Gezondheid

“Wonder uit de keuken genas mijn zoontje van autisme”

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen Susan Levin in oktober 2007 te horen kreeg dat haar 4-jarige zoon Ben autisme had, reageerde ze geschokt. “Iedereen wist dat autisme een levenslange aandoening was die niet genezen kon worden,” zei ze.

Maar Ben wist toch te genezen, zo schrijft Levin in haar boek Unlocked: A Family Emerging From the Shadows of Autism. Ze zegt dat de belangrijkste factor bij de genezing het eten was dat hij op zijn bord kreeg. “Hippocrates had gelijk toen hij zei: ‘Laat voedsel uw medicijn zijn en laat uw medicijn uw voedsel zijn’,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Levin maakt deel uit van een groeiende groep mensen die zich meer bewust worden van wat ze eten – biologisch, gluten- en caseïnevrij – als een manier om de symptomen van autisme en andere aandoeningen te behandelen.

Ze gelooft zo sterk in de geneeskrachtige werking van voedsel dat ze als gezinscoach alleen werkt met ouders van autistische kinderen. Er is een duidelijke link gevonden tussen maag- en darmproblemen en autisme. Uit een studie uit 2012, die is gepubliceerd in het Journal of Abnormal Child Psychology, is gebleken dat 70 procent van de kinderen met autisme maag- en darmproblemen heeft.

Niet iedereen is overtuigd. “Ouders zijn bereid vrijwel alles te proberen,” zei directeur van New York Families for Autistic Children Andrew Baumann. Hoewel hij bevestigt dat voeding een zeer positief effect kan hebben, ziet hij het niet als geneesmiddel voor autisme.

Kathleen DiChiara stond aan de top van een Fortune 500-bedrijf en werd gediagnosticeerd met neuropathie, waardoor ze niet meer kon lopen. Toen artsen haar zeiden dat ze niets meer voor haar konden doen, dook ze in de boeken. De vrouw, die inmiddels voedingsdeskundige is, zegt dat zowel zijzelf als haar 11-jarige zoontje, die was gediagnosticeerd met autisme, zijn genezen door volledig over te schakelen op biologische voeding.

Boek: Unlocked

[New York Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
9 jaren geleden

Het zou best kunnen kloppen. Maar ik denk dat het ook wel per persoon verschilt wat zal helpen of niet. Met betrekking tot voeding bedoel ik. Ik houd mezelf altijd maar aan wat mijn oma altijd zei, namelijk gewoon alles eten maar wel met mate!

nunki
nunki
9 jaren geleden

Dit is een kulartikel. Je geneest nooit van autisme. Je kan er in een gunstig geval goed mee overweg in de normale wereld. Een diagnose kan er ook weleens naast zitten, en daar kan je gebruik van maken om de meest abjecte onzin te verkopen.

Boerenkool
Boerenkool
9 jaren geleden

Je bent wat je eet.
Dus als je verstoorde of slechte voeding eet raak je ook verstoord of gaat het ten koste van je gezondheid. Heel simpel.

trackback
BOINNK!!! | Hoe voeding van invloed blijkt op autisme
9 jaren geleden
Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x