op  exegese
6 dagen geleden

Ja, met zijn allen……..helaas loopt de massa nog met mondkapjes, dus met zijn allen krijgen we onze vrijheid niet terug.
En dan al die schijnheiligen gisteravond op de Dam…….geen toespraak van onze verrader willem. Niet normaal maken etc……..
Laat Fuellmich maar gauw komen met het tribunaal. Kan niet wachten, ben deze gevangenis helemaal zat, alleen de schapen voelen dat niet zo. In mijn kring iedereen aan het vaxxin, onbegrijpelijk. Maakt je verdrietig en eenzaam

Charles
Charles
Reactie op  jolien
7 dagen geleden

Het gevaar is er al.

pien
pien
7 dagen geleden

Hier spreekt een dame uit ervaring die het kan weten

ProAsfalt
ProAsfalt
7 dagen geleden

Hannah Arendt heeft ook nog iets geschreven over burgerlijke ongehoorzaamheid.
Ik wil dat nog gaan lezen.

Staat in Hannah Arendt – Het waagstuk van de politiek

Johnny
Johnny
7 dagen geleden

Schwab family values= medische apartheid.
De nazi’s zijn terug: hier in NL onder de u wel bekende namen. Rutte, Kaag, Klaver, de Jonge, het hele OMT enz. enz.
Maar ik zie langzaam verandering komen, letterlijk. Gister in de supermarkt stond ik voor het eerst in een rij met voornamelijk mensen zónder mondluier. Ik moest even in mijn ogen wrijven. Een rij van 4 en tevens de enige open kassa. Het was erg fijn maar ook wel vreemd om na 8 maanden bijna alleen maar mondkapjes te zien nu eindelijk weer eens normale mensen te zien. Er werd zelfs gekletst en gelachen en de jongen achter de kassa zat er wat verlegen bij mét mondmasker. Ik zal vechten tegen deze walgelijke medische apartheid totdat deze niet meer bestaat. De boosheid dat men het zo ver heeft laten komen overheerst soms nog maar mijn geest is klaar voor deze (nu nog) mentale strijd.

Judith
Judith
Reactie op  Johnny
7 dagen geleden

Wat heerlijk lijkt me dat.
Ik was vanochtend weer de enige zonder bekluier. Ik doe het wel, al vanaf dat het ‘verplicht’ werd maar voel me er nog steeds niet echt prettig bij, gezien alle argwanende blikken.

salvar
salvar
Reactie op  Judith
7 dagen geleden

lekker laten kijken de stumpers.

Rob
Rob
Reactie op  Johnny
7 dagen geleden

De nazi’s zijn nooit weg geweest. Hitler is volgens diverse onderzoekers naar Zuid Amerika gegaan en heeft geen zelfmoord gepleegd. Merkel is volgens velen een dochter van hem. En sommigen zeggen dat Theresa May ook een dochter van hem is. Veel hoogeplaatste nazi’s zijn na de oorlog op hoge positie in de NAVO geplaatst. En veel andere nazi’s, waaronder wetenschappers, zijn naar de VS gehaald om daar verder te gaan waar ze n de oorlog mee bezig waren.

salvar
salvar
Reactie op  Rob
7 dagen geleden

de oorlog is nooit ge- eindigt
merkel is de dochter net zo gek.

KATO
KATO
7 dagen geleden

Hulde en vooral blij dat iemand met veel levenservaring van zich laat horen .. Zij is in mijn ogen een heldin .. Je vrijheid en de baas over je eigen lichaam ben je kwijt , die krijg niet zomaar terug. Stokken in je neus en een FRIKANDELSPUIT volgens DE JONGE redden de mensheid van de ondergang .

Maria
Maria
7 dagen geleden

Laat deze dame haar verhaal maar eens doen op tv!!
wedden dat ze geen podium krijger!!

Anna
Anna
Reactie op  Maria
7 dagen geleden

In de MSM zullen ze haar niet uitnodigen. Was het maar waar. Misschien dat de schaapjes hierdoor wat meer gaan nadenken en eigen onderzoek gaan doen. Wat deze dame verteld kun je vanuit gaan dat ze de waarheid spreekt.

wolfje168
wolfje168
7 dagen geleden

Maak dat het klootjesvolk maar eens duidelijk.

NAZIS RAUS
NAZIS RAUS
7 dagen geleden

Volledig Fascistisch bewind in nl.

Compleet met een “gezondheidsminister” die de PABO heeft afgerond als basisschool leraar 3e klas.

Unser Fuhrer Herr Ruttler heeft de wetten al veranderd, nét zoals Hitler dat deed, om al zijn konkels “legaal” te maken.

Richard
Richard
7 dagen geleden

Impfung Macht Frei…

Arnold
Arnold
Reactie op  Richard
7 dagen geleden

De droom van Rutte, de Jonge en het hele zooitje.

Dubito
Dubito
Reactie op  Richard
7 dagen geleden

Kan je je voorstellen wat er zou gebeuren als FvD deze leus op een poster zet? Al is het een letterlijke vertaling van de ‘voorlichting’ van de overheid vorig jaar.

x

Check Also

cyberaanval

Cyberaanval grootste pijplijn VS: ‘Is Klaus Schwabs cyberpandemie aanstaande?’

Enkele dagen geleden sloot het grootste oliepijpleidingbedrijf ...

vaccin

Schadelijke bijwerkingen coronavaccins: ‘Wij maken dagelijks mensen mee die acuut in nood komen’

De meest recente update van Bijwerkingencentrum Lareb ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

82
0
We lezen graag je reactie!x