Mens en Dier

Belgische viroloog Marc Van Ranst beschuldigt BPOC2020 van ‘misleiding en leugenachtige praktijken’

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Belgische viroloog Marc Van Ranst heeft op social media de confrontatie gezocht met de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020, die de proportionaliteit van het beleid en de maatregelen ten aanzien van corona onderzoekt, en controleert of de overheid zich aan de wet houdt.

Na een oproep om geld te doneren, schreef Van Ranst, adviseur van de Belgische regering: “Beste ING, beseffen jullie dat BPOC2020 via misleiding en leugenachtige praktijken geld aftroggelt van argeloze Nederlanders via jullie ING-donatiesysteem? Jullie kunnen meehelpen om deze oplichterij te stoppen.” Zijn bericht werd geretweet door onder andere viroloog Marion Koopmans.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij voegde toe: “Mensen voorspiegelen dat hun aan BPOC2020-gedoneerde centjes gebruikt worden om de ‘corona-misdadigers’ wegens ‘foltering’ voor het Internationaal Strafhof in Den Haag en het onbestaande Neurenberg-tribunaal 2.0 te brengen is grove misleiding. Het is een verdienmodel.”

Smaad en laster

Jade Kuit, bestuurder van de stichting BPOC2020, schrijft in een reactie: “Beseft u dat wat u hier schrijft smaad en laster is, en dat dat strafbaar is?” Ze voegt toe dat hij binnenkort een dagvaarding in de brievenbus krijgt.

De commissie krijgt veel steunbetuigingen. “Het dunkt mij dat het bestaansrecht van BPOC2020 er één is van integriteit,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen. Hij richt zich tot Van Ranst: “Soms vraag ik mij af of u niet wat zou kunnen uitleggen aan de hand van uw presentatie uit januari 2019. Waarin u een blauwdruk geeft van hoe de angst er bij een virus extra kan worden ingestampt.”

Van Tellingen verwijst naar dit filmpje:


Componist en producent Maarten van der Vleuten windt zich op: “Zeer kwalijk deze misleidende post door Van Ranst! Het riekt zelfs naar opzettelijke smaad en laster naar BPOC2020. Ik neem aan dat ING zelf onderzoek doet en zich niet laat leiden door dit soort ongefundeerde tweets zoals door Van Ranst.”

Medisch Contact verwijdert reactie op verzoek van Van Ranst

Hoe ver de invloed van de viroloog reikt, bleek eerder deze maand toen een reactie van huisarts Els van Veen werd verwijderd onder een artikel van artsenblad Medisch Contact. De reactie werd verwijderd omdat Van Ranst erover had geklaagd bij de hoofdredacteur, Bertho Nieboer.

De reactie ging over de bedreigingen aan het adres van de Belgische viroloog. “Ik vind het hypocriet om te doen alsof ik geschokt ben over de bedreigingen die onder andere Van Ranst krijgt. Deze man gedraagt zich ontzettend arrogant op social media en heeft met zijn adviezen – die helaas klakkeloos worden opgevolgd – een ravage in de samenleving aangericht,” schreef de huisarts.

4.9 89 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
2 jaren geleden

Gelijk rechtszaak aanspannen tegen deze genocide medepleger.

Olijfje
Olijfje
2 jaren geleden

Haha! Hij blijft wel trouw aan zijn afspraken met Ab Oosterhuis uit 2018. Vol in de tegenaanval en vooral veel in praatprogramma’s op TV komen. Maar nu doneer ik juist op BPOC2020.

Ellie
Ellie
2 jaren geleden

Laat hem maar gillen.Hoe meer hij blery des te minder mensen hem serieus nemen. hoe meer hij zichzelf voor paal zet. En idd: ik wacht nog steeds op uitleg over dat filmpje

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Marc Van Ranst moet zijn grote waffel houden! Hij is zelf een Leugenaar, Oplichter en Oorlogsmidadiger & in overtreding van de Code van Neurenberg…dat wordt een Militair Tribunaaltje voor deze Duivelse Belg…

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x