Homepagina » Het Complot » Oud-presidentskandidaat VS: Laat Iran met rust en ontneem corporaties hun macht
gravel14897349282343

Oud-presidentskandidaat VS: Laat Iran met rust en ontneem corporaties hun macht

De Verenigde Staten zijn als een dronkaard die ten strijde trekt tegen eenieder die mogelijk een bedreiging vormt, aldus de Amerikaanse ex-senator en oud-presidentskandidaat Mike Gravel.

“Ik hou van Amerika, maar tegelijkertijd denk ik dat het een imperialistisch land is dat bergafwaarts gaat en het probleem wordt niet erkend door onze leiders,” bekent Gravel.

“Een vals gevoel van triomfisme is een apparaat geworden om Amerikanen vast te houden in angst,” gaat hij verder. “Wat de VS nu doen is immoreel en naar aanleiding van 9/11 is ons morele kompas veranderd.”

Pers

De technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen in de private sector zijn volgens Gravel niet in lijn met het vermogen onszelf op een goede manier te regeren. “We hebben geen democratie,” zo stelt de oud-senator. “We hebben een systeem van representatieve regeringen maar dat is niet goed genoeg voor de mensen om zichzelf te regeren.” Volgens hem zou de voorpagina van kranten er heel anders uitzien wanneer de pers eerlijk zou zijn.

De aangekondigde nieuwe sancties tegen Iran zijn volgens Gravel tekenend voor het onverantwoordelijke leiderschap van Israël. “Ik zeg hier niets nieuws, want Sarkozy noemde Netanyahu een leugenaar,” benadrukt hij. “Dus als nederige burger zeg ik dat Netanyahu een leugenaar is omdat hij uitspraken doet over Iran die niet op waarheid berusten met als doel angst te verspreiden onder de Israëlische burgers.”

Bunkermentaliteit

Mike Gravel verwijst naar het syndroom ‘bunkermentaliteit’ dat werd gecreëerd door Bush om mensen te controleren door ze vast te houden in angst. “Iran is geen Syrië of Libanon, Iran is een trotse natie,” legt de oud-presidentskandidaat uit. “De beste manier om het probleem met Iran op te lossen is om het land met rust te laten zodat het een eigen democratie kan opbouwen.”

Op de vraag of de corporaties de regering controleren antwoordt Gravel dat grote corporaties zijn ontworpen om alleen verantwoording af te leggen aan hun aandeelhouders en niet aan de regering of het volk. “Corporaties moeten worden gereguleerd, het zijn geen democratieën,” zegt hij. “Corporaties beschikken in feite niet over moraliteit en hebben geen geheugen, ze zijn puur ontwikkeld om geld te verdienen. Ze zouden niet het bevel mogen voeren over de maatschappij, wat ze vandaag de dag wel op mondiaal niveau doen.”

Vrij

“Dit moet veranderen omdat de verontreiniging van onze planeet moet stoppen,” betoogt hij. “Onverantwoordelijke activiteiten moeten in de kiem worden gesmoord.”

“Mensen zijn vrij wanneer ze deelnemen aan de macht,” besluit Mike Gravel.

Bron: RT.com

Gerelateerd: Sarkozy noemt Netanyahu ‘leugenaar’ tijdens G20-top

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

baby

2620 dode baby’s na vaccinatie en berichten over vreselijke bijwerkingen

Tot 12 november zijn er 2620 miskramen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x