Homepagina » Binnenland » Baudet-bashing begint groteske vormen aan te nemen. Dit zie je niet op tv
baudet
Foto: Schermafdruk YouTube/Forum voor Democratie

Baudet-bashing begint groteske vormen aan te nemen. Dit zie je niet op tv

Een rechtse partij die hoge ogen gooit in de peilingen, dat is natuurlijk uit den boze. En dus moet de partij kapot. Van verkapte doodsbedreigingen tot parafraseringen, alles is geoorloofd. Zembla denkt nu aan de hand van wat jolige WhatsApp-berichtjes uit 2016 en 2017 te kunnen aantonen dat FvD-voorman Thierry Baudet in het geheim voor de Russen werkt.

Uit de berichten zou onder meer blijken dat Baudet wil dat Nederland uit de NAVO stapt.

Op 20 mei 2017 zou hij een bericht van het Russische persbureau Sputnik naar de toenmalige bestuursapp ‘Politburo FVD’ hebben gestuurd waarin onder meer stond dat de Slowaken mogelijk de NAVO zullen verlaten na een handtekeningenactie.

Absurde beschuldigingen

“Ik wil nu ook gaan pleiten voor uittreding uit de NAVO,” zou Baudet erbij hebben gezegd.

Zembla vindt het vreemd dat Baudet vrijwel nooit kritiek op Rusland heeft. “Hij volgt iedere keer de lijn van het Kremlin.”

Uit de NAVO willen en geen kritiek hebben op Rusland? Dan moet je wel voor de Russen werken.

De FvD zegt in een reactie op haar website dat Zembla de app-berichten als ‘bewijs’ ziet voor absurde en volstrekt onjuiste beschuldigingen dat Baudet of de partij zich heeft laten betalen voor pro-Russische propaganda.

Ironisch karakter

“Dat is pertinent onjuist,” aldus de partij. “Noch FvD, noch Baudet, noch enig ander persoon binnen de organisatie heeft ooit geld gevraagd of ontvangen van Russische actoren en/of statelijke actoren.”

De partij voegt toe dat de appjes een ironisch karakter hebben – ‘geld van de Russen’, ‘werken voor Poetin’ – en ziet zich dan ook niet genoodzaakt inhoudelijk te reageren op de berichten.

De toon is gezet. Op Twitter opende ex-Ed-in-Chief NOS-News Hans Laroes de aanval op Baudet, die steun kreeg van collega Omtzigt:


In 2016, na de winst in het Oekraïne-referendum, appte Baudet aan bestuursleden van FvD: Kornilov was blij vanmiddag. Hij voegde daarbij een foto van politiek analist Vladimir Kornilov met een fles wodka, een sovjetpet en een boterham met zalmeitjes, die ‘duidelijk humoristisch’ bedoeld was.

Kornilov reageert:


De uitzending ‘Baudet en het Kremlin’ is donderdagavond om 20.25 uur te zien op NPO2.

Saillant detail: de uitzending is gemaakt door onder meer Sander Rietveld, die eerder voor de NPO een documentaire maakte over de ‘Russische connecties’ van Trump. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

[Zembla]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
1 jaar geleden

Ik vertrouw geen één politiek partij. Zo lang ik geen bewijs zie dat ze niet als puppets fungeren van de zionisten trap ik er niet in. Voor mijn gevoel een wijs besluit. Verdeel en heers is al oud, de Romeinen gebruikte het al.

Henk
Henk
Reactie op  Laat je niet beïnvloeden
1 jaar geleden

Niet doorvertellen… het zijn nog steeds de Romeinen. Ander jasje, zelfde smaak.

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

Volgens mij komen de zionisten niet uit Rome! Ben het wel met je eens, ander jasje, andere smaak.

GevanK
GevanK
Reactie op  Laat je niet beïnvloeden
11 maanden geleden

‘Mensen hebben een grotere neiging om gezag als legitiem te aanvaarden als ze economisch of politiek afhankelijk zijn van degenen die de macht hebben.’

Alle socialisten vallen dus al meteen af…

salvar
salvar
1 jaar geleden

baudet baudet toch waar ben je mee bezig , je moet de VS volgen weet je dat niet?
de VS die alles kapot maakt en constant probeert een oorlog te ontketenen die moet je volgen hoor.

de russen kunnen zo meteen weleens de redder van de wereld worden , wie weet.

Joris
Joris
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

Zit net te kijken, vies spelletje van de NPO van ONS belastinggeld

Aad
Aad
Reactie op  Joris
1 jaar geleden

Je zou het eerder verwachten van GL…..

Louise
Louise
Reactie op  salvar
11 maanden geleden

Nou salvar, je kunt nog wel eens dichter bij de waarheid zitten dan je dacht, een Ziener Edgar Casey heeft zo’n 100 jaar geleden al voorspeld dat Rusland ons van een derde wereld oorlog zou redden, en de groene tuin van Europa zou worden….. Nou zijn die Russen aardig bezig met hun bio industrie, maar of wij dit allemaal nog meemaken, ik weet het niet…
Ach ja die MSM weten van gekkigheid niet meer wat voor programma’s ze moeten maken, hebben ze de hersens ook niet voor, een soort zieligheids industrie eigenlijk…En Baudet moet ook eens leren incasseren, net als Wilders word je sterker van…….

johan den haag
johan den haag
1 jaar geleden

ik heb ZEMBLA net gemaild:

Ik vond jullie tot nu toe een serieuze partij. keek graag naar jullie. zeker onderwerp Granuliet.

Maar hoe jullie nu Baudet wegzetten als Rusland pion is beneden alle peil.
Betekent dit gedrag meer subsidiegeld uit den haag en moeten jullie zelf onderzocht worden.

Ik ben niet verbaasd als jullie niet reageren hoor. Doet Volkskrant, NRC en de NOS ook niet als je een kritische vraag hebt.

groet,

Johan

Deze Aardkloot is een zielige wanvertoning geworden. De mens is duidelijk niet van deze aarde anders was ie/ze er in harmonie mee.

God kan stellen dat zijn experiment met de mens op de aarde redelijk mislukt is. Het zenden van zijn zoon bleek voor heel velen ook geen zin te hebben gehad.

Next Phase !!!

graag

Joris
Joris
Reactie op  johan den haag
1 jaar geleden

Waarom zien wij die dikke van Baalen en die magere Verhofstadt niet die Oekrainers stonden op te jutten in Kiev, past niet in het plaatje van dit door de belastingbetaler gesubsidieerde programma, in juli kwamen 300 burgers om, niet door Rusland, maar door de Oekraine, die hoopten op een gewapende confrontatie tussen EU/NAVO, Rusland had geen belang bij het neerhalen van een burgervliegtuig. Trouwens sinds wanneer is Henk Otten betrouwbaar en sinds wanneer is Ben de Jong een deskundige?

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
Reactie op  johan den haag
1 jaar geleden

Denk geen antwoord van ze. Maar zo wel, graag delen 😉

Jets
Jets
Reactie op  Laat je niet beïnvloeden
11 maanden geleden

Helaas, dat zal niet gebeuren. Ik heb in april 2015 mijn abonnement op NRC Handelsblad opgezegd. En, ik was er op geabonneerd sinds mijn studententijd (jaren ’80). Het was de kwaliteitskrant van Nederland. Helaas was dat al jaren niet zo en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt. Mijn vrouw stribbelde nog tegen en had over sommige goede collumns, maar om meer dan €100 per kwartaal voor zo’n vod te betalen, ging mij te ver. Nadien kreeg ik meerdere lokmailtjes om het abonnement om te zetten naar NRC Lux of wat anders en ik ben even achter de computer gekropen en heb ze een lijvig mailtje terug gestuurd. Geen reactie :-)))

Ik Robin de Boer kunnen vragen of ik hem de PDF zou mogen opsturen voor publicatie. We hebben beide aan de RUG gestudeerd :-)))

PRAVDA
PRAVDA
Reactie op  Jets
11 maanden geleden

Zo heb ik ooit een klacht tegen een ziekenhuis waar ik was behandeld, nou ja, mishandeld als mijn dossiers aangedikt met onwaarheden.
Ik moest alle procedures volgen om de klacht te voeren. Bij de klachtbemiddeling wordt er gemonitord en boden mij eerst in een gesprek te gaan met de daders….maar na 1,5 maand uitstel “wegens drukte”, hebben ze toch maar afgezien van het gesprek en hebben gewoon een brief op laten stellen, geschreven door de directie:
Wij zijn geschrokken van al deze genoemde misstanden, maar wij weten ons daar niet in te herkennen, daarom ook het ons besluit u niet meer te behandelen in de toekomst. Wij verwijzen u contact op te nemen met uw huisarts voor andere mogelijkheden in de toekomst.

Ook is er een melding naar mijn zorgverzekeraar gegaan…

Na een klein onderzoekje in mijn DigiD data zag ik dat ze twee poli-afspraken extra hadden afgeschreven. Ik heb opd ie vermelde dasta nooit een uitnodiging ontvangen.

Jets
Jets
Reactie op  PRAVDA
11 maanden geleden

Beste Pravda,

Helaas is dit niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Mijn vrouw is arts en is geabonneerd op het vakblad “Medisch Contact”. Ik las het ook, tot ik op een gegeven ogenblik er genoeg van kreeg. Artsen worden nog steeds tegengewerkt OOK in NEDERLAND. Zou je niet verwachten, maar het gebeurt toch. Ik heb me destijds aangemeld bij CZ (net voordat het nieuwe idiote zorgsysteem werd geïntroduceerd) en heb volledigheidshalve een vragenlijst ingevuld met (LET OP) “licht astmatisch”. Ik gebruikte gewoon een standaardpufje die mij voorgeschreven was door de huisarts. Ik kreeg als antwoord: “We kunnen U op dit moment niet verzekeren vanwege het feit dat u astmatisch bent. Klaar dat was het. Gewoon een botte afwijzing. DSW is mijn redding geweest. Ze hadden nog steeds de laagste premie en ben tot de dag van vandaag, zeer dankbaar voor. Ik bleek in 2006 een kwaadaardige hersentumor te hebben en ben meerdere malen aan geopereerd.
Normaal gesproken staat er een overlevingstijd bij van 5 jaar, maar ik ben al 14 jaar verder :-)))
Sterker nog, ik ben nu bijna 60 en sport al sinds mijn 7de. Ben destijds begonnen met judo.

Ik sluit af met een stuk uit de Bhagvad Gieta (vrij vertaald):
“Wat gebeurt is was goed, wat nu gebeurt is ook goed, wat komen zal zal ook goed zijn.”

Geenidee
Geenidee
Reactie op  johan den haag
11 maanden geleden

Ik zou zo niet opgewonden reageren. Dit is een kolfje naar de hand van Baudet. Het is een opgeblazen verwaande narcist die kickt op aandacht. En dat krijgt-ie ook op deze manier, toch?
Ook zou ik Baudet niet zo klakkeloos geloven. Het is een politicus, een draaikont die alleen maar bezig is met holle retoriek aanhangers te verwerven. Ik heb eerlijk gezegd nog weinig zinnigs van hem gehoord, en ja, ik volg geregeld de debatten in de Kamer.
Wat is trouwens die kritische vraag die je aan Zembla hebt gesteld? In je stukje vond ik dat niet terug…

Freba
Freba
Reactie op  Geenidee
11 maanden geleden

Je naam zegt het al. Geen idee

Henk
Henk
1 jaar geleden

Laten we een referendum houden… Rutten of Poetin president van Nederland?

ster
ster
Reactie op  Henk
11 maanden geleden

Ik ga voor Poetin!

Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Auw, ik heb net mijn grote teen gestoten. Da’s de schuld van de Russen 😉

Petrus
Petrus
1 jaar geleden

O O NovaZembla; wat zijn jullie ten einde raad om zoiets te publiceren.
Hier trapt toch niemand meer in!!!

H.J.
H.J.
Reactie op  Petrus
1 jaar geleden

Is dit niet gewoon een vervolg op Boer Koekoek, Pim Fortuyn, Geert Wilders.

Pietka
Pietka
Reactie op  Petrus
1 jaar geleden

Zat mensen je hoeft maar te kijken hoe Jan kaas het NOS en de rest na aapt geen hoop voor dit land allemaal gebrainwashed met PAPA Rutte als redders des vaderland

wolfje
wolfje
1 jaar geleden

de mainstream media stinken als de neten. ik zie om me heen dat steeds meer mensen dat door krijgen.

d1rty
d1rty
1 jaar geleden

Alles is geregisseerde poppenkast en zo leiden ze het volk af van andere zaken die groten deels achter de schermen spelen.

ster
ster
11 maanden geleden

Wij leven terug in de tijd ja in de DDR tijd en zelfs de DDR zou jaloers zijn op hoe wij nu leven,,, en het word erger of we willen of niet en verzet hier tegen door de NLders nul coma nul,, mannen met ballen zijn er nog amper te vinden,,

duitinzakje
duitinzakje
11 maanden geleden

https://www.youtube.com/watch?v=hWLjYJ4BzvI

De ‘Gooise jongetjes en meisjes’ zijn niet anders dan deze televisieaapjes: laten een aangeleerd kunstje zien.

Gooi die TV toch de deur uit! Waardeloze tijdverspilling

x

Check Also

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

cyber polygon

Cyber Polygon 2021: globalisten simuleren ‘cyberpandemie’ ter voorbereiding op Economische Reset

De globalisten zijn druk bezig met de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x