Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Hart doodverklaarde jongen (14) begint weer te kloppen na gebed
VIDEO: Hart doodverklaarde jongen (14) begint weer te kloppen na gebed

VIDEO: Hart doodverklaarde jongen (14) begint weer te kloppen na gebed

Een wonder is geschied in het Amerikaanse Lake St. Louis. Op 19 januari zakten daar drie 14-jarige jongens door het ijs. John Smith lag al een kwartier onder het water toen reddingswerkers ter plaatse arriveerden en hem zo goed als levenloos uit het ijskoude water visten.

Toen de jongen met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht had hij geen hartslag. Terwijl zijn vrienden werden behandeld wegens onderkoeling, werd John 27 minuten lang gereanimeerd.

“Hij was 45 minuten dood,” zei dr. Kent Sutterer. “Er was een hele kleine kans dat hij het zou overleven.” Toen de arts Johns moeder in de kamer bracht, begon ze hardop te bidden.

“Ik weet niet meer precies wat ik heb gezegd,” zei moeder Joyce. “Ik weet nog wel dat ik hard heb gebeden of God alsjeblieft mijn zoon wilde redden. Plotseling hoorde ik ze zeggen dat er weer een hartslag was.”

Dr. Sutterer zei dat het hart van John binnen een ‘minuut of twee’ na het gebed weer begon te kloppen. De artsen stonden versteld. Eén van hen sprak van een medisch wonder.

John mocht twee dagen later alweer naar huis en heeft geen hersenbeschadigingen opgelopen. Hij heeft alleen nog last van een verkoudheid en moet naar de fysiotherapeut om het gevoel in zijn handen weer helemaal terug te krijgen.

[Newser]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob ter Horst schreef:

  Het komt wel vaker voor, dat een hart weer gaat kloppen na reanimatie, zelfs na een half of heel uur in ijskoud water, zonder ook maar één religieuze tussenkomst.

  10 likes
 • Mieke schreef:

  Klopt Rob , alleen het is wetenschappelijk niet mogelijk want wetenschap zegt dat de hersencellen afsterven na een bepaalde tijd en er geen kans is op herstel !

  http://www.transweb.org/faq/q3.shtml

  Dus weer bewijs dat we niet altijd uit moeten gaan van wat we denken of wat er beweerd wordt en dat realiteit anders blijkt te zijn als wat voor waarheid aangenomen zou moeten worden.

  7 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Alleen is het zo dat ik weet dat er een wetenschappelijk onderzoek is geweest, waarin verklaard werd dat reanimatie nog tot vele uren later succesvol toegepast kan worden. Weet alleen niet meer waar deze heeft gestaan, eens even kijken waar ik die kan vinden.

   3 likes
 • Ramon jSeeker schreef:

  Ik denk dat mensen niet geintresseerd zijn in de waarheid. Hebben liever iets dat niet klopt met de werkelijkheid. Geloven vaak in onware dingen.

  Dit verhaal is waar en is werkelijkheid and is beyond science.

  4 likes
 • N-E schreef:

  Wat een mazzel.. Met of zonder Jezus..

  3 likes
 • Elene schreef:

  Lekker belangrijk allemaal hoor, bewijs,en wel of niet door bidden, het is gewoon een Wonder en daar gaat het om, niet alles maar beredeneren. Dingen gebeuren soms gewoon omdat het gebeuren moet.

  3 likes
 • david_1973 schreef:

  Wat dan wel weer opvalt is dat die kale arts vol in het geloof staat: http://www.osteopathic-solution-s.com/about-me/ Ik zeg niet dat het een pr stunt is maar het is wel opvallend. Ik ben helemaal geen complotter maar dit lijkt wel een staged event ofzo.

  0 likes
 • x

  Check Also

  noordpool

  IJsbreker met klimaatonderzoekers vast in 160 cm dik ijs bij Noordpool. Hulp is onderweg

  Een groep klimaatwetenschappers doet op de Noordpool ...

  ijs

  Grootste Noordpoolexpeditie aller tijden vast in ‘onverwacht dik ijs’: Geen doorkomen aan

  Goed nieuws: het zee-ijs rond de Noordpool ...

  >