Archeologie

VIDEO: Ontdekking piramide kan geschiedenis herschrijven

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Ecuador verrichten archeologen op dit moment opgravingen naar wat ook wel het oudste en grootste piramidecomplex van Zuid-Amerika wordt genoemd. Zowel de bouw als de vorm van het complex doen denken aan de piramides die recentelijk zijn ontdekt in Bosnië en Herzegovina en Indonesië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bij één van de piramides, die de Kolibriepiramide wordt genoemd, zijn keramische potten gevonden met daarop teksten in het ‘Paleo-Sanskriet’. Het team archeologen hoopt de voorwerpen nu zo snel mogelijk te kunnen dateren omdat ze de geschiedenis weleens zouden kunnen herschrijven. Het Sanskriet kan worden gezien als dé moedertaal van alle talen, waaruit een groot aantal talen en dialecten is voortgekomen, waaronder de Indo-Europese talen – inclusief de Keltische talen, alle Germaanse talen, Slavische talen en het Grieks – en de Indo-Iraanse talen.

Vanwege de onverwachte archeologische vondst zal het team ontdekkingen bekend moeten maken die zonder onweerlegbaar bewijs zeker niet zullen worden geaccepteerd door de wetenschappelijke gemeenschap. Het complex is in 2013 ontdekt door Alexander Putney en zijn partner Suzanne Benoit en bestaat uit 17 bouwwerken die gedeeltelijk zijn bedekt door dichte jungle.

Meer informatie

26-2-2014 bron: Human Resonance

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Interessant en wanneer ze de geschiedenis kunnen herschrijven.

Gertjan
Gertjan
10 jaren geleden

Ik vond en vind nog steeds dat de ontdekking van de piramide in Bosnië wereldnieuws is dat de geschiedenis zeker herschrijft. Hier hoor je in de gewone media helemaal niets meer over. Erg jammer. Hoop dat deze ontdekking een een beter pad gaat bewandelen.
Ik blijf positief gestemd.

Ed Hulshof
Ed Hulshof
10 jaren geleden

ik zeg met een wetenschap van nul ,tis door de natuur gevormd !

tombi
tombi
10 jaren geleden

…vooralsnog toch helaas echt niet zo overtuigend, de natuur kan ook hele geometrische vormen voortbrengen, maar voor de onderzoekers een leuke illusie op een mooie plek…

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x