Het Complot

BP liet informatie op Wikipedia vervalsen

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oliereus BP werd vooral bekend omdat het bedrijf de milieuramp met Deepwater Horizon op zijn geweten heeft.

Boze redacteurs van internetencyclopedie Wikipedia schatten dat het bedrijf 44 procent van zijn eigen pagina heeft herschreven. Vooral aan het gedeelte over de milieureputatie van de multinational zou flink zijn gesleuteld.

Op 5 april zal een federale rechter zich buigen over een verzoek van BP om niet te hoeven uitbetalen aan slachtoffers van de olieramp die volgens het bedrijf ‘fictieve of aangedikte claims’ hebben ingediend. BP vreest dat de schadevergoedingen het bedrijf vele miljarden kunnen gaan kosten.

Arturo at BP

De oliereus heeft geen rechtstreekse toegang tot zijn pagina, maar liet een vertegenwoordiger van BP toetreden tot het redactieteam van Wikipedia. De gebruiker Arturo at BP schreef onder meer de hoofdstukken over ‘Alternatieve Energie’, ‘Beschuldigingen van greenwashing’ en ‘Milieukwesties’.

BP probeert zo op een slimme manier de regels van Wikipedia te omzeilen en zijn imago op te vijzelen. Overigens wordt de betrokkenheid van BP bij de milieuramp voor het grootste deel verborgen gehouden voor lezers van de online encyclopedie.

Voorproefje

In een reactie ontkende BP de regels van Wikipedia te overtreden. “We werken volledig transparant en objectief,” klonk het.

Redacteurs van Wikipedia zouden vaker worden ingezet om pagina’s tegen betaling aan te passen. Een aantal van hen lijkt PR-bedrijven zelfs met open armen te ontvangen. Als deze bedrijven hun zin krijgen is de pagina over Deepwater Horizon slechts een voorproefje van de toekomst van Wikipedia en de nauwkeurigheid van de informatie die wordt verspreid.

Bron: Cnet.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
san
san
9 jaren geleden

alweer ben ik niet verbaasd…..

rhiannon
rhiannon
9 jaren geleden

waarom verbaasd mij dit niet? we worden aan alle kanten belazerd en dat weten we inmiddels al een hele tijd. toch blijven we het pikken. waarom toch? nieuwe campagne vd overheid: demoniseren van de zon! welke zon in vredesnaam? ik kan me de dag niet herinneren dat ik haar gezien heb en als ik haar zie laat ik alles uit mijn handen vallen om ervan te genieten, zonder smeersels vol chemische troep, want alles waarvan den haag zegt dat het slecht voor me is, is goed en omgekeerd. ga geloof ik ook maar weer roken… ja wiet. in your face minister schippers, hoop dat je bootje zinkt!

m&m
m&m
9 jaren geleden

het blijf dweilen met de kraan open met die criminelen,zowel bp als wikipedia.
wanneer worden die lui eens aan de schandpaal gebonden.
zal wel nooit gebeuren,geld is macht en die lui met dollartekens in de ogen draaien hun hand er niet voor om om de kluit te beflikkeren.

Arnold
Arnold
9 jaren geleden

Mij lijkt er op dat diegenen met de dikste geldbuidels de voor hun beste Wikipedia pagina’s krijgen. Ik begin meer en meer te twijfelen aan het waarheidsgehalte van de Wikipagina’s van o.a. multinationals.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x