Mens en Dier

Wanhopige docente doet oproep: ‘Stop met deze tweedeling!’

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Willemijn van Brenk, docente Nederlands, is helemaal klaar met de tweedeling die ontstaat. Ze ontving naar eigen zeggen veel berichten van leerlingen die op school vragen krijgen over hun medische gegevens. Docenten vragen bijvoorbeeld openlijk in de klas of kinderen gevaccineerd zijn en of hun ouders de prik hebben gehad.

“Dit is fout!” benadrukt de docente. “En boven alles is het bij wet verboden. Al deze informatie valt onder het kopje ‘medisch geheim’. En wij als onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel hebben hier geen zak mee te maken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Willemijn van Brenk (@wvbrenk)

Stop hiermee!

“Kinderen worden gewoon publiekelijk vernederd en worden vervolgens vermeden en buitengesloten door hun klasgenoten,” zegt Van Brenk in een filmpje op social media. “Stop hiermee! Wij zijn het onderwijs ingegaan om de kinderen juist te beschermen tegen dit soort soort situaties.”

Wij horen te verenigen in plaats van te verdelen, stelt ze. “En dan kun je als medewerker zeggen: ‘ja, ik vind het gewoon heel interessant wat de beweegredenen zijn van mensen’. Hartstikke fijn, maar dan ben je gewoon een egoïst. Want je hebt hier niks mee te maken.”

Walgelijk en egoïstisch

Dus bij deze een oproep van een wanhopige docent – want ik ben er helemaal klaar mee – stop met deze tweedeling en stop met vragen naar medische gegevens. Ten eerste is het bij wet verboden, maar daarbij is het gewoon walgelijk en egoïstisch, aldus Van Brenk. “Het is klaar.”

In een eerdere video zei ze niet mee te doen aan medische apartheid.

4.8 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Indoctrinatiefabrieken, die scholen. Altijd al geweest.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Willemijn heeft alle gelijk van de wereld. Maar gelijk hebben en dan ook gelijk krijgen is al lang niet meer vanzelfsprekend. Dat zien wij dagelijks gebeuren.
Willemijn houdt vast aan haar eigen normen en waarden en aan haar eigen gevoel van rechtvaardigheid. Daarmee zwemt zij momenteel (helaas) dwars tegen de stroom in. En dat is vreselijk moeilijk.
Dat ondervinden WIJ met z’n allen dagelijks. Go with the flow is de gemakkelijkste weg. Je doet fijn wat er gezegd wordt en je hoeft geen extra inspanningen te leveren. Je leven gaat rustig z’n gangetje en je ziet wel hoe zich dat ontwikkelt.
WIJ daarentegen ondervinden dagelijks de gevolgen van onze wakkere geest. Wij volgen de alarmerende berichten op de alternatieve sites en, zoals ik daarstraks al las in een reactie van één van jullie, dat zorgt onvermijdelijk voor veel stress. Je staat er ’s morgens mee op en gaat er ’s avonds mee naar bed. Dat overkomt MIJ ook dagelijks.
Maar toch is het van het grootste belang om ons niet klein te laten krijgen. Wij moeten met z’n allen de storm trotseren, hoe moeilijk dat ook is. Het voordeel is: WIJ zijn niet alleen. Wij zijn met heel veel en ik denk dat dat er dagelijks meer worden.
De boodschap van Willemijn is overduidelijk. Zij maakt zich ernstige zorgen over de tweedeling in de maatschappij. Daar heeft zij een goed punt. Maar zelf denk ik dat dat niet zomaar op te lossen valt.
En wat betreft de wet, die zegt dat medische gegevens niet openbaar mogen worden gemaakt. Helaas worden wetten tegenwoordig met voeten getreden, wanneer dat toevallig zó uitkomt. Daar hoef je dus ook niet meer op te vertrouwen.
Wat ik al vaker heb geschreven: de enige weg om hier uit te komen is: burgerlijke ongehoorzaamheid door NERGENS aan mee te doen.
Ik heb nog altijd de hoop, dat het GOEDE het kwaad dat nu heerst, zal overwinnen. Zo is het uiteindelijk altijd gegaan.

Bezorgde burger
Bezorgde burger
2 jaren geleden

Wat hebben de gevaccineerden te vrezen ??? Ze zijn toch ( zogenaamd ) beschermd door hun vaccin. Hoe belachelijk is het dan om hierover nog te zeuren of anderen gevaccineerd zijn !!!

Edje.
Edje.
2 jaren geleden

Helemaal gelijk ??

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x