Paranormaal

Overlevenden tsunami Japan zien geesten

Help door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Overlevenden van de tsunami die twee jaar geleden het noordoosten van Japan trof zeggen geesten te zien. Velen van hen schakelen de hulp in van een medium.

Volgens Japanse psychiaters zijn verhalen over spookachtige figuren op plaatsen waar nu puin ligt een reactie op de angst na de ramp op 11 maart 2011.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De plaatsen waar mensen geesten zien zijn grotendeels verwoest door de tsunami,” zei psychiater Keizo Hara uit Ishinomaki, één van de steden die het zwaarst werd getroffen door de golven na een aardbeving voor de Japanse kust. “We denken dat waarnemingen van geesten misschien mentale projecties zijn van de schrik die wordt geassocieerd met de desbetreffende plaatsen.”

Standbeelden

Hij voegde toe dat het enige tijd kan duren voordat symptomen van een posttraumatische stressstoornis zich openbaren bij mensen die tijdelijke huisvesting aangeboden hebben gekregen en voor wie er sinds de aardbeving niets is veranderd.

Shinichi Yamada ontsnapte aan de golven die zijn woning verzwolgen. Hij redde later twee boeddhistische standbeelden uit de resten van het huis. Toen hij de beelden in zijn tijdelijke woning had geplaatst begonnen er vreemde dingen te gebeuren.

Zijn twee kinderen werden plotseling ziek en een onverklaarbare kilte leek het gezin door het huis te volgen. “Toen ik in bed lag voelde ik een paar keer iets over me heen lopen en op mijn borst stappen,” vertelde Yamada aan journalisten.

Ondanks het ultramoderne imago van Japan zijn veel inwoners van het land bijgelovig. Yamada wendde zich net als veel andere mensen in het gebied tot medium Kansho Aizawa.

Vrede

De 56-jarige Aizawa zei tijdens een interview in haar huis dat ze verschillende geesten had gezien. “Er zijn geesten bij die geen hoofd, handen of benen meer hebben,” zei ze. “Mensen kwamen tijdens de ramp op zo veel verschillende manieren te overlijden en bleven achter in het voorgeborchte. Wij zien ze zoals ze eruitzagen toen ze stierven.”

Op sommige plaatsen die zijn verwoest door de tsunami zien mensen geestelijke verschijningen waar eerst supermarkten stonden. Taxichauffeurs mijden de zwaarst getroffen gebieden uit angst geesten mee te nemen.

“Eerst kwamen mensen hier om naar lichamen van familieleden te zoeken,” legde Aizawa uit. “Daarna wilden ze vooral weten hoe iemand was overleden en of de ziel van diegene in vrede rust.”

Veel mensen vragen Aizawa om boodschappen over te brengen aan de doden. Shinichi Yamada zei dat het beter gaat nu hij de twee boeddhistische standbeelden in een heiligdom heeft geplaatst. Hij denkt dat hun geest nu in vrede rust.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
11 jaren geleden

Kan ook zijn om de mensen gerust te stellen..
“wees niet getreurd, wij zijn er nog en de dood bestaat niet”

herman de graaf
herman de graaf
11 jaren geleden

Naar ik aanneem kan dat ook in Nederland gebeuren.
Kennen wij zoiets na de Watersnood van ’53 ?
Of op plekken na de bombardementen van Rotterdam ?
Want ik begrijp eigenlijk dat het belangrijk is dat die mensen tijdens het volle leven plotseling de dood vonden.
Ze konden als het ware niet eerst wennen aan idee dood te gaan. In zeer korte tijd voltrok zich de dood bij vele mensen.
Iets dergelijks heb ik ook gehoord over tsunami slachtoffers uit Sri Lanka.

RRR
RRR
11 jaren geleden

Wat te denken van de vuurwerkramp, daar heeft al eens iets over gestaan hier op niburu.

Zoek maar op.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Posttraumatisch stress syndroom doet rare dingen met je!!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x