Natuur en Milieu

Bericht over sjoemelende en manipulerende KNMI komt niet in de krant. Dit is de absurde reden

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Telegraaf wilde geen artikel wijden aan het onderzoek naar de aanpassing van historische temperatuurwaarden door het KNMI.

Door die aanpassing verdwenen hittegolven uit de eerste helft van de vorige eeuw uit de boeken, waardoor de opwarming nu erger lijkt dan hij is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoofdredacteur van de krant Paul Jansen lichtte toe dat het KNMI een plausibele verklaring voor de correctie heeft, één ‘die niet kan worden weerlegd’.

Weerleggen

Hij voegde toe dat er wel interessante losse eindjes aan de zaak zitten, die meer uitzoekwerk vergen.

“Dat is heel bijzonder: het hele rapport gaat namelijk juist over het weerleggen van die ‘plausibele’ verklaring,” zegt Rob de Vos van de blog klimaatgek.nl en één van de auteurs van het rapport.

Hij merkt op dat zelfs in klimaatstatistiek geoefende lezers van het rapport enige tijd nodig zullen hebben om zich de stof eigen te maken.

Absurde kwestie

Het zou daarom bijzonder zijn als de nieuwsregisseur van De Telegraaf de materie al binnen een dag onder de knie zou hebben gekregen, stelt De Vos.

“Deze absurde kwestie geeft een aardig inkijkje in de kwaliteit van nieuwsgaring,” klinkt het. “Werkt er bij De Telegraaf dan geen enkele persoon die wél begrijpt waar het rapport over gaat?”

Autoriteit

“Vast wel, de journalist die vaker in de krant over klimaatkwesties schrijft, is aardig op de hoogte van de materie lijkt me.”

Wat volgens De Vos ook kan meespelen is dat het KNMI een autoriteit is. Daar kunnen vier auteurs van een rapport niet tegenop.

[klimaatgek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Ze berichten ook nooit iets over chemtrails dit corrupt NOS-zooitje; met censuur en doofpot glijdt de mensheid alleen maar verder meer randje afgrond en lijkt alleen het ingrijpen van aliens nog heilmakend te zijn en dit voor het voortbestaan van de mensheid; daarom iedereen, help mee om tot Ufo-/Alien-disclosure bij politiek, media en wetenschap te komen. Laten we daarom tot consensus komen en ons uiterste best te doen om de mensheid te redden en te genezen van het globale gif.

Jelle dr
Jelle dr
5 jaren geleden

Chemtrail vragen worden niet beantwoord, dat heb ik zelf ondervonden. Al mijn eerdere vragen werden wel beantwoord. Vragen over natuurfenomenen zoals Tornado’s waren binnen de 72u beantwoord.

Beseffen die zelf niet dat de massa het doorkrijgt?
Hun gedrag zorgt er alleen maar voor dat mensen wakker worden. Ze maken deel uit van de bende marionetten die de mindcontrol van het plebs moeten sturen.

Grappigste vanalles is dat ze dit de laatste jaren enorm doen opvallen, althans zo lijkt het. Als je het spel doorhebt, dan zie je hoe wanhopig ze alles proberen op te dringen.

Het is destijds mislukt met religie, dan de tv en nu internet. Alternatief gedachtegoed wordt massaal ontweken of gecensureerd.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x