Homepagina » Binnenland » Baudet-bashing begint groteske vormen aan te nemen. Dit zie je niet op tv
baudet
Foto: Schermafdruk YouTube/Forum voor Democratie

Baudet-bashing begint groteske vormen aan te nemen. Dit zie je niet op tv

Een rechtse partij die hoge ogen gooit in de peilingen, dat is natuurlijk uit den boze. En dus moet de partij kapot. Van verkapte doodsbedreigingen tot parafraseringen, alles is geoorloofd. Zembla denkt nu aan de hand van wat jolige WhatsApp-berichtjes uit 2016 en 2017 te kunnen aantonen dat FvD-voorman Thierry Baudet in het geheim voor de Russen werkt.

Uit de berichten zou onder meer blijken dat Baudet wil dat Nederland uit de NAVO stapt.

Op 20 mei 2017 zou hij een bericht van het Russische persbureau Sputnik naar de toenmalige bestuursapp ‘Politburo FVD’ hebben gestuurd waarin onder meer stond dat de Slowaken mogelijk de NAVO zullen verlaten na een handtekeningenactie.

Absurde beschuldigingen

“Ik wil nu ook gaan pleiten voor uittreding uit de NAVO,” zou Baudet erbij hebben gezegd.

Zembla vindt het vreemd dat Baudet vrijwel nooit kritiek op Rusland heeft. “Hij volgt iedere keer de lijn van het Kremlin.”

Uit de NAVO willen en geen kritiek hebben op Rusland? Dan moet je wel voor de Russen werken.

De FvD zegt in een reactie op haar website dat Zembla de app-berichten als ‘bewijs’ ziet voor absurde en volstrekt onjuiste beschuldigingen dat Baudet of de partij zich heeft laten betalen voor pro-Russische propaganda.

Ironisch karakter

“Dat is pertinent onjuist,” aldus de partij. “Noch FvD, noch Baudet, noch enig ander persoon binnen de organisatie heeft ooit geld gevraagd of ontvangen van Russische actoren en/of statelijke actoren.”

De partij voegt toe dat de appjes een ironisch karakter hebben – ‘geld van de Russen’, ‘werken voor Poetin’ – en ziet zich dan ook niet genoodzaakt inhoudelijk te reageren op de berichten.

De toon is gezet. Op Twitter opende ex-Ed-in-Chief NOS-News Hans Laroes de aanval op Baudet, die steun kreeg van collega Omtzigt:


In 2016, na de winst in het Oekraïne-referendum, appte Baudet aan bestuursleden van FvD: Kornilov was blij vanmiddag. Hij voegde daarbij een foto van politiek analist Vladimir Kornilov met een fles wodka, een sovjetpet en een boterham met zalmeitjes, die ‘duidelijk humoristisch’ bedoeld was.

Kornilov reageert:


De uitzending ‘Baudet en het Kremlin’ is donderdagavond om 20.25 uur te zien op NPO2.

Saillant detail: de uitzending is gemaakt door onder meer Sander Rietveld, die eerder voor de NPO een documentaire maakte over de ‘Russische connecties’ van Trump. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

[Zembla]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • d1rty schreef:

  Alles is geregisseerde poppenkast en zo leiden ze het volk af van andere zaken die groten deels achter de schermen spelen.

  70 likes
 • Willen Wever schreef:

  die Baudet is in mijn ogen een redelijke randdebiel en mag zo snel mogelijk van het toneel verdwijnen.
  Als journalist willens en wetens foutieve informatie de wereld in slingeren is echter net zo verwerpelijk en de dames en heren journalist die zich hier schuldig aan maken mogen ook zo snel mogelijk opbokken.

  53 likes
 • johan den haag schreef:

  ik heb ZEMBLA net gemaild:

  Ik vond jullie tot nu toe een serieuze partij. keek graag naar jullie. zeker onderwerp Granuliet.

  Maar hoe jullie nu Baudet wegzetten als Rusland pion is beneden alle peil.
  Betekent dit gedrag meer subsidiegeld uit den haag en moeten jullie zelf onderzocht worden.

  Ik ben niet verbaasd als jullie niet reageren hoor. Doet Volkskrant, NRC en de NOS ook niet als je een kritische vraag hebt.

  groet,

  Johan

  Deze Aardkloot is een zielige wanvertoning geworden. De mens is duidelijk niet van deze aarde anders was ie/ze er in harmonie mee.

  God kan stellen dat zijn experiment met de mens op de aarde redelijk mislukt is. Het zenden van zijn zoon bleek voor heel velen ook geen zin te hebben gehad.

  Next Phase !!!

  graag

  42 likes
  • Joris schreef:

   Waarom zien wij die dikke van Baalen en die magere Verhofstadt niet die Oekrainers stonden op te jutten in Kiev, past niet in het plaatje van dit door de belastingbetaler gesubsidieerde programma, in juli kwamen 300 burgers om, niet door Rusland, maar door de Oekraine, die hoopten op een gewapende confrontatie tussen EU/NAVO, Rusland had geen belang bij het neerhalen van een burgervliegtuig. Trouwens sinds wanneer is Henk Otten betrouwbaar en sinds wanneer is Ben de Jong een deskundige?

   29 likes
  • Laat je niet beïnvloeden schreef:

   Denk geen antwoord van ze. Maar zo wel, graag delen 😉

   9 likes
   • Jets schreef:

    Helaas, dat zal niet gebeuren. Ik heb in april 2015 mijn abonnement op NRC Handelsblad opgezegd. En, ik was er op geabonneerd sinds mijn studententijd (jaren ’80). Het was de kwaliteitskrant van Nederland. Helaas was dat al jaren niet zo en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt. Mijn vrouw stribbelde nog tegen en had over sommige goede collumns, maar om meer dan €100 per kwartaal voor zo’n vod te betalen, ging mij te ver. Nadien kreeg ik meerdere lokmailtjes om het abonnement om te zetten naar NRC Lux of wat anders en ik ben even achter de computer gekropen en heb ze een lijvig mailtje terug gestuurd. Geen reactie :-)))

    Ik Robin de Boer kunnen vragen of ik hem de PDF zou mogen opsturen voor publicatie. We hebben beide aan de RUG gestudeerd :-)))

    1 likes
    • PRAVDA schreef:

     Zo heb ik ooit een klacht tegen een ziekenhuis waar ik was behandeld, nou ja, mishandeld als mijn dossiers aangedikt met onwaarheden.
     Ik moest alle procedures volgen om de klacht te voeren. Bij de klachtbemiddeling wordt er gemonitord en boden mij eerst in een gesprek te gaan met de daders….maar na 1,5 maand uitstel “wegens drukte”, hebben ze toch maar afgezien van het gesprek en hebben gewoon een brief op laten stellen, geschreven door de directie:
     Wij zijn geschrokken van al deze genoemde misstanden, maar wij weten ons daar niet in te herkennen, daarom ook het ons besluit u niet meer te behandelen in de toekomst. Wij verwijzen u contact op te nemen met uw huisarts voor andere mogelijkheden in de toekomst.

     Ook is er een melding naar mijn zorgverzekeraar gegaan…

     Na een klein onderzoekje in mijn DigiD data zag ik dat ze twee poli-afspraken extra hadden afgeschreven. Ik heb opd ie vermelde dasta nooit een uitnodiging ontvangen.

     1 likes
     • Jets schreef:

      Beste Pravda,

      Helaas is dit niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Mijn vrouw is arts en is geabonneerd op het vakblad “Medisch Contact”. Ik las het ook, tot ik op een gegeven ogenblik er genoeg van kreeg. Artsen worden nog steeds tegengewerkt OOK in NEDERLAND. Zou je niet verwachten, maar het gebeurt toch. Ik heb me destijds aangemeld bij CZ (net voordat het nieuwe idiote zorgsysteem werd geïntroduceerd) en heb volledigheidshalve een vragenlijst ingevuld met (LET OP) “licht astmatisch”. Ik gebruikte gewoon een standaardpufje die mij voorgeschreven was door de huisarts. Ik kreeg als antwoord: “We kunnen U op dit moment niet verzekeren vanwege het feit dat u astmatisch bent. Klaar dat was het. Gewoon een botte afwijzing. DSW is mijn redding geweest. Ze hadden nog steeds de laagste premie en ben tot de dag van vandaag, zeer dankbaar voor. Ik bleek in 2006 een kwaadaardige hersentumor te hebben en ben meerdere malen aan geopereerd.
      Normaal gesproken staat er een overlevingstijd bij van 5 jaar, maar ik ben al 14 jaar verder :-)))
      Sterker nog, ik ben nu bijna 60 en sport al sinds mijn 7de. Ben destijds begonnen met judo.

      Ik sluit af met een stuk uit de Bhagvad Gieta (vrij vertaald):
      “Wat gebeurt is was goed, wat nu gebeurt is ook goed, wat komen zal zal ook goed zijn.”

      2 likes
  • Geenidee schreef:

   Ik zou zo niet opgewonden reageren. Dit is een kolfje naar de hand van Baudet. Het is een opgeblazen verwaande narcist die kickt op aandacht. En dat krijgt-ie ook op deze manier, toch?
   Ook zou ik Baudet niet zo klakkeloos geloven. Het is een politicus, een draaikont die alleen maar bezig is met holle retoriek aanhangers te verwerven. Ik heb eerlijk gezegd nog weinig zinnigs van hem gehoord, en ja, ik volg geregeld de debatten in de Kamer.
   Wat is trouwens die kritische vraag die je aan Zembla hebt gesteld? In je stukje vond ik dat niet terug…

   1 likes
 • salvar schreef:

  baudet baudet toch waar ben je mee bezig , je moet de VS volgen weet je dat niet?
  de VS die alles kapot maakt en constant probeert een oorlog te ontketenen die moet je volgen hoor.

  de russen kunnen zo meteen weleens de redder van de wereld worden , wie weet.

  32 likes
  • Joris schreef:

   Zit net te kijken, vies spelletje van de NPO van ONS belastinggeld

   37 likes
  • Louise schreef:

   Nou salvar, je kunt nog wel eens dichter bij de waarheid zitten dan je dacht, een Ziener Edgar Casey heeft zo’n 100 jaar geleden al voorspeld dat Rusland ons van een derde wereld oorlog zou redden, en de groene tuin van Europa zou worden….. Nou zijn die Russen aardig bezig met hun bio industrie, maar of wij dit allemaal nog meemaken, ik weet het niet…
   Ach ja die MSM weten van gekkigheid niet meer wat voor programma’s ze moeten maken, hebben ze de hersens ook niet voor, een soort zieligheids industrie eigenlijk…En Baudet moet ook eens leren incasseren, net als Wilders word je sterker van…….

   6 likes
 • Petrus schreef:

  O O NovaZembla; wat zijn jullie ten einde raad om zoiets te publiceren.
  Hier trapt toch niemand meer in!!!

  30 likes
 • wolfje schreef:

  de mainstream media stinken als de neten. ik zie om me heen dat steeds meer mensen dat door krijgen.

  30 likes
 • Henk schreef:

  Laten we een referendum houden… Rutten of Poetin president van Nederland?

  25 likes
 • Marcel schreef:

  Auw, ik heb net mijn grote teen gestoten. Da’s de schuld van de Russen 😉

  19 likes
 • Laat je niet beïnvloeden schreef:

  Ik vertrouw geen één politiek partij. Zo lang ik geen bewijs zie dat ze niet als puppets fungeren van de zionisten trap ik er niet in. Voor mijn gevoel een wijs besluit. Verdeel en heers is al oud, de Romeinen gebruikte het al.

  16 likes
 • duitinzakje schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=hWLjYJ4BzvI

  De ‘Gooise jongetjes en meisjes’ zijn niet anders dan deze televisieaapjes: laten een aangeleerd kunstje zien.

  Gooi die TV toch de deur uit! Waardeloze tijdverspilling

  9 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De fout die Baudet en Wilders hebben gemaakt is dat ze de Nederlanders zo snel wie mogelijk in de gevangenis wilden brengen
  In plaats van de corona epidemie realistisch te benaderen deden zij er aan mee om de gevaren zo groot mogelijk op te blazen
  Waarom volgden zij niet het zweedse systeem? Dat had meer in hus straatje gepast

  4 likes
 • ster schreef:

  Wij leven terug in de tijd ja in de DDR tijd en zelfs de DDR zou jaloers zijn op hoe wij nu leven,,, en het word erger of we willen of niet en verzet hier tegen door de NLders nul coma nul,, mannen met ballen zijn er nog amper te vinden,,

  3 likes
 • Eppo schreef:

  Die rotzooi van die Haagse Hippies o.l.v. PvdA en VVD en wat Ze er van dit Land gemaakt hebben is vele malen ergers .
  1 Smerig Murken ghetto en meuk zitten Zij er van Nederstan te maken.

  2 likes
 • De scheidslijn tussen intelligent en debiel is flinterdun blijkt wel uit diverse stellingen en reacties hier. Bedenk wel dat Baudet een enorme aanhang aan het kweken is door dergelijke reacties van enorm domme reacties. Wees eerlijk en oprecht, dat ontbreekt bij erg veel mensen. Oh, bij de weg, succes met reageren op dit bericht, ik lees het toch niet.

  2 likes
 • Freba schreef:

  Wat een verademing indien de NAVO zou worden opgegegeven . Oorlogen voeren is zo 20e eeuws. Verzin iets anders. Honderden miljarden weggegooid geld. Ga huizen bouwen in plaats van vliegtuigen en tanks. Dat wil Trump ook, wordt uiteraard tegengewerkt door personen die over de oorlogsindustrie gaan. Het z.g. zionistische tuig. Dat zich voornamelijk op Links beweegt. Daar valt n.l. Het meest te verdienen. In het verleden werden zij farizeeers genoemd.

  1 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >