Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaatverhaal als slimme pr-strategie: zo verdient de elite niet alleen aan de olie, maar ook aan het verbrandingsproduct CO2
klimaatverhaal

Klimaatverhaal als slimme pr-strategie: zo verdient de elite niet alleen aan de olie, maar ook aan het verbrandingsproduct CO2

Miljardairs hebben via een slimme pr-strategie het klimaatverhaal verkocht aan de burgerbevolking, stelt wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker.

Ze hebben dit gedaan om voor duizenden miljarden aan investeringen in duurzame energie los te kunnen weken.

Al dit geld vloeit naar de miljardairs, waaronder de Rockefellers en George Soros.

Rechtse partijen

Mensen denken dat het vooral linkse partijen zijn die de planeet willen redden.

Het blijkt echter dat rechtse partijen de drijvende kracht zijn achter dit klimaatverhaal.

Denk daarbij aan Pieter Winsemius (VVD), de mentor van premier Mark Rutte, en Ed Nijpels (VVD).

“Geen wonder dus dat Rutte ineens helemaal groen deed, terwijl hij de verkiezingen onder meer won door te zeggen dat windmolens niet op wind draaien, maar op subsidie,” zegt Zeilmaker.

Klimaatpropaganda

Hij merkt op dat het al vanaf het begin de bedoeling was om milieuclubs groot te maken met behulp van subsidie, waarmee zij vervolgens klimaatpropaganda kunnen verspreiden.

Zo vangt het Wereld Natuur Fonds (WNF) 60 miljoen euro per jaar, meer dan het campagnebudget van alle politieke partijen bij elkaar in vier jaar, aldus de wetenschapsjournalist.

Daarnaast krijgt een club als Milieudefensie 10 miljoen euro per jaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder het kopje ‘pleiten en beïnvloeden’.

De klimaatmarsen worden dan weer georganiseerd door Bill McKibben van 350.org, een campagnegroep die wordt gefinancierd door de Rockefellers, de oprichters van Standard Oil.

Verdienen aan olie én het verbrandingsproduct

Het klimaatverhaal wordt dus gefinancierd door rijke industriëlen uit de oliesector, licht Zeilmaker toe.

“Zo verdienen ze niet alleen aan de olie, maar ook aan het verbrandingsproduct CO2,” zegt hij.

Donald Gibson toont in zijn boek ‘Ecology, Ideology and Power’ aan dat veel grote Amerikaanse milieuclubs, denk aan Earth Day, geld krijgen van bijvoorbeeld de Ford Foundation en andere bedrijven die deel uitmaken van het militair-industrieel complex, de elite dus.

In Nederland hebben we eenzelfde soort situatie.

Elitair verhaal

Zo was prins Bernhard, de Bilderberg-man, één van de oprichters van het WNF, net als Godfrey Rockefeller overigens.

“Milieu is dus geen links verhaal, maar een zeer elitair verhaal,” benadrukt Zeilmaker.

Een beweging als Extinction Rebellion, die alleen maar positieve media-aandacht krijgt, lijkt plotseling te zijn ontstaan.

Deze club ontvangt geld van de European Climate Foundation, opgezet door oud-politicus Jules Kortenhorst (CDA).

Staat binnen de staat

Dit is een geldsluis van Canadese miljardairs als John MacBain, die investeert in grond voor biobrandstoffen.

Extinction Rebellion krijgt ook geld van de Open Society Foundations van Soros.

Eén van de oprichters van deze klimaatclub is een professionele marketeer uit de zakenclub van prins Charles.

Zeilmaker resumeert: “Veel grote milieuclubs zijn door de elite opgezet en gefinancierd, en later door overheden steeds groter gemaakt zodat we nu te maken hebben met een staat binnen de staat.”

Bekijk de video hieronder:

[Blue Tiger Studio]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise schreef:

  Vraag is: hoe krijgen we de regie weer terug? Hoe krijgen we weer een Nederland, waarbij de natuur/mensenleven enz weer in natuurlijke balans is? Dat je weer iets kunt opbouwen zonder iets te slopen. Dat als je 1 stap vooruit wil zetten, niet 3 stappen terugvalt, mede door het systeem.
  Ik mis de begin jaren 80. Volgens mij was dit het hoogtepunt van de beschaving(gewone burgers) in Nederland.(zeg niet dat alles goed ging, maar toen kon je nog ademhalen/beetje genieten van het leven, ook al was je ziek/oud/arm). De tijd van voor de privatisering.
  Kun je jezelf voorstellen dat je toen maar 36 gulden per maand(minima verdiende 800/1000 gulden per maand) betaalde voor je zorgverzekering, waarbij bijna alles vergoed was? Dat er alleen daklozen waren die zwaar verslaafd waren? Anderen, die niet voor zichzelf konden zorgen werden gewoon verzorgd in bepaalde tehuizen. Dat je nog mensen even onderdak kon verlenen, zonder dat je daar financieel mee gestraft werd? Dat er toen nog geen voedselbanken waren. Dat er nog ruim aan betaalbare woningen waren. Er geen kostendelersnorm(onmenselijk gedrocht) was. Dat je niet voor je uitkering verplicht”vrij”willigerwerk hoefde te doen.
  Dat zorg/school/politie enz. eigenlijk hartstikke goed functioneerde/veel beter werkte in vergelijking met nu. Triest, dat een mooi land zo ver gezakt is, mede door egoïsten/narcisten/zakkenvullers/systeemdenkers.
  Yep. Mama is boos/verdrietig.

  21 likes
  • Margie schreef:

   Dat er op ieder hoek van de straat een levensmiddelenwinkel was, een bakker, slager, groentenboer. Je kende de buurt en de buren… Spelen op straat en fietsen naar school
   Een andere tijd, een andere samenleving…
   Toen was geluk heel gewoon…:)

   6 likes
 • salvar schreef:

  wat de burger moet begrijpen is dat al het geld en ook letterlijk alles opgebracht wordt door de burger en bedrijven.
  al we dit opnieuw beginnen te begrijpen dan komen we ook in opstand en worden die achterlijke wetten weggevaagd.
  schijnbaar denkt de burger (het overgrote deel) dat ze kunnen toveren bij de regering en geld uit niets kunnen maken.
  kom op mensen wij zijn diegeen die ongeveer elk jaar 400 miljard in het geldlaatje brengt en niemand anders.
  het is ons geld van de nederlandse bevolking en het wordt tijd dat ook wij beslissen waar het naartoe gaat toch?

  12 likes
 • Schadow1100 schreef:

  Google maar op http://www.climategate.nl voor de echte milieuwaarheid….!

  9 likes
 • Jeff schreef:

  Mooi gezegd Elise, helemaal mee eens. In aanvulling daarop wil ik toevoegen dat de hele klimaat crisis een grote hoax is. Waarom is het anders, dat de auto industrie niet gedwongen wordt om auto’s te maken, die al helemaal niet zo idioot hard kunnen rijden? Waarom toont de reclame allerlei producten die zgn. niet goed zouden zijn? Een luchtje via je stopcontact, die je huis zou moeten verfrissen …. maak je huis gewoon schoon! Hoe lang meten we het klimaat eigenlijk? en hoe bedenk je doelstellingen die onuitvoerbaar blijken. Als je al iets wil veranderen, is dat het idiote gedrag wat we allemaal vertonen. We repareren niks meer, we flikkeren het bij het grofvuil en kopen het nieuw. We willen morgen een telefoon, die net effe meer kan als de vorige en het doosje en het zakje sodemieteren we in het grasveld, alsof het contrast nog niet groot genoeg was. De mens moet veranderen. Ik denk dat de meeste mensen die hier zitten dat wel willen. Maar er is natuurlijk ook zoiets als pat-stelling; we worden gedwongen om dingen te doen, die tegen onze natuur indruist. Want daar vind je innerlijke revolutie al plaats. Besef je, dat dat al een opstand op zich is. Ik denk zelfs dat je er crimineel gedrag bijv. van kunt afleiden. Holleeder zal ooit gedacht hebben … tja, belasting innen, dat kan ik ook. We moeten alleen nog allemaal op dat ene spoor zien te komen … de missing link. We verenigen ons niet meer, dat is onze grootste vergissing. Daar is de menselijke oppositie dus wel in geslaagd, om die verdeeldheid te zaaien. Hoe gaan we ons verenigen? waarbij iedereen telt als gelijke … en dan mag je best een andere neus hebben of gekke schoenen dragen. Hoe gaan wij dit doen, met z’n allen? Hoe?

  7 likes
 • exegese schreef:

  @salvar schreef : wat de burger moet begrijpen is dat al het geld en ook letterlijk alles opgebracht wordt door de burger en bedrijven

  Dat klopt, elke euro die overigens grotendeels altijd verdwijnt in de verkeerde zakken, wordt verdiend op de werkvloer, door mensen helemaal onder aan de carrière ladder, meestal veroordeeld door hun blinddoek daar te blijven tot hun pensioen als ze die al mogen bereiken.

  Dat is verreweg de grootste groep mensen die vooral dom gehouden moet worden, die uitgeknepen en uitgebuit moet worden en die doordrongen moet blijven van het idee dat dat nou eenmaal niet anders kan. Zij moeten liefst blijven leven op de grens van het bestaansminimum zodat alle aandacht en energie uit gaat naar het bovenwater houden van hun hoofd en allerlei door de overheid gecreëerde problemen en ellende. Mochten zij toch in de gaten krijgen dat er geen snars van klopt, worden zij onmiddellijk bedolven onder weer nieuwe gecreëerde problemen en ellende waarvan ze zo mogelijk ook nog de schuld in de schoenen geschoven krijgen. Een schuldcomplex leidt immers ook heel goed af van de werkelijke oorzaak van alle problemen welke ALTIJD ligt bij de overheid. Dit spel is al sinds mensenheugenis bezig en dreigt nu eindelijk te worden doorzien omdat de elitaire psychopaten aan het paniekvoetballen is geslagen. Ze willen met te grote stappen naar the endgame waar ze hopelijk ten overstaan van iedereen genadeloos onderuit gaan.
  Ik kan niet wachten op dat moment.

  6 likes
 • Harry schreef:

  Nu niet alleen extreme kou in usa en Canada, india maar ook spanje https://www.spanjevandaag.com/10/01/2020/weeralarm-code-geel-vanwege-extreme-kou-dit-weekend-in-spanje/

  Helaas lijkt het er op dat NW Europa verstoken blijft van kou, terwijl onze democratie door de agw hypothese door de plee gespoeld wordt. Waarom ziin de weergoden ons niet goed gezind.

  2 likes
 • Margie schreef:

  https://www.michaelsmithnews.com/2020/01/facebook-glitch-reveals-indian-un-climate-delegate-posts-as-greta-thunberg.html

  Al is de leugen nog zo snel…

  Greta’s Vader plaatst ook artikelen onder Greta!!!

  FakeNews~FakeBook

  1 likes
 • anoniem schreef:

  Wetenschappers moeten ten dienste staan van de burger en niet van de multinationals?

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  >