Buitenland

Trump-regime blijft terreurgroep IS steunen. Schrijver en columnist onthult waarom de bevrijding van Syrië zo moeizaam verloopt

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse steun aan terreurgroep IS is een open geheim, stelt de Amerikaanse schrijver en columnist Stephen Lendman. “De media spreken er niet over en doen net alsof het niet zo is.”

Washington bewapent, financiert en traint IS en andere terreurgroepen en steunt daarmee het tuig dat ze zegt te bestrijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In werkelijkheid worden de koppensnellers van IS gebruikt als proxyleger zodat de VS het olierijke noordoosten en zuidwesten van Syrië kon bezetten.

Rechtstreekse samenwerking

“Tijdens de bevrijdingsoperatie Abu Kamal werden bewijzen gevonden voor rechtstreekse samenwerking tussen de door Amerika geleide internationale coalitie en IS-terroristen,” liet het Russische ministerie van Defensie vorig jaar november weten.

“De door Amerika geleide coalitie creëerde obstakels voor de vliegtuigen van de Russische luchtmacht in het gebied om de militanten van IS te beschermen,” klonk het verder.

Washington steunt de terreurgroep rechtstreeks en zet deze groepen in waar de commandanten in het Pentagon ze maar willen hebben, ook buiten Syrië, aldus Lendman.

Ademruimte

Uit een nieuw rapport van de VN-Veiligheidsraad blijkt bovendien dat IS ‘ademruimte krijgt in gebieden in Syrië die door de VS worden bezet’.

Op 15 augustus meldde Al-Masdar News dat Amerikaanse troepen ‘250 vrachtwagens vol wapens (en andere militaire hardware) naar de Eufraat hadden gereden’.

De wapens waren volgens de krant bedoeld voor de terroristen van de Syrische Democratische Strijdkrachten in de provincie Deir ez-Zor, zegt Lendman.

Regimeverandering

“Washington breidt het aantal bases en vliegvelden in het noorden en oosten van Syrië uit, wat erop wijst dat Amerikaanse troepen in het land zullen blijven en niet vertrekken, zoals Trump eerder beweerde,” vervolgt hij.

Zolang de VS blijft proberen regimeverandering af te dwingen, blijft de bevrijding van Syrië een moeizaam proces, besluit Lendman.

[Stephen Lendman]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
5 jaren geleden

In deze mini 1m32 filmpje ziet u het bewijs hoe Trump volledig de slaaf puppet is van de rothschilds, info gegeven hier kan je via internet checken, deze 1m32 info verklaart ineens waarom Trump gans goldman sachs in zijn regering stak, pareltje aan ontmaskerende info over NWO puppet Trump

PROOF Donald Trump is owned and controlled by the Rothschilds

https ://www.youtube.com/watch?v=WsGxjnGQQ6k

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

……”Professor Stephen Lendman: I call 9/11 the mother of all false flags. It was staged to let Washington wage endless wars of aggression against one sovereign independent state after another.

All nations America doesn’t control are vulnerable to wars or color revolutions for regime change. Dark forces in Washington want them all transformed into subservient puppet states, their resources looted, their people exploited”….

De VS is gebouwd op veroveren, stelen, liegen en bloedvergieten. En éne Donald Trump zou daaraan een einde kunnen, willen of zelfs “mogen” maken??

Als hij dat werkelijk zou doen en oprecht een andere koers zou willen varen, dan was hij al afgemaakt.

Frans
Frans
5 jaren geleden

vraag; Wie zegt dat Trump die voortzetting van die oorlog voert.?
Er is ook nog steeds hett MIC!!
militair- industrieel – complex. die gewoon een eigen moordend leven dmv oorlogen er op na houdt.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x