Buitenland

Iraakse topcommandant: “Vliegtuigen anti-IS-coalitie droppen wapens voor IS”

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vliegtuigen van de anti-IS-coalitie, die onder leiding staat van de Verenigde Staten, droppen wapens voor de terreurgroep IS. Dat heeft een topcommandant van de Iraakse vrijwilligersmacht gezegd.

Secretaris-generaal van de Badr Organisatie en minister van Transport Hadi al-Ameri zei dat er overtuigend bewijs is waaruit blijkt dat vliegtuigen van de coalitie tegen IS wapens en hulpgoederen voor de terroristen droppen in de Iraakse provincie Salahuddin.

Hij zei ook dat de coalitie er niet in is geslaagd om gebieden te ontdoen van IS-militanten. De Iraakse troepen zijn in de strijd tegen de terroristen geheel afhankelijk van lokale steun, aldus Ameri.

Ameri voegde toe dat gebieden in Salahuddin en Kirkoek, die in handen zijn van IS, snel onder controle zullen worden gebracht. De IS-terroristen hebben delen van Irak en Syrië ingenomen. Ze maken zich schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid en doden shia’s, soenni’s, Koerden en christenen.

Sinds augustus vorig jaar voeren de VS en zijn bondgenoten luchtaanvallen uit tegen wat zij ‘IS-posities in Irak’ noemen. Sommige leden van de anti-IS-coalitie zijn in september ook begonnen met het bombarderen van ‘IS-doelstellingen’ in Syrië. Het effect van de aanvallen is minimaal, zo hebben hoge functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Defensie gezegd.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hendrie
hendrie
7 jaren geleden

Wordt tijd dat de nos een keer gehackt wordt en dat de waarheid boven tafel komt.

Tinus
Tinus
7 jaren geleden

Ligt het aan mij of zijn er de laatste tijd veel trollen actief op deze website, vaak de eerste comment en altijd absurde opmerkingen. Zijn er meer mensen die het opvallen?

Silber eye
Silber eye
7 jaren geleden

De activiteiten daar beginnen sterke overeenkomsten te vertonen met de vroegere Vietnam oorlog daar gebeurde hetzelfde.

Vond het vanaf het begin al opmerkelijk dat er werd voorspeld dat het een langdurige klus zou worden de IS te elimineren, zes jaar meen ik ergens te hebben gelezen daarna werd deze profetie gescandeerd door de alliantie.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

ISIS is een westerse creatie dus moet die ook bevoorraad worden door de westerlingen wat geheel niets nieuws is. Deze propaganda van de Iraanse Vrijmetselaars hoort daar natuurlijk gewoon bij.

Welkom in het Manipulatie Theater!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x