Homepagina » Buitenland » Trump-regime blijft terreurgroep IS steunen. Schrijver en columnist onthult waarom de bevrijding van Syrië zo moeizaam verloopt
Trump-regime blijft terreurgroep IS steunen. Schrijver en columnist onthult waarom de bevrijding van Syrië zo moeizaam verloopt

Trump-regime blijft terreurgroep IS steunen. Schrijver en columnist onthult waarom de bevrijding van Syrië zo moeizaam verloopt

De Amerikaanse steun aan terreurgroep IS is een open geheim, stelt de Amerikaanse schrijver en columnist Stephen Lendman. “De media spreken er niet over en doen net alsof het niet zo is.”

Washington bewapent, financiert en traint IS en andere terreurgroepen en steunt daarmee het tuig dat ze zegt te bestrijden.

In werkelijkheid worden de koppensnellers van IS gebruikt als proxyleger zodat de VS het olierijke noordoosten en zuidwesten van Syrië kon bezetten.

Rechtstreekse samenwerking

“Tijdens de bevrijdingsoperatie Abu Kamal werden bewijzen gevonden voor rechtstreekse samenwerking tussen de door Amerika geleide internationale coalitie en IS-terroristen,” liet het Russische ministerie van Defensie vorig jaar november weten.

“De door Amerika geleide coalitie creëerde obstakels voor de vliegtuigen van de Russische luchtmacht in het gebied om de militanten van IS te beschermen,” klonk het verder.

Washington steunt de terreurgroep rechtstreeks en zet deze groepen in waar de commandanten in het Pentagon ze maar willen hebben, ook buiten Syrië, aldus Lendman.

Ademruimte

Uit een nieuw rapport van de VN-Veiligheidsraad blijkt bovendien dat IS ‘ademruimte krijgt in gebieden in Syrië die door de VS worden bezet’.

Op 15 augustus meldde Al-Masdar News dat Amerikaanse troepen ‘250 vrachtwagens vol wapens (en andere militaire hardware) naar de Eufraat hadden gereden’.

De wapens waren volgens de krant bedoeld voor de terroristen van de Syrische Democratische Strijdkrachten in de provincie Deir ez-Zor, zegt Lendman.

Regimeverandering

“Washington breidt het aantal bases en vliegvelden in het noorden en oosten van Syrië uit, wat erop wijst dat Amerikaanse troepen in het land zullen blijven en niet vertrekken, zoals Trump eerder beweerde,” vervolgt hij.

Zolang de VS blijft proberen regimeverandering af te dwingen, blijft de bevrijding van Syrië een moeizaam proces, besluit Lendman.

[Stephen Lendman]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marduk's Revenge schreef:

  In deze mini 1m32 filmpje ziet u het bewijs hoe Trump volledig de slaaf puppet is van de rothschilds, info gegeven hier kan je via internet checken, deze 1m32 info verklaart ineens waarom Trump gans goldman sachs in zijn regering stak, pareltje aan ontmaskerende info over NWO puppet Trump

  PROOF Donald Trump is owned and controlled by the Rothschilds

  https ://www.youtube.com/watch?v=WsGxjnGQQ6k

  6 likes
  • Marduk's Revenge schreef:

   George Soros is de geheime financierder van de schoonzoon Kusner. Deze Kushner heeft zijn imperium op 666 fifht avenue … aanzie dan toch wie Trump is en aanzie soros zijn band met kushner, in de VS worden ze langzaam wakker! soros en Trump connectie

   There is Something Very Strange about This Man! (2017-2018) 10min

   https ://www.youtube.com/watch?v=39hRGHr0X_k

   4 likes
 • weg met ons schreef:

  ……”Professor Stephen Lendman: I call 9/11 the mother of all false flags. It was staged to let Washington wage endless wars of aggression against one sovereign independent state after another.

  All nations America doesn’t control are vulnerable to wars or color revolutions for regime change. Dark forces in Washington want them all transformed into subservient puppet states, their resources looted, their people exploited”….

  De VS is gebouwd op veroveren, stelen, liegen en bloedvergieten. En éne Donald Trump zou daaraan een einde kunnen, willen of zelfs “mogen” maken??

  Als hij dat werkelijk zou doen en oprecht een andere koers zou willen varen, dan was hij al afgemaakt.

  4 likes
  • Marduk's Revenge schreef:

   30J hebben ze (mossad cia ) erover gedaan om Trump aan de macht te zetten…
   pfff hoe dieper je graaft hoe meer de ” rabbithole” eruit komt, dankzij goldman sachs, cia mossad kon hij casino’s bouwen die voor drugsgeld wit te wassen dienden.

   De rothschilds hebben altijd Trump zijn faillissementen geregeld en betaald, 30j geleden ‘groomden” ze Trump om nu president te zijn.

   Docu ned ondertitels

   The Secrets Donald Trump Doesn’t Want You to Know About: Business, Finance, Marketing

   https ://www.youtube.com/watch?v=C8bAHb4yVko

   3 likes
   • Marduk's Revenge schreef:

    korte docu 15min
    Donald J. Trump: The Long Road to the White House 1980-2018 (15:00 Version)

    https ://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3616878067&feature=iv&src_vid=305-erOr3jk&v=C2zUkLBXKPs

    2 likes
 • Frans schreef:

  vraag; Wie zegt dat Trump die voortzetting van die oorlog voert.?
  Er is ook nog steeds hett MIC!!
  militair- industrieel – complex. die gewoon een eigen moordend leven dmv oorlogen er op na houdt.

  1 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >