Binnenland

Beelden van Romeo-actie bij boerenprotest Tweede Kamer leiden tot grote verontwaardiging

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Farmers Defence Force demonstreerde dinsdagmiddag bij het Kamergebouw, waar Kamerleden debatteerden over de stikstofplannen van het kabinet. De gemeente Den Haag liet weten dat ‘waar mogelijk wordt opgetreden’ als het protest leidt tot gevaarlijke situaties.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp riep belanghebbenden op de volle publieke tribune enkele keren tot de orde, na applaus voor Forum voor Democratie en de BoerBurgerBeweging, partijen die tegen het beleid zijn. Een voorstel om de stikstofplannen van tafel te halen, kreeg geen meerderheid.

Bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer was extra politie aanwezig. Op social media circuleren beelden van gemaskerde Romeo’s die enkele keren in actie komen. In een filmpje stappen ze op een man af, die ze vervolgens meenemen naar een arrestantenbus en afvoeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De staat wordt steeds meer onze vijand

De beelden leiden tot grote verontwaardiging. Willekeurige onschuldige mensen (en wie zijn dat niét onder de boeren?) oppakken, is een stalinistisch trucje,” reageert jurist Sietske Bergsma.

Voormalig Kamerlid Gabrielle Popken zegt: “De staat wordt steeds meer onze vijand. Heeft u het door? Boeren hun land en eigendommen afpakken en dan zo optreden wanneer ze bezwaar maken. Hier is niks rechtsstatelijks of democratisch meer aan.”

Doodseskaders in El Salvador

Columnist Arthur van Amerongen van HP/De Tijd reageert: “Jeetje, deze ‘stillen’ doen mij denken aan extreemrechtse doodseskaders in El Salvador.”

“De helden. Ik heb me vergist: het is niet het geüniformeerde schorem dat het grootste tuig is, maar dit Romeo-schorem,” briest neuroloog Jan Bonte.

4.9 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
239 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
8 maanden geleden

Het intimidatiewapen bevalt de overheid uitstekend

ToeAanEenBiertje!
ToeAanEenBiertje!
8 maanden geleden

Romeo’s! 🤮👎 Dan moet je toch wel een beetje nazi bloed hebben hoor!

Yollie
Yollie
8 maanden geleden

Stelletje imbecielen.
Zij en hun gezin, familie etc. moeten toch ook eten? Of zijn ze zo stom om te denken dat alles uit een fabriek komt?

Mickey
Mickey
8 maanden geleden

Ik roep al 2 jaar lang, did kan alleen een burgeroorlog stoppen, de rest is tijd verlies!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

239
0
We lezen graag je reactie!x