Buitenland

Iraakse topcommandant: “Vliegtuigen anti-IS-coalitie droppen wapens voor IS”

Help ons door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vliegtuigen van de anti-IS-coalitie, die onder leiding staat van de Verenigde Staten, droppen wapens voor de terreurgroep IS. Dat heeft een topcommandant van de Iraakse vrijwilligersmacht gezegd.

Secretaris-generaal van de Badr Organisatie en minister van Transport Hadi al-Ameri zei dat er overtuigend bewijs is waaruit blijkt dat vliegtuigen van de coalitie tegen IS wapens en hulpgoederen voor de terroristen droppen in de Iraakse provincie Salahuddin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij zei ook dat de coalitie er niet in is geslaagd om gebieden te ontdoen van IS-militanten. De Iraakse troepen zijn in de strijd tegen de terroristen geheel afhankelijk van lokale steun, aldus Ameri.

Ameri voegde toe dat gebieden in Salahuddin en Kirkoek, die in handen zijn van IS, snel onder controle zullen worden gebracht. De IS-terroristen hebben delen van Irak en Syrië ingenomen. Ze maken zich schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid en doden shia’s, soenni’s, Koerden en christenen.

Sinds augustus vorig jaar voeren de VS en zijn bondgenoten luchtaanvallen uit tegen wat zij ‘IS-posities in Irak’ noemen. Sommige leden van de anti-IS-coalitie zijn in september ook begonnen met het bombarderen van ‘IS-doelstellingen’ in Syrië. Het effect van de aanvallen is minimaal, zo hebben hoge functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Defensie gezegd.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hendrie
hendrie
9 jaren geleden

Wordt tijd dat de nos een keer gehackt wordt en dat de waarheid boven tafel komt.

Tinus
Tinus
9 jaren geleden

Ligt het aan mij of zijn er de laatste tijd veel trollen actief op deze website, vaak de eerste comment en altijd absurde opmerkingen. Zijn er meer mensen die het opvallen?

Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

De activiteiten daar beginnen sterke overeenkomsten te vertonen met de vroegere Vietnam oorlog daar gebeurde hetzelfde.

Vond het vanaf het begin al opmerkelijk dat er werd voorspeld dat het een langdurige klus zou worden de IS te elimineren, zes jaar meen ik ergens te hebben gelezen daarna werd deze profetie gescandeerd door de alliantie.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

ISIS is een westerse creatie dus moet die ook bevoorraad worden door de westerlingen wat geheel niets nieuws is. Deze propaganda van de Iraanse Vrijmetselaars hoort daar natuurlijk gewoon bij.

Welkom in het Manipulatie Theater!!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x