Homepagina » Buitenland » Betogers in heel Slowakije de straat op: ‘Overheid is het virus’
slowakije
Foto: Twitter

Betogers in heel Slowakije de straat op: ‘Overheid is het virus’

In verschillende steden in Slowakije zijn mensen op dinsdag, de Dag van de Strijd voor Vrijheid en Democratie, de straat opgegaan om te protesteren tegen het coronabeleid van de regering van Igor Matovic, die onder meer een demonstratieverbod had opgelegd. In Trnava, waar de premier woont, was een grote politiemacht op de been. De betogingen vonden plaats voor meerdere regeringsgebouwen en het presidentieel paleis in hoofdstad Bratislava.

Mensen hielden borden omhoog met teksten als ‘stop de dictatoriale overheid’ en ‘bescherm de grondwet’. Ze scandeerden ‘Matovic is het virus’ en ‘vrijheid, vrijheid’. Er waren ook mensen die spandoeken bij zich hadden waarop de premier werd vergeleken met Adolf Hitler en zijn regering met fascisten. Sommige demonstranten droegen een Jodenster op hun jas, als verwijzing naar de ‘vaccinatiecertificaten’ die je straks nodig hebt om te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Referendum

Voor de Nationale Raad van de Slowaakse Republiek, het parlement van Slowakije, hield politicus Robert Fico (SMER) een speech. Hij zei dat alleen een referendum verandering kan brengen en dat de Slowaken in een bijzondere tijd leven, waarin ‘we moeten vechten voor fundamentele dingen die te maken hebben met vrijheid, democratie en de rechtsstaat’. Hij zei ook dat ‘we zijn misleid’.

Hij erkende dat hij als voormalige premier fouten heeft gemaakt en verontschuldigde zich hiervoor. “Maar mijn regeringen hebben nooit de democratie ondermijnd,” benadrukte hij. Fico merkte ook op dat politici mensen op de Dag van de Strijd voor Vrijheid en Democratie niet met open armen verwelkomden, maar de politie op hen afstuurden en demonstratieverboden oplegden.

Vorige maand bestormden betogers meerdere regeringsgebouwen in Slowakije vanwege de plannen van de premier om iedereen van 10 jaar en ouder te testen op het coronavirus. Volgens NU.nl waren dat allemaal ‘neonazi’s en hooligans’.


[Pravda.sk]

4.8 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anita
Anita
5 maanden geleden

De Denen en Slowaken komen ten minste nog op voor hun vrijheden. Wij laten ons binnenkort (indirect) vaccineren.

Ertje
Ertje
Reactie op  Anita
5 maanden geleden

wij Nederlanders hebben geen zin om te gaan demonstreren en ook geen tijd, we moeten werken(is cynisch bedoeld)

William
William
5 maanden geleden

Duizenden mensen protesteren voor vrijheid.. volgens nu.nl neonazis en hooligans.. wanneer doeken ze nu.nl op? Volgens Olongren moet fake nieuws verspreiding aangepakt worden…

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  William
5 maanden geleden

Nou deze discussie kan wat mij betreft meteen opgestart worden om het democratische proces wat verder vooruit te stuwen, in plaats van achteruit. Als Olongren daar eens goed voor zou willen staan ben ik ook meteen van de partij. Maar goed, het is helaas waar dat er een hoop fake nieuws word verspreid. Ook door de main stream media. En hoeverre dat dan gaat is menigeen het overzicht al van kwijt. Nee. Als je vandaag de dag al een link voorgeschoteld krijgt vraag ik me ook wel eens af, wie er voor betaald krijgt om dat nieuws te presenteren. Veel websites vragen dan ook meteen of je alvast wat geld kan doneren. Maar gaat mijn geld dan naar het Trump kamp? Of rechtstreeks naar Biden? Ja het begint lastig te worden om dat precies uit te zoeken. Dan moet ik mijn baan opgeven. Zelf maar als onderzoeksjournalist aan de slag gaan om het uit te vinden. Het is niet te doen in mijn geval, maar goed, de discussie omtrent dit onderwerp staat. En dan kunnen we meteen met Olongron ook de discussie aangaan dat de main stream media niet altijd lekker bezig is geweest. Vanuit die hoek werden de problemen ook alleen maar groter. Is er in principe een soort van nieuwe wedloop ontstaan over wie vertelt dan wat het juiste nieuws is? En voordat we hier de Russen weer de schuld van gaan geven? Vergeet het maar. Voor het overgrote deel is het media probleem ontstaan in Amerika. Daar komt de meeste bagger vandaan. Als ik Olongren was zou ik daar dan ook in eerste instantie naar toe gaan om met alle fake nieuws af te rekenen. En of ze dan straks bij Trump moet aankloppen om deze discussie recht te zetten, of Biden? Het zou me eerlijk gezegd een rotzorg wezen. Het probleem is in ieder geval groot genoeg om het aan te kaarten waarna er een hoop rechtgezet kan worden van wat er fout is gegaan.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

In Nederland hebben we RutteHugo virus. Deze virus is veel gevaarlijker dan de CoronaVirus !!

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Ik zou het virus een trio willen noemen, Pinokkio , malle hugo en de enge grapperhaus

exegese
exegese
5 maanden geleden

Steeds meer mensen gaan het zien. De overheden met de m.s.m zijn het virus. Als we dat massaal gaan beseffen gaan we niet meer gehoorzamen en vrijwillig meewerken aan onze eigen ondergang. Het is een pandemie van zelfonderschatting van de massa ! Wij zijn de macht, wij zijn een onoverwinnelijke power met z’n allen !

Daaristieweer
Daaristieweer
Reactie op  exegese
5 maanden geleden

Zo is het.

Annemiek B.
Annemiek B.
5 maanden geleden

Ook in de DDR was protest. In die landen weten ze maar al te goed hoe het is om onderdrukt te worden. Hier roepen we de dictatuur gewoon over onszelf af door niet te protesteren en alles wat de overheid zegt en bepaalt, te slikken voor zoete koek.
Wanneer staan de Nederlanders eens op? De democratie is al naar de knoppen als je niet eens kritische vragen mag stellen.

salvar
salvar
Reactie op  Annemiek B.
5 maanden geleden

welke nederlanders?
weet je hoeveel verschillende nationaliteiten je hier heb?
167 en die voelen zich echt allemaal geen nederlander , dus dan heb je ook nog de schapen die onwetend zijn en wat blijf erover, neonazi,s en hooligens wij dus.
ik wil niet beroerd doen maar dat komt hier echt niet van de grond.

Alice
Alice
5 maanden geleden

Wij zullen spoedig hun voorbeeld moeten volgen. We gaan helemaal de verkeerde kant op.

Walter
Walter
5 maanden geleden

Nu Nederland nog

Burger
Burger
5 maanden geleden

Via de msm las ik een artikel dat ze in het nieuwe jaar iedere Nederlander elke maand willen testen met de niet-werkende pcr-test. Elders wordt er zelfs gewaarschuwd dat deze pcr-testen mensen juist besmetten en daar dus ver vandaan moeten blijven. Dus ook wij moeten de barricade op.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Burger
5 maanden geleden

Ze hebben het wel enorm achter de ellebogen dan, als ze die pcr testen voor iedere Nederlander iedere maand willen testen. En die pcr-ontwikkelaar ruikt natuurlijk ook geld.

salvar
salvar
Reactie op  Pieternella
5 maanden geleden

ja natuurlijk moeten ze elke maand testen , want iedereen is zo meteen getest dus moet je weer iets anders verzinnen om aan de besmettingen te komen.

anargie
anargie
Reactie op  Pieternella
5 maanden geleden

PCR testen werken niet. Het Covid virus is nooit geïsoleerd. De PCR test kijkt naar de hoeveelheid van het chromosomenpaar 8, dat gaat over intelligentie en natuurlijke immuniteit voor auto immuunziekten zoals kanker.

Het “Corona” vaccin gaat er voor zorgen dat het chromosoom 8 middels genetische manipulatie gaat veranderen. Iedereen is gedegradeerd tot een proefkonijn.

Jasper
Jasper
Reactie op  Burger
5 maanden geleden

Ja belachelijk, ruim 17 miljoen mensen per maand testen, dan is er opeens wel capaciteit zeker.

Lijfeigenaar
Lijfeigenaar
Reactie op  Burger
5 maanden geleden

Aangekondigd in NL op de dag dat de Portugese rechter de PCR-test als onbetrouwbaar heeft beoordeeld en op grond daarvan verplichte isolatie (van ouderen) verbied.
Gisteren viel, n.b. in de Telegraaf te lezen dat NIEMAND verantwoordelijk is voor het vernietigen van de wattenstaafjes met ons DNA; think again!
Ze leggen hiermee een DNA-database aan zodat ze op de persoon afgestemde designerdrugs kunnen ontwikkelen om ons te onderdrukken e/o vernietigen (door onvruchtbaarheid, dood en/of trans-humanisme)

Wim Q
Wim Q
Reactie op  Burger
5 maanden geleden

Laat iedreen goed beseffen wat er hier gaande is, massa testen die niks testen, heel de bevolking staat vrijwillig DNA af straks wordt je als atie vacci- nazi behandeld als 2 rangs burger en kom je nergens meer binnen.
Het wordt echt HOOG tijd om europees om de anties de koppen bij elkaar te laten steken en ondergronds te gaan net als in 40/45
Als ze het zo willen kunnen ze het wat mij betreft krijgen

William
William
Reactie op  Burger
5 maanden geleden

Weet je wel wat dat kost? Van onze belastingcenten? Zorg ervoor dat je het slotervaartziekenhuis (wat nu leegstaat) inricht als coronahospitaal.. maar dan vallen ze door de mand want er zijn (bijna) geen coronapatienten

Dirk
Dirk
5 maanden geleden

Vandaag ook in Duitsland een betoging door de politie belegerd en ook in Slowakije. Dit is de enige manier. Massaal op de been en proberen politie en leger dat ze je niet belegeren maar inzien dat hier een dictatoriale overheid de vijand is die ook hun vrijheid van leven bedreigd.

salvar
salvar
5 maanden geleden

dit zal je hier nooit en te nimmer meemaken.
ik heb wel de hoop maar ziet het donker in.
bij nu.nl zijn zelf neonazi,s
wat een smerig tuig heb je toch bij de media , ik heb er geen woorden voor.

wat ben je een smerige nazi als je gewone burgers hiervoor uitmaakt.

Rob
Rob
Reactie op  salvar
5 maanden geleden

De oot verwijdt de ketel dat hij zwart ziet. Het feit dat ze de term (neo)nazi’s gebruiken zegt iets over hen, niet over ons. Het zijn de ‘nieuwe nazi’s’ die de boel hier in het land om zeep helpen. Wat er nu in Nederland gebeurt deden de nazi’s in de oorlog vorige eeuw. Alleen zijn ze nu bezig de hele bevolking de dood in te jagen. Vorige eeuw waren er Hitler, Goebbels en Himmler, nu hebben we Rutte, de Jonge en Grapperhaus.

x

Check Also

arts

Dit is waarom artsen zich grote zorgen maken over de experimentele coronavaccins

Artsen zijn zeer bezorgd over de experimentele ...

arts

Arts waarschuwt: ‘mRNA-vaccins veroorzaakten bij dieren kanker en auto-immuunziekte’

Een arts deed onlangs opmerkelijke uitspraken over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x