Het Complot

Beelden ‘Atlantis’ verwijderd door Google

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommigen meenden in 2009 de gezonken stad Atlantis te hebben gevonden aan de hand van kaarten van Google Ocean, onderdeel van Google Earth.

Google ontkende officieel dat het om Atlantis zou gaan en heeft de beelden inmiddels dusdanig bewerkt dat de patronen veel minder duidelijk te zien zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko en ten westen van Madeira, werd op Google Ocean op vijf kilometer diepte een enorme rechtoek ontdekt met daarin een rooster dat deed denken aan straten.

Geruchten

De locatie kwam overeen met een beschrijving die de Griekse filosoof Plato gaf over de stad. Geruchten deden direct de ronde dat het zou gaan om de verloren stad Atlantis. Volgens sommige wetenschappers waren op de foto’s perfecte rechthoeken te zien.

Google liet indertijd weten dat het patroon is ontstaan door de manier waarop op de plek sonarbeelden van de zeebodem zijn gemaakt. De boot zou daar in rechte lijnen heen en weer gevaren zijn. De stroken zouden vervolgens met behulp van een computer aan elkaar geplakt zijn waardoor ze elkaar overlappen.

Blunders

De beelden zijn nu helemaal niet meer beschikbaar. “Het ging bij de oorspronkelijke versie van Google Ocean om een nieuw ontwikkeld prototype met een hoge resolutie, maar die nog wel duizenden blunders bevatte,” zei David Sandwell van het Scripps Institution of Oceanography die onder andere werkt aan satellietkaarten van Google.

Volgens Sandwell zijn studenten van de Universiteit van Californië de afgelopen drie jaar bezig geweest met het ‘identificeren en corrigeren van de blunders’.

Niet tevreden

Velen zullen niet tevreden zijn met de uitleg door Google zodat de zoektocht naar het verloren rijk kan doorgaan.

Het is niet de eerste keer dat het internetconcern kaarten aanpast. In januari 2008 werd planeet Nibiru gefotografeerd door de Zuidpooltelescoop. Bij de foto’s werden de volgende coördinaten weergegeven: 5h 53m 27s, -6 10′ 58″.

Op Google Sky is op de betreffende coördinaten, gelegen aan de westzijde van het sterrenbeeld Orion, slechts een zwart vlak te zien. Hoewel er vragen aan Google zijn gesteld waarom dit gebied werd uitgevlakt, blijft een antwoord hierop vooralsnog uit.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sneaky
sneaky
11 jaren geleden

Atlantis is inderdaad daar te vinden, kijk maar naar onderstaand filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=ChiDottZ0cw&list=PL1164732F850D0DAE&index=117&feature=plpp_video

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x