Homepagina » Mens en Dier » Belgische viroloog Marc Van Ranst beschuldigt BPOC2020 van ‘misleiding en leugenachtige praktijken’
van ranst
Foto: Marc Van Ranst (Vlaams Parlement)

Belgische viroloog Marc Van Ranst beschuldigt BPOC2020 van ‘misleiding en leugenachtige praktijken’

De Belgische viroloog Marc Van Ranst heeft op social media de confrontatie gezocht met de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020, die de proportionaliteit van het beleid en de maatregelen ten aanzien van corona onderzoekt, en controleert of de overheid zich aan de wet houdt.

Na een oproep om geld te doneren, schreef Van Ranst, adviseur van de Belgische regering: “Beste ING, beseffen jullie dat BPOC2020 via misleiding en leugenachtige praktijken geld aftroggelt van argeloze Nederlanders via jullie ING-donatiesysteem? Jullie kunnen meehelpen om deze oplichterij te stoppen.” Zijn bericht werd geretweet door onder andere viroloog Marion Koopmans.

Hij voegde toe: “Mensen voorspiegelen dat hun aan BPOC2020-gedoneerde centjes gebruikt worden om de ‘corona-misdadigers’ wegens ‘foltering’ voor het Internationaal Strafhof in Den Haag en het onbestaande Neurenberg-tribunaal 2.0 te brengen is grove misleiding. Het is een verdienmodel.”

Smaad en laster

Jade Kuit, bestuurder van de stichting BPOC2020, schrijft in een reactie: “Beseft u dat wat u hier schrijft smaad en laster is, en dat dat strafbaar is?” Ze voegt toe dat hij binnenkort een dagvaarding in de brievenbus krijgt.

De commissie krijgt veel steunbetuigingen. “Het dunkt mij dat het bestaansrecht van BPOC2020 er één is van integriteit,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen. Hij richt zich tot Van Ranst: “Soms vraag ik mij af of u niet wat zou kunnen uitleggen aan de hand van uw presentatie uit januari 2019. Waarin u een blauwdruk geeft van hoe de angst er bij een virus extra kan worden ingestampt.”

Van Tellingen verwijst naar dit filmpje:


Componist en producent Maarten van der Vleuten windt zich op: “Zeer kwalijk deze misleidende post door Van Ranst! Het riekt zelfs naar opzettelijke smaad en laster naar BPOC2020. Ik neem aan dat ING zelf onderzoek doet en zich niet laat leiden door dit soort ongefundeerde tweets zoals door Van Ranst.”

Medisch Contact verwijdert reactie op verzoek van Van Ranst

Hoe ver de invloed van de viroloog reikt, bleek eerder deze maand toen een reactie van huisarts Els van Veen werd verwijderd onder een artikel van artsenblad Medisch Contact. De reactie werd verwijderd omdat Van Ranst erover had geklaagd bij de hoofdredacteur, Bertho Nieboer.

De reactie ging over de bedreigingen aan het adres van de Belgische viroloog. “Ik vind het hypocriet om te doen alsof ik geschokt ben over de bedreigingen die onder andere Van Ranst krijgt. Deze man gedraagt zich ontzettend arrogant op social media en heeft met zijn adviezen – die helaas klakkeloos worden opgevolgd – een ravage in de samenleving aangericht,” schreef de huisarts.

4.9 89 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
3 maanden geleden

Gelijk rechtszaak aanspannen tegen deze genocide medepleger.

Olijfje
Olijfje
3 maanden geleden

Haha! Hij blijft wel trouw aan zijn afspraken met Ab Oosterhuis uit 2018. Vol in de tegenaanval en vooral veel in praatprogramma’s op TV komen. Maar nu doneer ik juist op BPOC2020.

Ellie
Ellie
3 maanden geleden

Laat hem maar gillen.Hoe meer hij blery des te minder mensen hem serieus nemen. hoe meer hij zichzelf voor paal zet. En idd: ik wacht nog steeds op uitleg over dat filmpje

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Marc Van Ranst moet zijn grote waffel houden! Hij is zelf een Leugenaar, Oplichter en Oorlogsmidadiger & in overtreding van de Code van Neurenberg…dat wordt een Militair Tribunaaltje voor deze Duivelse Belg…

x

Check Also

aantal

Recordaantal overlijdens en ernstige schade door COVID-vaccinaties, Lareb weigert te reageren

Door: Karel Beckman, Martijn Bloem, Toine Rongen. ...

bewijs

Nieuw bewijs voor schadelijkheid van coronavaccinaties aangeboden aan Internationaal Strafhof

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 heeft nieuw bewijs ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

144
0
We lezen graag je reactie!x