Homepagina » Archeologie » Een academisch schandaal van de eerste orde. Reactie Steven Greer op onderzoek naar ‘buitenaardse’ mummie
Een academisch schandaal van de eerste orde. Reactie Steven Greer op onderzoek naar 'buitenaardse' mummie

Een academisch schandaal van de eerste orde. Reactie Steven Greer op onderzoek naar ‘buitenaardse’ mummie

In 2003 werd een kleine mummie gevonden in de Atacamawoestijn in Chili. Het lichaampje was slechts 15 centimeter lang en misvormd.

De schedel was uitgerekt, de oogkassen stonden schuin en het lijfje had maar 10 ribben. Mensen geloofden dat Ata, zoals het wezen werd genoemd, buitenaards was.

Een DNA-studie van de Stanford-universiteit zou nu uitgewezen hebben dat het om een foetus van een misvormd meisje gaat.

Schandaal

De wetenschappers vermoeden dat het misvormde lijkje na een miskraam of vroeggeboorte in de woestijn is achtergelaten.

De mummie was te zien in de film Sirius van dr. Steven Greer. In een nieuwe video reageert hij op het onderzoek, waar zo’n beetje alle grote media over berichtten.

Greer vertelt dat hij na de publicatie van de studie werd gebeld door een topgeneticus waar hij mee samenwerkt.

De geneticus, die anoniem wil blijven omdat hij zijn baan niet wil verliezen, zou gezegd hebben dat we hier te maken hebben met een academisch schandaal van de eerste orde.

Slecht uitgevoerd

Het onderzoek werd gepubliceerd in het gerenommeerde blad Genome Research, maar volgens de topgeneticus is de collegiale toetsing ronduit slecht uitgevoerd.

Willekeurige mutaties zouden zeven genen van de mummie tegelijkertijd hebben beïnvloed. Als zulke mutaties echt willekeurig waren, zouden ook andere genen moeten zijn beïnvloed, merkte de geneticus op.

Epidemische vormen

Op basis van dit slecht uitgevoerde onderzoek wordt nu gesteld dat de zaak gesloten is, aldus Greer.

Hij voegde toe dat de corruptie binnen de wetenschap en de verspreiding van dit soort wetenschappelijke onzin epidemische vormen begint aan te nemen.

Bekijk de video hieronder:

Foto: YouTube/Sirius Disclosure

[Sirius Disclosure]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bassie
Bassie
2 jaren geleden

Zouden Aliens niet hun baby zelf begraven/cremeren/wat-ze-ook-doen op hun thuisplaneet ipv achter te laten op Aarde?

hans
hans
2 jaren geleden

ik begrijp de omschrijving van het academische schaal niet zo goed uit bovenstaand artikel.
Wat is nou het schandaal?

Coldshot
Coldshot
2 jaren geleden

Het “officiele” verhaal dat het toch een mens bleek te zijn was idd erg doorzichtig en niets anders dan kant en klare leugens, desinformatie en doofpotpraktijken.. Ik denk dat andere (betrouwbare) onderzoekers/wetenschappers het nog maar eens opnieuw moeten onderzoeken (wat waarschijnlijk onmogelijk gemaakt zal worden..).

Maarten V
Maarten V
Reactie op  Coldshot
2 jaren geleden

Dus je wilt dat het absoluut om een alien moet gaan? “Het moet! Het moet! Het kan niet anders!” en al wie het tegendeel beweerd is dan een verrader of een meeloper.

Dirk
Dirk
2 jaren geleden

Of ik snap genetica niet, of ‘Als zulke mutaties echt willekeurig waren, zouden ook andere genen moeten zijn beïnvloed, merkte de geneticus op.’ Is een slecht argument…

Als het willekeurig is hoeft er niets mee te komen. Als ik een willekeurig getal kies hoef ik toch ook niet nog een ander getal te kiezen.

Wat ik overigens ook niet snap is hoe een topgeneticus zn baan kan kwijtraken als hij met degelijke tegenargumenten komt. Goede kritiek maakt je nog geen voorstander! Een goed onderzoeker probeert niet te bewijzen dat ie het bij het rechte eind heeft. Hij probeert te bewijzen dat wat hij stelt niet zo is… alleen dan kun je objectief zijn.

Maarten V
Maarten V
2 jaren geleden

Absoluut geen academische schandaal. Dat is gewoon iets wat hij er zelf aanplakt omdat hij niet wil aanvaarden dat het om een misvormde menselijke doodgeboren foetus gaat die door een miskraam vrij recent ter wereld is gebracht en in de woestijn is achtergelaten (waar het zich dan mummificeerde).

De “anonieme bron” waar hij de informatie uit haalt over manipulatie is als geloven in zijn woord “het woord van Steven Greer”, zonder hard bewijs.

Tja. Als zelfs de wetenschap in twijfel getrokken wordt… dan wordt de werkelijkheid helemaal verdraait ten gunste van de believers. Eenmaal je overtuigd bent van iets, al is het een leugen, dan wil je er er blijven in geloven want het moet zo zijn en niet anders.

Waarschijnlijk is die anonieme persoon door Steven Greer verzonnen of het gaat gewoon om een persoon die zich voor doet als een van de onderzoekers en die hem gewoon voor de gek houd om hem niet van zijn geloof in complotten en zijn “aliencomplex” te beroven.

PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

1 ding is zeker:”Corruptie is helemaal de sh*t”

PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

“Corruptie”zeker net als :”schijnheilig en appartheid” een uitvinding van Nederlandse bodem.
Make papa proud…

pleiadian
pleiadian
2 jaren geleden

Als je denkt dat *alles* een samenzwering is, dan kun je zonder problemen vasthouden aan je eigen fantasieën.

Bert
Bert
2 jaren geleden

Het is vaste praktijk dat “wetenschappers” met een grote boog heen gaan om onderzoeken die mogelijk resultaten opleveren welke bestaande aannames compromitteren. Denk hierbij ook aan de talrijke sjoemel proefschriften die zijn geschreven om niet deugende stellingen te “bewijzen” Dergelijk obstructief gedrag zou strafrechtelijk moeten worden vervolgd omdat het belang van iedereen ermee wordt geschaad.

Theo
Theo
2 jaren geleden

Een interessant stukje wederom van 9fornews………

Steven Greer doet zich al jaren voor als een expert als het gaat om buitenaardse leven
en beschaving. Hij is een topverteller, haalt er altijd onderzoeken bij, experts waarmee hij zou hebben gesproken enzovoort. De geneticus die anoniem wil blijven………….. zegt genoeg.

Maarten V
Maarten V
Reactie op  Theo
2 jaren geleden

Yep. Al zijn “experts” blijken een anonieme bron te zijn. Tenzij er hier en daar een zonderling die niet echt een expert is maar gewoon een zorgvuldig gekozen medestander van hem.

Wat niet wil zeggen dat ik niet geloof dat er buitenaards leven is. Dat zal er wel in een of andere vorm wel bestaan (als bacterie bijvoorbeeld). En wij zullen vast ook niet de enige intelligente dommeriken zijn in het universum.

x

Check Also

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x