UFO

UFO gefilmd boven vliegbasis in santiago

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

1503%20ufo239847398432945Op 5 november 2010 verzamelde zich bij vliegbasis El Bosque in Santiago een menigte voor een Chileense militaire parade.

Toeschouwers richtten hun videocamera’s en mobiele telefoons tijdens de vliegshow op stunt- en gevechtsvliegtuigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Na de parade ontdekte een ingenieur van de nabijgelegen vliegtuigfabriek Pillán iets vreemds toen hij zijn beeldmateriaal in slow motion afspeelde. Hij stuurde zijn video op naar CEFAA, de commissie die anomalieën in het luchtruim onderzoekt.

De UFO-onderzoeksgroep van de regering concludeerde dat de Chileense jets werden gevolgd door een onbekend vliegend object.

Wereldwijd fenomeen

CEFAA werd in 1997 opgericht als onderdeel van de Chileense luchtvaartautoriteit nadat piloten en ander luchtvaartpersoneel melding hadden gedaan van vreemde lichten bij Aeropuerto Chacalluta, een luchthaven in het noorden van Chili.

Generaal Ricardo Bermúdez is één van de oprichters van CEFAA en stuurt het agentschap aan. “Omdat het een wereldwijd fenomeen betreft, zou het wetenschappelijk moeten worden onderzocht zodat we erachter komen waar we mee te maken hebben,” legde Bermúdez uit.

Koepel

Functionarissen van CEFAA verzamelden zeven verschillende video’s van de UFO bij El Bosque die vervolgens werden geanalyseerd door wetenschappers. Zij kwamen allen tot dezelfde conclusie. Het object vloog zo snel langs de Halcones, F-5’s en F-16’s dat het niet werd opgemerkt door de piloten.

Het lijkt te gaan om een bolvormig schip met een vlakke onderzijde. De koepel reflecteert zonlicht en lijkt van metaal te zijn terwijl de bodem donkerder is en een soort energie lijkt uit te stralen. Infraroodstudies tonen aan dat het gehele object net als de vliegtuigen warmte uitstraalt.

Intelligentie

Wetenschappers schatten de snelheid van het object op 6.400 tot 9.600 kilometer per uur. Er was geen luide knal te horen op het moment dat het schip door de geluidsbarrière ging. Dit vreemde object wordt duidelijk bestuurd door een bepaalde intelligentie.

Astronoom Luis Barrera van de UMCE (Universidad Metropolitana de Ciencias de la Educación) was één van de acht zeer sceptische wetenschappers die het beeldmateriaal analyseerde. Hij sloot al snel uit dat het ging om een meteoroïde, fragmenten van een komeet, ruimtepuin, een vogel of een vliegtuig. “Het object bewoog op een intelligente manier. Het verplaatste zich onder een hoek van 25 graden, dezelfde hoek die ruimteschepen gebruiken wanneer ze in de atmosfeer afdalen,” legde Barrera uit.

Alberto Vergara, een expert op het gebied van digitale beeldbewerking, zei dat het object zich sneller voortbewoog dan welk bekend aards vliegend object dan ook. Heeft Chili bewijs voor het bestaan van buitenaards leven?

Bron: Huffingtonpost.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x