Natuur en Milieu

Nederland zal 1000 miljard kwijt zijn aan een bij voorbaat volstrekt zinloze operatie. Waarom stemde de Tweede Kamer klakkeloos in met dit onzalige plan?

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De klimaatdoelen die zijn gesteld, gaan gepaard met astronomische kosten. Als we in 2050 een uitstootreductie van 95 procent willen realiseren, gaat ons dat minstens 1000 miljard euro kosten.

Een gigantisch bedrag dat onze hele economie ineen zal doen storten en onze samenleving volledig zal ontwrichten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

En dat alles voor een volstrekt onmeetbaar temperatuurverschil van 0,00007 graden minder opwarming in de komende eeuw.

Kolder

De kosten zitten onder meer in het ingrijpend verbouwen van alle acht miljoen woningen. Die zullen van het gas af moeten, en dat kan alleen door het installeren van een warmtepomp.

Het Economisch Instituut voor de Bouw heeft berekend dat het klimaatneutraal maken van de bebouwde omgeving zo’n 470 miljard euro gaat kosten. Dat komt neer op ongeveer 60.000 euro per huishouden.

De gedachte dat dit investeringen zijn die je weer terugverdient, is kolder.

Stijgen

Doordat warmte straks alleen nog maar uit stroom mag worden gehaald, zal de energierekening onvermijdelijk stijgen.

Alleen al het draaiend houden van een warmtepomp kost per jaar gemiddeld 6000 kWh meer dan het draaiend houden van een CV-ketel.

Dat komt neer op ruim 1000 euro extra energiekosten per huishouden per jaar.

Dubbele

Om alleen al in 2030 tot 27 procent duurzame energie te komen, zijn we al minstens 180 miljard euro kwijt.

In 2050 komen tot 100 procent duurzame energie vergt naar verwachting minstens het dubbele, zo niet het driedubbele: tussen de 400 en 600 miljard euro.

Zinloze operatie

De impact van Nederland op het klimaat is maximaal 0,00007 graden. We stoten hier zo’n 160 Mton CO2 per jaar uit, een hoeveelheid die China in vijf dagen uitstoot.

Nederland zal dus 1000 miljard kwijt zijn aan een bij voorbaat volstrekt zinloze operatie. Een zeer onzalig plan dus, waar de Tweede Kamer klakkeloos mee heeft ingestemd.

[Forum voor Democratie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Die klimaattafels en de bijbehorende akkoorden is gewoon een “houd ze bezig en wring ze uit” actie.
Het is al lang bekend dat we steeds verder toegroeien naar een waterstof economie en daar zijn al die grote uitgaven helemaal niet voor nodig.
http://profadvanwijk.com/wp-content/uploads/2017/04/NIB-BP-NL-DEF-webversie.pdf

Waarom hier zo weinig aandacht voor is in de media is mij Geen ! raadsel.
STOP STEMMEN anders houd je alleen maar het verderfelijke systeem in stand.

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Een van de redenen is m.i. dat ze geleerd hebben van de zelf gecreëerde crisis. Toen kreeg de burger de schuld, dat ie zijn/haar knaken op zak hield. Nu fabriceren ze een methode om die knaken alsnog te vorderen. Dat de economie draait is prioriteit nr.1, honger wordt gezien als colaberel damage. Het goede nieuws is denk ik, dat ze uiteindelijk zelf hun warmtepompen moeten opvreten. Want, wij pikken het niet! Toch?

joep
joep
5 jaren geleden

En wat doen die klimaatdrammers dan tegen die chemtrails waar de mensen continue een loopneus en zich niet lekker bij voelen en nog meer over onze hoofden wordt gesproeid ! rara zo ver wordt er niet gedacht tjonge en ga zo maar ff door dat wordt dus vergeten of met opzet vergeten ? maar wie zijn wij ?

Rob
Rob
5 jaren geleden

Het gaat alleen maar om ons geld… wat we niet hebben want het volk is al kapot belast, bezuinigd en hervormd. Oh wacht, de pensioenfondsen hebben nog zo’n 1,5 biiljoen wat ze al die jaren hebben lopen oppotten. Als je de berichten de afgelopen jaren zo gelezen hebt dan zijn onze pensioenfondsen de enige bron die ze nog kunnen leegroven. De EU was er allang op aan het azen.

Het klimaat gekakel is domweg een misleiding. Rapporten verdwenen bij het KNMI, eindeloos gekakel dat de mens de schuld is van de klimaatverandering enz. Dat terwijl de Cabal zelf alle ‘schone technologieën’ tegen houdt omdat ze anders niks meer verdienen. Herkenbare tactiek: geef een ander schuld van wat je zelf doet.

Intussen wordt de hele planeet (of atmosfeer) door elkaar geschud door gebeurtenissen van buitenaf. Een tijd geleden las ik al artikelen dat de stand van de aardas zou gaan veranderen. Later een artikel waar mensen die vlak bij de pool wonen afgaven dat ze de zon op een andere plek zagen op komen en onder gaan wat volgens hen ook een verandering van de stand van de aardas in hield. Indertijd, en nu, lees ik weer dat de stand van de aardas terug gaat naar normaal: verticaal. Die as schijnt niet altijd onder een hoek te hebben gestaan. Een rechtstaande aardas verandert (logisch) een verandering in het klimaat. In een paar berichten las ik voorheen dat daardoor er een gematigd klimaat zal komen over de hele planeet. Logisch ook als je er even over na denkt. Geen winters, zomers etc meer maar één stabiel klimaat die hetzelfde blijft. Ik denk dat het te maken heeft met dat de Aarde een nieuwe cyclus is ingegaan (van 26000 jaar).

En dan nu berichten over de pool vortex die zich opdeelt en vervolgens berichten dat er enorme explosies plaats vinden in het elektromagnetisch veld van de Aarde, mogelijke verschuiving van de magnetische pool (die volgens sommige berichten nu al bij Siberië ligt) etc. We worden kosmisch flink door elkaar geschud en dan staan de reguliere en alternatieve websites vol met die belachelijke klimaat hysterie. De alternatieve websites laten in ieder geval dan de belachelijkheid ervan zien en dat we belazerd worden.
https://www.ellaster.nl/2019/03/11/staan-we-aan-de-vooravond-van-een-magnetische-poolverschuiving/

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x