Het Complot

BP liet informatie op Wikipedia vervalsen

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oliereus BP werd vooral bekend omdat het bedrijf de milieuramp met Deepwater Horizon op zijn geweten heeft.

Boze redacteurs van internetencyclopedie Wikipedia schatten dat het bedrijf 44 procent van zijn eigen pagina heeft herschreven. Vooral aan het gedeelte over de milieureputatie van de multinational zou flink zijn gesleuteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Op 5 april zal een federale rechter zich buigen over een verzoek van BP om niet te hoeven uitbetalen aan slachtoffers van de olieramp die volgens het bedrijf ‘fictieve of aangedikte claims’ hebben ingediend. BP vreest dat de schadevergoedingen het bedrijf vele miljarden kunnen gaan kosten.

Arturo at BP

De oliereus heeft geen rechtstreekse toegang tot zijn pagina, maar liet een vertegenwoordiger van BP toetreden tot het redactieteam van Wikipedia. De gebruiker Arturo at BP schreef onder meer de hoofdstukken over ‘Alternatieve Energie’, ‘Beschuldigingen van greenwashing’ en ‘Milieukwesties’.

BP probeert zo op een slimme manier de regels van Wikipedia te omzeilen en zijn imago op te vijzelen. Overigens wordt de betrokkenheid van BP bij de milieuramp voor het grootste deel verborgen gehouden voor lezers van de online encyclopedie.

Voorproefje

In een reactie ontkende BP de regels van Wikipedia te overtreden. “We werken volledig transparant en objectief,” klonk het.

Redacteurs van Wikipedia zouden vaker worden ingezet om pagina’s tegen betaling aan te passen. Een aantal van hen lijkt PR-bedrijven zelfs met open armen te ontvangen. Als deze bedrijven hun zin krijgen is de pagina over Deepwater Horizon slechts een voorproefje van de toekomst van Wikipedia en de nauwkeurigheid van de informatie die wordt verspreid.

Bron: Cnet.com

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
san
san
11 jaren geleden

alweer ben ik niet verbaasd…..

rhiannon
rhiannon
11 jaren geleden

waarom verbaasd mij dit niet? we worden aan alle kanten belazerd en dat weten we inmiddels al een hele tijd. toch blijven we het pikken. waarom toch? nieuwe campagne vd overheid: demoniseren van de zon! welke zon in vredesnaam? ik kan me de dag niet herinneren dat ik haar gezien heb en als ik haar zie laat ik alles uit mijn handen vallen om ervan te genieten, zonder smeersels vol chemische troep, want alles waarvan den haag zegt dat het slecht voor me is, is goed en omgekeerd. ga geloof ik ook maar weer roken… ja wiet. in your face minister schippers, hoop dat je bootje zinkt!

m&m
m&m
11 jaren geleden

het blijf dweilen met de kraan open met die criminelen,zowel bp als wikipedia.
wanneer worden die lui eens aan de schandpaal gebonden.
zal wel nooit gebeuren,geld is macht en die lui met dollartekens in de ogen draaien hun hand er niet voor om om de kluit te beflikkeren.

Arnold
Arnold
11 jaren geleden

Mij lijkt er op dat diegenen met de dikste geldbuidels de voor hun beste Wikipedia pagina’s krijgen. Ik begin meer en meer te twijfelen aan het waarheidsgehalte van de Wikipagina’s van o.a. multinationals.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x