BuitenlandCorona

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die zijn gedaan, leert ons dat er véél meer coronabesmettingen zijn in België dan gedacht. Zo’n 23 maal meer. Dat zegt de Belgische hoogleraar Lieven Annemans. De cijfers die je hoort in de media zijn dus lachwekkend.

Hij schrijft in een opiniestuk in MediQuality: “Welke lessen trekken we uit deze simpele oefening? Eén: de gerapporteerde percentages van de kans op sterfte en de kans op hospitalisaties zijn zware overschattingen, want de noemer is veel groter dan gedacht. Twee: de epidemiologische modellen die hier niet of onvoldoende rekening mee houden, maken een onderschatting van de immuniteit en een verkeerde schatting van het moment waarop en de intensiteit waarmee een eventuele tweede piek zich aandient. En drie: we stoppen beter met het communiceren van de bevestigde gevallen en ze voor waarheid te verkondigen. Ze zijn zinloos. Althans zinlozer dan deze oefening.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gebrainwasht

Annemans waarschuwde daarnaast in De Morgen voor de ramp ná de ramp: ons geestelijk welzijn. De Belgische hoogleraar doet sinds enkele jaren onderzoek naar geluk. Sindsdien staat hij bekend als de geluksprofessor. Ons geluk staat sinds enkele maanden serieus onder druk. “Ons mentale welzijn moet nu dé prioriteit worden,” zei hij.

Hij zei ook dat we ziektes beter kunnen voorkomen dan genezen. “We moeten ons systeem omgooien en meer inzetten op preventie. Verdubbel het preventiebudget. In onze opleiding zijn we gebrainwasht om niet verder te kijken dan de symptomen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

ik ga dit niet lezen omdat ik denk dat dit het zelfde laken en pak is van de laatste maanden.

ik heb wel een advies voor hem bundel je krachten met andere , artsen dokters hoogleraren etc. want dan kom je een stuk verder en wordt er missing naar je geluisterd.

Brickshooter
Brickshooter
3 jaren geleden

Gevaarlijk hoor die opmerking over preventie. Dat terwijl die meuk van nu juist onder het mom van preventie valt. Je kunt zo’n beetje alles wel rechtvaardigen onder ’t mom van preventie.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Ik ben klaar met de kostendelersnorm(mijn inkomen wordt gekort als kinderen boven 23 gaan werken) en andere pietlut bijstandregels.(vb. alles wat ik krijg van een ander, daar moet ik toestemming voor vragen en zelf iets verkopen wat ik zelf heb gekocht mag niet) enz. enz. Het vergalt ons geluk in het gezin.

Karel V
Karel V
3 jaren geleden

Kleinmisverstand vandaag. Ik vertel bange oma dat het over is, geen ziekenhuisopname gisteren (en hele week), relax. Thuis zie ik bij RIVM: 9 opnames??!. Blijkt bedoeld te zijn 9 opgenomen (geweest). Sorry maar dat heet behandeld als je niet blijft slapen. Oplichters dus.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x