Het Complot

Rusland mag al jaren 25.000 troepen op de Krim hebben… & andere dingen die je misschien niet wist over de Krimcrisis

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland heeft 16.000 militairen op de Krim gestationeerd, een Oekraïens schiereiland met daarop de autonome Krimrepubliek. Als we de westerse media moeten geloven is er sprake van een ware invasie. Er wordt echter voorbijgegaan aan het feit dat die troepenmacht er al sinds de jaren negentig gestationeerd is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Westerse media omschrijven de situatie in de autonome Krimrepubliek als een Russische invasie. Er komen koppen voorbij als ‘Oekraïne zegt dat Rusland 16.000 troepen naar de Krim heeft gestuurd’ en ‘Crisis verergert nadat Rusland meer troepen naar de Krim stuurt’. De troepen zijn al meer dan een decennium gestationeerd op de Krim. Dinsdag herinnerde de Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin de wereld eraan dat Rusland afspraken heeft gemaakt met Oekraïne over de aanwezigheid van maximaal 25.000 Russische troepen. De Amerikaanse en Britse media hadden daar geen oren naar. De overeenkomst werd later nog eens benadrukt door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

De details van de zelden geciteerde overeenkomst zijn als volgt:

Al sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 is de Zwarte Zeevloot een heikel discussiepunt. In 1997 vonden Rusland en Oekraïne toenadering tot elkaar en werden drie overeenkomsten ondertekend over het lot van de legerbases op de Krim. In 1999 werden de verdragen geratificeerd door zowel het Russische als Oekraïense parlement. Rusland kreeg 81,7 procent van de vloot tot zijn beschikking en betaalde de Oekraïense overheid daarvoor een compensatie van omgerekend 384 miljoen euro.

Rusland mag sinds 1999 tot 25.000 troepen op de Krim hebben

Moskou schrijft daarnaast ieder jaar een deel van de Oekraïense schuld af. In ruil daarvoor krijgt het land toegang tot Oekraïense wateren. De compensatie is ook bedoeld voor de milieuschade die ontstaat als gevolg van de militaire operaties in de Zwarte Zee.

In de oorspronkelijke overeenkomst staat dat de Russische Zwarte Zeevloot tot 2017 op de Krim mag blijven. Inmiddels mag de vloot nog eens 25 jaar in het gebied blijven liggen. De Russische marine mag in de regio volgens afspraak 25.000 troepen, 24 artilleriesystemen met een kaliber kleiner dan 100 mm, 132 pantserwagens en 22 militaire vliegtuigen op de Krim stationeren. In overeenstemming met het akkooord zijn vijf marine-eenheden in de havenstad Sevastopol gestationeerd. Daarnaast heeft Moskou twee vliegbases op de Krim.

De autoriteiten op de Krim, waar meer dan de helft van de bevolking Russisch is, vroegen Moskou om hulp nadat de nieuwe regering in Kiev een wet had geïntroduceerd die het gebruik van de Russische taal verbood.

Als de NAVO Libië bombardeert wordt in de media gesproken van een humanitaire missie. Als Frankrijk Mali binnenvalt wordt gesproken van een humanitaire missie. Er is ook al veelvuldig gesproken over ‘humanitair ingrijpen’ in Syrië. Maar als Rusland een bondgenoot te hulp schiet wordt er gesproken van een invasie. In deze context is het aan te raden onderstaande korte video’s eens te bekijken.

5-3-2014 bron: RT

foto: Reuters/David Mdzinarishvili

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Als de poppenkast is uitgespeeld en de waarheid op tafel komt zal menigeen zich achter de oren krabben. Waarom hebben wij al die tijd. de waarheid niet willen zien. Dit zgn conflict draait niet om olie ,geld of gas maar om ancient alien techniek.(bronnen via 2012 the big picture) De waarheid is vreemder dan fictie.

Daisy
Daisy
10 jaren geleden

Vette propaganda om te verhullen wat er werkelijk achter zit!

Geen idee wat, maar er zullen heus wel meer belangen meespelen als ineens Hans van Baalen en Guy Verhofstadt in een “rumoerig” land als Oekraïne opduiken.

Heel vreemd ook want Oekraïne zit niet in de NAVO en ook niet in de EU! :((

IIS
IIS
10 jaren geleden

Persoonlijk vind ik dat de Russen nog te mild, te braaf, te amicaal zijn naar de Judassen in het nazi Westen.
De Russen zouden veel meer hun tanden kunnen laten zien en duidelijk moeten maken dat er grenzen zijn aan het veroveren en uitmoorden van landen waar het Westen in feite en absoluut niets heeft te zoeken.
De Russen lijken in deze en bij veel andere zaken nog enigszins te beschikken over gezond en weldenkend verstand, daar waar het zogenaamde vrije Westen totaal van god los is en zich als een satanische demon zijn vleugels wil spreiden over de gehele wereldbevolking, zijn de Russen eerder geneigd soevereine landen en volkeren te respecteren.
Waar het verkankerde en doortrapte nazi Westen burgers bespeelt en stuurt via de mainstream media, soevereine landen verovert, uitmoordt en verwoest middels zionistische Judas tips & trucs, inhuren van moordenaars en opstanden uitlokken via sociale media, met tal van false flag operaties om vervolgens bezit te nemen van complete economieën inclusief de centrale bank van een land, zijn de Russen toch redelijk in staat landen te respecteren en hun alle vrijheden te gunnen die een land en mens verdient.
Volgens berichten willen de Russen nu als tegenactie westerse bedrijven in hun land plukken, waar iedereen natuurlijk schande over zal spreken, maar wat te denken van de fondsen die het Westen heeft opgericht en hen het recht geeft EU landen leeg te roven en spaarders van hun geld te beroven, maar dergelijke rooftochten staan we gewoon toe?
Als je het nog fatsoenlijk wilt brengen en het Westen niet het predicaat nazi fascisme wil geven; dan worden we zogezegd geregeerd door piraten, landrovers en moordenaars. En wil je niet voor de Russen zijn, dan mag je toch beiden, het Westen en Rusland als gelijken zien en doen ze niet elkaar onder. Maar dan verdient Rusland in vele opzichten meer respect dan het door de fascistoïde-zionistisch gedicteerde, geregeerde en BEZETTE Westen.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x