Homepagina » Gezondheid » “Wonder uit de keuken genas mijn zoontje van autisme”
"Wonder uit de keuken genas mijn zoontje van autisme"

“Wonder uit de keuken genas mijn zoontje van autisme”

Toen Susan Levin in oktober 2007 te horen kreeg dat haar 4-jarige zoon Ben autisme had, reageerde ze geschokt. “Iedereen wist dat autisme een levenslange aandoening was die niet genezen kon worden,” zei ze.

Maar Ben wist toch te genezen, zo schrijft Levin in haar boek Unlocked: A Family Emerging From the Shadows of Autism. Ze zegt dat de belangrijkste factor bij de genezing het eten was dat hij op zijn bord kreeg. “Hippocrates had gelijk toen hij zei: ‘Laat voedsel uw medicijn zijn en laat uw medicijn uw voedsel zijn’,” zei ze.

Levin maakt deel uit van een groeiende groep mensen die zich meer bewust worden van wat ze eten – biologisch, gluten- en caseïnevrij – als een manier om de symptomen van autisme en andere aandoeningen te behandelen.

Ze gelooft zo sterk in de geneeskrachtige werking van voedsel dat ze als gezinscoach alleen werkt met ouders van autistische kinderen. Er is een duidelijke link gevonden tussen maag- en darmproblemen en autisme. Uit een studie uit 2012, die is gepubliceerd in het Journal of Abnormal Child Psychology, is gebleken dat 70 procent van de kinderen met autisme maag- en darmproblemen heeft.

Niet iedereen is overtuigd. “Ouders zijn bereid vrijwel alles te proberen,” zei directeur van New York Families for Autistic Children Andrew Baumann. Hoewel hij bevestigt dat voeding een zeer positief effect kan hebben, ziet hij het niet als geneesmiddel voor autisme.

Kathleen DiChiara stond aan de top van een Fortune 500-bedrijf en werd gediagnosticeerd met neuropathie, waardoor ze niet meer kon lopen. Toen artsen haar zeiden dat ze niets meer voor haar konden doen, dook ze in de boeken. De vrouw, die inmiddels voedingsdeskundige is, zegt dat zowel zijzelf als haar 11-jarige zoontje, die was gediagnosticeerd met autisme, zijn genezen door volledig over te schakelen op biologische voeding.

Boek: Unlocked

[New York Post]


Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Het zou best kunnen kloppen. Maar ik denk dat het ook wel per persoon verschilt wat zal helpen of niet. Met betrekking tot voeding bedoel ik. Ik houd mezelf altijd maar aan wat mijn oma altijd zei, namelijk gewoon alles eten maar wel met mate!

  5 likes
  • In de tijd van je oma, tenminste in haar jeugd, was voeding voeding. Toen was ‘alles’ eten een heel ander begrip dan nu omdat nu alle buikvulling als ‘voeding’ wordt aangeduid maar in werkelijkheid enkel ziekmakend is.

   Als je je oma wilt betrekken in tegenwoordig gezondheidsadvies zou je het volgende kunnen doen: eet niets wat je oma niet als voeding zou hebben herkend’.

   29 likes
   • Ik ben bijna 60 jaar, en wij kregen alleen in het weekend een glaasje frisdrank.
    Bij de thee kregen we één koekje.
    Na het eten kregen we levertraan en omdat dat zo vies was, kregen we één snoepje om de nare smaak weg te werken.
    We kregen zo weinig zakgeld, dat snoep kopen er gewoon niet inzat.
    En ik heb nooit het gevoel gehad, dat ik iets mistte.
    Iets lekkers was toen echt een traktatie. Tegenwoordig is het blijkbaar een ‘must’.

    35 likes
   • De oma’s vandaag de dag zijn opgevoed met fabrieksvoer. Dus die gaan je echt niet redden.

    6 likes
 2. Dit is een kulartikel. Je geneest nooit van autisme. Je kan er in een gunstig geval goed mee overweg in de normale wereld. Een diagnose kan er ook weleens naast zitten, en daar kan je gebruik van maken om de meest abjecte onzin te verkopen.

  8 likes
  • De normale wereld zeg je….je vind het dus een normale wereld? Misschien is autisme een onbewust besluit van de geest tot totale weigering aan dit gekkenhuis, genaamd onze maatschapij, mee te willen doen. Want wie kan hier nu goed mee overweg? en worden ze vanzelf weer zichzelf als dit zieke door psychopaten verzonnen systeem in elkaar gestort is. Voorlopig gaan de 1% gekkies steeds gekker doen, dat zal de wanhoop zijn. Het kan nooit lang meer duren en dan zal alles wat krom is recht getrokken worden want nogmaals, ze gaan nu wel heel erg gek doen.

   20 likes
   • Mijn dank aan jou Faith!
    Dit is precies hoe ik er over denk!

    9 likes
   • De normale wereld is voor gewone mensen. En gewone mensen moeten werken voor hun geld. Anders is er geen onderdak, en is er niets te eten. Dan worden je kinderen van je afgenomen, en raak je aan de drugs en drank. Kortom, hel en verdoemenis is alom aanwezig. Ook als ik vandaag besluit om voortaan in mijn blote kont, met bloemetjes in mijn haar door het groene gras te huppelen.

    2 likes
    • Dus als je niet werkt is hel en verdoemenis aanwezig? Je leeft nog in de jaren ’50 in je mindset. Het systeem is ingestort, mensen zijn inmiddels al veel te lang aan het over produceren (in 3e wereldlanden, ivm goedkope arbeidskrachten, vandaar dat er hier zo veel werklozen zijn) ze hebben werk om maar te werken terwijl niemand op al die rotzooi zit te wachten, kan zo de vuilnisbelt op, extra vervuiling zorgen ze dus voor i.p.v. zinvol bezig te zijn. Om maar te zwijgen van de overbezetting van dure zinloze managers die alleen de kas leegroven en verder weinig werken. En waar hard mensen nodig zijn zoals o.a. in de zorg, in sector handen uit de mouwen en waar weinig winst te behalen valt) worden ze massaal ontslagen. Het zieke systeem is ingestort. Zo doelbewust kromgetrokken en te weinig mensen die er echt profijt van hadden. Er was trouwens niets normaals aan maar we werden gedwongen het normaal te vinden. Dat is iets heel anders.

     6 likes
  • days of our lives

   Klopt helemaal. Autisme is aangeboren.
   Ik zou ook eerder denken aan een foutief gestelde diagnose (als die al is gesteld, dat moeten we maar van deze dame aannemen).

   Een angststoornis (sociale fobie) of bijvoorbeeld selectief mutisme wordt ook wel eens verward met autisme, zeker bij kinderen tot 5-6 jaar.

   4 likes
 3. Je bent wat je eet.
  Dus als je verstoorde of slechte voeding eet raak je ook verstoord of gaat het ten koste van je gezondheid. Heel simpel.

  15 likes
 4. Dat is betrekkelijk. Mijn zoon is licht autistisch. En wij eten uitsluitend biologisch. Daar is hij niet veel beter van geworden. Wel heeft hij de CEASE therapie ondergaan. Daarbij worden toxische stoffen zoals inentingen, roundup, dtt paration, en medicijnen als chlomid en bcg ontstoord, van het kind en de stoffen die de ouders voor conceptie binnenkregen. Vooral de laatste hadden een sterk effect. Het duurt wel lang. per stofje 6 weken plus een rustweek. We zijn nu 2,5 jaar bezig.

  6 likes
 5. Autisme wordt ook nogal eens toegeschreven aan de besnijdenis. Met name de joodse besnijdenis die – onverdoofd!!! – plaatsvindt wanneer het jongetje acht dagen oud is, schijnt een risicofactor te zijn. Levin lijkt mij een joodse naam. Is dit jongetje besneden?

  http://sciencenordic.com/study-links-autism-circumcision

  Autisme komt ook steeds meer voor onder niet joodse Amerikanen. Dat zou een extra bewijs kunnen zijn van de besnijdenis als risicofactor. Amerikanen laten ook steeds meer hun jongetjes meteen na de geboorte besnijden. Dit om ‘hygienische’ redenen. Alsof mannen de weg niet weten te vinden naar water en zeep.

  1 likes
 6. Alweer het zoveelste onzinartikel over de leugen dat autisme genezen kan worden of veroorzaakt word door vaccinaties. Het is gewoon aangeboren en er valt niets te genezen omdat het geen ziekte is!. Ik en mijn zoon van 15 hebben allebei het syndroom van Asperger we zijn niet ziek, we denken gewoon net iets anders dan de gewone massa. Onze hersenen werken net iets anders!
  Heel vaak word er bij een kinderen de diagnose spectrum autisme vastgesteld terwijl ze heel iets anders hebben zoals bijvoorbeeld een persoonlijkheidsstoornis. Vaak word een diagnose gesteld door onbevoegden zoals huisartsen en leerkrachten. En dat gebeurd vooral in Amerika. Wat een onzin dat autisme genezen kan worden door bepaalde voeding. Ik eet hartstikke gezond maar ik heb nog steeds autisme hoor! Echt dikke b*llshit!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het lage geboortecijfer heeft te maken met het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker, zegt deze professor

Het lage geboortecijfer heeft te maken met het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker, zegt deze professor

Het lage geboortecijfer in de Verenigde Staten ...

BMR-prik verhoogt de kans op autisme. Deze medische studie wijst op verband

BMR-prik verhoogt de kans op autisme. Deze medische studie wijst op verband

Een medisch tijdschrift heeft een onderzoek gepubliceerd ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.