Homepagina » Wereld » Mysterieuze luchtbevingen worden overal ter wereld gemeld en stellen experts voor een raadsel. Wat zit hierachter?
Mysterieuze luchtbevingen worden overal ter wereld gemeld en stellen experts voor raadsel. Wat zit hierachter?

Mysterieuze luchtbevingen worden overal ter wereld gemeld en stellen experts voor een raadsel. Wat zit hierachter?

Overal ter wereld worden mysterieuze knallen gehoord die lokale bewoners de schrik van hun leven bezorgen en die experts voor een raadsel stellen.

Er hebben zich dit jaar inmiddels tientallen incidenten voorgedaan. De meest recente luchtbeving is op 3 december gemeld in de buurt van Daytona Beach in Florida.

Inwoners van de plaats vroegen zich op social media af wat er aan de hand was.

Bama Boom

In Birmingham in de staat Alabama gebeurde afgelopen maand iets soortgelijks en lokale media spraken daar van de ‘Bama Boom’.

Mogelijke verklaringen voor harde knallen zijn bliksem, grote meteoren die de atmosfeer binnendringen, aardbevingen, mijnbouwactiviteiten en supersonische vliegtuigen.

Ondiepe aardbevingen en ondergrondse mijnbouwactiviteiten kunnen dit veroorzaken, waarbij de grond schudt en in de lucht knallen zijn te horen, aldus meteoroloog Jim Andrews.

In juni dit jaar werd langs de kust van San Diego ook een soort ‘Bama Boom’ gehoord. De knal deed ramen en deuren trillen.

Mysterieuze knallen

De marine ontkende in eerste instantie bij het voorval betrokken te zijn geweest, maar een woordvoerder zei later dat meerdere straaljagers in het gebied door de geluidsbarrière waren gegaan.

Sinds juni zijn er echter nieuwe meldingen binnengekomen van harde, mysterieuze knallen in en rond San Diego. Het meest recente geval dateert van november, meldde NBC San Diego.

De zender suggereert dat botsende luchtmassa’s verantwoordelijk konden zijn geweest voor het vreemde gerommel.

In Birmingham weten ze onderhand nog steeds niet wat de oorzaak is van de ‘Bama Boom’. Het geluid zou kunnen zijn veroorzaakt door een supersonisch vliegtuig of een meteoriet, aangezien de knal werd gehoord toen de meteorenzwerm Leoniden piekte.

Geheimen

NASA-wetenschappers konden het mysterie niet oplossen en voegden toe dat de Leoniden te klein zijn om de reis door de atmosfeer te overleven en een knal te kunnen veroorzaken, meldde AI.com.

Enkele dagen later werd opnieuw een mysterieuze knal gehoord in het gebied rond Denver in Colorado. Later bleek dat er een opslagtank was ontploft in een industriegebied.

Niet alle geluiden zijn echter zo gemakkelijk te verklaren. Het universum heeft vrijwel zeker nog veel geheimen voor ons in petto, besloot Andrews.


[AccuWeather]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mike schreef:

  Er schijnt een plasma-entiteit (Yaldabaoth) rond de aarde te hangen die men al geruime tijd probeert op te ruimen. Er schijnen naar verluid ook kleinere plasma-entiteiten te zijn die zijn voorzien van plasma Toplet-bommen. Deze entiteiten zouden de laatste tijd actiever zijn. Misschien hebben de knallen te maken met het bestrijden van deze entiteiten.

  Hier kun je er meer over lezen: http://2012portal.blogspot.nl/2017/09/short-situation-update.html

  6 likes
  • Thomas schreef:

   Mooie sprookjes van de allang ontmaskerde shill Cobra (alias Istar Antares) bedoeld om bepaalde mensen vast te houden en de echte waarheid weg te houden bij de rest.
   Hij zit wel zo erg zogenaamd in het verzet dat hij niet herkenbaar zich wil laten zien of horen.
   Je kunt wel met hem gaan eten als je maar genoeg betaalt om persoonlijk zijn onzin aan te horen.
   Kan de CIA zeker niet bedenken? Als ze hem wilden hebben dan hadden ze hem al lang gehad.
   Maar als je in sprookjes wil geloven kun je net zo goed wat hulp van zijn webshop gebruiken.
   Koop een mooi tachyonized hangertje voor 700 dollar en je bent gered;)
   Deze oplichter promoot andere shills zoals Wilcock en Goode etc..
   Heb vele ufo’s van dichtbij mogen aanschouwen ze zijn er echt maar dit zijn ware fantasie verkopers.

   6 likes
   • Mike schreef:

    Dank je wel voor je reactie.

    Ook ik heb gezonde twijfels over Cobra en zijn informatie (en alle anderen die dergelijke info met ons delen).

    Toch ben ik ervan overtuigd dat er al veel goede informatie dankzij hen beschikbaar is. Maar zo lang het niet te bewijzen is zullen we nog even genoegen moeten nemen met de wetenschap dat er mis-/disinfo tussen kan zitten. Ook dat is een middel om dit hele grote transformatieproces enigszins onder controle te houden.

    Bedenk wel dat, als er een kern van waarheid in al die verhalen zit (en dat is mijn stellige overtuiging), deze in kleine stapjes met ons moet worden gedeeld, en ook vermengd met mis- en disinfo. Op deze manier krijgen de ontkenners de ruimte om in hun comfortzone te blijven tot het moment dat zij er klaar voor zijn. Dat moment kunnen zij alleen zelf bepalen.

    Als men alles in één keer naar buiten zou brengen via de officiele kanalen zouden verschrikkelijk veel mensen compleet doordraaien. Alle religies zouden op losse schroeven staan en de samenleving zou dan best wel eens uiteen kunnen vallen.

    Deze en aanverwante onderwerpen zijn te ingrijpend om lukraak in een willekeurige zaterdag editie van de krant te plaatsen.

    Ik begin er steeds meer in te geloven dat het uiteindelijk een mooi proces is, ondanks de grote misstanden, zware misdaad en vele oorlogen die we nog steeds in de wereld zien. We gaan door een groot reinigingsproces en dat raakt alle facetten van ons bestaan.

    3 likes
    • Mike schreef:

     Nabrander:

     Ook volgens Tony Topping worden `Sonic Booms` gebruikt om plasma entiteiten te detecteren. Ze spreken in India van `Plasma Wave Civilizations`. Sonic Booms zouden clandistiene militaire operaties zijn. Alec Newwald heeft hierover ook geschreven in zijn boek Coevolution.

     Zie video na 52min.

     Going Deep Black Into The Real World of UFOs
     https://youtu.be/tFkZxBGX3A0?t=3128

     0 likes
 • Remy schreef:

  Hoi, ze hebben het over plaatsen in Amerika maar ik woon in Nederland en ook hier heb ik ze meerdere malen gehad waarbij mn ramen trilde, ik denk eerder dat er in de lucht iets aan de gang is wat ze verzwijgen

  6 likes
  • luna schreef:

   klopt Remy, hier in de randstad afgelopen voorjaar een paar keer onwijs harde knallen, ramen trillen, huisdieren helemaal in de war, ik noem het zelf ” droge donderklappen “, want het manifesteerd zich meestal met droog weer, zelfs met blauwe lucht.. bizar….
   Denk dat het ook wel eens scheten zijn van God die zuurkool heeft gegeten.. haha ( alle gekheid op een stokje )
   In ieder geval is het iets wat door de mens veroorzaakt wordt denk ik, en dan zeker te zoeken bij geheime zaken zoals h a a r p , of.. toch planeet X, die het stelsel binnen komt.. wie zal het zeggen

   3 likes
   • Remy schreef:

    Ja dat klopt wat je zegt, toen ik ze hoorde was het inderdaad helder weer, en ik denk inderdaad hetzelfde als jij, dank je voor reaktie

    1 likes
    • luna schreef:

     graag gedaan Remy, het is te hopen dat het ” wachten ” op de grote knaller door een hogere energetische intelligentie ons enig soelaas kan bieden, het ziet er rond uit belabberd uit voor de planeet.. en er zijn nog zo veel mensen die zich WILLEN laten beDONDEREN!

     fijn weekend, namaste

     0 likes
   • Waarom alles in twijfel schreef:

    Toevallig ook in de randstand woonachtig (maar niet in een grote stad) uitgaande van het feit, dat dieren erg gevoelig zijn voor natuurkundige verschijnselen.

    Zijn onze 2 katten altijd erg relaxt en ook bij onweer raken ze niet van slag af!! dus denk dat het allemaal wel mee zou vallen met de vermeende vreemde activiteiten in de lucht

    En ik ben er zeer zeker van overtuigd, dat er veel meer leven in het heelal is dan, dat wij denken!

    0 likes
 • marcelleke schreef:

  Totaal nog niets over vernomen in de gewone media.

  3 likes
 • Oskaar schreef:

  Illegaal pools vuurwerk..

  5 likes
 • Shockley schreef:

  De kerstman die proefritjes maakt een nieuwe slee en bionische rendieren?

  5 likes
 • helder schreef:

  Je zou zo”n knal zelf moeten ervaren om er uberhaupt een mening te kunnen vormen.

  4 likes
 • Raseht Berensiroop schreef:

  *** supersonische vliegtuigen door de geluidsmuur
  *** onderaardse boorringen schaliegas
  *** experimentele defensie proeven Solar Warden

  3 likes
 • Santander schreef:

  Gelukkig was het nier de oerknal. Die is al geweest.

  3 likes
 • Waarom alles in twijfel schreef:

  Grappig, waarom hoor of zie ik nu nooit zulke zaken, schijnt toch al een hele tijd aan de gang te zijn, en vele hebben kennelijk van alles gezien/gehoord!! maar waarom heb ik nu altijd de pech, dat ik dat nou nooit mee maak, terwijl ik toch heel erg ben geïnteresseerd ben in buitenaards leven en er zeker van uitga dat in dit enorme heelal wij echt niet de enige levende wezens zijn ( mens/dier/microben )

  0 likes
  • Mike schreef:

   Kan worden veroorzaakt doordat

   1. je niet kijkt
   2. je niet op de juiste plek bent (dit klinkt wat symplistisch, maar er zijn hotspots waar ze bijna dagelijks worden gezien zoals Eceti Australië, Eceti Amerika en in Hessdalen in Noorwegen schijnen ze ook wat vaker gezien te worden, ze worden ook wat vaker gezien boven kerncentrales)
   3. je niet weet waar je naar moet zoeken / hoe het eruit ziet (zijn vaak kleine stipjes die erg snel vliegen)
   4. je nog niet de trilling hebt waarmee je ze kan aantrekken. Bij de onder 2 genoemde Eceti’s schijnen ze dit te kunnen.

   Het probleem is dat we in het algemeen allemaal een nogal zware trilling hebben. Dit wordt veroorzaakt doordat we geplaagd worden door de menselijke emoties, boosheid, angst, frustraties, jaloezie, stress. Maar ook het eten van vlees kan je in een lagere trilling houden.

   Meditatie in de natuur, een gezond lichaam, zuiver geweten, dankbaarheid en een puur gevoel van plezier en geluk kan ze aantrekken (aldus James Gilliland van Eceti Amerika). Op dat moment ga je “stralen” en dat zien ze. Op zo’n moment is de kans wat groter dat ze je komen opzoeken. Kijk wat dat betreft eens om je heen en zie hoeveel mensen in de lage trilling leven. Bijna iedereen toch?

   2 likes
   • Waarom alles in twijfel schreef:

    Ok, misschien kijk ik dan niet, maar zo toch ook mysterieuze knallen moeten horen, wat mijn aandacht zou moeten trekken.

    En als ik een knal hoor en flitsen zie, dan is ogenschijnlijk normale c.q. wel niet voorspelde onweer, maar ik kan het mis hebben hoor, vooral met die niet voorspelde onweersbuien.

    2) klopt, op de door jouw aangeduide plaatsen kom ik echt maar dan echt heel erg weinig ( om niet van nihil te spreken)

    0 likes
    • Mike schreef:

     Heb al wel verschillende keren een incidentele harde knal gehoord, maar verklaar dat dan voor mezelf als een verdwaalde onweersknal. Waarschijnlijk was dat ‘t ook.

     Vergeet niet dat ons bewustzijn uiteindelijk best wel beperkt is. Veel beperkter dan we graag denken. Voorbeeld: hoor je altijd alles wat er om je heen gebeurt, hoor je elke dag elke auto die bij je langs rijd, hoor je elke dag elk vogeltje dat een liedje zingt? Nee toch? Is met dit soort knallen ook zo, tenzij ze absurd hard en opvallend zijn. En ook dan hebben we de neiging om deze vanuit onze bestaande perceptie te verklaren.

     Nog even over ufo’s: als je ooit in Engeland bent is er ook een grotere kans om ze te zien. En een 3e of 4e generatie nachtkijker kan je kans op waarnemingen ook aanzienlijk vergroten (beetje jammer alleen dat ze in NL verboden zijn, kan je afvragen waarom).

     1 likes
 • tammmy78 schreef:

  hier ook vaak zat van die lucht knallen
  woon zelf in een 10 hoogflat en geregeld van die knallen die zijn best hard ramen bewegen er door
  het is vaak best schikken omdat ook onverwacht komt en ze zijn best hard ook
  laast was hier en man om de meters te doen
  die zij ook al jeetje wat was dat hij schokt zich rot zo hard was het
  ik woon hier zins 2003 en er voor nog nooit gehoord nu wel maandelijks soms vaker
  woon in zuid-holland en eerst in flevoland daar nog nooit gehoord en nu hier wel

  3 likes
  • Waarom alles in twijfel schreef:

   Kom eens met bewijs van die “geregelde”knallen! roepen is heel erg leuk, maar kennelijk is er een zeer selectieve groep, die dit soort dingen mee maakt!

   Kan natuurlijk ook zijn dat ik een hele bijzondere vrienden/kennissen kring heb, heb hier namelijk nog nooit iemand overgehoord, en mijn vrouw, kids en ik hebben dit ook nog nooit mogen ervaren.

   Of zijn wij ontkenners of zit iedereen die we kennen in een complot?

   0 likes
 • rob schreef:

  Luchtbevingen, raadsels, knallen. aardbevingen. botsende luchtmassa, meteoren, bliksems, mijnbouwactiviteiten, en universele geheimen wat is het geheim er dan van,het word toch al verklaart

  2 likes
 • koloth schreef:

  Experimenten met stealth vliegtuigen. Ze zijn bijna klaar voor de oorlog tegen…..

  1 likes
 • Jga schreef:

  Zuid-Holland omgeving Rotterdam 4e verd., afgelopen jaren met regelmaat één harde knal (nooit twee) ramen en verwarming trillen.

  1 likes
 • Shannon schreef:

  Vorige week Zeeland nog harde knallen gehoord. Mijn man was net bij de buurtsuper en de glazen schuifdeuren klapperden er gewoon van. Binnen een kwartier wisten ze bij Omroep Zeeland dat het om 2 straaljagers ging, die reageerden op een S.O.S. bericht van een vliegtuig uit België en ze door de geluidsbarriere gingen. Geen idee of het officiële verhaal klopt, maar het was wel doodeng.

  0 likes
 • rob schreef:

  Het zijn Cobra 6 en Nitraatbommen!

  0 likes
 • bagwany schreef:

  H A A R P mensen ook het verhaal van een hittegolf in de atmosfeer ,HAARP ze zijn op grote schaal heel het weer aan het verkloten ,gemtrails ( wat ze contrails noemen ) er zit een groot verschil tussen deze trails maar je dat geloven veel mensen niet .ha ha ,
  regeringen weten er van maar er word niet naar gevraagt hoe ze ons de mensen en onze kinderen aan het vergiftigen zijn , Een gifaanval dus , daar hoor je niemand over maar ze doen het wel onze kinderen worden door deze weer idioten vergifticht ,dat mag schijnbaar maar als ze een nep aanval in een oosters land zo gezecht uitvoeren staat heel de wereld op zijn kop , ze doen hier hetzelfde maar dat mag . als dat zo doorgaat dan moeten we onze regering aanklagen voor volkeren moord .

  0 likes
 • bagwany schreef:

  Er kan nooit een hittegolf in de hogere atmosfeer onstaan om dat het daar 50 gr vriest onder nul dus
  de hogere Atmosfeer kun je wel opwarmen met Haarp die werk namelijk als een magnetron zoek maar eens uit op google ( als die niet liegen )

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >