Homepagina » Het Complot » Belgische universiteit laat complotdebat over 9/11 plaatsvinden. Komt er eindelijk meer openheid?
Belgische universiteit laat complotdebat over 9/11 plaatsvinden. Komt er eindelijk meer openheid?

Belgische universiteit laat complotdebat over 9/11 plaatsvinden. Komt er eindelijk meer openheid?

In een auditorium van de UGent vond gisteravond een debat plaats over complottheorieën rond de aanslagen op 11 september 2001.

“Wat is er op 9/11 echt gebeurd?” aldus organisator Peter Vereecke over de dodelijkste aanslagen in de VS ooit.

De voormalige burgemeester gelooft net als een meerderheid van de Amerikanen niet in het officiële verhaal.

Complot

Daarnaast is hij aanhanger van de chemtrail-theorie, dat overheden gif verspreiden door middel van condenssporen van vliegtuigen.

Steeds meer mensen zijn sinds 9/11 vraagtekens gaan zetten bij de officiële versie. Actiegroepen dringen aan op een onafhankelijk onderzoek.

Tijdens het debat kwam wetenschapper Coen Vermeeren, die stelt dat 9/11 een complot is, tegenover Maarten Boudry te zitten, die van mening is dat er ‘geen greintje bewijs voor de vele complottheorieën is’.

Vrijheid van denken

In de media werd gelijk de vraag gesteld of het wel aan universiteiten is om deze theorieën een platform te geven.

De UGent zei in een reactie dat iedereen vrij is om een universiteitsruimte te huren. De inhoud van het evenement wordt daarbij principieel zo weinig mogelijk beoordeeld.

“Wij stimuleren de vrijheid van denken,” zei een woordvoerster. “Onze slogan is niet zomaar ‘durf denken’. Wij moedigen mensen aan om te zeggen wat ze denken en daarover met elkaar in debat te gaan.”

Foto: Lycaon Wikimedia Commons

[Standaard]


Vind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Het gaat niet om bewijs maar om een vraagje, die niet te beantwoorden is. Hoe krijgen terroristen het voor elkaar om in New York met 2 vliegtuigen 3 gebouwen plat te gooien? Het gebouw dat plat ging zonder vliegtuig inslag, het Salomon building, was zelfs een bunker gebouw.

  7 likes
  • @Ronald,

   Deze vraag is in principe wél te beantwoorden, en voor mij zelfs overtuigend.

   Echter de vraag welke ervóór gesteld zou moeten worden is eigenlijk veel en veel belangrijker en wel deze:

   Hoe is het mogelijk dat welke terrorist ook het Amerikaanse luchtruim weet door te dringen met een, let wel, Boeing verkeersvliegtuig en dan niet 1x maar 4x en allemaal binnen een tijdsbestek van enkele uurtjes.

   Ik zou zeggen, probeer het eens, en neem dan voor de zekerheid een supersnelle jet!!!!!!!!!!! No way dus, binnen 5 minuten ben je off air!!!

   Alleen dit had menigeen moeten duidelijk maken dat alles maar dan ook echt alles fake is.

   En op uw vraag terugkomend van die vliegtuigen in die zgnd twintowers…..er zijn überhaupt, absoluut, met zekerheid géén vliegtuigen aan te pas gekomen, geen dus, niet 1!!

   En wat waren het dan wel, nou, zoals alle supersonische jets welke in FILMS IN GEBOUWEN o.i.d. vliegen, het waren heel simpel hologrammen!!!

   En voor degene die hieraan twijfelt, no problem want ik wil er gewoon niet meer 1 seconde tijd aan besteden, mijn verhaal is duidelijk, en de Amerikaanse regering heeft dit willens en wetens toegelaten, gedaan en is er verantwoordelijk voor net als bij PEARL HARBOR, want ook deze aanval was reeds 6 weken van te voren bekend bij de Amerikaanse leiding, en dát beste mensen zijn nu onze VRIENDEN, degene die over de hele wereld de “democratie” brengen, gebruik maken van economic hitmen, enz enz. En WIJ STAAN MET ONS VOLLE VERSTAND ACHTER HUN (wan)DADEN.

   En maar Rusland de boeman toeschuiven als er ergens op de wereld een dubbelspion wordt vergiftigd of zoiets. So what!!!

   Dat doen “onze vriendjes nooit ergens…” toch….???????!!!!!!!

   Hahahahahahahahahahahaha…..

   Gladiator

   16 likes
   • [ dat welke terrorist ook het Amerikaanse luchtruim weet door te dringen met een, let wel, Boeing verkeersvliegtuig en dan niet 1x maar 4x en allemaal binnen een tijdsbestek van enkele uurtjes. ]

    Daarmee geef je aan dat je geen flauw benul hebt van het begrip luchtruim en air defense.
    De luchtverdediging was toen nog traditioneel gericht tegen vliegtuigen en raketten die van BUITEN het Amerikaanse luchtruim komen. De vliegtuigen die in de Twin Towers, Pentagon (en de neergestorte) kwamen van BINNEN het Amerikaanse luchtruim.
    Nogal logisch dat het dan even duurt voordat de hele air defense zich naar het binnenland heeft gekeerd en op zoek moet naar een paar vliegtuigen die hun transponder hebben uitgezet, te midden van honderden andere vliegtuigen die gewoon hun lijnvlucht uitvoeren.

    Verder moet je vooral de meest extreme zogenaamde “FEITEN” van Woods geloven alsof je met een beam van aliens vliegtuigen kunt projecteren en een totaal gebouw kunt laten verstoffen. De overheid zal m.i. dolblij zijn met mensen die de totaal idiote ideeën van Woods ondersteunt en daarmee de eigen thruthers beweging belachelijk maakt.

    9 likes
   • helemaal mee eens. Maar leg uit hoe kan een ‘hologram’ een gat in een gebouw slaan ?
    Ik denk eerder aan een missile met contouren van een vliegtuig..

    Om nog een bewijsje te leveren hoe klein ook . Hoe komt het dat het paspoort van één van de terorristen heelhuids gevonden werd tussen het puin van het verpulverde stalen gebouw…dit was wel een heel domme zet geweest

    1 likes
    • Het paspoort werd niet gevonden tussen het puin van het ingestorte gebouw, maar op straat door een voetganger die het aan een brandweerman gaf. En er zijn wel meer persoonlijke objecten gevonden.

     5 likes
     • Velen hebben onterecht de indruk dat bij een botsing met brandstofexplosie alles tot op de laatste millimeter wordt vernietigd. Dat is niet zo.

      Youtube staat vol met video’s van mensen en dieren die op miraculeuze wijze de meest bizarre (auto)ongelukken overleven. Op die manier zijn dus ook enkele paspoorten en andere items van de vliegtuiginzittenden terug gevonden.

      1 likes
     • klopt er lagen ook mondkapjes,schoenen,riemen,stropdassen,onderbroeken, brillen.
      ohja en bananen die lagen er ook.
      dat is trouwens heel normaal bij explosies.

      bij MH17 lagen ook paspoorten.

      conclusie frenske: zie je wel,vliegtuig,boem,paspoorten en bananen,dus geen false flag.

      fff

      1 likes
     • Hoe is het daar terecht gekomen , de eigenaar van het paspoortje zat in de zogenaamde vliegtuig.. eigenaardig niet…

      0 likes
   • Zijn wel vliegtuigen geweest. Al die video’s met “beelden” dat zou moeten bewijzen dat het allemaal van te voren in elkaar gezet zijn, zijn helemaal niet zo overtuigend als dat wordt voorgedaan. De debunkers hebben op dit stukje een goed punt.

    Tegenwoordig is het ook een hype om gewoon een video in elkaar te zetten die miljoenen keren wordt bekeken op You Tube. Met grote onzin.

    Die site met techneuten en wetenschappers heeft ook niet in het bewijs staan dat er geen vliegtuigen geweest zijn.

    Is zelf ook te checken trouwens. Er zijn mensen in New York die de vliegtuigen hebben gezien. Zelf heb ik ook kennis die vrienden hebben die de vliegtuigen gezien hebben. Die zitten echt niet in een groot complot of zo.

    0 likes
 2. Ik zou me niet kunnen indenken tegenover iemand als ene Maarten Boudry te moeten zitten met zijn en ik citeer: “geen greintje bewijs voor de vele complottheorieën is”…….

  Heel eenvoudig zou ik aan deze man vragen of hij mij eens kon voordoen hoe een 144 verdiepingen tellende toren (en dan 2 van deze e 1 andere van ik meen 48 verdiepingen o.i.d. maar dit doet er even niet zo toe) in zijn geheel in STOF opgaat wat eenieder gewoon kan waarnemen want hier zijn genoeg beelden van. Dit heerschap kan me ook om te proberen gewoon 1 baksteen met daarin een staafje betonijzer te “dustificeren” dus in stof op te lossen….die zielige MSM geloofsapostel.

  De bewijzen dat dit wel degelijk een complottheorie is, maar dan wel van de Amerikaanse overheid, stapelen zich al sinds 9-11 op en zijn inmiddels ontelbaar.

  Ik hecht persoonlijk nog steeds het meeste waarde aan de puur wetenschappelijk onderbouwde en op FEITEN gebaseerde heldere uitleg van Dr. Judy Wood, alom te downloaden op het www.

  Gladiator

  21 likes
  • Word makkelijk debat officieel pers moment geweest over: Final 9/11 commission report maart 2015 ,Van a tot z duidelijk dat het inside job is,maar het staat er nog net niet letterlijk in .
   PDF bestand te downloaden via officieele kanalen gov.

   4 likes
 3. Ik vind dit positief, ik heb t gelezen in de Standaard.be, kijk uiteindelijk komen we zelden of nooit achter deze waarheden , geschiedenis genoeg waar we het fijne niet van weten….maaar als je 10 jaar geleden zo’n discussie op een universiteit zou toestaan zou je voor gek verklaard worden, een complot theorie was meer voor een groep mensen die achterdochtig waren…. Nou kijk, zo gek waren ze dus niet……. ik vind het wel een goed idee om het bespreekbaar te maken, geeft in ieder geval wat meer inzicht……

  6 likes
 4. Hoi hoi het is geen complot meer toch !! Maar de zwartste dag uit de geschiedenis van Amerika was toch niet zo zwart .
  Ach ja het was alweer iets meer als een decenia geleden en de gemiddelde amerikaan kussen nog steeds de voeten van elke Obama ,Buch,en clinton,vieze Hilllary .
  Ik kots op die Biden Podesa en Pizzagate is ook gewoon geen fake maar feit .
  Scotland Yard weet precies de feiten van Madaline MC Cain.

  Maar vervolgt niemand van de namen hierboven en zo gaat dat bij die mensjes daar.
  Ppff deepstate zo what wat kinderclub daar maar ja namen doen cia fbi niet die hebben ook een familie en kids enzo.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

We geloven dat we met deze krant veel mensen wakker gaan schudden. Dit lees je in De Andere Krant over 9/11

We geloven dat we met deze krant veel mensen wakker gaan schudden. Dit lees je in De Andere Krant over 9/11

Editie drie van De Andere Krant is ...

Australisch ochtendprogramma besteedt aandacht aan chemtrails. Dit hebben ze ervan gebakken

Australisch ochtendprogramma besteedt aandacht aan chemtrails. Dit hebben ze ervan gebakken

Enkele dagen geleden besteedde het Australische ochtendprogramma ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.