Gezondheid

Doorbraak in kankeronderzoek: Zeldzame tropische bes doodt tumoren

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Australische wetenschappers hebben een inheemse bes gevonden die kanker kan genezen. De bes groeit alleen aan de blushwood-plant in het noorden van Queensland, maar zal na een aantal verbazingwekkende testresultaten snel worden geëxporteerd naar andere landen.

“We hebben de bes getest op 300 dieren waaronder honden, katten en paarden met tumoren in het hoofd of de nek,” zei dr. Glen Boyle van het QIMR Berghofer Medical Research Institute in Queensland. “Driekwart van de tumoren verdween en kwam niet meer terug.”

Doorbraak in kankeronderzoek: Zeldzame bes doodt tumoren
Hond Oscar voor de behandeling (links) en 15 dagen na de behandeling (rechts)

Met de bessen maakte dr. Boyle het medicijn EBC-46. “De verbinding doodt de tumorcellen, snijdt de bloedtoevoer naar de tumoren af en activeert het immuunsysteem van het lichaam,” zei hij. “De tumoren waren na enkele dagen verdwenen, terwijl dat normaal gesproken weken duurt.” Artsen hebben inmiddels toestemming gekregen om het geneesmiddel te testen op mensen.

“Het medicijn kan vooral interessant zijn voor oudere mensen die geen chemotherapie meer kunnen verdragen,” aldus dr. Boyle. Zijn onderzoek is verschenen in tijdschrift PLOS ONE.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
8 jaren geleden

Dr. Boyle is goed bezig maar oei, dit lijkt mij geen goed nieuws voor Big Pharma!

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Als het werkt dan zou het snel een erkende wetenschap moeten worden NAAR DE GEHELE WERELD TOE en dat het dus snel grootschalig als medicijn toegepast kan worden.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

“Het medicijn kan vooral interessant zijn voor oudere mensen die geen chemotherapie meer kunnen verdragen”

Weer zo’n frappante uitspraak. Heb je een middel dat veel beter werkt dan chemo (voor zover dat überhaupt al werkt waarbij het niet groeien van een tumor ook al als werkt wordt aangemerkt wat enkel een ratio van 1/5 oplevert) moet men toch eerst nog maar aan de chemo. Ook hiervan gaan we denk ik niks meer horen laat staan vd oncoloog.

Anon
Anon
8 jaren geleden

Weer getest op dieren! Pffffff wat voelen we ons machtig

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x