Mens en Dier

Korpschef politie krijgt bakken kritiek na uitspraken over genderidentiteit: ‘Jullie schenden de mensenrechten’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Amsterdam was zaterdagmiddag het toneel van de Canal Parade, een stoet van zo’n 80 boten. De botenparade trekt traditiegetrouw honderdduizenden bezoekers.

Het thema dit jaar: ‘My Gender, My Pride’. Ook de politie, Rijksoverheid en gemeente Amsterdam hadden een eigen boot.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Korpschef van de nationale politie Henk van Essen schreef op Twitter: “Vandaag vaart de politie mee tijdens Canal Pride. Want wij vinden dat je jezelf moet kunnen zijn, binnen en buiten de politie. Ongeacht je genderidentiteit of seksuele geaardheid. Wij zijn een politie van én voor iedereen. Dáárom doet de politie mee.”

Hou op met deze hypocriete onzin

In enkele uren tijd verschenen er vele honderden overwegend negatieve reacties onder zijn tweet. Van Essen krijgt veel kritiek. “Zwaar agressieve ME’ers heb ik voor mijn neus gezien, nietsontziend. Voor mijn ogen werden ouderen in elkaar geslagen, simpelweg omdat ze bij een coronademo waren,” zegt journalist Annelies Strikkers.

“Al tweeëneenhalf jaar zie ik dat jullie niet de politie voor iedereen zijn, maar enkel als je het overheidsnarratief volgt,” voegt ze toe.

FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff trekt fel van leer. “Hou op met deze hypocriete onzin. Jij maakt van de politie het verlengstuk van de politieke elite. Wees dienstbaar aan het volk. Steun de vrijheid van demonstratie. Steun de boeren en de coronademonstranten. Jullie schenden de mensenrechten,” stelt hij.

‘Ernstig plichtsverzuim’

“Jeetje, zullen we dan beginnen met het accepteren dat er ook mensen zijn met andere meningen en gevoelens bij bepaalde zaken in plaats van die met (straf)ontslag te sturen (en daar rechtszaken over te moeten voeren)?” vraagt Dennis Spaanstra, voorman van de organisatie Police for Freedom.

Spaanstra werd eerder dit jaar ontslagen vanwege ‘ernstig plichtsverzuim’. Hij organiseerde coronademonstraties en uitte openlijk kritiek op het politieoptreden tijdens deze demonstraties.

Illegale praktijken

Hij kreeg te horen dat ‘zijn vrijheid van meningsuiting niet onbegrensd is’. “Ik was maar een simpele agent die het onrecht wilde bestrijden,” aldus Spaanstra.

Ook onafhankelijk onderzoeker Frank Hoogerbeets reageert kritisch. “Jezelf kunnen zijn, behalve als je vredig demonstreert tegen coronamaatregelen. Dan gaat de politie plotseling over op illegale praktijken waarbij aangiftes niet in behandeling worden genomen.”

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
1 jaar geleden

Dit zijn dit soort mensen vergelijkbaar met wat in Naziduitsland was:De Sturmabteilung (ook wel SA of Bruinhemden genoemd) was een door Adolf Hitler in 1921 opgerichte beschermingsdienst (knokploeg) met in eerste instantie de taak om partijvergaderingen van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) te beschermen tegen politieke tegenstanders en als neventaak het intimideren van politieke tegenstanders.De Sturmabteilung (ook wel SA of Bruinhemden genoemd) was een door Adolf Hitler in 1921 opgerichte beschermingsdienst(knokploeg) met in eerste instantie de taak om partijvergaderingen van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) te beschermen tegen politieke tegenstanders en als neventaak het intimideren van politieke tegenstanders.

Andre
Andre
1 jaar geleden

Wat een blamage weer voor de politie want juist een orgaan als wethandhaver in de triaspolitica zou zich neutraal moeten opstellen. Pim Fortuin kon het ook zo simpel verwoorden met “het moslim probleem” Kerk en staat moet gescheiden zijn en eris geen probleem. Alles echt met alles is het de media die de boel opblazen en verzieken tenvoordele van een heel klein links en eng clubje. Het is tijd, tijd voor verandering.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Henk van Essen van de nationale politie moet zich helemaal kapot schamen ná een dergelijke tweet. Wat een ongelooflijk hypocriet stuk vreten!

Sorry dat ik zo stevig uithaal, maar ik ben dat walgelijke gendergebeuren méér dan zat.

Tot voor kort heb ik geen enkel probleem gehad met het feit of iemand van een persoon van hetzelfde geslacht hield. Dat moet hij of zij helemaal lekker zelf weten.

Maar…. in de huidige krankzinnige tijd waarin wij leven, is alles zó omgedraaid, dat als je, zoals ik, al 53 jaar gelukkig samen bent met je man, dat je het gevoel krijgt dat JIJ niet helemaal goed bij je hoofd bent.

En DAAR verzet ik mij met hand en tand tegen. Als je ziet hoe heden ten dage kleine kinderen vanaf de kleuterleeftijd helemaal totaal verpest worden met deze gigantische bullshit, dan zou in ieder geval bij iedere ouder van een jong kind een héle grote rode vlag uit moeten gaan.

Gewoon normaal zijn is er niet meer bij. Ik denk hierbij ook even aan die poster van een “man” (kan je niet eens meer zo noemen), waarbij je als vrouw toch met recht tranen van in je ogen krijgt als je het ziet. En dat wordt dan gepropageerd als zijnde “normaal”. Raisa Blommesteijn had daar iets over getweet en kreeg gelijk dat linkse gajes over zich heen.

Wat er gezegd wordt is volkomen waar. Als je als normaal mens mee doet aan een demonstratie, gericht tegen regeringsmaatregelen, word je gezien als de eerste de beste terrorist en rechts extremist. En dat alleen maar omdat je (terecht) ageert tegen een destructief regeringsbeleid.

En meestal worden er nog de nodige mensen opgepakt ook. Maar…. gisteren liep het totaal uit de hand in Ter Apel. En werd er niet EEN oproerkraaier opgepakt.

En WAAROM? Omdat ze allemaal zó zielig zijn.

IK ben er zo ongelooflijk klaar mee. En als je dan zo’n tweet ziet van een hoge pief van de politie, dan krijg ik tranen in mijn ogen van zo’n incompetente vent (of is het misschien een vrouw?). Ook DAT weet je tegenwoordig niet meer.

Namets
Namets
1 jaar geleden

Ik geloof in Karma de corrupte WEF Politie denkt het Volk de baas te kunnen door zich meedogenloos op te stellen tegen een bevolking die tegen de Grote Reset is en zich niet gek laat maken.
Deze gestoorde laffe Ratten die Ouderen,Kinderen en zelfs gehandicapten op bevel in elkaar slaat.
Voor mij is elke smeris op dit moment tuig v/d richel.

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x