Homepagina » Mens en Dier » Verwarring over uitspraken van Gommers: ‘Gevaccineerd met de deltavariant’
gommers
Foto: Diederik Gommers (Erasmus MC CC BY 3.0)

Verwarring over uitspraken van Gommers: ‘Gevaccineerd met de deltavariant’

Verwarring alom na het optreden van IC-baas Diederik Gommers gisteravond in de talkshow Humberto. Tot twee keer toe zei hij ‘als je gevaccineerd bent met de deltavariant’. Zijn uitspraken doen veel wenkbrauwen fronsen. Versprak hij zich? Bedoelde hij dat de deltavariant nu dominant is? Of bedoelde hij gevaccineerd, maar besmet met de deltavariant?

Op een gegeven moment ontstond er discussie over de vraag of Nederland net als bijvoorbeeld Frankrijk zorgpersoneel moet gaan verplichten om zich te laten vaccineren tegen corona. “Ik heb daar persoonlijk wel wat moeite mee,” zei Gommers.

Niet een garantie

“Het is prima wat [Macron] zegt, maar het is niet een garantie dat als je nu gevaccineerd bent met de deltavariant, dat je het virus toch niet bij je draagt en toch kunt verspreiden. Als dat de reden is, is het geen goeie.”

Presentator Humberto Tan onderbrak hem: “Maar het argument is nog steeds van ja, we worden minder ziek en we zijn iets minder besmettelijk als we zijn gevaccineerd.”

Je bent niet niet-besmettelijk

“Dat is zo, maar je bent niet niet-besmettelijk,” benadrukte Gommers. “Ik had vandaag medische studenten aan de lijn die in maart twee keer gevaccineerd zijn met Pfizer, lang genoeg geleden, en die toch met griepachtige klachten in bed lagen en toch drie dagen ziek waren. Ze worden niet zo ziek dat ze naar het ziekenhuis moeten, dat is het allerbelangrijkste, maar het wil niet zeggen dat als je volledig gevaccineerd bent met de deltavariant, dat je niet ziek wordt.”

Humberto onderbrak hem opnieuw en veranderde van onderwerp: de ANWB.

Gommers wil niet meer in talkshows

Overigens zei de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care vorige maand nog dat hij niet meer in talkshows wil. “Mijn vrouw moet mij helpen nee te zeggen,” citeerde het AD Gommers.

4.6 50 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezond Verstand
Gezond Verstand
2 maanden geleden

Gommie toch.. bent u de aandacht / stress een beetje zat?.. snap ik wel.. ik ben inmiddels dit hele circus wel zat..

Te triest voor woorden
Te triest voor woorden
2 maanden geleden

Zijn vrouw kan beter heel die kop inpakken en zijn mond snoeren

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 maanden geleden

De DELTA-Variant breekt sowieso dwars door de Klassieke COVID-19 VacciNazi heen…ongeacht of ie Natuurlijk is ontstaan of in een Lab gefabriceerd…Je kunt de Gewillige Hersendode Kudde inspuiten met van Alles & nog Wat…Ze onderwerpen zich vol Overgave aan ELK Experiment van Hun Duivelse Meesters…

JoeRi
JoeRi
2 maanden geleden

De media-geile aandachtsfreak arme stumper Gommers heeft zijn vrouw nodig bij het afkicken van liegen en bedriegen op de tv, het gaat hem nu zelfs zo slecht af dat hij zich verspreekt met per ongeluk de waarheid tussen neus en lippen door; namelijk dat ze bezig zijn de naïeve burger in te spuiten met gif, noemt het de Delta vaccinatie, wat betreft zijn opdrachtgevers tijd voor een functie elders , dit dat we de waarheid horen is niet de bedoeling !!!!

x

Check Also

huisarts

Huisarts spreekt zich uit tegen uitsluiting ongeprikten: ‘Nee tegen Great Reset-discriminatie’

De Belgische huisarts Conrad Haelterman spreekt zich ...

schetters

Prof. Schetters: ‘Er klopt iets helemaal niet in dit hele verhaal, dat is heel sterk het gevoel wat ik krijg’

Immunoloog en vaccinoloog Theo Schetters waarschuwt in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

116
0
We lezen graag je reactie!x