Financieel

We betalen te veel premie en bouwen te weinig pensioenrecht op. Bekijk dit gesprek over cruciale fouten in het pensioenstelsel

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe komt het toch dat het pensioenstelsel ‘piept en kraakt’? Jong en oud, werkgevers en werknemers, maar ook de overheid creëren in het pensioenstelsel een volkomen onnodig probleem.

De hele keten in het stelsel doet zichzelf tekort; werkgevers betalen te veel premie, werknemers bouwen te weinig pensioenrecht op, gepensioneerden gaan in koopkracht achteruit en de staat mist als laatste belastinginkomsten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De belangrijkste oorzaak hiervoor is dat De Nederlandsche Bank pensioenfondsen ten onrechte behandelt alsof het verzekeraars zijn.

Kan geen kant op

Het zijn spaarfondsen met spaartegoeden die worden gevormd ten behoeve van de pensioengerechtigden.

Er zijn geen andere belanghebbenden dan de pensioengerechtigden. Dit in tegenstelling tot de verzekeraars die een commerciële doelstelling hebben en streven naar winstmaximalisatie.

De enorme belegde reserve van de Nederlandse pensioenfondsen, momenteel met een marktwaarde van zo’n 1,5 biljoen euro, kan geen kant op.

Verdiend

Het is een stuwmeer waar steeds meer bij komt dan eruit gaat.

De sluizen staan op een kier omdat de regelgeving geen grotere opening toestaat. Die opening blijft klein door de eerdergenoemde oorzaken.

Bovendien wordt er op vrijwel elke pensioengerechtigde ‘verdiend’ door de fondsen, want bij overlijden komt er vrijwel zonder uitzondering kapitaal vrij.

Bekijk het gesprek tussen Ad Broere en Rob de Brouwer hieronder:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Solida
Solida
4 jaren geleden

Schandalig dat met onze inleg gespeculeerd wordt en dat bij verlies WIJ hiervoor moeten opdraaien!

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Het is al sinds jaar en dag bekend dat de inleg ook zonder speculatie op welk gebied dan ook hoger is dan het uitgekeerde kapitaal. Er vloeit dus constant gigantisch veel geld weg waar klaarblijkelijk niemand verantwoording voor af hoeft te leggen of volledige inzage te verschaffen. De pensioenpotten zijn een opeenhoping van gigantisch, onvoorstelbaar veel geld wat werkt als een magneet voor zeer gehaaide graaiers, die onophoudelijk zullen blijven azen op een kans om flink wat kapitaal hieruit te toucheren. Mensen veranderen in verschrikkelijke wezens als er echt veel geld in beeld komt, en dat is hier zeker het geval. Geld is het belangrijkste gereedschap van den duvel, vooral als het ergens opstroopt.

Elise
Elise
4 jaren geleden

En dan voert men ook nog de kostendelersnorm(maakt niet uit over welke uitkering we het hebben) in. Hoezo mensen(de zwakkere) de nek omdraaien?
Diegene dit dit verzonnen heeft en allen die het ermee eens waren/zijn, daarvan hoop ik dat ie er zelf mee te maken krijgt.

Axel M.
Axel M.
4 jaren geleden

Het zelfde wat ik een aantal weken geleden over het belastinggeld schreef is hierbij ook van toepassing , Geld dat belegd wordt mag niet meer als belasting noch pensioen worden gezien , dit is in de Nederlandse wet ( ook in andere landen trouwens ) vast gelegd dit heet Carf. .
Doordat het niet als voordien te boek gaat mag het naar wellust belegd etc. worden , de winst hiervan wordt naar buitenlandse ( privé ) bankenrekeningen weggesluisd waarna ook de rente hiervan in de diepe privé zakken verdwijnt ! rara waarom is er een pensioen tekort ?!

Voor wat het het pensioen geld aangaat wat als sneeuw voor de zon verdwijnt is het pensioengeld wat er niet meer is loonbelasting geworden,
En dan te denken dat het pensioen SPAARGELD van loon afkomt waar al loonbelasting over betaald was, is het dus feitelijk zo dat er een dubbele loonbelasting wordt gehanteerd !!!

Pensioen geld IS privé spaargeld gerund door de staat is als aan een autodief vragen op je auto te passen !
De staat heeft om welke reden dan ook geen enkele recht daar aan te zitten !!!

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x