Homepagina » Het Complot » Belgische universiteit laat complotdebat over 9/11 plaatsvinden. Komt er eindelijk meer openheid?
Belgische universiteit laat complotdebat over 9/11 plaatsvinden. Komt er eindelijk meer openheid?

Belgische universiteit laat complotdebat over 9/11 plaatsvinden. Komt er eindelijk meer openheid?

In een auditorium van de UGent vond gisteravond een debat plaats over complottheorieën rond de aanslagen op 11 september 2001.

“Wat is er op 9/11 echt gebeurd?” aldus organisator Peter Vereecke over de dodelijkste aanslagen in de VS ooit.

De voormalige burgemeester gelooft net als een meerderheid van de Amerikanen niet in het officiële verhaal.

Complot

Daarnaast is hij aanhanger van de chemtrail-theorie, dat overheden gif verspreiden door middel van condenssporen van vliegtuigen.

Steeds meer mensen zijn sinds 9/11 vraagtekens gaan zetten bij de officiële versie. Actiegroepen dringen aan op een onafhankelijk onderzoek.

Tijdens het debat kwam wetenschapper Coen Vermeeren, die stelt dat 9/11 een complot is, tegenover Maarten Boudry te zitten, die van mening is dat er ‘geen greintje bewijs voor de vele complottheorieën is’.

Vrijheid van denken

In de media werd gelijk de vraag gesteld of het wel aan universiteiten is om deze theorieën een platform te geven.

De UGent zei in een reactie dat iedereen vrij is om een universiteitsruimte te huren. De inhoud van het evenement wordt daarbij principieel zo weinig mogelijk beoordeeld.

“Wij stimuleren de vrijheid van denken,” zei een woordvoerster. “Onze slogan is niet zomaar ‘durf denken’. Wij moedigen mensen aan om te zeggen wat ze denken en daarover met elkaar in debat te gaan.”

Foto: Lycaon Wikimedia Commons

[Standaard]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
3 jaren geleden

Ik zou me niet kunnen indenken tegenover iemand als ene Maarten Boudry te moeten zitten met zijn en ik citeer: “geen greintje bewijs voor de vele complottheorieën is”…….

Heel eenvoudig zou ik aan deze man vragen of hij mij eens kon voordoen hoe een 144 verdiepingen tellende toren (en dan 2 van deze e 1 andere van ik meen 48 verdiepingen o.i.d. maar dit doet er even niet zo toe) in zijn geheel in STOF opgaat wat eenieder gewoon kan waarnemen want hier zijn genoeg beelden van. Dit heerschap kan me ook om te proberen gewoon 1 baksteen met daarin een staafje betonijzer te “dustificeren” dus in stof op te lossen….die zielige MSM geloofsapostel.

De bewijzen dat dit wel degelijk een complottheorie is, maar dan wel van de Amerikaanse overheid, stapelen zich al sinds 9-11 op en zijn inmiddels ontelbaar.

Ik hecht persoonlijk nog steeds het meeste waarde aan de puur wetenschappelijk onderbouwde en op FEITEN gebaseerde heldere uitleg van Dr. Judy Wood, alom te downloaden op het www.

Gladiator

Louise
Louise
3 jaren geleden

Ik vind dit positief, ik heb t gelezen in de Standaard.be, kijk uiteindelijk komen we zelden of nooit achter deze waarheden , geschiedenis genoeg waar we het fijne niet van weten….maaar als je 10 jaar geleden zo’n discussie op een universiteit zou toestaan zou je voor gek verklaard worden, een complot theorie was meer voor een groep mensen die achterdochtig waren…. Nou kijk, zo gek waren ze dus niet……. ik vind het wel een goed idee om het bespreekbaar te maken, geeft in ieder geval wat meer inzicht……

Ronald
Ronald
3 jaren geleden

Het gaat niet om bewijs maar om een vraagje, die niet te beantwoorden is. Hoe krijgen terroristen het voor elkaar om in New York met 2 vliegtuigen 3 gebouwen plat te gooien? Het gebouw dat plat ging zonder vliegtuig inslag, het Salomon building, was zelfs een bunker gebouw.

Danny
Danny
3 jaren geleden

Hoi hoi het is geen complot meer toch !! Maar de zwartste dag uit de geschiedenis van Amerika was toch niet zo zwart .
Ach ja het was alweer iets meer als een decenia geleden en de gemiddelde amerikaan kussen nog steeds de voeten van elke Obama ,Buch,en clinton,vieze Hilllary .
Ik kots op die Biden Podesa en Pizzagate is ook gewoon geen fake maar feit .
Scotland Yard weet precies de feiten van Madaline MC Cain.

Maar vervolgt niemand van de namen hierboven en zo gaat dat bij die mensjes daar.
Ppff deepstate zo what wat kinderclub daar maar ja namen doen cia fbi niet die hebben ook een familie en kids enzo.

x

Check Also

9/11

20 jaar na 9/11: Brandweerman Rudy Dent zag WTC7 instorten, dit is zijn verhaal

Gisteren herdacht de wereld de aanslagen van ...

wtc 7

WTC 7 niet ingestort door brand, concludeert studie: ‘Kolommen begaven het vrijwel gelijktijdig’

Wetenschappers van de vooraanstaande Universiteit van Alaska ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x