Homepagina » Bewustzijn » VIDEO: Is de thalamus een derde oog dat ons allemaal verbindt met de kosmos?
VIDEO: Is de thalamus een soort derde oog dat ons allemaal verbindt met de kosmos?

VIDEO: Is de thalamus een derde oog dat ons allemaal verbindt met de kosmos?

Overal in de Oude Wereld worden eivormige voorwerpen gevonden. Het ei is één van meest gebruikte symbolen en wordt vaker gebruikt dan bijvoorbeeld het kruis of de ster. Veel mythes gaan over een ‘kosmisch ei’.

Volgens veel oude tradities staat het centrum van het hoofd gelijk aan het centrum van de aarde, het centrum van het heelal en het centrum van de creatie. Dit centrum wordt vaak afgebeeld in de vorm van een ei en wordt door sommige culturen ook wel het derde oog genoemd.

De hindoes kennen bijvoorbeeld bindi’s, stippen op het voorhoofd, en ook Boeddha heeft een stip op zijn voorhoofd. Soortgelijke symbolen worden teruggevonden in Midden-Amerika. Het lijkt een symbool te zijn voor het vermogen om te communiceren met hogere bestaansrijken.

Verbinding met de kosmos

Staat het kosmische ei voor een connectie die ieder mens verbindt met de kosmos? Hoewel het derde oog vooral wordt gezien als metafoor, bevindt zich daadwerkelijk een eivormige structuur in het brein: de thalamus.

De thalamus is gevormd als twee identieke eieren en bevindt zich in het centrum van het brein. De thalamus is een belangrijk schakelstation voor allerlei informatie van zintuigen. Wetenschappers die onderzoek doen naar comapatiënten hebben gesuggereerd dat de thalamus een zeer belangrijke rol speelt bij bewustzijn.

Lamp

De informatie van zintuigen wordt gesorteerd door de thalamus. Als de thalamus beschadigd is wordt het bewustzijn doorgaans uitgeschakeld, aldus neurowetenschapper Heather Berlin van de Icahn School of Medicine.

“De thalamus wordt ook wel de lamp, het open oog of het derde oog genoemd,” zegt schrijver en mytholoog William Henry. “Als je ernaar kijkt vraag je je af of het misschien een gift was van buitenaardse wezens. Mogelijk plaatsten de buitenaardsen die de mens hebben gemaakt de thalamus in het brein als link naar de grotere beschaving waar we oorspronkelijk uit zijn voortgekomen.”

[History]


Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Ik denk dat als je je intuitie je niet meer misleid en er met een gerust hart op af kan gaan, je 3e oog geopend is. Eigenlijk niets bijzonders, in zoverre dat de elite liever niet heeft dat mensen dit kunnen want dan zijn zij hun macht kwijt, wat we nu dan ook zien gebeuren. Ondanks fluoride, chemtrails, giftig monsanto voer, misleiding en afleiding van televisie, leugens in het onderwijs en nog veel meer bedrog, allemaal om de mensheid dom te houden door doelbewust van zijn eigen contact met de kosmos af te houden. Dit is natuurlijk onbegonnen werk want er zijn er al zoveel die hun 3 oog open hebben ondanks intensieve pogingen dit niet te laten gebeuren. En indigo’s/nieuwetijdskinderen zijn waarschijnlijk al geboren met een open 3e oog. Tja je kunt 10x vertellen dat we in een nieuwe tijd zitten of 100x, het wil er maar niet in bij de elite.
  Ze gaan er wel achter komen. Zelf kunnen ze hun 3e oog niet open krijgen want het gaat alleen als je je aan EEN wet van de kosmos voldoet. Behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wil worden.
  En hoewel we allen een zijn, op een hoger level weliswaar en niet in de 3d density, hebben de elite en hun vele handlangers nog een lange weg te gaan.

  7 likes
  • Ondanks fluoride, chemtrails, giftig monsanto enz.
   Vergeet de drugs niet, dit vinden de regeringen ook prachtig want zo worden het allemaal zombie’s

   3 likes
  • Ik zeg het verkeerd, want we zijn allemaal met ons 3e oog open geboren.
   Het slibt helaas dicht door opvoeding, onderwijs kortom manipulatie op alle vlakken.
   Laat je je daardoor niet van je eigen wijsheid afbrengen, dan krijg je tegenwoordig het stempel ADHD, ben je onaangepast, of zelfs ronduit asociaal of dom.
   Maar het is de slaapwandelende, nooit zelf nadenkende meute maar die dit vind, dus niets aan de hand.

   6 likes
 2. Kan een derde oog zien dat we een poolshift krijgen?

  6 likes
 3. In Nederland hebben ze de thalamus nog niet geopend, er is geen verbinding met de kosmos.

  6 likes
 4. Nieuwe tijds kinderen zijn oude zielen.(overigens zijn die er altijd al geweest onder ons) Ook hier hebben we weer te maken met een cycli. Alles leidt naar een nulpunt om vervolgens weer een nieuw pad in te slaan. Dus systeem/natuur/mens/kosmos enz. Een totale Niburu. Dat leidt tot hele mooie dingen, maar tegelijkertijd ook naar hele zware, moeilijke dingen. + en + = +, + en -= +, – en -=+, – en + = +.(natuurwetten) Zo werkt alles naar +, maar na een plus komt altijd weer een -. Pieken en dalen. Daartussen een rustpunt/0. Maar dan in het totale. Misschien is het wel de bedoeling dat we in slaap worden gebracht(heftig piekmoment) om vervolgens weer tot leven gebracht. Lees eens wat nimfe betekent. of Doornroosje/Sneeuwwitje met appel. Ook als illuminatie verhaaltje gezien loopt het toch goed af.
  Indianen hebben al eeuwen een verhaal van dat mensen in slaap vallen(eindtijd) om vervolgens wakker te worden in een nieuwe wereld. Dit kan een reden zijn dat het derde oog even wordt lam gelegd. Ik kan gewoon niet geloven dat alles slecht is. Dan erbij worden de woorden Satan en duivel steeds maar door elkaar gehaald. Satan is gebaseerd op de terugkeer van een Saturnus cyli/kosmosveranderingen, terwijl de duivel(slechte energie) meer persoonlijk gericht is.

  2 likes
 5. Ooit een krakend eei gezien waaruit een kuiken naar buiten kruipt? Die ei is bedoeld om ons te beschermen zolang we dat nodig hebben en het open te breken en naar buiten te kruipen wanneer we klaar zijn om zelfstandig te functioneren. Denk ik.

  3 likes
 6. Sja kalki, daar zeg je wat.
  Zeg dat je t zou kunnen zien, zou je dat fijn vinden?

  1 likes
 7. Waar zit de klier van de eerste Chakra en de tweede chakra?

  1 likes
 8. De logos daar moetje wezen, via de heilige geest gaat ook prima.

  0 likes
 9. We vallen er met open ogen in?

  0 likes
 10. Nu ik dit artikel lees en de 2 eieren die in de youtube afbeelding van de documentaire zie, moet ik meteen denken aan de beroemde scifi film Alien van Ridley Scott uit 1979. Ook zo’n ei, maar die opengaat en een spinachtige facehugger uit komt en op de gezicht van de prooi gaat om een alien embryo in je borstholte te implanteren via je keel en de alien uren later uitkomt door uit je borstkas te breken. Ik neem aan dat vele van jullie de filmposter kennen waarbij je de ei ziet en uit de scheuren van de ei als die uitkomt licht ziet schijnen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Zijn mensen buitenaards? 33 wetenschappers publiceren zeer opvallend onderzoek

Zijn mensen buitenaards? 33 wetenschappers publiceren zeer opvallend onderzoek

Onlangs verscheen in het tijdschrift Progress in ...

Ik heb één keer contact gehad met een buitenaards wezen. Oud-minister van Defensie vertelt alles wat hij weet

Ik heb één keer contact gehad met een buitenaards wezen. Oud-minister van Defensie vertelt alles wat hij weet

Pas geleden hield de Canadese oud-minister van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.