Het Complot

Oud-presidentskandidaat VS: Laat Iran met rust en ontneem corporaties hun macht

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten zijn als een dronkaard die ten strijde trekt tegen eenieder die mogelijk een bedreiging vormt, aldus de Amerikaanse ex-senator en oud-presidentskandidaat Mike Gravel.

“Ik hou van Amerika, maar tegelijkertijd denk ik dat het een imperialistisch land is dat bergafwaarts gaat en het probleem wordt niet erkend door onze leiders,” bekent Gravel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Een vals gevoel van triomfisme is een apparaat geworden om Amerikanen vast te houden in angst,” gaat hij verder. “Wat de VS nu doen is immoreel en naar aanleiding van 9/11 is ons morele kompas veranderd.”

Pers

De technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen in de private sector zijn volgens Gravel niet in lijn met het vermogen onszelf op een goede manier te regeren. “We hebben geen democratie,” zo stelt de oud-senator. “We hebben een systeem van representatieve regeringen maar dat is niet goed genoeg voor de mensen om zichzelf te regeren.” Volgens hem zou de voorpagina van kranten er heel anders uitzien wanneer de pers eerlijk zou zijn.

De aangekondigde nieuwe sancties tegen Iran zijn volgens Gravel tekenend voor het onverantwoordelijke leiderschap van Israël. “Ik zeg hier niets nieuws, want Sarkozy noemde Netanyahu een leugenaar,” benadrukt hij. “Dus als nederige burger zeg ik dat Netanyahu een leugenaar is omdat hij uitspraken doet over Iran die niet op waarheid berusten met als doel angst te verspreiden onder de Israëlische burgers.”

Bunkermentaliteit

Mike Gravel verwijst naar het syndroom ‘bunkermentaliteit’ dat werd gecreëerd door Bush om mensen te controleren door ze vast te houden in angst. “Iran is geen Syrië of Libanon, Iran is een trotse natie,” legt de oud-presidentskandidaat uit. “De beste manier om het probleem met Iran op te lossen is om het land met rust te laten zodat het een eigen democratie kan opbouwen.”

Op de vraag of de corporaties de regering controleren antwoordt Gravel dat grote corporaties zijn ontworpen om alleen verantwoording af te leggen aan hun aandeelhouders en niet aan de regering of het volk. “Corporaties moeten worden gereguleerd, het zijn geen democratieën,” zegt hij. “Corporaties beschikken in feite niet over moraliteit en hebben geen geheugen, ze zijn puur ontwikkeld om geld te verdienen. Ze zouden niet het bevel mogen voeren over de maatschappij, wat ze vandaag de dag wel op mondiaal niveau doen.”

Vrij

“Dit moet veranderen omdat de verontreiniging van onze planeet moet stoppen,” betoogt hij. “Onverantwoordelijke activiteiten moeten in de kiem worden gesmoord.”

“Mensen zijn vrij wanneer ze deelnemen aan de macht,” besluit Mike Gravel.

Bron: RT.com

Gerelateerd: Sarkozy noemt Netanyahu ‘leugenaar’ tijdens G20-top

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x