Wereld

Mysterieuze luchtbevingen worden overal ter wereld gemeld en stellen experts voor een raadsel. Wat zit hierachter?

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Overal ter wereld worden mysterieuze knallen gehoord die lokale bewoners de schrik van hun leven bezorgen en die experts voor een raadsel stellen.

Er hebben zich dit jaar inmiddels tientallen incidenten voorgedaan. De meest recente luchtbeving is op 3 december gemeld in de buurt van Daytona Beach in Florida.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Inwoners van de plaats vroegen zich op social media af wat er aan de hand was.

Bama Boom

In Birmingham in de staat Alabama gebeurde afgelopen maand iets soortgelijks en lokale media spraken daar van de ‘Bama Boom’.

Mogelijke verklaringen voor harde knallen zijn bliksem, grote meteoren die de atmosfeer binnendringen, aardbevingen, mijnbouwactiviteiten en supersonische vliegtuigen.

Ondiepe aardbevingen en ondergrondse mijnbouwactiviteiten kunnen dit veroorzaken, waarbij de grond schudt en in de lucht knallen zijn te horen, aldus meteoroloog Jim Andrews.

In juni dit jaar werd langs de kust van San Diego ook een soort ‘Bama Boom’ gehoord. De knal deed ramen en deuren trillen.

Mysterieuze knallen

De marine ontkende in eerste instantie bij het voorval betrokken te zijn geweest, maar een woordvoerder zei later dat meerdere straaljagers in het gebied door de geluidsbarrière waren gegaan.

Sinds juni zijn er echter nieuwe meldingen binnengekomen van harde, mysterieuze knallen in en rond San Diego. Het meest recente geval dateert van november, meldde NBC San Diego.

De zender suggereert dat botsende luchtmassa’s verantwoordelijk konden zijn geweest voor het vreemde gerommel.

In Birmingham weten ze onderhand nog steeds niet wat de oorzaak is van de ‘Bama Boom’. Het geluid zou kunnen zijn veroorzaakt door een supersonisch vliegtuig of een meteoriet, aangezien de knal werd gehoord toen de meteorenzwerm Leoniden piekte.

Geheimen

NASA-wetenschappers konden het mysterie niet oplossen en voegden toe dat de Leoniden te klein zijn om de reis door de atmosfeer te overleven en een knal te kunnen veroorzaken, meldde AI.com.

Enkele dagen later werd opnieuw een mysterieuze knal gehoord in het gebied rond Denver in Colorado. Later bleek dat er een opslagtank was ontploft in een industriegebied.

Niet alle geluiden zijn echter zo gemakkelijk te verklaren. Het universum heeft vrijwel zeker nog veel geheimen voor ons in petto, besloot Andrews.


[AccuWeather]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
6 jaren geleden

Luchtbevingen, raadsels, knallen. aardbevingen. botsende luchtmassa, meteoren, bliksems, mijnbouwactiviteiten, en universele geheimen wat is het geheim er dan van,het word toch al verklaart

marcelleke
marcelleke
6 jaren geleden

Totaal nog niets over vernomen in de gewone media.

Remy
Remy
6 jaren geleden

Hoi, ze hebben het over plaatsen in Amerika maar ik woon in Nederland en ook hier heb ik ze meerdere malen gehad waarbij mn ramen trilde, ik denk eerder dat er in de lucht iets aan de gang is wat ze verzwijgen

Raseht Berensiroop
Raseht Berensiroop
6 jaren geleden

*** supersonische vliegtuigen door de geluidsmuur
*** onderaardse boorringen schaliegas
*** experimentele defensie proeven Solar Warden

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x