Homepagina » Natuur en Milieu » Nederland zal 1000 miljard kwijt zijn aan een bij voorbaat volstrekt zinloze operatie. Waarom stemde de Tweede Kamer klakkeloos in met dit onzalige plan?
Nederland zal 1000 miljard kwijt zijn aan een bij voorbaat volstrekt zinloze operatie. Waarom stemde de Tweede Kamer klakkeloos in met dit onzalige plan?

Nederland zal 1000 miljard kwijt zijn aan een bij voorbaat volstrekt zinloze operatie. Waarom stemde de Tweede Kamer klakkeloos in met dit onzalige plan?

De klimaatdoelen die zijn gesteld, gaan gepaard met astronomische kosten. Als we in 2050 een uitstootreductie van 95 procent willen realiseren, gaat ons dat minstens 1000 miljard euro kosten.

Een gigantisch bedrag dat onze hele economie ineen zal doen storten en onze samenleving volledig zal ontwrichten.

En dat alles voor een volstrekt onmeetbaar temperatuurverschil van 0,00007 graden minder opwarming in de komende eeuw.

Kolder

De kosten zitten onder meer in het ingrijpend verbouwen van alle acht miljoen woningen. Die zullen van het gas af moeten, en dat kan alleen door het installeren van een warmtepomp.

Het Economisch Instituut voor de Bouw heeft berekend dat het klimaatneutraal maken van de bebouwde omgeving zo’n 470 miljard euro gaat kosten. Dat komt neer op ongeveer 60.000 euro per huishouden.

De gedachte dat dit investeringen zijn die je weer terugverdient, is kolder.

Stijgen

Doordat warmte straks alleen nog maar uit stroom mag worden gehaald, zal de energierekening onvermijdelijk stijgen.

Alleen al het draaiend houden van een warmtepomp kost per jaar gemiddeld 6000 kWh meer dan het draaiend houden van een CV-ketel.

Dat komt neer op ruim 1000 euro extra energiekosten per huishouden per jaar.

Dubbele

Om alleen al in 2030 tot 27 procent duurzame energie te komen, zijn we al minstens 180 miljard euro kwijt.

In 2050 komen tot 100 procent duurzame energie vergt naar verwachting minstens het dubbele, zo niet het driedubbele: tussen de 400 en 600 miljard euro.

Zinloze operatie

De impact van Nederland op het klimaat is maximaal 0,00007 graden. We stoten hier zo’n 160 Mton CO2 per jaar uit, een hoeveelheid die China in vijf dagen uitstoot.

Nederland zal dus 1000 miljard kwijt zijn aan een bij voorbaat volstrekt zinloze operatie. Een zeer onzalig plan dus, waar de Tweede Kamer klakkeloos mee heeft ingestemd.

[Forum voor Democratie]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Die klimaattafels en de bijbehorende akkoorden is gewoon een “houd ze bezig en wring ze uit” actie.
  Het is al lang bekend dat we steeds verder toegroeien naar een waterstof economie en daar zijn al die grote uitgaven helemaal niet voor nodig.
  http://profadvanwijk.com/wp-content/uploads/2017/04/NIB-BP-NL-DEF-webversie.pdf

  Waarom hier zo weinig aandacht voor is in de media is mij Geen ! raadsel.
  STOP STEMMEN anders houd je alleen maar het verderfelijke systeem in stand.

  30 likes
  • Toyota, Hyundai, Honda etc.. hebben allemaal al waterstof auto´s: Nog te duur maar wel goed werkende auto´s, heel wat beter als die elektrieke stekker dingetjes.

   Ook in NL wordt waterstof toegepast in vrachtauto´s, kennis is genoeg voorhanden.

   De VK en Japan zijn al bezig om de gasleidingen geschikt te maken voor waterstof en in NL wordt op zee ook de eerste waterstof gewonnen dit jaar (eindelijk…).

   Maar het wordt hoog tijd dat Waterstof door centraal beleid wordt doorgevoerd en dat politieke partijen dit actief gaan ondersteunen!

   13 likes
   • Waterstof is geen oplossing aangezien je veel energie moet steken in het maken ervan.
    Het is alleen beter als je het vergelijkt met elektrisch auto’s.
    We kunnen beter aan het aardgas blijven.
    Rusland heeft genoeg goedkoop gas maar dat past niet in het politiek correcte hypocriete plaatje…

    21 likes
  • Omdat eerst het volk uitgeknepen dient te worden, waarna de grote oliemaatschappijen met de huidige productieplatformen H2 gaan produceren.

   4 likes
  • Ik vind alles best, als ze maar niet in grote hoeveelheden waterstofgas gaan verbranden. Dat verandert dan in waterdamp en waterdamp is in tegenstelling tot co2 een uiterst effectief broeikasgas. Daar zouden we misschien zo maar eens wel mee in de problemen kunnen komen. Co2 daarentegen is als broeikasgas in effect nagenoeg te verwaarlozen. In de ijstijd was het co2-gehalte in de lucht vele malen hoger dan nu, zo bleek uit onderzoek. Dat zegt genoeg zou ik zeggen. Anderzijds is het ook wel prima dat het klimaat af en toe verandert, anders zaten we nu nog steeds in de ijstijd. Het leven zag er in de koude periodes op aarde zeer abominabel uit voor alles wat leefde.

   2 likes
  • Waarom zijn er geen auto`s op perslucht. Perslucht cilinders mechanisch vullen met windenergie.
   je plaatst er vier in je auto. Breek je de laatste aan rij je naar een wisselstation en plaatst drie nieuwe.
   eventueel zelf thuis perslucht fabriceren. Het bereik is misschien niet ver, maar cilinders wisselen is sneller als elektrisch opladen.

   0 likes
   • Ja, @obsidi. Dat vraag ik me ook af. De techniek is er al tal van jaren. Het enige nadeel vind ik dat de persluchtmotor klinkt als een eindeloos durende natte scheet. Als liefhebber van autotechniek en voor mij als muziek klinkende motoren en hun brute kracht is dit echt niet om aan te horen. Oordopjes of een koptelefoon met extreem goede muziek zou een oplossing kunnen worden. 🙂

    0 likes
 2. Overduidelijk dat de Bilderberg politici hun volslagen krankzinnig opgedragen spel moeten spelen samen met de corrupte, subsidievretende milieuclubs die o.a. goedgelovige kinderen en simpele idioten en armoedige asgrauwen inzetten die verder de kop met leugens gek gemaakt en slinks hersenspoeld moeten worden met hel en verdoemenis wat afgewend kan worden als er niet honderden miljarden wordt geroofd van de burgers en bedrijfsleven.

  Het complete milieu-liegcircus, het fasicistische zionistische monetaire stelsel waarbij duizenden miljarden uit het niets worden gecreëerd en uitgestrooid waardoor de schuldenberg en economie opgeblazen wordt richting een nooit eerder vertoonde mega crisis, met de multiculturele natte EU droom van de nep joden (Google uitleg Barbara Spectre) met miljoenen middeleeuwse bewoners met hun gratis van alles, dat in tegenstelling tot de autochtone bevolking die al dit gratis moeten ophoesten en als dank worden achtergesteld door de politiek en overheid en daarnaast niet meer veilig over straat kunnen enz. Dat alles zijn kunstmatig gemaakte tijdbommen die zullen zorgen dat we afstevenen op een (burger)oorlog.

  4 likes
  • Las net dat fascistisch Groenlinks (alles gecontroleerd) veel stemmen gaat krijgen bij de provinciale Statenverkiezingen.

   Als dat een voorbode is van wat nog gaat komen en Nederlanders werkelijk zo hersendood zijn dat ze op fascistisch Groenlinks stemt kan men stellen dat Nederland(ers) bezig is/zijn om werkelijk financieel zelfmoord te plegen. Dan zijn Nederlanders officieel compleet krankzinnig te verklaren.

   Bij de oppergoden van het gezonde verstand, maar ik kan mij werkelijk niet voorstellen dat er nog Nederlanders zijn die werkelijk zo stemmen en vervolgens kiezen voor een catastrofale financiële zelfmoord.

   Het moet ergens reeds bedisseld zijn hoe de komende verkiezingen eruit gaan zien. Wilders en Baudet zullen daarbij op handige wijze gecontroleerd op een kleinere winst komen te staan waardoor ze uiteindelijk toch verliezen. Waarbij fascistisch Groenlinks uitgenodigd gaat worden mee te besturen (regeren??) en zo het geheel door kan gaan m.b.t. het verhogen van milieuheffingen en oeverloos gezever over het klimaat en milieu en dat daarvoor honderden miljarden nodig zijn. De miljarden zijn uiteindelijk het doel en niet het milieu. Geld is nodig om nieuwe oovreters, uitzuigers en criminelen te kunnen voorzien van alles gratis.Het milieu is daarbij simpelweg een hoer te noemen.

   Het is van tevoren al strak gepland hoe de verkiezingen gaan verlopen en wie gaat winnen. Dit is alles reeds een uitgemaakte zaak.

   Zelfs de komende landelijke verkiezingen over een paar jaar weet men nu al wie er gaat regeren. Reken maar op meer Groen en milieu hysterische taferelen met groen linkse pedofielen die kinderen zullen gebruiken om duidelijk te maken dat er meer betaald moet worden voor het arme klimaat dat zonder de braafste en heldhaftigste jongetje van de kleuterklas verloren is. De wereld gast gered worden door Nederland

   De Groenlinkse Folkerts van de Graaf’s kunnen de zwart-rode vlag uithangen. Moord loont dus echt. Met Pim Fortuyn was deze fascistische geldmachine er namelijk er nooit gekomen.

   4 likes
   • In hele grote getale niet gaan stemmen, dan worden de échte machthebbers wel nerveus. Maar de meesten zullen toch weer een stemmetje uitbrengen met de illusie toch wat goeds te hebben gedaan. STOP STEMMEN

    5 likes
   • Als Pim Fortuyn zou opstaan uit de dood, ja dan zou ik weer gaan stemmen.

    4 likes
   • @weg met ons. Als je leest dat een bepaalde partij het goed zal doen dan weet je in deze wereld intussen inderdaad dat ze het al zo gepland hebben en dat er dus bij voorbaat al gefraudeerd gaat worden. Dat was met de laatste landelijke verkiezingen ook zo. Toen werd bekend gemaakt dat de VVD de verkiezingen had gewonnen terwijl er nog niet overal de stemmen waren geteld. Er waren ook berichten waarin onafhankelijke waarnemers aangaven dat ze voor het tellen van de stemmen de deur uit werden gewerkt. Hoezo corruptie? En toen ‘won’ de VVD ook nog eens 33 zetels. 33 is een symbolisch getal bij de illuminati.

    4 likes
 3. Het gaat alleen maar om ons geld… wat we niet hebben want het volk is al kapot belast, bezuinigd en hervormd. Oh wacht, de pensioenfondsen hebben nog zo’n 1,5 biiljoen wat ze al die jaren hebben lopen oppotten. Als je de berichten de afgelopen jaren zo gelezen hebt dan zijn onze pensioenfondsen de enige bron die ze nog kunnen leegroven. De EU was er allang op aan het azen.

  Het klimaat gekakel is domweg een misleiding. Rapporten verdwenen bij het KNMI, eindeloos gekakel dat de mens de schuld is van de klimaatverandering enz. Dat terwijl de Cabal zelf alle ‘schone technologieën’ tegen houdt omdat ze anders niks meer verdienen. Herkenbare tactiek: geef een ander schuld van wat je zelf doet.

  Intussen wordt de hele planeet (of atmosfeer) door elkaar geschud door gebeurtenissen van buitenaf. Een tijd geleden las ik al artikelen dat de stand van de aardas zou gaan veranderen. Later een artikel waar mensen die vlak bij de pool wonen afgaven dat ze de zon op een andere plek zagen op komen en onder gaan wat volgens hen ook een verandering van de stand van de aardas in hield. Indertijd, en nu, lees ik weer dat de stand van de aardas terug gaat naar normaal: verticaal. Die as schijnt niet altijd onder een hoek te hebben gestaan. Een rechtstaande aardas verandert (logisch) een verandering in het klimaat. In een paar berichten las ik voorheen dat daardoor er een gematigd klimaat zal komen over de hele planeet. Logisch ook als je er even over na denkt. Geen winters, zomers etc meer maar één stabiel klimaat die hetzelfde blijft. Ik denk dat het te maken heeft met dat de Aarde een nieuwe cyclus is ingegaan (van 26000 jaar).

  En dan nu berichten over de pool vortex die zich opdeelt en vervolgens berichten dat er enorme explosies plaats vinden in het elektromagnetisch veld van de Aarde, mogelijke verschuiving van de magnetische pool (die volgens sommige berichten nu al bij Siberië ligt) etc. We worden kosmisch flink door elkaar geschud en dan staan de reguliere en alternatieve websites vol met die belachelijke klimaat hysterie. De alternatieve websites laten in ieder geval dan de belachelijkheid ervan zien en dat we belazerd worden.
  https://www.ellaster.nl/2019/03/11/staan-we-aan-de-vooravond-van-een-magnetische-poolverschuiving/

  20 likes
 4. Een van de redenen is m.i. dat ze geleerd hebben van de zelf gecreëerde crisis. Toen kreeg de burger de schuld, dat ie zijn/haar knaken op zak hield. Nu fabriceren ze een methode om die knaken alsnog te vorderen. Dat de economie draait is prioriteit nr.1, honger wordt gezien als colaberel damage. Het goede nieuws is denk ik, dat ze uiteindelijk zelf hun warmtepompen moeten opvreten. Want, wij pikken het niet! Toch?

  12 likes
 5. En wat doen die klimaatdrammers dan tegen die chemtrails waar de mensen continue een loopneus en zich niet lekker bij voelen en nog meer over onze hoofden wordt gesproeid ! rara zo ver wordt er niet gedacht tjonge en ga zo maar ff door dat wordt dus vergeten of met opzet vergeten ? maar wie zijn wij ?

  17 likes
 6. A W Reijersen van Buuren

  Gasleidingen in NL zijn (heel) slecht onderhouden en het kost veel geld om die gasleidingen weer op orde te brengen en door te stoppen met het leveren van gas aan de burgers in NL kunnen heel wat lieden dat geld voor reparaties van die leidingen weg sluizen (stelen). Veel winst op de verkoop van gas had al voor onderhoud van de gasleidingen moeten worden gebruikt en dat is ook al gestolen (door sprinkhanen). Verder worden de burgers gedwongen om over te schakelen op stroom en dat levert werkgelegenheid op en 30% van die kosten is winst voor bedrijven. Dus de vraag is wie zit er achter die bedrijven?

  5 likes
 7. En dit terwijl Nikola Tesla begin 1900 gratis draadloze energie heeft (her)-uitgevonden. waardoor de hele fossiele brandstof ellende over de schouder heen kan. Maar nee dat stelletje hypocrieten heeft toen Tesla’s subsidie ingetrokken omdat de hoge heren er geen geld aan konden verdienen en ze hun olie (monopolie) nergens meer kwijt konden.

  Dan is het nog zo dat Nederland met nog een aantal Europese landen zins eind jaren 60 een groot zonnen/wind energie park in de Marokkaanse Sahara aan het bouwen zijn, wat om en nabij net zo groot is als 1.6 keer Europa .
  ( dat is ook waarom in de jaren 70ig zoveel Marokkaanse Berbers Europa werden binnen gehaald onder het mom van gastarbeiders , simpel weg omdat ze van hun land af moesten wat ook de reden is waarom ze nooit meer zijn weg gegaan . Al gaat dit wel samen is dit een heel ander verhaal, misschien voor later een keer )

  Europa heeft dus een al erg verouderd energieveld laten bouwen omdat ze bang waren dat Rusland de gaskraan zou dicht draaien , de Sahara is groten deels van Frankrijk , of simpel weg om het energie monopolie in handen te houden.
  Dat is ook de reden waarom ze nu deze zwaar verouderde onnodige en geld verspillende vorm van elektrische energie door onze strot willen duwen .
  waarom de Global warming oplichting is uitgevonden .
  Waarom de gratis draadloze energie verborgen wordt gehouden en Nikola Tesla zelfs uit de geschiedenisschoolboeken is weg gehaald .

  Doe je eigen onderzoek en je zult zien en versteld staan .

  Groeten
  Axel M.

  4 likes
 8. Alleen massaal een tegenstem uitbrengen heeft nut. Zorg dat deze “groene gekkies” geen stemen krijgen.

  1 likes
  • Alleen massaal NIET stemmen heeft nut ! Alleen zo kunnen we laten zien dat wij als bevolking doorhebben wat
   die Bilderbergagenda2030 -volgers van plan zijn! Alle leden van onze ROVERHEID moeten ophoepelen met Willie van A voorop !

   3 likes
 9. De regering is compleet van het padje af , gigantische kosten die niet normaal zijn en een klimaat verbetering van helemaal niks , nakkes nada . Vraag me onderhand al heel lang af of er nog normale en gezond verstand gebruikende politicie zitten in de 2e kamer buiten Thiery Baudet om , niet veel denk ik en daarom is het ook zo’n klerezooi geworden met alles . 8 Miljoen draaiende warmte pompen nou ja dat zal buiten een lekker kabaal gaan maken geloof dat maar , overal waar je bent horen we dan achtergrond geruis lekker is dat . De enigste optie is denk ik waterstof gaan gebruiken ipv gas maar daar is dan ook alles mee gezegd . Klimaat kan je nu eenmaal niet veranderen dat gaat gewoon z’n eigen weg of je nu wil of niet . Als je zoveel geld over de balk wilt smijten doe het dan in de zorg dan doe je er iets goed mee .De rest van al het klimaat gezeik is gewoon bullsh*t en door drammerij .

  3 likes
 10. Wat te denken van accu’s in auto’s . Als je echt kennis hebt van accu’s dan weet je dat bij iedere oplaadbeurt van die dingen de energie opneem hoeveelheid een stukje minder is dan de keer daarvoor daar valt geen spelt tussen te krijgen maar dat vertellen ze er niet bij slim hoor . Na zoveel keer opladen rijd je auto kilometers minder ver en op den duur is die accu niets meer waard , oplaadtijd duurt echter wel steeds langer en langer . En dan flinke kosten voor een nieuwe en een vervuilende naar de schroot . Oplichterij .

  2 likes
 11. Dan printen wij toch gewoon 1000 Miljard erbij. No problemo voor DNB.

  2 likes
 12. Verdiep je in petroliumkachels.
  Je hebt geen afvoer nodig
  Tegel wel 1.50 meter hoog je muur waar je de kachel neer wilt zetten.
  Nooit eentje nemen met ene blazer erop die kost bergen geld aan petrolium.
  Je hebt twee kachels nodig om dat je de warmte niet kunt stellen en in de harde winter die je pl min twee weken hebt heb je er twee nodig.
  De tweede kachel kan je heel de rijd verplaatsen.
  Boven hoef je nooit te stoken als je je raam op ene kiertje hebt staan de vocht trekt dan gewoon uit je slaapkamer. Of je zet het alleen overdag open.
  Evt zet je op de overloop ook zo’n kachel neer en doe je het maar bv 1 uurtje per dag daar aan en dat is dan kachel drie.
  Bijna nergens zijn ze te koop en bij praxes zijn ze betaalbaar en kan je neem ik aan ook kannen petrolium kopen ze zijn hier in Frankrijk pl min 25 euro de kan van 20 liter als je gemiddeld 12 uur per dag stookt en zuinig bent bv een uur van te voren ej kachel aan zetten in de koken voordat je gaat stoken. Dan ben je in loop der jaar gemiddelt 70 euro kwijt per maand.
  Zet deze kachel wel uit als je weg gaat ivm brand gevaar vandaar ook anderhalve meter tegelen achter je kachel.
  Gebruik NOOIT pêtrolium van de vorige seisoen daar krijg je echt spijt van. Die kachel kan je serieus weg kappen we hebben het zelf meegemaakt en het schoonmaken enz helpt dan ook niet helaas.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Grote media richten aandacht op Chinees biolab bij corona-epicentrum: ‘Eén van de ergste doofpotten uit de geschiedenis’

De theorie dat het dodelijke coronavirus uit ...

ziekenhuizen

Burgerjournalisten filmen bij ziekenhuizen ‘vol coronapatiënten’. Dit troffen ze aan (kijk nu het nog kan)

In de Verenigde Staten staan mensen uren ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.