Homepagina » Binnenland » We hebben nog stééds niemand die ons beschermt tegen hebzuchtige banken en verzekeraars
We hebben nog stééds niemand die ons beschermt tegen hebzuchtige banken en verzekeraars

We hebben nog stééds niemand die ons beschermt tegen hebzuchtige banken en verzekeraars

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet ons beschermen tegen machtige banken, verzekeraars en accountants. De werkelijkheid is pijnlijk anders. Burgers zijn volledig op zichzelf aangewezen, schrijft de Groene Amsterdammer.

Onderzoeksplatform Investico onderzocht vijf maanden lang het optreden van de AFM en ontdekte dat de toezichthouder dialoog en zelfregulering verkiest boven het uitdelen van boetes. Er werd intensief gekeken naar de belangrijkste dossiers van de AFM: woekerpolissen, rentederivaten en accountants.

Uit alle drie blijkt dat de toezichthouder niet tegen de grote banken en verzekeraars is opgewassen. Ze hoopt telkens dat de financiële sector de problemen zelf oplost en is bij minieme verbeteringen al snel gul met lovende woorden.

Dubbele petten

Slachtoffers worden door de AFM voor compensatie naar een langdurige en onzekere juridische strijd met hun bank of verzekeraar verwezen.

Daarnaast zijn de lijntjes met de financiële sector erg kort: meer dan de helft (51 procent) van de medewerkers komt zelf uit de financiële sector. Na een dienstverband bij de AFM vertrekt 54 procent van de medewerkers weer naar de sector die ze zelf gecontroleerd hebben, blijkt uit het onderzoek van Investico.

Wachten op het volgende schandaal

Sinds vorig jaar betaalt de financiële sector zelf de kosten van het toezicht. Het opleggen van een boete duurt dan ook vaak lang en is een kostbaar proces. Sinds 2010 is het aantal boetes en andere harde maatregelen sterk afgenomen.

Het blijkt dat de AFM weinig invloed kan uitoefenen op de sector zonder druk van de politiek. Die druk laat vaak lang op zich wachten. Met een toezichthouder die zo weinig macht heeft over grote banken en verzekeraars, is het wachten op het volgende schandaal.

Lees hier het hele onderzoek.

[Groene]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  zoiets als de psycholoog van de beul dus

 • luca schreef:

  Natuurlijk zijn burgers op zichzelf aangewezen.
  Vandaar dat we bezig zijn die te bundelen in provinciale ondersteuningsteams.
  Zondag 20 maart in Wijchen. http://www.dereunie.info/index.php/ontmoetingsdag
  Ook mensen met hypotheek/bankproblemen kunnen daar terecht.

 • wolfje schreef:

  bèèèèèèèèhèèh!

 • exegese schreef:

  Het recht op geldcreatie moet weg bij particulieren, dat hoort thuis bij een bank van en voor het volk. Kostendekkend, zonder rente en zonder winstbejag.

 • Hans schreef:

  Tijd voor een referendum http://www.eerlijkgeld.nu/petitie.html

  DNB beschrijft zich zelf op haar site als de hoedster van de Euro, maar gedraagt zich in praktijk (bijna) altijd als de belangenbehartiger van het bankenkartel.

  AFM doet niet veel anders, die geeft iedere keer aan dat ze alleen …. en verwijzen door naar Kifid.

  Ook in 2010 gaven banken nog 220.000 hypotheek op een woning die maar 150.000 waard is.
  Gelet op de wettelijke zorgplicht die banken hebben, moeten ze niet zeuren dat mensen bij lage rente teveel lenen, maar de leennormen aanscherpen.

 • Marc schreef:

  Koop goud en / of zilver, mensen…!

  Zowel de goud- als de zilverprijs worden gemanipuleerd, en staan nu op een bodemprijs. Beiden hebben de potentie de komende jaren minstens 10 keer over de kop gaan.

  De zilverprijs staat nu op $16,-. Mede door het gebruik in veel en steeds meer elektronica, en de daarmee oplopende schaarste, kan de prijs stijgen naar $100,- stijgen, aldus Willem Middelkoop.
  http://thebullionhouse.nl/zilver-prijs/zilverprijs-9/

  James Turk zegt dat de zilverprijs kan stijgen naar $400,-:
  http://www.silverseek.com/commentary/james-turk-reaffirms-his-400-long-term-silver-target-transcript-2012-virtual-silver-confe

  … of zelfs naar $1000,- aldus ondermeer ZeroHedge, SilverDoctors, enz.
  https://www.google.nl/#q=silver-ounce+AND++%241000

  • Rikk schreef:

   Het is maar wat de gek(ken) er voor geeft. Dat geldt voor alle materie.

   Zelf heb ik geheel geen behoefte om goud en zilver te gebruiken dus waarom zou ik het kopen? Van mijn kant geen vraag dus wat de prijs verlaagt.

   • Marc schreef:

    Dat kun jij vinden. Maar de hoeveelheid wasmachines, koelkasten, smartphones, zonnepalen, enz, blijft groeien; Met deze stijgende lijn, zal zeker in de toekomst het zilver niet aan te slepen zijn.

    Enkele quotes “Willem Middelkoop: Zilverprijs boven de $100 in 2020 “:

    “… Zilverprijs zal boven de $100 per troy ounce staan rond het jaar 2020 volgens Willem Middelkoop. …”
    “… Volgens Middelkoop is de mijnproductie aanzienlijk lager dan de vraag, terwijl de bovengrondse voorraden uitgeput raken. Daarnaast zijn er geen grote voorraden meer van Centrale Banken die aangeboden kunnen worden om de zilverprijs laag te houden. …”
    “… Grote Industriële vraag naar Zilver
    De vraag naar Zilver komt voor een overgroot deel vanuit de industrie. De industriële vraag is groeiende door nieuwe toepassingen in elektronica en in zonne-energie. …”
    Bron: http://thebullionhouse.nl/zilver-prijs/zilverprijs-9/

    Is er een zilvertekort op komst?
    ” … Als er een tekort dreigt op te lopen voor zilver, zullen de beide sectoren alleen maar meer zilver hamsteren en dit zal het proces versnellen. Zo zijn er al berichten van Duitse automakers die tonnen zilver opslaan in Zwitserland. Zolang het niet economisch is om zilver te recycleren, zal er een oorlog om zilver blijven – tot de prijs explodeert – aldus Silver Investing World. ”
    Bron: http://beurs.com/2014/03/14/is-er-een-zilvertekort-op-komst

    De manipulatie van de goud- en zilverprijs

    “… Doordat zilver voor een groot deel wordt verbruikt in de industrie is de aangeboden hoeveelheid van zilver rap aan het afnemen. Dit zilver kan niet worden teruggewonnen, in tegenstelling tot het goud dat gebruikt wordt in de industrie.

    Goud kan je vrijwel altijd terugwinnen, waardoor de wereldwijde beschikbare hoeveelheid vrijwel gelijk blijft. Het maakt bij goud niet uit of het gaat om een klompje goud dat 2000 jaar geleden door Romeinen is gebruikt of om goud dat net uit de grond wordt gehaald.

    Bij zilver is het een compleet ander verhaal. Bij vele industriële toepassingen worden zulke kleine hoeveelheden zilver gebruikt dat het onmogelijk is om dit nog terug te winnen. Daarnaast neemt het aantal toepassingen enorm toe, doordat zilver over meerdere eigenschappen beschikt. Voor geen ander metaal worden meer patenten aangevraagd dan zilver. Zilver is een zeer goed geleidend materiaal en daardoor veelgebruikt in elektrische en elektronische apparaten. ”
    Bron: http://blog.thesilvermountain.nl/de-manipulatie-van-de-goud-en-zilverprijs/

    Nog ‘n laatste leestip, van ‘alweer’… Willem Middelkoop (Telegraaf): ‘Zilvermarkt in vizier belegger’
    http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23602215/__Zilvermarkt_in_vizier_belegger__.html

 • Eli020 schreef:

  Zogenaamde waakhonden staan volledig onder controle van de financiële elite. Zo nu en dan wordt er iemand bestraft maar het is puur symptoombestrijding.

 • rop schreef:

  Er is nog steeds niemand die ons beschermt tegen hebzuchtige banken en verzekeraars, zo iemand zal ook niet komen ,aangezien iedereen afhankelijk is van deze machten en onderworpen zijn legt iedereen zijn geld toch IN aan deze bank en verzekeraar ,we zijn verzekert tegen van alles en nog wat, want STEL eens voordat ons iets overkomt het maakt niet uit wat, dan komt er angst om de hoek kijken die juist MENSEN het volk in het gevang houd van verzekeringen en banken ,Angst is de Onbewuste kracht van velen en daar draait banken en verzekeraars op , het zijn machten die zich daar mee voeden en ze hebben nooit genoeg ,ze worden gevoed door ons mensen Zelf en Juist deze houd ze ook in stand, we LATEN ONS geld OP de bank Stallen als een gewoonte en staan er niet bij stil dat we deze Zelf ook te voeden geeft , als we dat ECHT willen veranderen ZAL men geen gebruik meer moeten gaan maken van deze instellingen of althans ze het zo moeilijk te maken dat ze het volk echt het een Munt laten worden van het volk zelf, Wat kan een ieder persoonlijk zelf doen tegen deze vraatzuchtige instellingen ,,gewoon hun voeding ze te ontnemen, door bijvoorbeeld met zn alle niet meer te pinnen maar contant te betalen gewoon even ons betaal gemak door een minder gemakkelijker betaal gemak waar we als protest tegen hun vraatzuchtige honger naar steeds Meer naar Minder Ondermijnen , Maar of een ieder dat gaat doen dat betwijfel ik ,, Er komt NIEMAND, ALLEEN MET ZN ALLEN IS ER EEN IEMAND. Toezichthouders hebben geen macht ..het volk zelf heeft de macht door als protest niet meer te pinnen tegen deze instellingen DUS begin vandaag nog…alles wat contant betaalt kan worden als een soort kettingbrief van protest…

 • 3esses schreef:

  we zullen het met z’n alleen moeten doen, niet dus. er zal nooit iets terecht komen ervan. omdat wij puur bezig zijn met het benoemen van verschillen van elkaar, hij is Marokkaan, hij is jood, hij is wit, hij is zwart. ipv je energie daarin te steken, steek je de handen liever in elkaar tegen de staat. dat is waar ze bang voor zijn. daarom bevat kraanwater fluoride, dat invloed heeft op de hersens. want elke keer dat ene slokje kan geen kwaad, drink toch niet veel water denk je dan. en zo blijven de schapen in een groepje lopen…

  • faith schreef:

   Als door een wonder zijn de chemtrails ook opgehouden, terwijl toch echt de bedoeling was dat we als onkruid verdelgd zouden worden. Hulp van E.T’s? Niemand die het weet.
   Agenda21/NWO is al 16 jaar te laat, WW3 komt ook maar niet van de grond hoewel ze een oorlog hard nodig hebben om heer en meester over de planeet te blijven.
   Het lukt maar niet.
   Daar aan merk je dat het Aquarius Tijdperk begonnen is. Niets van hun zieke plannen lukt nog.
   Paniek alom en dus zal dat fluoride verhaal van je zal ook wel meevallen.
   Wel krijgen die onmensen zelf nog een hoop zinvolle lessen op hun karmische bordje, over hoe je van onmens mens wordt en hoe met de planeet om te gaan. Ze lopen wat in hun ontwikkeling achter, vandaar.

 • x

  Check Also

  deutsche bank

  Hoe u gaat meebetalen om Deutsche Bank, de bank van foute miljardairs en terreurverspreiders, overeind te houden

  Deutsche Bank is technisch failliet. Hetzelfde geldt ...

  De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

  De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

  Op de puinhopen van de Angelsaksische afbraakpolitiek ...

  >