Homepagina » Buitenland » Berlijn: wat de mainstream media je niet vertellen over het massaprotest
berlijn
Foto: Leonhard Lenz CC0 1.0

Berlijn: wat de mainstream media je niet vertellen over het massaprotest

Dit was het beeld in Berlijn, waar naar schatting 17.000 mensen de coronamaatregelen aan hun laars lapten om deel te nemen aan een protest dat gesteund werd door neonazi’s, complottheoretici en anderen die de beperkingen zat zijn, schreef de New York Times over het gigantische coronaprotest in Berlijn gisteren. Een paar duizend mensen, nazi’s, complotdenkers.

De Nederlandse media tikten het netjes over: op het hoogtepunt 20.000 betogers, antivaxers, bekenden uit het extreemrechtse milieu, complotdenkers. De deelnemers werden weggezet als een stel gekkies. De werkelijkheid was heel anders.

Vrijheidsvirus

Volgens de organisatoren waren er meer dan 1,3 miljoen (!) mensen op de been. Veel deelnemers, alledaagse mensen zoals jij en ik, riepen dat het coronavirus een ‘vals alarm’ is.

“Het vrijheidsvirus heeft Berlijn bereikt,” zei organisator Michael Ballweg. Anderen riepen: “Wij zijn de tweede golf.” Sommige betogers hadden een spandoek bij zich dat opriep tot de arrestatie van de Amerikaanse miljardair Bill Gates, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, minister van Volksgezondheid Jens Spahn en anderen.


Verslaggeefster Leonie von Hammerstein zei over een mannelijke betoger: “Hij geloofde in complottheorieën. Hij geloofde dat Bill Gates achter het coronavirus zit en iedereen wil vaccineren, en dat de Duitse overheid hem helpt om dat te doen.” Arme Leonie.

Op de dag van het massaprotest zei de Duitse minister van Economie Peter Altmaier dat hij strenger wil gaan optreden tegen mensen die de coronamaatregelen overtreden.

NOS-verslaggeefster Judith van de Hulsbeek zag vooral veel protestborden tegen gedwongen inenting:


Kijk de demonstratie hieronder terug:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kali schreef:

  De media zijn er natuurlijk als de kippen bij om ons te stigmatiseren. Vergeefse moeite want het kritische aantal komt in zicht.Power to the people!!!!!

  0 likes
 • Pieter schreef:

  Helaas waren er op het Malieveld slechts een paar honderd mensen op de been. Verhouding met politie was ongeveer 1:1 …..

  Uiteindelijk is dit alleen te winnen als er voldoende massa wordt gecreeërd, op deze manier ga je geen deuk in een pakje boter slaan en dooft het protest langzaam uit.

  0 likes
 • Ron schreef:

  Wij homeopaten worden gewoon genegeerd want reeds meermaals bewezen superieur in het bestrijden van pandemieën. Zwijg het maar dood media en verbied het politici ! Homeopathie werkt echt maar is verboden door de WHO. Wie zijn dan de moordenaars?

  0 likes
  • Lawke schreef:

   Homeopathie werkt zeker Ron.. De voorloper van hydrochloroquine bijvoorbeeld was kinine.. lekker uit de natuur te plukken en veilig voor gebruik las ik in een wetenschappelijk magazine.

   0 likes
 • Harry schreef:

  Donald Trump.vatte het al goed samen. ‘De MSM zijn de vijanden van het volk’. Ze hebben de lockdown afgeperst en daarmee talloze levens verwoest, nu moet u gemuilkorft worden. Straks smullen ze als u verplicht gevaccineerd wordt. Het zijn rancuneuze mensen die feiten achterhouden of verdraaien. Ze zijn woest op Zweden waar alleen ic mensen mondkapjes hebben en de burgerrechten zijn behouden. De msm vindt dat u dat niet waard bent.

  0 likes
 • jan doornbos schreef:

  Nee, de MSM is er nog slechts voor de oorlogspropaganda. Goed=slecht en slecht=goed. Iedereen die anno 2 augustus 2020 nog steeds gelooft dat er sprake is van een ziekteverwekker wordt niet gehinderd door kennis. Sterker nog. De beste samenvatting is dan ook: bang en van de pot gerukt. Net zo’n bedreiging voor de medemens als de ‘gezondheidsfuhrers’ met hun oorlogsretoriek.

  0 likes
 • H.J. schreef:

  Dus is de kreet RUTTUP, een terechte kreet.
  RUTTUP en NEXIT.

  0 likes
 • KLA_TV schreef:

  Livestream vanop het podium. Rond de 39ste minuut in de video komt de politie het podium op en legt de toespraken stil. Vlak na de start van de toespraken.

  De live stream van Samuel Eckert: https://youtu.be/htDrDieOgh0?t=2332

  Video van ‘Lane Force Dashcam’ kanaal https://www.youtube.com/watch?v=w3o-dWbJfrk

  0 likes
 • John schreef:

  Goed bezig daar in Berlijn, de echte vrijheidstrijders de overheden in Europa gaan voorbeeld nemen van China zullen hard gaan optreden politie staat.om onze vrijheid te ontnemen we mogen dit niet laten gebeuren. Lang leve de vrijheid. Trots op ieder verzet.

  0 likes
 • Tony schreef:

  De meeste Duitsers die na de 2e wereldoorlog geboren zijn weten wat onderdrukking betekent en willen dat niet nog een keer mee maken. Het zijn vooral de generaties in en om Berlijn die na de 2e wereldoorlog zijn geboren en de opdeling en onderdrukking van Berlijn (tot 1989) van heel dichtbij hebben meegemaakt. Ik denk dat protesteren om vrijheid van mening en vrijheid om te leven en dit te behouden, bij onze Oosterburen, zeker in Berlijn, op een ander niveau beleeft en ervaren wordt dan in Nederland.

  De negatieve ervaringen daarvan hebben zij in vele generaties na de 2e wereldoorlog zelf moeten ervaren. Zij hebben heel goed in de gaten dat Angela Merkel op de verkeerde manier bezig is om politiek te bedrijven en te veel naar Macron luistert. Ook de Duitsers worden daardoor beperkingen opgelegd, die natuurlijk van geen kant kloppen.

  Het gaat hier namelijk om onderdrukking van meningsuiting en vrijheid. M.a.w. er is, net zo als in Nederland geen sprake meer van een democratie. Het is daar in de politiek hetzelfde als in Nederland, het merendeel van de politici gaat het financieel goed (Duitsland heeft veel mensen uit het goed verdienend onderwijs in de regering) en denkt hoofdzakelijk maar aan eigen belangen en lopen voor de waarheid weg.

  De macht van Bill Gates, de farmaceutische industrie en het WHO is wereldwijd vertegenwoordigt en daartegen mag in Nederland niet meer tegen geprotesteerd worden. In Duitsland gelukkig (nog) wel.

  De meeste mensen zijn gewone mensen die niet alleen zien dat hun toekomst ondermijnt wordt, maar ook dat die toekomst voor de volgende generaties aan banden wordt gelegd. Er dus weer sprake is van onderdrukking en dat het nog erger gaat worden, komt ook voor de Duitsers steeds dichterbij. Het probleem is ook dat veel Duitsers niet meer met de 2e Wereldoorlog geassocieerd willen worden. Zij kunnen het verleden ook niet veranderen en het leven gaat door.

  Dat heeft alles te maken met de politiek die Angela Merkel voert en heeft gevoerd. Vele Duitsers zijn het zat en zien dat de staatsschuld steeds verder oploopt en Merkel doet alsof de bomen tot in de hemel groeien.

  In Duitsland is het dragen van mondkapjes verplicht, dat zal veel Duitsers niet bevallen en dat laten zij merken ook. Dat is, en maakt het verschil met Nederland.

  Merkel is ook onderdeel van de Europese kliek die niet luistert naar het volk.

  0 likes
 • salvar schreef:

  kijk zo wordt de leugenachtige Nederlandse media te kijk gezet.
  kijk nederlanders laten we in heel nederland zo te keer gaan dan worden wij zelf weer de baas over ons leven en ons lichaam.
  kijk hoe ze in amerika tekeer gaan tegen de bevolking.
  boetes tot 1000 dollar , niet luisteren gevangenis straf, voor wat ?
  wie zegt mij of een ander wat wij moeten doen?
  ze zijn hier super slim in belgie prov. antwerpen avond klok , hoe krankzinnig kan je zijn?
  hier doen ze het rustig aan om je in het gareel te houden en de klasp komt in een keer, kan je op wachten.

  het begint een hele echte nachtmerrie te worden .
  als wij niet opstaan is je leven wat je ooit gekend heeft over en uit en wel voorgoed.
  als je kijkt wat ze gedaan hebben de burger niets althans de meesten niet.

  ik ben bang dat hier niets veranderd want ze zitten zo lekker in hun comfort zone en denken dat ze veilig zijn , droom maar lekker verder.

  0 likes
  • Willem schreef:

   Ja dat dachten mensen die op transport gezet werden ook in WO2, liepen zo de gaskamers in want mensen zijn toch niet zó slecht dat ze ons iets aan zullen doen? We kennen de geschiedenis en we zijn al jarenlang gewaarschuwd, het resultaat? We worden straks weer door de NS naar kampen getransporteerd, politie enz zullen graag schieten en de boel wéér verraden net als in WO2, want zo zijn die idioten nu eenmaal, hersenloos.

   0 likes
   • Tony schreef:

    Vertel mij eens Willem, wat is dan het verschil tussen de plannen die Bill Gates, de WHO en de farmaceutische industrie met de mensheid voor hebben? Volgens mij verschillen die niets met de plannen om mensen te transporteren en te vernietigen. Mensen hebben geen keus, want alles is al geregeld en dat is moeilijk te veranderen. Volgens mij is die keuze er niet. Wij leven alleen in ander tijdperk met meer mogelijkheden en die worden ten volste uitgebuit. Op een ander niveau dus, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.

    Het probleem is dat er nog steeds mensen veel vertrouwen hebben in Bill Gates, het RIVM en de politici die niet beter weten, of doen alsof, en de mensen bewust voor de gek houden. Angst regeert hier voor de mensen die nooit door zullen hebben wat hier nou echt aan de hand is. Dat moet maar eens afgelopen zijn.

    Bill Gates is de grootste oplichter en crimineel die er in de laatste decennia op deze aarde rondloopt en onophoudend reclame maakt voor zijn “never ending vaccianation programm”. En dat alles om de mensheid naar de kloten te helpen en tegelijkertijd tevens enorm veel geld te verdienen. Helaas hebben veel mensen dit nog niet door en het wordt tijd dat zij wakker worden en dit ook durven uit te spreken.

    De glimlach van Bil Gates spreekt boekdelen en mensen maar ja knikken, terwijl zij bedrogen worden en dit zelf niet door hebben. Bill Gates is een wolf in een schaapsvacht en ondanks alles wat tegen hem ondernomen wordt, er telkens weer mee weg komt. Het lijkt alsof interviewers angst en respect voor hem hebben. Zij zouden hem maar eens de duimschroeven aandraaien, dan piept hij wel anders en wordt zenuwachtig. Dan zal hij zich verspreken, net zo als onlangs bijna het geval was, maar niemand had dit door. Hij begeeft zich op ijs, dat steeds dunner wordt. Het is niet iemand waarvoor je respect moet hebben. Bill maakt dankbaar gebruik van zijn opgebouwde krediet en dat is in zijn voordeel en hij buit dat ten volste uit.

    Politici zijn gewoon te dom en geloven alles wat deze nep arts te vertellen heeft. Zij zijn dus geen haar beter en moeten zich diep schamen. Dat is het probleem op dit moment. Bill en andere belanghebbende hebben alles tot in detail voorbereidt, terwijl de normale mensen in de wereld bezig waren met hun eigen problemen op te lossen en hun best deden om hun hoofd boven water te houden, helpen zij de mensheid naar de kloten.

    0 likes
 • William schreef:

  En wat gebeurt er in Nederland.. idereen slaapt nog? Het wordt tijd om wakker te worden en met zn allen hetzelfde eisen als wat de Duitsers doen.. opsluiten die kliek

  0 likes
 • Coverdrijving schreef:

  Vandaag in het AD het verhaal van Anna. De moraal van dit verhaal is dat deze mevrouw Covid-19 heeft gehad zonder dat ze het zelf wist. Net zoals 98 procent van de rest van de bevolking. Typisch dat ze wel enkele nauw verwante familieleden aan Covid-19 is verloren. Ik ken meer families waar dit virus heeft huisgehouden. Dit wijst op een genetisch defect. Het is inmiddels wel duidelijk dat het overgrote deel van de bevolking weinig tot geen klachten heeft. Nog steeds wereldwijd minder doden dan tijdens de griepgolf van 2017. Moet je daar nu opeens de wereldeconomie voor verwoesten. En RIVM geef eens antwoord op de vraag waarom nog steeds dagelijks nieuwe besmettingen meld maar niet informeert over hoeveel van deze besmette personen daadwerkelijk ziek is.

  0 likes
 • Dunjos schreef:

  Ik vraag me af of die journaliste Judith wel in Berlijn is geweest. Denk ik niet.!

  0 likes
 • Philip schreef:

  Infectioloog Jessa heeft grote twijfels bij effectiviteit coronamaatregelen: “Het is de wereld op zijn kop”

  “Het is absurd dat we buiten een mondmasker moeten dragen terwijl we wel nog met relatief veel mensen in eenzelfde ruimte binnen mogen zijn. Het enige wat effectief helpt tegen verspreiding van aerosolen, is goede ventilatie”, stelt hij.

  https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200801_97010159/infectioloog-jessa-heeft-grote-twijfels-bij-effectiviteit-coronamaatregelen-het-is-de-wereld-op-zijn-kop?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=hbvl&utm_content=article&utm_campaign=seeding&fbclid=IwAR1i30WkD4lfBxInHc-7JPMdNajQt7FoACf3VvmVZYUbFuXQplVR_meq454

  0 likes
 • salvar schreef:

  het gezeik vanuit de regering en de oppositie wordt ik onder de hand schijtziek van.
  het gezeik van de who , rivm, ziekenhuis personeel daar wordt ik ook schijtziek van.
  waar ik ook ziek van wordt is van mensen die het liefste een ander willen verraden.
  tentjes bij het ziekhuis waar je je eerst moet melden voor je naar binnen kan?
  wat melden , ze vragen een hele domme vraag bent u ziek of verkouden of bent u hees of niest u?
  de snot loopt bijna uit je neus maar oke hier een groen briefje u kunt naar binnen.
  gewone (althans ) burgers vonden het te druk in de
  wat doe daar dan o , wacht even een ander moet oprotten zodat jullie naar binnen kunnen.
  efteling?

  0 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Ik als Duitse ben toch echt verrast, dat ons lafaardig volkje van in-het-kontje-kruipers toch nog eens de voeten heeft omhoog gekregen. Maar de politiek-prostituees in de bundestag zallen zich niets daarvan aantrekken. Nun ja, die Hoffnung stirbt zuletzt.

  0 likes
 • Ger schreef:

  Ik ben benieuwd wie in de VS straks de verkiezingen gaat winnen. Ik vrees Biden en binnen 1 jaar neemt Clinton het over. In NL neemt waarschijnlijk mevrouw Kaag het over van Rutte.

  0 likes
 • :adrianus-johannes.. schreef:

  slaven en niet wakkere zijn zij die doen als opgedragen te doen met de schijnbare bescherming van een bevel; vaak niet op papier anders is het niet onder de pet te houden..
  deze papieren macht slaven beginnen, als zij die bij de overheid willen werken om een goede maatschappelijke positie vooruitzicht te hebben..
  dit enkel is te verdienen in het uitvoeren van opdracht vervaardigt door de meesters.. dit zo elke slaaf geplicht is..
  maw. slaven zijn zij die orders uitvoeren in onderwezen zijn hun functie.. (onder=laag wezen=mens) buiten dat zijn niks nuttigs brengen aan de samenleving.. waarin als zijnde daar boeren, bakkers, slagers, kruideniers, timmermensen, metselaars, huis of thuis vrouwen, artsen etc. etc. hinderen in hun zijn..

  0 likes
 • rene schreef:

  Als de koppen van de Jonge en Rutte etc niet over straat rollen ,dan zie je ze weer terug in een of ander rot kabinet over 3 jaar ofzo.dus,we moeten doorpakken straks opruimen die psychopaten.

  0 likes
 • Peter schreef:

  Lees het nu nog eens, wat staat er????

  0 likes
 • rrr schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=ICaW2EqsIig

  Een paar duizend demonstranten volgens de New York Times ? Het zijn er heel wat meer, eerder een paar honderdduizend bij een demonstratie die 4 uur duurde. De MSM liegt en bedriegt en als er tijdens de demo wat relletjes waren uitgebroken werd daar waarschijnlijk alle aandacht aan gegeven om de beeldvorming te beïnvloeden ….

  0 likes
 • Tony schreef:

  Zo te zien heeft de politie in Duitsland geen oproerkraaiers in dienst, zoals in Nederland. Agenten hebben zelfs een duidelijk zichtbaar nummer. Dat weerhoudt de agenten er van om buiten de wet te treden en kunnen agenten zich niet verbergen. Dat zou men ook bij de politie in Nederland moeten invoeren. Dan zijn evt. kwaadwillende agenten op hun nummer te zetten en te bestraffen.

  0 likes
 • rrr schreef:

  Volgens de Duitse politie waren er 1,3 miljoen demonstranten. De mars van demonstranten door Berlijn schijnt 7,5 km lang geweest te zijn.

  0 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts: ‘Geen vaccin, geen 1,5 meter stopt virus binnen dit jaar’

  Huisarts Martin Voerknecht uit Bussum is een ...

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  >