Buitenland

VIDEO: Oud-directeur CIA onthult wat Amerika in het geheim aan het doen is in Syrië

Help ons door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voormalig waarnemend directeur van de CIA Michael Morell heeft zich de woede op de hals gehaald met heftige uitspraken over Syrië. Maandag zei hij dat Amerika lokale groepen in het door oorlog verscheurde land moet bewapenen en opdracht moet geven om Iraniërs en Russen te doden.

Morell was te gast in de Charlie Rose-show op PBS nadat hij zijn expliciete steun had uitgesproken voor presidentskandidaat Hillary Clinton, die de militaire interventie tegen de Syrische regering van Bashar al-Assad wil uitbreiden. Iran en Rusland steunen Assad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Morell zei dat het doden van Russen en Iraniërs ‘in het geheim’ moet gebeuren. Je moet het dus niet kenbaar maken aan de wereld, zei hij. De oud-directeur van de CIA stelde ook voor om te beginnen met het bombarderen van Syrische overheidsgebouwen. Hij zei dat hij ‘Assad bang wil maken’.

Fel bekritiseerd

Hij vergeleek zijn voorstel met de Amerikaanse steun voor groepen die in de jaren tachtig de strijd aangingen met Russische troepen in Afghanistan. Uit die groepen kwam later Al Qaida voort, schrijft journalist en politiek commentator Murtaza Hussain voor The Intercept.

Morell schreef dat Clinton een ‘buitengewoon geschikte opperbevelhebber’ is en een ‘groot voorstander van een meer agressieve benadering’ van het conflict in Syrië. Hij vertelde Rose dat hij zijn voorstel om Russen en Iraniërs te doden in Syrië nog niet had besproken met Clinton.

Na zijn vertrek bij de CIA in 2013 schreef Morell het omstreden boek ‘The Great War of Our Time’, dat fel werd bekritiseerd omdat het de marteling van gevangenen na 9/11 verdedigde.

Bedanken

Na het interview met Charlie Rose kwam een blogger met een passende titel: “Ik runde de CIA, nu steun ik Hillary Clinton en ik wil dat Hillary veel Russen en Iraniërs doodt in Syrië.”

Veel experts zeggen dat de uitspraken van Morell bevestigen wat Washington eigenlijk al in het geheim doet in Syrië. “Dit is wat de VS in het geheim doet en wat Washington zal doen als Hillary de verkiezingen wint,” zei Vladimir Vasilyev van de Russische Academie van Wetenschappen tegenover persbureau RIA Novosti. “Moskou zou Morell moeten bedanken voor het lekken van belangrijke informatie over de echte doelen die Washington zich heeft gesteld in Syrië.

Bekijk het fragment hieronder terug:

[The Intercept]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Filmpje van welgeteld 105 seconden laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Te walgelijk voor woorden, iets waar ik niets maar dan ook niets mee te maken wens te hebben, en toch worden ook mijn belastingcentjes voor een deel via onze bijdragen aan de NAVO aangewend voor dit soort misselijkmakende acties. Ik hoop van ganser harte dat dit soort evil organisaties een halt toe geroepen wordt, zo snel mogelijk.

Wim
Wim
7 jaren geleden

Begin genoeg te krijgen van die nep Amerikanen (Americo Vespucchi).

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Gohh, je meent het. De Amerikanen gaan toch naar landen (lees: vallen binnen) om er vrede te stichten? Dat doen ze toch al jaaaaaren? En dat gaat toch hartstikke goed? En wij knikken toch gewoon ja? Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Ik heb trouwens altijd al wel begrepen waarom veel mensen roepen “dood aan Amerika”. Blijf gewoon lekker in je eigen land en als je het echt meent – wat betreft de veiligheid – dan bescherm je toch je eigen grondgebied?

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x