Gezondheid

Pure chocola kan hartaanval voorkomen

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die 10 jaar lang iedere dag een reep pure chocola eten zouden minder risico lopen op hartaanvallen en beroertes.

Een onderzoek onder 2013 Australiërs onthulde dat het 70 dodelijke hartaanvallen kan voorkomen op elke 10.000 chocolade-eters in een periode van 10 jaar.

Wel betreft het dan de bittere chocola, met minstens 70 procent cacao. “Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten,” zei Ella Zomer van de Monash University in Melbourne. Veel mensen blijken liever chocola te eten dan pillen te slikken, schrijft ze verder in het British Medical Journal.

Antioxidanten

Chocola met veel cacao dankt zijn voordelen aan de vele antioxidanten die de bloedvaten verwijden waardoor de bloeddruk daalt. Hetzelfde effect werd door de onderzoekers gemeten bij groene thee en felgekleurd fruit zoals rode appels en bosbessen.

Experts wijzen erop dat buitensporig veel chocola echter ook dik maakt, wat weer kan leiden tot hart- en vaatziekten. De onderzoekers adviseren dan ook het chocoladieet te combineren met voldoende beweging.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lotus
lotus
10 jaren geleden

Harstikke leuke tip, maar pas op met te veel cacao want ik heb er een lelijke allergie aan over gehouden. begon met hoesten, verkoudheid, verstopte oren. Een hele winter ziek geweest. Ik at ook elke dag een reep 70% om op gewicht te blijven. Zodra ik nu een stukje chocola eet krijg ik last.

Aurelia
Aurelia
10 jaren geleden

Yes, dit is positief nieuws 🙂
Chocola eten zonder schuldgevoel, dat scheelt ook vast veel stress^^

Sipco
Sipco
10 jaren geleden

Zo he zit mij even lekker te maken.De door u gegeven feiten waren mij al bekend.Maar wat kan dan nu de reden zijn dat als ik een piep klein stukje chocolade eet, dat er dan een “Migraine aanval”wordt opgewekt??En dat terwijl ik vroeger chocolade ontzettend lekker vond, en er toen geen Migraine van kreeg??

sam
sam
10 jaren geleden

Ik weet waar ik aan moet beginnen :’)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x