Homepagina » Buitenland » Betogers in heel Slowakije de straat op: ‘Overheid is het virus’
slowakije
Foto: Twitter

Betogers in heel Slowakije de straat op: ‘Overheid is het virus’

In verschillende steden in Slowakije zijn mensen op dinsdag, de Dag van de Strijd voor Vrijheid en Democratie, de straat opgegaan om te protesteren tegen het coronabeleid van de regering van Igor Matovic, die onder meer een demonstratieverbod had opgelegd. In Trnava, waar de premier woont, was een grote politiemacht op de been. De betogingen vonden plaats voor meerdere regeringsgebouwen en het presidentieel paleis in hoofdstad Bratislava.

Mensen hielden borden omhoog met teksten als ‘stop de dictatoriale overheid’ en ‘bescherm de grondwet’. Ze scandeerden ‘Matovic is het virus’ en ‘vrijheid, vrijheid’. Er waren ook mensen die spandoeken bij zich hadden waarop de premier werd vergeleken met Adolf Hitler en zijn regering met fascisten. Sommige demonstranten droegen een Jodenster op hun jas, als verwijzing naar de ‘vaccinatiecertificaten’ die je straks nodig hebt om te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Referendum

Voor de Nationale Raad van de Slowaakse Republiek, het parlement van Slowakije, hield politicus Robert Fico (SMER) een speech. Hij zei dat alleen een referendum verandering kan brengen en dat de Slowaken in een bijzondere tijd leven, waarin ‘we moeten vechten voor fundamentele dingen die te maken hebben met vrijheid, democratie en de rechtsstaat’. Hij zei ook dat ‘we zijn misleid’.

Hij erkende dat hij als voormalige premier fouten heeft gemaakt en verontschuldigde zich hiervoor. “Maar mijn regeringen hebben nooit de democratie ondermijnd,” benadrukte hij. Fico merkte ook op dat politici mensen op de Dag van de Strijd voor Vrijheid en Democratie niet met open armen verwelkomden, maar de politie op hen afstuurden en demonstratieverboden oplegden.

Vorige maand bestormden betogers meerdere regeringsgebouwen in Slowakije vanwege de plannen van de premier om iedereen van 10 jaar en ouder te testen op het coronavirus. Volgens NU.nl waren dat allemaal ‘neonazi’s en hooligans’.


[Pravda.sk]

4.8 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anita
Anita
10 maanden geleden

De Denen en Slowaken komen ten minste nog op voor hun vrijheden. Wij laten ons binnenkort (indirect) vaccineren.

William
William
10 maanden geleden

Duizenden mensen protesteren voor vrijheid.. volgens nu.nl neonazis en hooligans.. wanneer doeken ze nu.nl op? Volgens Olongren moet fake nieuws verspreiding aangepakt worden…

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
10 maanden geleden

In Nederland hebben we RutteHugo virus. Deze virus is veel gevaarlijker dan de CoronaVirus !!

exegese
exegese
10 maanden geleden

Steeds meer mensen gaan het zien. De overheden met de m.s.m zijn het virus. Als we dat massaal gaan beseffen gaan we niet meer gehoorzamen en vrijwillig meewerken aan onze eigen ondergang. Het is een pandemie van zelfonderschatting van de massa ! Wij zijn de macht, wij zijn een onoverwinnelijke power met z’n allen !

x

Check Also

parlement

Kijk: Oostenrijks parlementslid wordt onwel tijdens debat en zakt in elkaar

Dinsdag werd een debat in de Nationale ...

agema

Fleur Agema haalt uit naar media: ‘De ongevaccineerden zullen wel weer de schuld krijgen’

De media waarschuwen vandaag dat het aantal ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x