Mens en Dier

Zo ziet het eruit als een NPO-journalist een ‘kritische vraag’ stelt aan een D66-minister

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Klimaatminister Rob Jetten was deze week te gast bij Nieuwsuur om de nieuwe klimaatplannen toe te lichten. Die zullen invloed hebben op de landbouw, industrie, gebouwde omgeving en mobiliteit.

Presentator Jeroen Wollaars deed nog een poging een kritische vraag te stellen aan de D66-minister. Dat ging als volgt: hij zei dat een deel van de kijkers wil dat deze vraag gesteld wordt. “En ik stel hem, want ik denk dat het ook goed is om ook die kant te bekijken, ook al is het een beetje Don’t Look Up-achtig, maar toch. Nederland draagt 0,5 procent bij aan de wereldwijde CO2-uitstoot. Het aantal graden dat Nederland door ons toedoen extra opwarmt, is eigenlijk niet uit te drukken in iets meetbaars of tastbaars in elk geval. Waarom moeten wij nou zoveel doen als China en India de ene na de andere kolencentrale openen?” vroeg Wollaars.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zorgelijk

Columnist Marianne Zwagerman deelde de beelden op Twitter en verwees daarbij naar een column die ze heeft geschreven over haar interview met voormalig NPO-baas Ton F. van Dijk. Die hekelt de volgzaamheid van de NPO, met name de NOS. “De publieke omroep is van nature vrij gouvernementeel, ook journalistiek gezien. Ze zijn vrij snel geneigd om te geloven wat de overheid zegt. Dat is zorgelijk. Ook wat er met corona gebeurd is bijvoorbeeld, dat werd in het begin allemaal tamelijk kritiekloos overgenomen,” aldus Van Dijk.

Het Vlaamse parlementslid Sam van Rooy reageert sarcastisch: “Maar pas op, Ongehoord Nederland is het probleem en moet weg!”

4.7 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rico
Rico
9 maanden geleden

Hoe de NOS die vraag stelt kun je een olifant door een porseleinwinkel leiden.

Arwijn
Arwijn
9 maanden geleden

Wat een griezelige klimaat cultlist is die vent!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
9 maanden geleden

Het is het toppunt van treurigheid…..zowel NOS als D’66 in dit geval Rob Jetten, een man die ze niet op een rijtje heeft dat mag toch wel duidelijk zijn.. Dat er zulke sekteleden bestaan in het enge D’66 is iets wat al vanaf hun oprichting aan de gang is…..maaar een hele grote maar….waarom zijn er in godsnaam mensen die stemmen op dat stel zwakzinnigen?? Geldt ook voor de VVD de partij die GL aan alle kanten inhaalt.
Hier kan maar 1 verklaring voor zijn en dat is dat de VVD als D’66 inderdaad een verborgen agenda aan het uitvoeren zijn die niet in het belang is van het Nederlandse volk. Vandaar dat ze het ook allemaal versneld willen doordrukken na de winst van BBB.
Mensen worden door de VVVD en D’66 van A tm Z in de maling genomen en dat is nog een understatement.

Liek
Liek
9 maanden geleden

Wat was nou zijn antwoord? ik zou wel willen weten van onze klimaatdrammer geantwoord heeft.
Ik geloof niet in de klimaatreligie en jetten moet maar eens stoppen met vliegen en een insectendieet gaan volgen

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x