Universum

Verschuilt donkere materie zich in spiegelwereld met schaduw-Melkweg?

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers zijn er nog altijd niet in geslaagd om het bestaan van donkere materie aan te tonen.

Ondanks een experiment aan boord van het internationale ruimtestation ISS is donkere materie nooit direct waargenomen. Volgens een nieuwe theorie houdt deze soort materie zich mogelijk schuil in een ‘spiegelwereld’.

“Er zou een spiegelwereld kunnen bestaan waar interessante dingen gebeuren,” vertelde James Bullock van de Universiteit van Californië in Irvine aan New Scientist. “Dit zou betekenen dat de natuur veel rijker is dan we denken.”

Positronen

Eerder deze maand maakte een groep wetenschappers onder leiding van Nobelprijswinnaar Samuel Ting bekend dat de Alpha Magnetic Spectrometer (AMS-02), een meetinstrument dat is ontworpen om verschillende vormen van ongewone materie door kosmische straling te meten, de eerste aanwijzingen heeft gevonden voor het bestaan van donkere materie.

Natuurkundigen vermoeden al zo’n 80 jaar het bestaan van donkere materie, maar het is nooit waargenomen. De afgelopen twee jaar heeft de AMS 400.000 positronen gemeten. Men denkt dat deze onder meer ontstaan als deeltjes donkere materie op elkaar botsen in het heelal. Maar ook pulsars kunnen positronen het heelal insturen.

CERN-wetenschapper Pauline Gagnon zei dat de experimenten onze kijk op het universum wel eens kunnen gaan veranderen. Ze vergeleek het vinden van donkere materie met de ontdekking van een nieuw continent.

Donkere sector

Lisa Randall van de Harvard-universiteit heeft een model ontwikkeld waaruit blijkt dat er mogelijk een ‘donkere sector’ in het heelal bestaat, met een eigen kracht, een hele reeks deeltjes en zelfs een schaduwversie van de Melkweg.

Waarnemingen van de omloopbaan van sterren lijken erop te wijzen dat alle sterrenstelsels, waaronder de Melkweg, worden omringd door een wolk van donkere materie. Wanneer sprake is van wisselwerking tussen de deeltjes in de wolk, vormen ze uiteindelijk een ronddraaiende schijf. Op die manier is gewone materie ontstaan in de Melkweg. Naast de gewone Melkweg zou volgens Randall nog een schaduw-Melkweg kunnen bestaan, die we niet kunnen zien.

Onderzoekers vermoeden dat een kwart van het heelal uit donkere materie bestaat. Gedacht wordt dat de materie het heelal bij elkaar houdt.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Het artikel heeft een bron, en die heb ik ook ff gelezen kom ik tot de conclusie, het is een optie en niet onmogelijk.Maar wel een heftige materie.Omdat het nog niet duidelijk is!

Southdelight
Southdelight
9 jaren geleden

Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)
Een citaat van de achterflap: “The discovery of these new first principles in physics, will open for mankind a large number of benefits, since the various types of interactions of the three basic Matters and their field forces in their environment leads to the CREATION AND CONTROL OF MATTERS (solid, liquid, gas)” en nog een citaat: “…these interactions of three Matters result in a larger integrated dynamic system, called the INITIAL FUNDAMENTAL PLASMA, or the Neutron.”
Door deze ontdekkingen heeft hij de weg vrijgemaakt voor de creatie van oneindige hoeveelheden electriciteit en warmte ZONDER het verbranden van fossiele grondstoffen, alsmede voor Ruimte reizen en het oplossen van alle grote problemen op Aarde!!!
Check http://www.keshefoundation.org ;)!!!

dr. Why
dr. Why
9 jaren geleden

[quote name=”Southdelight”]Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)[/quote]

Keshe is net zo’n fantast als Sitchin was. Maar zijn boek zal wel iets opbrengen (financieel voor hem dan)…

bumblebee
bumblebee
9 jaren geleden

Donkere materie, bestaat het wel of bestaat het niet? Er is een optie waaruit blijkt dat donkere materie niet bestaat. Die optie kun je zien in een ontzettend interessante documentaire: the Primer Fields op youtube. Hierin wordt uitgelegd hoe het heelal met zijn planeten e.d. zou werken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x