Homepagina » Buitenland » Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet
belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die zijn gedaan, leert ons dat er véél meer coronabesmettingen zijn in België dan gedacht. Zo’n 23 maal meer. Dat zegt de Belgische hoogleraar Lieven Annemans. De cijfers die je hoort in de media zijn dus lachwekkend.

Hij schrijft in een opiniestuk in MediQuality: “Welke lessen trekken we uit deze simpele oefening? Eén: de gerapporteerde percentages van de kans op sterfte en de kans op hospitalisaties zijn zware overschattingen, want de noemer is veel groter dan gedacht. Twee: de epidemiologische modellen die hier niet of onvoldoende rekening mee houden, maken een onderschatting van de immuniteit en een verkeerde schatting van het moment waarop en de intensiteit waarmee een eventuele tweede piek zich aandient. En drie: we stoppen beter met het communiceren van de bevestigde gevallen en ze voor waarheid te verkondigen. Ze zijn zinloos. Althans zinlozer dan deze oefening.”

Gebrainwasht

Annemans waarschuwde daarnaast in De Morgen voor de ramp ná de ramp: ons geestelijk welzijn. De Belgische hoogleraar doet sinds enkele jaren onderzoek naar geluk. Sindsdien staat hij bekend als de geluksprofessor. Ons geluk staat sinds enkele maanden serieus onder druk. “Ons mentale welzijn moet nu dé prioriteit worden,” zei hij.

Hij zei ook dat we ziektes beter kunnen voorkomen dan genezen. “We moeten ons systeem omgooien en meer inzetten op preventie. Verdubbel het preventiebudget. In onze opleiding zijn we gebrainwasht om niet verder te kijken dan de symptomen.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
8 maanden geleden

ik ga dit niet lezen omdat ik denk dat dit het zelfde laken en pak is van de laatste maanden.

ik heb wel een advies voor hem bundel je krachten met andere , artsen dokters hoogleraren etc. want dan kom je een stuk verder en wordt er missing naar je geluisterd.

Brickshooter
Brickshooter
8 maanden geleden

Gevaarlijk hoor die opmerking over preventie. Dat terwijl die meuk van nu juist onder het mom van preventie valt. Je kunt zo’n beetje alles wel rechtvaardigen onder ‘t mom van preventie.

Elise
Elise
8 maanden geleden

Ik ben klaar met de kostendelersnorm(mijn inkomen wordt gekort als kinderen boven 23 gaan werken) en andere pietlut bijstandregels.(vb. alles wat ik krijg van een ander, daar moet ik toestemming voor vragen en zelf iets verkopen wat ik zelf heb gekocht mag niet) enz. enz. Het vergalt ons geluk in het gezin.

Karel V
Karel V
8 maanden geleden

Kleinmisverstand vandaag. Ik vertel bange oma dat het over is, geen ziekenhuisopname gisteren (en hele week), relax. Thuis zie ik bij RIVM: 9 opnames??!. Blijkt bedoeld te zijn 9 opgenomen (geweest). Sorry maar dat heet behandeld als je niet blijft slapen. Oplichters dus.

Ron
Ron
8 maanden geleden

http://www.vaccinatieschade.be/content/e-prikje-mei-2020. Kijk eens op de site naar Vaccin. Je zal gechoqueerd zijn!!!!

Philip
Philip
8 maanden geleden

The new normal.

Dit is een clip uit de Vs, maar in Belgie en de rest van de wereld ziet het er ook zo uit.

Wake Up!!

https://vimeo.com/419761021

Philip
Philip
8 maanden geleden

Heb net wat cijfers doorgenomen wat België betreft:

58061 officiële besmettingen.

9430 overlijdens.

https://www.demorgen.be/nieuws/live-coronavirus-familiebezoek-over-de-grens-vanaf-morgen-weer-mogelijk~b638c04f/

Wat men er niet bij verteld, hoeveel mensen zijn er nu al getest in België, voor het gemak (ongemak) ben ik die cijfers er ook bij gaan halen (heb alles nog zelf moeten bij elkaar tellen) en dan krijg je een ander beeld te zien.

Getest in België:

658343

Bevestigde besmettingen:

85061

Overlijdens:

9430 gedeeld door 2 = 4715

https://epistat.wiv-isp.be/covid/

Als je op bovenstaande link klik, dan kun je een keuze maken welke data je wilt bekijken, heb ze allemaal bekeken en voor persoonlijk gebruik ook al bij gewerkt.
Je zult in die data wat betreft de sterfgevallen, ook merken dat er iedere keer doden uit het niets worden toegevoegd. (dat varieert van 1 tot zelfs meer dan 100)
Vandaar dat ik ook al weken aan het berichten ben, om het getal van de overlijdens door 2 te delen om min of meer het exacte aantal overlijdens te bekomen.

We zijn met een 11.5 miljoen Belgen en daar zal gerust al de helft (5 a 6 miljoen) Belgen van besmet zijn/geweest zijn (onofficieel)
Dus uiteindelijk vallen die paar duizend doden goed mee, is zelfs nog minder dan een zwaar griep seizoen.
Dit geld niet alleen voor België maar ook voor Nederland en de rest van de wereld.

Ik raad u allen aan om op zoek te gaan naar de cijfers/data van uw land/regio, plaats deze cijfers hier op deze site als er de mogelijkheid voor is.
Op die manier kunnen we de cijfers beter vergelijken en wie weet worden er dan nog wat meer mensen wakker..het zal nodig gaan zijn!!

x

Check Also

vaccin

Er woedt een (des)informatieoorlog over het coronavaccin

Goed nieuws, mensen! Ze hebben een wondervaccin ...

ggd

Oud-GGD-directeur over corona: ‘Er zijn helemaal geen maatregelen nodig!’

De gepensioneerde GGD-directeur Jan Vosters vindt de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x