Homepagina » Buitenland » Megazwendel bij goede doelen tegen kanker: geld ging op aan auto’s, luxe reisjes en datingsites
Megazwendel bij goede doelen tegen kanker: geld ging op aan auto's, luxe reisjes en datingsites

Megazwendel bij goede doelen tegen kanker: geld ging op aan auto’s, luxe reisjes en datingsites

Vier Amerikaanse goede doelen voor een betere bestrijding van kanker hebben op grote schaal fraude gepleegd, zo meldt de New York Times. Donateurs zijn op grote schaal misleid doordat medewerkers van de instellingen tussen 2008 en 2012 gezamenlijk 187 miljoen dollar achterover hebben gedrukt, terwijl de indruk werd gewekt dat het naar de ondersteuning van kankerpatiënten ging.

In die periode kwam slechts drie procent van alle donaties daadwerkelijk terecht bij kankerpatiënten. De overige 97 procent werd door fondsmedewerkers uitgegeven aan zichzelf. De donateurs kregen te horen dat het geld werd gebruikt voor transport van kankerpatiënten en pijnstillers voor kinderen.

De New York Times schrijft dat het geld in veel gevallen in de portemonnees van bestuurders verdween, waarmee auto’s, luxe vakantiereizen naar de Caraïben, uitjes naar Disneyworld en Las Vegas, jetskitochten, concertkaartjes, collegegeld en abonnementen op datingsites zijn betaald.

“Donaties hebben een kleine groep individuen verrijkt,” concludeerde de toezichthouder FTC (Federal Trade Commission). De vier goede doelen – ‘Cancer Fund of America’, ‘Cancer Support Services’, ‘Children’s Cancer Fund of America’ en ‘Breast Cancer Society’ – worden gerund door dezelfde groep mensen en staan onder leiding van één en dezelfde persoon.

Het Cancer Fund of America werd in 1984 opgericht door James T. Reynolds senior (foto), die vervolgens een hele reeks familieleden en vrienden aanstelde op bevoorrechte posities bij nieuwe fondsen. Zijn ex-vrouw leidt het Children’s Cancer Fund en de Breast Cancer Society wordt aangestuurd door zijn zoon James Reynolds junior.

Donateurs kunnen naar alle waarschijnlijkheid fluiten naar hun geld omdat het meeste inmiddels is uitgegeven. Twee goede doelen zijn opgeheven en de andere twee worden strafrechtelijk vervolgd.

[FD, Trouw]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
6 jaren geleden

Dat is nu precies de reden waarom ik aan geen enkel zogenaamd “Goed Doel” iets geef…

Zowel de linkse als rechtse Garde hebben maar een doel:

Belazer de Massa dan Rinkelt MIJN Kassa!

Deze hele aardbol draait alleen nog maar om het liegen en bedriegen van de massa 🙁

Ferry
Ferry
6 jaren geleden

ik heb het niet zo erg begrepen op die zogenaamde goede doelen geld inzamel acties, goedgelovige mensen zetten zich belangeloos en gratis in en gaan de weg op terwijl de directeuren of CEO’s zichzelf een vet jaarsalaris uitbetalen dat niet in verhouding staat met hun prestatie.
Van al het opgehaalde geld blijft er na aftrek van salarissen en hotelrekeningen en luxe auto’s niet veel meer over om de mensen waarvoor het geld bestemd is nog te helpen

marion
marion
6 jaren geleden

Bij Unicef komt er slechts 4 % terecht van waar je het geld uiteindelijk voor geeft.
Opsluiten in de gevangenis samen met de corrupte bankiers want wij mogen toch ook niet stelen?!

Dnnnoz
Dnnnoz
6 jaren geleden

Wedden dat die dikke graai kapitalist er ongestraft vanaf komt?

x

Check Also

vaccin

Gevaccineerden krijgen plotseling te maken met agressieve vormen van kanker

Sommige mensen krijgen na de coronaprik plotseling ...

patholoog

Patholoog laat zien wat de prik met het brein en andere organen van ingeënten doet

Ryan Cole, een dermatopatholoog uit Idaho, gaf ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x