Natuur en Milieu

Wybren van Haga roept op: zeg je lidmaatschap van natuur- en milieuorganisaties op

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Natuur- en milieuorganisaties willen niet met het kabinet onderhandelen over de stikstofdoelen. Onder andere Greenpeace, Wereld Natuur Fonds, Natuur en Milieu en Natuurmonumenten zeiden tegen Nieuwsuur dat ‘aan die doelen niet te schaven valt’.

De organisaties mogen binnenkort op gesprek bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes. “Wij gaan niks weggeven,” zei Greenpeace-directeur Andy Palmen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, ergert zich groen en geel aan de natuur- en milieuorganisaties. Deze politiek gekleurde organisaties werken mee aan het elimineren van onze boeren, aldus de partij, die de clubs de nodige naïviteit verwijt.

Mes in de rug

“Wat een enorm mes in de rug van de boeren. Het is nog nooit zo goed gegaan met de natuur, mede door de samenwerking met de boeren,” stelt Van Haga.

“Meerdere leden van het kabinet, waaronder stikstofminister Van der Wal en premier Mark Rutte, hebben in niet mis te verstane bewoordingen aangegeven wat de werkelijke reden is van het uitkopen en/of onteigenen van boeren: huizen bouwen om de ongebreidelde bevolkingsgroei ten gevolge van immigratie te faciliteren. Kan iemand mij uitleggen hoe de natuur daar beter van wordt?”

“Hopelijk worden natuur- en milieuorganisaties door massale opzeggingen wakker geschud en gaan zij in boeren een partner in plaats van een tegenstander zien,” voegt Van Haga toe.

Nog meer doorgeslagen Natura 2000-waanzin

Het Kamerlid is ook absoluut niet te spreken over een plan van Staatsbosbeheer om 96 hectare dennenbos te kappen in het Schoorlse bos onder het mom van ‘herstelwerkzaamheden’. Onder ‘herstel’ verstaat men in dit geval: alle aanwezige natuur vernietigen en het zand dat overblijft vrij spel geven.

Er is al een deel van het bos gekapt en vervangen door zandverstuivingsgebied. Daar wil Staatsbosbeheer nog eens 200 voetbalvelden met zand aan toevoegen. Initiatiefnemers van een petitie, die bijna 40.000 keer is ondertekend, luiden de noodklok.

“Nog meer doorgeslagen Natura 2000-waanzin,” reageert Van Haga.

4.7 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

179 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
1 jaar geleden

Ik ben nooit lid geweest van deze terroristische organisaties

La Fini
La Fini
1 jaar geleden

Reeds gedaan 👍
Behoren allemaal tot de cabal

Annette
Annette
1 jaar geleden

HALLO Wybren van Haga, begrijp je niet, dat al deze zogenaamde “mooie” organisaties stuk voor stuk al LANG in de zakken zitten van het World Economic Forum? Net zoals die méér dan verachtelijke Postcode Loterij.

Die mensen die jarenlang lid zijn van Wereld Natuur Fonds, Natuur en Milieu en Natuurmonumenten betalen dus in principe mee aan hun en ONZE ondergang.

Misschien (ik zeg met opzet misschien) OOIT opgezet door welwillende personen met nobele motieven, maar langzamerhand geïnfiltreerd om deze organisaties doelbewust te gebruiken voor hun desastreuze plannetjes.

Het gif is al jaren binnengedrongen in heel veel Goede Doelen Organisaties. Natuurlijk allemaal opgezet om mensen op het verkeerde been te zetten. Onder het mom van ofwel de natuur, de dieren of de mensen te willen helpen, voornamelijk bedoeld om eigen héél diepe zakken te vullen.

Toen ik jaren geleden las, dat ná die enorme ramp op Haïti er een enorm bedrag was binnengekomen bij Giro 555, en vervolgens het grootste deel daarvan compleet verdwenen was, gingen bij mij de schellen van mijn ogen.

Toen ze 5 jaar later gingen kijken WAT er met dat geld was gedaan en er zegge en schrijve 5 hutten waren gebouwd, bleek duidelijk dat OOK dit één grote schertsvertoning was.

Nog een opmerking hierover: Kijk eens naar de verschillende organisaties en HOEVEEL geld de directeuren zichzelf toebedelen. Méér dan schandalig. En dan te bedenken dat er heel veel vrijwilligers zijn, die daarvoor dan ook nog eens de benen onder het lijf vandaan lopen.

Ik wil wel één uitzondering hier op maken en dat is Stichting Aap. Hun directeur doet het met een bescheiden jaarinkomen (uiteindelijk moet hij ook in staat zijn om zijn gezin te onderhouden) en de rest van het geld gaat ALLEMAAL naar de dieren.

Maar ja… zeker voor wat betreft de Postcode Loterij. Alléén de gedachte al dat er juist op jouw postcode een enorm bedrag valt en JIJ niet mee hebt gedaan, is genoeg reden om TOCH maar mee te blijven spelen.

Zeker bij de Postcode Loterij is het psychologisch gezien een verbluffend staaltje van manipulatie.

Even voor de duidelijkheid: mijn man en ik hebben OOIT lang geleden ook meegedaan, maar dat is gelukkig al lang verleden tijd.

Toverkol
Toverkol
1 jaar geleden

Wat lees ik? Het bos bij Schoorl kappen? Is SBB nu helemaal van de pot gerukt? Dat moet veranderen in een kale zandvlakte? En stikstof moet ook zoveel mogelijk verdwijnen? Voor de natuur? Zijn ze gek geworden? Nederland gaat veranderen in een kale zandvlakte met veel steen. Wedden dat we dan veel “opwarming van de Aarde” gaan voelen? De natuur bij Schoorl gaat al decennia lang zijn eigen gang en laat het zijn eigen gang blijven gaan. Natuur regelt zichzelf en de natuur kan dat heel goed. De organisaties die zeggen de natuur te willen beschermen mogen wat mij betreft de naam milieuorganisatie niet dragen. Die organisaties hebben voor mij geen bestaansrecht meer.

Back to top button
179
0
We lezen graag je reactie!x