Homepagina » Universum » Verschuilt donkere materie zich in spiegelwereld met schaduw-Melkweg?
Verschuilt donkere materie zich in spiegelwereld met tweede Melkweg?

Verschuilt donkere materie zich in spiegelwereld met schaduw-Melkweg?

Wetenschappers zijn er nog altijd niet in geslaagd om het bestaan van donkere materie aan te tonen.

Ondanks een experiment aan boord van het internationale ruimtestation ISS is donkere materie nooit direct waargenomen. Volgens een nieuwe theorie houdt deze soort materie zich mogelijk schuil in een ‘spiegelwereld’.

“Er zou een spiegelwereld kunnen bestaan waar interessante dingen gebeuren,” vertelde James Bullock van de Universiteit van Californië in Irvine aan New Scientist. “Dit zou betekenen dat de natuur veel rijker is dan we denken.”

Positronen

Eerder deze maand maakte een groep wetenschappers onder leiding van Nobelprijswinnaar Samuel Ting bekend dat de Alpha Magnetic Spectrometer (AMS-02), een meetinstrument dat is ontworpen om verschillende vormen van ongewone materie door kosmische straling te meten, de eerste aanwijzingen heeft gevonden voor het bestaan van donkere materie.

Natuurkundigen vermoeden al zo’n 80 jaar het bestaan van donkere materie, maar het is nooit waargenomen. De afgelopen twee jaar heeft de AMS 400.000 positronen gemeten. Men denkt dat deze onder meer ontstaan als deeltjes donkere materie op elkaar botsen in het heelal. Maar ook pulsars kunnen positronen het heelal insturen.

CERN-wetenschapper Pauline Gagnon zei dat de experimenten onze kijk op het universum wel eens kunnen gaan veranderen. Ze vergeleek het vinden van donkere materie met de ontdekking van een nieuw continent.

Donkere sector

Lisa Randall van de Harvard-universiteit heeft een model ontwikkeld waaruit blijkt dat er mogelijk een ‘donkere sector’ in het heelal bestaat, met een eigen kracht, een hele reeks deeltjes en zelfs een schaduwversie van de Melkweg.

Waarnemingen van de omloopbaan van sterren lijken erop te wijzen dat alle sterrenstelsels, waaronder de Melkweg, worden omringd door een wolk van donkere materie. Wanneer sprake is van wisselwerking tussen de deeltjes in de wolk, vormen ze uiteindelijk een ronddraaiende schijf. Op die manier is gewone materie ontstaan in de Melkweg. Naast de gewone Melkweg zou volgens Randall nog een schaduw-Melkweg kunnen bestaan, die we niet kunnen zien.

Onderzoekers vermoeden dat een kwart van het heelal uit donkere materie bestaat. Gedacht wordt dat de materie het heelal bij elkaar houdt.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hunting Wolf schreef:

  Het artikel heeft een bron, en die heb ik ook ff gelezen kom ik tot de conclusie, het is een optie en niet onmogelijk.Maar wel een heftige materie.Omdat het nog niet duidelijk is!

  0 likes
 • Southdelight schreef:

  Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)
  Een citaat van de achterflap: “The discovery of these new first principles in physics, will open for mankind a large number of benefits, since the various types of interactions of the three basic Matters and their field forces in their environment leads to the CREATION AND CONTROL OF MATTERS (solid, liquid, gas)” en nog een citaat: “…these interactions of three Matters result in a larger integrated dynamic system, called the INITIAL FUNDAMENTAL PLASMA, or the Neutron.”
  Door deze ontdekkingen heeft hij de weg vrijgemaakt voor de creatie van oneindige hoeveelheden electriciteit en warmte ZONDER het verbranden van fossiele grondstoffen, alsmede voor Ruimte reizen en het oplossen van alle grote problemen op Aarde!!!
  Check http://www.keshefoundation.org ;)!!!

  0 likes
 • dr. Why schreef:

  [quote name=”Southdelight”]Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)[/quote]

  Keshe is net zo’n fantast als Sitchin was. Maar zijn boek zal wel iets opbrengen (financieel voor hem dan)…

  0 likes
 • bumblebee schreef:

  Donkere materie, bestaat het wel of bestaat het niet? Er is een optie waaruit blijkt dat donkere materie niet bestaat. Die optie kun je zien in een ontzettend interessante documentaire: the Primer Fields op youtube. Hierin wordt uitgelegd hoe het heelal met zijn planeten e.d. zou werken.

  0 likes
 • silversurfer schreef:

  Jeetje, zouden we niet beter af zijn ons eigen donker materie te ontdekken.

  Ik denk dat het universum er enorm van zou opknappen.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”dr. Why”][quote name=”Southdelight”]Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)[/qu
  Keshe is net zo’n fantast als Sitchin was. Maar zijn boek zal wel iets opbrengen (financieel voor hem dan)…[/quote]trol of fantast is dat hetzefde wel erg doorzichtig.

  0 likes
 • r schreef:

  donkere materie is gewoon wat we niet zien…of zeg maar het kan nog niet gemeten worden…maar zeker het bestaat net zoals licht bestaat bestaat er ook een donker …
  lucht zien we ook niet maar we ademen het wel in dus het bestaat,wind bestaat ook, je ziet het niet maar je voelt het wel, donker materie is eigenlijk geen materie…maar het vermengt zich met deeltjes waardoor onzichtbare materie de zichtbaarheid creeert en gezien kan worden als deeltje.. alleen donker materie kan nog niet gezien of duidelijk gemeten worden…wel is het alle zuiverste wat er bestaat
  zeg maar voor honderd procent zuiverheid
  het is het begin van het zichtbare deeltjes [energiematerie] wat gezien en gemeten kan worden..op zich zelf blijft zij [donker materie]de zuiverste vorm …het is het begin van alles waardoor deze onzichtbare materie zijn zuiverheid van donkere materie een zuiverheid behoudt
  waarmee uiteindelijk het onzichbare materie word omgezet in het zichtbare kracht
  als deze zuiverheid word gezien ..is het..het herstel van bewustzijn en weten.. hoe alles in zijn werk gaat …waardoor alles in zuiverheid word herstelt ..het is een nieuw begin
  van opnieuw weten en bewustzijn…

  0 likes
 • jan schreef:

  [quote name=”bumblebee”]

  Die optie kun je zien in een ontzettend interessante documentaire: the Primer Fields op youtube. Hierin wordt uitgelegd hoe het heelal met zijn planeten e.d. zou werken.

  [/quote]

  Bye bye zwarte gaten, donkere materie, donkere energie.

  0 likes
 • Southdelight schreef:

  [quote name=”dr. Why”][quote name=”Southdelight”]Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)[/quote]

  Keshe is net zo’n fantast als Sitchin was. Maar zijn boek zal wel iets opbrengen (financieel voor hem dan)…[/quote]

  Beste Dr. Why, mijn vraag aan jou is WHY??? Why deze volkomen komische reaktie… nee geen kosmische reaktie 🙂 You’re in for a BIG surprise!!! Stel dat het waar is dat Keshe Tech gebruikt is om de Amerikaanse drones uit het Iraanse luchtruim te onderscheppen en aan de grond te zetten. Deze super geavanceerde drones…het beste wat er op dit moment is aan de kant van TPTW (the powers that WERE)… wat dan?? Feit is dat hij zijn patenten VRIJ gegeven heeft aan de wereld!! En dan beweer jij dat hij geld probeert te verdienen met z’n boeken… Hiermee heb je jezelf neergezet als iemand die niets weet over de fantastische oplossingen op gebied van Energie, Voeding, Gezondheid, Ruimte Reizen, Transport etc. die de Keshe Foundation IEDER van ons biedt. Ik begrijp dat het bevatten van deze Vredevolle Ontwikkeling helemaal niet aansluit met wat we tot nu toe meegemaakt hebben… maar OPEN YR MIND en ENJOY THE RIDE !!! Hartegr. South

  0 likes
 • SouthDisgusting schreef:

  [quote name=”Southdelight”][quote name=”dr. Why”][quote name=”Southdelight”]Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)[/quote]

  Keshe is net zo’n fantast als Sitchin was. Maar zijn boek zal wel iets opbrengen (financieel voor hem dan)…[/quote]

  Beste Dr. Why, mijn vraag aan jou is WHY??? Why deze volkomen komische reaktie… nee geen kosmische reaktie 🙂 You’re in for a BIG surprise!!! Stel dat het waar is dat Keshe Tech gebruikt is om de Amerikaanse drones uit het Iraanse luchtruim te onderscheppen en aan de grond te zetten. Deze super geavanceerde drones…het beste wat er op dit moment is aan de kant van TPTW (the powers that WERE)… wat dan?? Feit is dat hij zijn patenten VRIJ gegeven heeft aan de wereld!! En dan beweer jij dat hij geld probeert te verdienen met z’n boeken… Hiermee heb je jezelf neergezet als iemand die niets weet over de fantastische oplossingen op gebied van Energie, Voeding, Gezondheid, Ruimte Reizen, Transport etc. die de Keshe Foundation IEDER van ons biedt. Ik begrijp dat het bevatten van deze Vredevolle Ontwikkeling helemaal niet aansluit met wat we tot nu toe meegemaakt hebben… maar OPEN YR MIND en ENJOY THE RIDE !!! Hartegr. South[/quote]
  Hahaha, patenten op wat???? Het heeft geen waarde. Een goedkope manier om aandacht te vragen en kennelijk bij sommige mensen te krijgen.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”silversurfer”]Jeetje, zouden we niet beter af zijn ons eigen donker materie te ontdekken.

  Ik denk dat het universum er enorm van zou opknappen.[/quote]
  Wijze Woorden.

  0 likes
 • Timothy Drake schreef:

  [quote name=”Southdelight”][quote name=”dr. Why”][quote name=”Southdelight”]Dr. Mehran Keshe heeft deze materie GEHEEL EN AL DOORGROND. Lees zijn boek “The Universal Order of Creation of Matters” (te weten Matter, Anti Matter and Dark Matter)[/quote]

  Keshe is net zo’n fantast als Sitchin was. Maar zijn boek zal wel iets opbrengen (financieel voor hem dan)…[/quote]

  Beste Dr. Why, mijn vraag aan jou is WHY??? Why deze volkomen komische reaktie… nee geen kosmische reaktie 🙂 You’re in for a BIG surprise!!! Stel dat het waar is dat Keshe Tech gebruikt is om de Amerikaanse drones uit het Iraanse luchtruim te onderscheppen en aan de grond te zetten. Deze super geavanceerde drones…het beste wat er op dit moment is aan de kant van TPTW (the powers that WERE)… wat dan?? Feit is dat hij zijn patenten VRIJ gegeven heeft aan de wereld!! En dan beweer jij dat hij geld probeert te verdienen met z’n boeken… Hiermee heb je jezelf neergezet als iemand die niets weet over de fantastische oplossingen op gebied van Energie, Voeding, Gezondheid, Ruimte Reizen, Transport etc. die de Keshe Foundation IEDER van ons biedt. Ik begrijp dat het bevatten van deze Vredevolle Ontwikkeling helemaal niet aansluit met wat we tot nu toe meegemaakt hebben… maar OPEN YR MIND en ENJOY THE RIDE !!! Hartegr. South[/quote]

  Ik wil graag dingen aannemen maar tot dusver moeten we meneer Keshe op z’n bruine kijkers geloven. Ik ben naar een lezing geweest van hem in Enschede en het enige wat ik kan bevestigen is dat hij heel veel te vertellen heeft maar nul komma niks kan laten zien terwijl deze tech bij uitstek geschikt is om met voorbeelden te komen. Dat van die patenten moeten we dan ook maar aannemen. Overigens kun je gewoon een patent indienen van een apparaat wat niet functioneert, zolang jij het maar gebouwd hebt. No big deal! Nogmaals; ik hoop dat het allemaal waar is maar er zit niks anders op dan afwachten voor ons brave burgers

  0 likes
 • dr. Why schreef:

  [quote name=”Southdelight”]
  Beste Dr. Why, mijn vraag aan jou is WHY??? Why deze volkomen komische reaktie… nee geen kosmische reaktie 🙂 You’re in for a BIG surprise!!! Stel dat het waar is dat Keshe Tech gebruikt is om de Amerikaanse drones uit het Iraanse luchtruim te onderscheppen en aan de grond te zetten. Deze super geavanceerde drones…het beste wat er op dit moment is aan de kant van TPTW (the powers that WERE)… wat dan?? Feit is dat hij zijn patenten VRIJ gegeven heeft aan de wereld!! En dan beweer jij dat hij geld probeert te verdienen met z’n boeken… Hiermee heb je jezelf neergezet als iemand die niets weet over de fantastische oplossingen op gebied van Energie, Voeding, Gezondheid, Ruimte Reizen, Transport etc. die de Keshe Foundation IEDER van ons biedt. Ik begrijp dat het bevatten van deze Vredevolle Ontwikkeling helemaal niet aansluit met wat we tot nu toe meegemaakt hebben… maar OPEN YR MIND en ENJOY THE RIDE !!! Hartegr. South[/quote]

  waarom zit Keshe dan hier en niet in Iran? Patenten zeggen absoluut niets over een uitvinding, enkel over het feit of iets origineel is of niet. Niet of het werkt, of zelfs zou kunnen werken.

  Wat die drones betreft, dat is gewoon elektronica. Elektronica kan gestoord worden. Niets magisch aan…

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  burgerjournalist

  Burgerjournalist filmt lachende verpleegsters: ‘Dit ziekenhuis is leeg’

  Het coronavirus heeft zich over de hele ...

  beiroet

  Beiroet ‘veranderd in oorlogsgebied’ na gigantische explosie: ‘Vergelijkbaar met Hiroshima’

  In Beiroet, de hoofdstad van Libanon, heeft ...

  >