Binnenland

VVD is voor een indirecte vaccinatieplicht: ‘Onvoorstelbaar!’

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

VVD-Kamerlid Hayke Veldman zei woensdag tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer dat zijn partij voor een indirecte vaccinatieplicht is. Dat betekent dat mensen die het coronavaccin weigeren bijvoorbeeld niet naar een concert mogen of niet naar binnen kunnen in een bibliotheek of overheidsgebouw.

“Ook als liberaal heb je de verantwoordelijkheid om na te blijven denken over wat er gebeurt in onze samenleving,” sprak Veldman. “Er zijn soms stappen nodig waarvan je in de basis eigenlijk zegt: ‘nee, dat willen we niet’. Maar soms heb je, juist om de vrijheid die je zelf hebt, een stap nodig om ook de vrijheid van een ander te beschermen. En dus moet je erover nadenken. Dat wil niet zeggen dat het moet of dat we die stap zetten, maar je moet er op zijn minst over nadenken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kamerlid Wybren van Haga vroeg hem of dat betekent dat de VVD voor een indirecte vaccinatieplicht is. “Ik ben bereid om erover na te denken om daar een indirecte verplichting van te maken,” antwoordde Veldman. Het niet nemen van het coronavaccin zou dan bepaalde consequenties hebben. “Daar moet je over na durven denken,” benadrukte het Kamerlid.

Weet waar u op stemt

Van Haga vindt het ‘onvoorstelbaar’ dat de VVD vóór een indirecte vaccinatieplicht is, zo laat hij op Twitter weten. Ook anderen reageren daar erg kritisch op de uitspraken van Veldman. “De VVD gooit dus de knuppel in het hoenderhok met hun zogenaamde indirecte vaccinatieplicht! Schandalig,” zegt oud-verpleegkundige en zangeres Marga Bult.

Journalist Vicki Van Lommel schrijft: “Een samenleving gebouwd op dwang houdt niet lang stand. Degene die dat niet begrijpt, is ongeschikt als minister.” Het Haagse raadslid Richard de Mos voegt toe: “Het is nogal wat beste mensen, de VVD staat hier gewoon een vaccinatieplicht aan te kondigen bij het coronadebat. Weet waar u op stemt.”

“VVD: Voor Vaccinatie en Dictatuur,” vat freelance journalist Karel Beckman samen.

4.6 30 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistic
Realistic
3 jaren geleden

Stop met auto rijden, fietsen bv want u moet aan uw mede mens denken. Voor je het weet rijd u iemand aan en dat kost geld. En levens. Elke stap die u zet kan dodelijk zijn voor uw medemens.

Akkafietje
Akkafietje
3 jaren geleden

Ondanks dat de corona crisis vrijwel voorbij is, er sterft sporadisch iemand aan , wil deze communist toch het hele land fascineren.
Hoe is de VVD zo afgezakt ?

William
William
3 jaren geleden

De hele VVD partij meteen als eerste met het prachtige RNA vaccin vaccineren, hebben we meteen een zorg minder..

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Discriminatie met een zg rationele ondergrond. Een overheid die voorstaat dat sommige burgers haar niet kan bereiken. Wat al moeilijk is. De zoveelste schending van grondwet en mensenrechten. Zelfs keiharde misdadigers als Holleeder hebben recht op een proces terwijl mensen die gegronde twijfels hebben of het wel mogelijk is om in een jaartje een vaccin te maken wat anders 10 tot15 jaar duurt gewoon even uitgesloten worden.
Hoe zit dat dan met de fundamentele christenen? Niets aan de hand zeker? Terwijl die vaccinatie weigeren voor echt gevaarlijke ziekten als polio. Corona is niet gevaarlijker dan de griep. zeker als je bedenkt dat de griep elk jaar terugkomt terwijl dit voor corona een uitschieter is die maar weinig voorkomt (cbs). Deze veldman is zijn eed vergeten en ziijn voorstel is, jawel, misdadig.
O ja, voor ik het vergeet, gaat er bij onze meeluisterende legervrienden al een alarmbel rinkelen? Jullie eed is aan dit land en volk, niet aan de regering.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x