Homepagina » Het Complot » Rusland mag al jaren 25.000 troepen op de Krim hebben… & andere dingen die je misschien niet wist over de Krimcrisis
Rusland mag al jaren 25.000 troepen op de Krim hebben

Rusland mag al jaren 25.000 troepen op de Krim hebben… & andere dingen die je misschien niet wist over de Krimcrisis

Rusland heeft 16.000 militairen op de Krim gestationeerd, een Oekraïens schiereiland met daarop de autonome Krimrepubliek. Als we de westerse media moeten geloven is er sprake van een ware invasie. Er wordt echter voorbijgegaan aan het feit dat die troepenmacht er al sinds de jaren negentig gestationeerd is.

Westerse media omschrijven de situatie in de autonome Krimrepubliek als een Russische invasie. Er komen koppen voorbij als ‘Oekraïne zegt dat Rusland 16.000 troepen naar de Krim heeft gestuurd’ en ‘Crisis verergert nadat Rusland meer troepen naar de Krim stuurt’. De troepen zijn al meer dan een decennium gestationeerd op de Krim. Dinsdag herinnerde de Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin de wereld eraan dat Rusland afspraken heeft gemaakt met Oekraïne over de aanwezigheid van maximaal 25.000 Russische troepen. De Amerikaanse en Britse media hadden daar geen oren naar. De overeenkomst werd later nog eens benadrukt door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

De details van de zelden geciteerde overeenkomst zijn als volgt:

Al sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 is de Zwarte Zeevloot een heikel discussiepunt. In 1997 vonden Rusland en Oekraïne toenadering tot elkaar en werden drie overeenkomsten ondertekend over het lot van de legerbases op de Krim. In 1999 werden de verdragen geratificeerd door zowel het Russische als Oekraïense parlement. Rusland kreeg 81,7 procent van de vloot tot zijn beschikking en betaalde de Oekraïense overheid daarvoor een compensatie van omgerekend 384 miljoen euro.

Rusland mag sinds 1999 tot 25.000 troepen op de Krim hebben

Moskou schrijft daarnaast ieder jaar een deel van de Oekraïense schuld af. In ruil daarvoor krijgt het land toegang tot Oekraïense wateren. De compensatie is ook bedoeld voor de milieuschade die ontstaat als gevolg van de militaire operaties in de Zwarte Zee.

In de oorspronkelijke overeenkomst staat dat de Russische Zwarte Zeevloot tot 2017 op de Krim mag blijven. Inmiddels mag de vloot nog eens 25 jaar in het gebied blijven liggen. De Russische marine mag in de regio volgens afspraak 25.000 troepen, 24 artilleriesystemen met een kaliber kleiner dan 100 mm, 132 pantserwagens en 22 militaire vliegtuigen op de Krim stationeren. In overeenstemming met het akkooord zijn vijf marine-eenheden in de havenstad Sevastopol gestationeerd. Daarnaast heeft Moskou twee vliegbases op de Krim.

De autoriteiten op de Krim, waar meer dan de helft van de bevolking Russisch is, vroegen Moskou om hulp nadat de nieuwe regering in Kiev een wet had geïntroduceerd die het gebruik van de Russische taal verbood.

Als de NAVO Libië bombardeert wordt in de media gesproken van een humanitaire missie. Als Frankrijk Mali binnenvalt wordt gesproken van een humanitaire missie. Er is ook al veelvuldig gesproken over ‘humanitair ingrijpen’ in Syrië. Maar als Rusland een bondgenoot te hulp schiet wordt er gesproken van een invasie. In deze context is het aan te raden onderstaande korte video’s eens te bekijken.

5-3-2014 bron: RT

foto: Reuters/David MdzinarishviliVond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Even voor iedereen die hier tegen Rusland is: het gaat er niet om wat jij of ik vinden, maar wat de (meerderheid van) de bevolking op de Krim en Oost-Oekraïne vinden. Deze mensen zijn over het algemeen Russisch. Ik vind het dus niet gek dat ze zich dan tot Rusland wenden. Sowieso lijkt een splitsing van Oekraïne me wenselijk, wat is daar zo verschrikkelijk aan?

  Overigens vind ik het wel apart om te zien dat een groep van een 10.000-20.000 betogers gezien wordt al de wil van het volk. Dat zag je in Egypte, in Syrie en nu ook weer in Oekraïne. Europa en de VS zijn er dan als de kippen bij om te eisen dat de president ordinair ‘op kan zouten’.
  Als deze gedachtegang voor alle landen geldt, zou ik graag met een groepje van 25.000 man op het Malieveld willen kamperen en het aftreden van deze regering eisen. Ik neem aan dat Rutte dan verdwijnt. En dat Europa en de VS anders Den Haag komen bombarderen.

  Met andere woorden: Rusland heeft volledig gelijk dat er een (deels) fascistoïde staatsgreep heeft plaatsgevonden die door het Westen is opgezet TEGEN Rusland. En ik kan de Russen dan geen ongelijk geven in hun reactie hierop. Dat wil dus niet zeggen dat ik de staatsvorm en inrichting van Rusland hiermee ondersteun.

  Het is een conflict dat gemakkelijk kan escaleren, omdat ook in Moldavië (Transnistrië) en Georgië (Zuid-Ossetië) Russen zijn gelegerd. Daarnaast ligt tussen Polen en Litouwen ook nog een Russische enclave (Kaliningrad), waardoor de Baltische Staten zich bedreigd voelen.

  Als we dan ook kijken naar de spanning China-Japan en in het kielzog de Korea’s, het bankroet van Zuid-Europa, het kruidvat Midden-Oosten, dan ligt het recept voor W.O. III inderdaad klaar. Partij 1: V.S., Europese Unie, Japan, Zuid-Korea, Australie,… Partij 2: Rusland, China, Noord-Korea, Iran.

  Mijn voorspelde uitslag: gelijkspel waarbij GEEN kernwapens worden gebruikt.

  2 likes
 2. [quote name=”MO66″]”De leugen regeert” zei Koningin Beatrix ooit eens in een televisietoespraak. Zo te zien sprak zij de waarheid…[/quote]
  Ja en dat was de enige keer ooit.

  1 likes
 3. Als de poppenkast is uitgespeeld en de waarheid op tafel komt zal menigeen zich achter de oren krabben. Waarom hebben wij al die tijd. de waarheid niet willen zien. Dit zgn conflict draait niet om olie ,geld of gas maar om ancient alien techniek.(bronnen via 2012 the big picture) De waarheid is vreemder dan fictie.

  0 likes
 4. Vette propaganda om te verhullen wat er werkelijk achter zit!

  Geen idee wat, maar er zullen heus wel meer belangen meespelen als ineens Hans van Baalen en Guy Verhofstadt in een “rumoerig” land als Oekraïne opduiken.

  Heel vreemd ook want Oekraïne zit niet in de NAVO en ook niet in de EU! :((

  0 likes
 5. Persoonlijk vind ik dat de Russen nog te mild, te braaf, te amicaal zijn naar de Judassen in het nazi Westen.
  De Russen zouden veel meer hun tanden kunnen laten zien en duidelijk moeten maken dat er grenzen zijn aan het veroveren en uitmoorden van landen waar het Westen in feite en absoluut niets heeft te zoeken.
  De Russen lijken in deze en bij veel andere zaken nog enigszins te beschikken over gezond en weldenkend verstand, daar waar het zogenaamde vrije Westen totaal van god los is en zich als een satanische demon zijn vleugels wil spreiden over de gehele wereldbevolking, zijn de Russen eerder geneigd soevereine landen en volkeren te respecteren.
  Waar het verkankerde en doortrapte nazi Westen burgers bespeelt en stuurt via de mainstream media, soevereine landen verovert, uitmoordt en verwoest middels zionistische Judas tips & trucs, inhuren van moordenaars en opstanden uitlokken via sociale media, met tal van false flag operaties om vervolgens bezit te nemen van complete economieën inclusief de centrale bank van een land, zijn de Russen toch redelijk in staat landen te respecteren en hun alle vrijheden te gunnen die een land en mens verdient.
  Volgens berichten willen de Russen nu als tegenactie westerse bedrijven in hun land plukken, waar iedereen natuurlijk schande over zal spreken, maar wat te denken van de fondsen die het Westen heeft opgericht en hen het recht geeft EU landen leeg te roven en spaarders van hun geld te beroven, maar dergelijke rooftochten staan we gewoon toe?
  Als je het nog fatsoenlijk wilt brengen en het Westen niet het predicaat nazi fascisme wil geven; dan worden we zogezegd geregeerd door piraten, landrovers en moordenaars. En wil je niet voor de Russen zijn, dan mag je toch beiden, het Westen en Rusland als gelijken zien en doen ze niet elkaar onder. Maar dan verdient Rusland in vele opzichten meer respect dan het door de fascistoïde-zionistisch gedicteerde, geregeerde en BEZETTE Westen.

  0 likes
 6. Het westen meet met 2 maten. Als ze zelf een land binnenvallen noemen ze het een humanitaire missie of bestrijding van terroristen. Als de Russen hun toegestane aanwezigheid op de Krim vergroten wordt er gesproken over een invasie. De Russen hebben het westen niet nodig maar het westen de Russische olie wel. Ook zijn de Russen het zat om gekleineerd te worden door het westen. Het westen doet nu net als een soort verbaasd prinsje heel schijnheilig alsof Poetin een bullebak is. Nou Poetin is zeker geen brave Hendrik maar het westen helemaal niet.

  0 likes
 7. …..”Het is nooit gebeurd. Niets is er ooit gebeurd. Zelfs terwijl het gebeurde, gebeurde het niet. Het deed niet ter zake. Het was van geen belang. De misdaden van de Verenigde Staten zijn systematisch, niet-aflatend, kwaadaardig, meedogenloos, maar slechts zeer weinigen spreken erover. Dat moet je Amerika nageven. Het oefent over de hele wereld een zeer klinische machtsmanipulatie uit en doet zich daarbij voor als een kracht die allen ten goede komt.”……

  Harold Pinter (Londen, 10 oktober 1930 – aldaar, 24 december 2008) was een Brits toneelschrijver en Nobelprijswinnaar.

  0 likes
 8. Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar de tijd is daar, dat ik niets anders kan, dan concluderen, dat ik meer vertrouwen in Rusland heb, dan in dat hele Europa, met hun miljardenroof op de armen en zieken en hulpbehoeftigen. En nu hup beste luitjes, allemaal netjes in de rij en hoppa stemmen maar weer. Ikzelf zou echt niet meer weten, waarop. Want het zijn allemaal dwazen, oplichters eerste klas, tonelspelers en onderdrukkers van hun eigen volk. Pfff zo dat lucht even op zeg… Voor even dan…
  En dan nu maar weer… snaveltjes toe en maar weer lekker slapen.

  0 likes
 9. omg dit wist ik niet. We worden echt blind gehouden voor de werkelijkheid. pfff Wanneer stopt dit nu eens. Ik versta niet de moeilijkheid van de waarheid. Ik heb niets lievers… ben ik dan alleen?

  0 likes
 10. [quote name=”Rolling Stone”]Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar de tijd is daar, dat ik niets anders kan, dan concluderen, dat ik meer vertrouwen in Rusland heb, dan in dat hele Europa, met hun miljardenroof op de armen en zieken en hulpbehoeftigen. En nu hup beste luitjes, allemaal netjes in de rij en hoppa stemmen maar weer. Ikzelf zou echt niet meer weten, waarop. Want het zijn allemaal dwazen, oplichters eerste klas, tonelspelers en onderdrukkers van hun eigen volk. Pfff zo dat lucht even op zeg… Voor even dan…
  En dan nu maar weer… snaveltjes toe en maar weer lekker slapen.[/quote]

  Laat de huidige politiek links liggen, en van stemmen krijg je kromme tenen, vooral nadat je hebt gestemd en weer mag doodvallen, maar misschien, ik zeg misschien, is de Libertarische Partij een stem waard.

  http://www.libertarischepartij.nl/veel-gestelde-vragen/

  En mensen hoeven het in detail niet met elkaar eens te zijn, zolang in grote lijnen maar duidelijk is dat we in vrede willen leven, gelukkig en gezond willen zijn en dat we beschikken over door onszelf verworven vrijheden en bezittingen en dat er niet een overheid/regering/macht is die ons vee behandelt en niet begrijpen dat wij degene zijn die bepalen wat er gebeurd. De VOLKSVERTEGENWOORDIGERS hebben de rollen omgedraaid en laten ons geloven dat wij in dienst zijn van hen, waar het natuurlijk andersom behoort te zijn.

  0 likes
 11. Wat je ook ziet is dat echte onderzoeksjournalistiek niet meer bestaat. Ik kan erover meepraten hoe de ene krant de andere klakkeloos kopieert zonder navraag te doen. RT gaf gisteren een schokkende opsomming van de leugens over de situatie in Oekraine in de westerse media. En wat denk je van de censuur? Ze zijn zo voor vrijheid van meningsuiting. Ik heb de proef op de som genomen en een aantal keren als lezer gereageerd op artikelen van de online Telegraaf. Wanneer het een beschaafde reactie is en niet in hun kraam tepas komt wordt de reactie afgewezen. Steeds meer mensen doen de krant de deur uit en zoeken alternatieve nieuwsbronnen. Ik vind Nieuwsuur nog een van de betere bronnen.

  0 likes
 12. [quote name=”IIS”]
  -Te amicaal zijn naar de Judassen in het nazi Westen.
  -De Russen zouden veel meer hun tanden moeten laten zien
  -De Russen lijken in deze en bij veel andere zaken nog enigszins te beschikken over gezond en weldenkend verstand
  -Daar waar het zogenaamde vrije Westen zich als een satanische demon zijn vleugels wil spreiden
  -zijn de Russen eerder geneigd soevereine landen en volkeren te respecteren.
  -Waar het verkankerde en doortrapte nazi Westen burgers bespeelt, soevereine landen uitmoordt en verwoest middels zionistische Judas tips & trucs
  -zijn de Russen toch redelijk in staat landen te respecteren en hun alle vrijheden te gunnen
  -Als je het nog fatsoenlijk wilt brengen en het Westen niet het predicaat nazi fascisme wil geven; dan worden we geregeerd door piraten, landrovers en moordenaars.
  -Maar dan verdient Rusland in vele opzichten meer respect dan het door de fascistoïde-zionistisch gedicteerde, geregeerde en BEZETTE Westen.[/quote]

  Really??? Ik geloof in UFO’s dus ik ben gek, maar jij gebruikt hier een retoriek die Goebbels schaamrood op de kaken had doen krijgen. (Over nazi gesproken)

  De overheden in het Westen zijn inmiddels helaaas zum kotzen, maar als je het opneemt voor de Russen dan gaat er echt iets mis in je hoofd hoor.

  In Rusland heerst de corruptie en onderdrukking. Manipulatie is beide machtsblokken niet vreemd, om niet te zeggen dat het tot de standaard is verheven. Maar het opnemen voor de russen vind ik een gebrek aan inzicht in de geopolitieke ‘spelletjes’ die landen als de VS en Rusland graag spelen over de rug van mensen.

  Het wordt tijd dat wij als (gehele) mensheid gaan realiseren dat wij elkaar ALLEN hard nodig hebben. We falen samen of we slagen samen en dat kan alleen als gelijkwaardige vrije wezens!

  0 likes
 13. “De leugen regeert” zei Koningin Beatrix ooit eens in een televisietoespraak. Zo te zien sprak zij de waarheid…

  0 likes
 14. http://www.telegraaf.nl/buitenland/22354511/__Poetin_maakt_kans_op_Nobelprijs__.html

  Mijn wijlen vader zei eens tegen mij, vertrouw nooit een mens in de politiek want zij strooien allen zand in de ogen. Als ik alle ellende lees in de media dan strooit men niet met zand maar met grint.

  0 likes
 15. Ik vond het jammer toen duidelijk werd dat er geen ultimatum gegeven was aan Oekraïne, hun claims zijn vanuit de geschiedenis prima te verklaren en mijn mening is dan ook dat Rusland zélfs recht heeft een eventuele invasie van het gebied uit te voeren (de krim, nu is het slechts een bezetting maar nog niet het forceren van overgave)
  Op deze manier krijgt Oekraïne alleen maar meer problemen, ze mogen blij zijn dat Rusland niet de overige steden heeft bezet die ze nog altijd claimen.

  Waarom verdiept men zich niet meer in Geschiedenis? Jullie (de mensen die het nog niet wisten) hebben de media niet nodig. Met name geschiedenis en aardrijskunde (bevolkinsgroepen) zijn handig wat dit onderwerp betreft.

  Ik wil wel nog even duidelijk maken dat ik het niet ”eens” ben met Rusland. het hier om een vorm van imperialisme, deze verschilt echter niks met wat de EU of VS (of zelfs china of andere grootmachten) vertonen. Een vorm van agressie, uitbereidingsdrang en status is benodigd om als gebied te kunnen overleven.

  Maar wat geeft de VS het recht om Rusland ondemocratisch te noemen als ze dit ook verre van zijn? En wie heeft überhaupt bedacht de huidige staatsvormen de naam ”democratie” mee te geven? Het democratische systeem ten tijde van de griekse oudheid had vele pluspunten, het was vaak logischer. Even afgezien van de voor ons vreemde dingen (dat bepaalde groepen mensen niet mochten stemmen) was het systeem gebaseerd op wantrouwen. En dat is ook nodig bij de mens, op die manier controleert men elkaar en is er een evenwicht in macht. Maar het belangrijkste was nog wel dat het systeem bestond uit loting i.p.v stemming, dat is toch de ultieme manier om macht tegen te gaan?

  Oplossing: een uitgebreide stemming, pas dan kan men zien hoe de inwoners er zelf over denken.

  0 likes
 16. @12 Martijn1205 05-03-2014 16:27

  Hitlery Clinton c.s. en al wat daar wereldwijd aan politieke honden nog meer omheen hangt mogen wel de vuile mond spuien en een doorsnee burger moet zich schamen als deze het BEEST bij naam noemt? Wie goed leest, luistert en volgt kan begrijpen bij wie alle ellende vandaan komt of wat en waar het nazi systeem werkelijk is en ook wat het doet en waar heden ten dage de fascisten en nazi’s uithangen en deze nooit zijn weggeweest en nog steeds moord en verderf zaaien. (Bijv. De kunstmatig opgewekte oorlog met het soevereine land Syrie = huursoldaten = nazi’s = VS/EU = (kinder)moord).

  Dat het Westen het predicaat nazi krijgt is terecht, dat hebben ze zelf zo gewild, daar zijn ze volgens mij nog trots op ook en daar zijn zelfs hele boeken en artikelen over geschreven.

  Erger, vele malen erger is de gedachte dat misschien Rusland en het nazi Westen onder één hoedje spelen en dit alles wat we nu zien een spel is die zijn weerga niet kent. Wat als dit een zoveelste manier is om macht te krijgen over burgers en over het hele financiële systeem? Wat als de Russen zijn gezwicht en Poetin ook een NWO figuur blijkt te zijn? Ik zou er niet raar van opkijken dat de macht van het beest, het alles controlerende en onderdrukkende demonische monster verder is dan wij simpele zielen kunnen begrijpen of bevatten. Poetin en Rusland zijn voor mij niet heilig, maar als het zo is dat ook zij dienaren zijn van de NWO elite, dan pas hebben we een nog veel groter probleem en zeg dan je laatste beetje, utopische vrijheid ook maar gedag. Dan zijn we reddeloos verloren en is er geen land of macht meer in deze wereld die tegengas aan het nazi systeem kan geven of deze zelfs kan doen laten ophouden te bestaan.

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/fascistische_symbolen_in_het_amerikaanse_congres_fascisme_in_de_wereld

  http://www.relay-of-life.org/nl/chapter.html

  Venezuela is nu aan de beurt!

  0 likes
 17. [quote name=”Plien”]http://www.telegraaf.nl/buitenland/22354511/__Poetin_maakt_kans_op_Nobelprijs__.html

  Mijn wijlen vader zei eens tegen mij, vertrouw nooit een mens in de politiek want zij strooien allen zand in de ogen. Als ik alle ellende lees in de media dan strooit men niet met zand maar met grint.[/quote]
  Jou vader was een wijs man.

  0 likes
 18. De overheden in het Westen zijn inmiddels helaaas zum kotzen, maar als je het opneemt voor de Russen dan gaat er echt iets mis in je hoofd hoor.

  In Rusland heerst de corruptie en onderdrukking. Manipulatie is beide machtsblokken niet vreemd, om niet te zeggen dat het tot de standaard is verheven. Maar het opnemen voor de russen vind ik een gebrek aan inzicht in de geopolitieke ‘spelletjes’ die landen als de VS en Rusland graag spelen over de rug van mensen.

  Het wordt tijd dat wij als (gehele) mensheid gaan realiseren dat wij elkaar ALLEN hard nodig hebben. We falen samen of we slagen samen en dat kan alleen als gelijkwaardige vrije wezens![/quote]

  “Een Rus blijft een Rus, ook al bak je hem in boter”, oud Finse zegswijze. Finnen hebben al eeuwen lang ervaring met hun buren.

  0 likes
 19. Ik vind dat de russen te ver zijn gegaan in hun actie. Als ze echt goede bedoelingen hadden en vreesde voor de veiligheid van de russische bevolking in de Krim dan hadden ze de VN hiervan op de hoogte kunnen stellen net voor de actie.

  Het zogenaamde document van de vertrokken president lijkt de schijn te hebben dat dit snel even is opgezet om de actie te verantwoorden.

  Er speelt veel meer op de achtergrond dan menigeen weet, maar ook de russen spelen een (machts)spelletje. Zij hadden immers meer belang bij de afgezette president.

  0 likes
 20. [quote name=”Plien”]http://www.telegraaf.nl/buitenland/22354511/__Poetin_maakt_kans_op_Nobelprijs__.html

  Mijn wijlen vader zei eens tegen mij, vertrouw nooit een mens in de politiek want zij strooien allen zand in de ogen. Als ik alle ellende lees in de media dan strooit men niet met zand maar met grint.[/quote]

  Dat de politiek zand in ogen strooit is niet verrassend. Dat de media er aan meedoet kwalijk. Die laatste behoort immers kritische factor te zijn het allang niet meer is of nooit is geweest.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...