Homepagina » Binnenland » VVD is voor een indirecte vaccinatieplicht: ‘Onvoorstelbaar!’
vvd
Foto: Hayke Veldman (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0)

VVD is voor een indirecte vaccinatieplicht: ‘Onvoorstelbaar!’

VVD-Kamerlid Hayke Veldman zei woensdag tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer dat zijn partij voor een indirecte vaccinatieplicht is. Dat betekent dat mensen die het coronavaccin weigeren bijvoorbeeld niet naar een concert mogen of niet naar binnen kunnen in een bibliotheek of overheidsgebouw.

“Ook als liberaal heb je de verantwoordelijkheid om na te blijven denken over wat er gebeurt in onze samenleving,” sprak Veldman. “Er zijn soms stappen nodig waarvan je in de basis eigenlijk zegt: ‘nee, dat willen we niet’. Maar soms heb je, juist om de vrijheid die je zelf hebt, een stap nodig om ook de vrijheid van een ander te beschermen. En dus moet je erover nadenken. Dat wil niet zeggen dat het moet of dat we die stap zetten, maar je moet er op zijn minst over nadenken.”

Kamerlid Wybren van Haga vroeg hem of dat betekent dat de VVD voor een indirecte vaccinatieplicht is. “Ik ben bereid om erover na te denken om daar een indirecte verplichting van te maken,” antwoordde Veldman. Het niet nemen van het coronavaccin zou dan bepaalde consequenties hebben. “Daar moet je over na durven denken,” benadrukte het Kamerlid.

Weet waar u op stemt

Van Haga vindt het ‘onvoorstelbaar’ dat de VVD vóór een indirecte vaccinatieplicht is, zo laat hij op Twitter weten. Ook anderen reageren daar erg kritisch op de uitspraken van Veldman. “De VVD gooit dus de knuppel in het hoenderhok met hun zogenaamde indirecte vaccinatieplicht! Schandalig,” zegt oud-verpleegkundige en zangeres Marga Bult.

Journalist Vicki Van Lommel schrijft: “Een samenleving gebouwd op dwang houdt niet lang stand. Degene die dat niet begrijpt, is ongeschikt als minister.” Het Haagse raadslid Richard de Mos voegt toe: “Het is nogal wat beste mensen, de VVD staat hier gewoon een vaccinatieplicht aan te kondigen bij het coronadebat. Weet waar u op stemt.”

“VVD: Voor Vaccinatie en Dictatuur,” vat freelance journalist Karel Beckman samen.

4.6 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistic
Realistic
4 maanden geleden

Stop met auto rijden, fietsen bv want u moet aan uw mede mens denken. Voor je het weet rijd u iemand aan en dat kost geld. En levens. Elke stap die u zet kan dodelijk zijn voor uw medemens.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Realistic
4 maanden geleden

Precies. En ik ben voor directe verwijdering van alles wat VVD is en haar medefacisten van het CDA, D66, Pvda, CU en Geweld(Groen ) Links.

Akkafietje
Akkafietje
4 maanden geleden

Ondanks dat de corona crisis vrijwel voorbij is, er sterft sporadisch iemand aan , wil deze communist toch het hele land fascineren.
Hoe is de VVD zo afgezakt ?

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Akkafietje
4 maanden geleden

Dit heeft niks met communisme te maken maar met fascisme. En dat is wat het hele kabinet is, want als de oppositie partijen tegen waren tegen sowieso de hele gang van zaken, dan waren ze elkaar wel letterlijk en figuurlijk elkaar daar wel in de haren gevlogen in de tweede kamer en eerste kamer. Kortom, het doet er overigens niet toe op welke partij je stemt, want het is van 1 LAKEN 1 PAK. !

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Akkafietje
4 maanden geleden

Gekopieerd van dit topic:

https://www.ninefornews.nl/brits-parlementslid-geen-coronavaccin-dan-mag-je-mogelijk-niet-werken/

Nieuwe update stand.nl voor de geïnteresseerden:

‘Stelling dat alleen mensen die zich laten vaccineren het gewone leven weer mogen oppakken’.

Datum: 19-10-2020
Tijd: 10.00u.
Aantal stemmen: 10665
Eens: 9%
Oneens: 91%

Pieter
Pieter
Reactie op  Veterans_Resistance
4 maanden geleden

Het punt is juist, al zou 80% het er wél mee eens zijn, dan mag je het nog steeds niet verplichten NOOIT.

William
William
4 maanden geleden

De hele VVD partij meteen als eerste met het prachtige RNA vaccin vaccineren, hebben we meteen een zorg minder..

Pieter
Pieter
Reactie op  William
4 maanden geleden

Niet alleen de VVD, maar alle kamerleden die voor verplichte vaccinatie zijn. Wie o Wie verlost ons van die wereldwijde sadistische NWO regerings onmensen? 🙁

klaas vaak
klaas vaak
Reactie op  Pieter
4 maanden geleden

een keus die we “moeten”maken als je het geloofd of niet!!niet geloven is ook een keuze 🙂

Solo
Solo
Reactie op  William
4 maanden geleden

Was maar waar! Die zullen doen alsof grijnzend ook en voor de tv! Zal nep zijn, placebo zijn, want weten wij veel? En alle schapen het geloven en volgen..maar krijgen wel de echte troep ingespoten zucht

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
4 maanden geleden

Discriminatie met een zg rationele ondergrond. Een overheid die voorstaat dat sommige burgers haar niet kan bereiken. Wat al moeilijk is. De zoveelste schending van grondwet en mensenrechten. Zelfs keiharde misdadigers als Holleeder hebben recht op een proces terwijl mensen die gegronde twijfels hebben of het wel mogelijk is om in een jaartje een vaccin te maken wat anders 10 tot15 jaar duurt gewoon even uitgesloten worden.
Hoe zit dat dan met de fundamentele christenen? Niets aan de hand zeker? Terwijl die vaccinatie weigeren voor echt gevaarlijke ziekten als polio. Corona is niet gevaarlijker dan de griep. zeker als je bedenkt dat de griep elk jaar terugkomt terwijl dit voor corona een uitschieter is die maar weinig voorkomt (cbs). Deze veldman is zijn eed vergeten en ziijn voorstel is, jawel, misdadig.
O ja, voor ik het vergeet, gaat er bij onze meeluisterende legervrienden al een alarmbel rinkelen? Jullie eed is aan dit land en volk, niet aan de regering.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Rob Bentvelzen
4 maanden geleden

Nou ja discriminatie? Het verhaal ging niet verder dan dat we er over mogen nadenken. Als samenleving hebben we daar namelijk recht op. Een vaccin tegen corona word dan ook niet voor niets al enige tijd wereldwijd getest. Daar is een reden voor. En in dat geval lijkt het mij een slim plan om met zijn allen mee te kijken wat de effecten zijn alvorens iedereen geïnjecteerd word met een antidode tegen dit besmettelijke corona virus. Ik denk ook dat het daarom niet lang gaat duren alvorens programma’s als Op1, of Beau, hier meer aandacht aan zullen gaan besteden de komende maanden. Althans, het lijkt mij een verstandig plan voor iedereen. Want de ophef lijkt groot te zijn en daar kan ik mij dan ook wel weer iets bij voorstellen. Zeker als je de verhalen van mensen leest die beweren dat er in de antidode een zender word mee gegeven waardoor big brother je voortaan nog beter kan controleren. En in dat geval als de antidode straks in aantocht komt is het misschien handig om bij Op1 een viroloog in te huren met een microscoop, die vervolgens compleet inzoomt op de antidode. Zodat we met zijn allen kunnen meekijken of er dan ook ergens daadwerkelijk een zendertje te bespeuren valt. Dat het normaliter langer duurt om een goed vaccin te maken zijn we het denk ik wel over eens. Dat klopt in de regel ook wel maar door dit corona virus waar alle landen wereldwijd door getroffen werden, heeft dat proces zich enorm versneld. De attentie en allerlei belangen bleken dermate groot opdat de meest gerenommeerde laboratoriums in de wereld er aan mee gingen werken om het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. Mocht de antidode voortreffelijk werken zoals de eerste berichtgevingen vermeldde? Ja dan denk ik dat we met zijn allen misschien nog maar een keer naar buiten moeten gaan om te applaudisseren. En dan kunnen we misschien het zorg personeel ook nog even meenemen waarvan een groot deel het niet makkelijk heeft gehad ten tijde van dit virus. Ja als het zover is kunnen we met zijn allen ook weer alle dingen doen waar we voor deze crisis al mee bezig waren. Dan sta ik alweer ergens vooraan op een festival met 10.000 bezoekers of meer. Maar tot die tijd moeten we dus nog even geduld hebben en hebben we verder alle ruimte die we mogen wensen om de antidode tegen dit virus te beoordelen.

Maxim van der Zanden
Maxim van der Zanden
Reactie op  Gezinusk
4 maanden geleden

Weet je wat de K-waarde van dit virus is?
Net zo alarmerend als de IFR, die voor mensen tot zeventig < 0,06% is?

Dit virus hoort NIET in lijst A maar hooguit in groep C van de WPG. Daarvan uitgaande is een Fast Track Vaccin helemaal NIET toegestaan.

Wappie
Wappie
4 maanden geleden

De VVD betekent” Vereniging van duivels!!!!
Het is écht onvoorstelbaar wat deze partij heeft aangericht,duizenden faillissementen, duizenden mensen overleden door uitgestelde operaties, de voedselbanken draaien overuren,n,kinderen met mondkapjes op school waarvan onomstotelijk is bewezen dat het zeer schadelijk is voor de gezondheid, een vaccin willen verplichten waar geen jarenlange studie aan is voorafgegaan en ook nog eens onder staatsgeheim valt, een ex schoolmeester die minister van volksgezondheid is zonder enige medische kennis,tienduizenden banen in de zorg verdwenen onder het bewind van Rutte en dan zeggen dar het helden zijn,ziekenhuizen gesloten en zeggen dat er te weinig bedden zijn! Een spoedwet er doorheen jassen zonder dat daar enige noodzaak voor is en het coronavirus op lijst A zetten zodat zij de meest draconische maatregelen kunnen blijven invoeren.We worden gegijzeld en onderdrukt door onze overheid en van een democratie is geen sprake meer,we leven inmiddels in een Dictatuur waar al onze vrijheden ons zijn afgenomen!
Gewoon je bek houden hé Rutte???

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

Terwijl de VVD is opgericht voor middenstanders, handelaren etc.

Just me
Just me
Reactie op  Marie-Jeanne
4 maanden geleden

Tja dat is politiek he, eerst mensen lijmen eraan verdienen en dan de afgrond instorten.allemaal nwo agenda..

Wilma
Wilma
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

Meanwhile,
Stelt de nsb bode dat winkeliers hun best niet doen.
Binnenkort staan er beveiligings mensen voor de super, die bepaalde groepen buiten sluiten.

Ze zijn in het verleden voor minder opgehangen.

sv1637
sv1637
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

Slimmerds, U claimt wakker te zijn?
Dacht het niet../ Lees dit eens zonder vooroordeel (want dat is zelfmoord)
Jesaja 42: 22 – 25
btw, geschreven 5 eeuwen voor Christus !
en dan 1 Thessalonicenzen 4:16 + 17
Doe er je voordeel mee.

Burger
Burger
4 maanden geleden

Ondanks de geslaagde motie van partij DENK om vaccinaties niet direct of indirect te verplichten, ongelofelijk! pak ze op!

Rob
Rob
Reactie op  Burger
4 maanden geleden

Sorry hoor, maar DENK?! Ga aub je mond spoelen. Ben absoluut tegen vaccinatie, en laat mij en mijn gezin absoluut niet vaccineren met een vaccin wat maar half getest is, maar heb nog een grotere hekel aan DENK dan aan de VVD

Jeff
Jeff
Reactie op  Rob
4 maanden geleden

Daar kan ik me zeker in vinden Rob. Dat slaven gezeik en hoe zielig de Syrië gangers wel niet zijn en als ‘t ff kan, nog een moskee erbij. De naam alleen al, want als je al denkt, dan zegt je verstand toch, dat ze lekker een partij in een woestijn moeten beginnen.

Jeff
Jeff
4 maanden geleden

Ik denk in dat opzicht dat het niet zoveel uitmaakt waar je op stemt. De bobo’s achter de schermen zijn toch wel machtiger als dat hele kabinet bij elkaar. We kunnen enkel een vuist als bevolking maken, maar we weten inmiddels ook, waar dat schip strandt. We zullen derhalve niet de mouw opstropen om te vechten, maar om een spuitje te ontvangen.

Ertje
Ertje
Reactie op  Jeff
4 maanden geleden

Die kant gaat het wel op ja, en demonstreren heeft geen zin omdat het steeds maar zo ‘weinig’ zijn die demonstreren. We moeten het doen zoals in Denemarken, elke dag demonstreren!

Pieter
Pieter
Reactie op  Ertje
4 maanden geleden

Ertje Dat klopt helemaal. Ze blijven gewoon doorgaan met onderdrukken totdat het volk massaal zegt en nu is het afgelopen. Maar kom daar bij Nederlanders maar eens mee aan. Ik heb toch nog goed en straks (nooit) komt het vanzelf weer goed.

Daan
Daan
4 maanden geleden

ze hebben blijkbaar weinig vertrouwen in de werking van het vaccin, ik hoef me toch geen zorgen te maken als ik ben gevaccineerd om niet gevaccineerde?, en groepsimmuniteit is maar een theorie he?!, nooit bewezen

Burger
Burger
Reactie op  Daan
4 maanden geleden

De besmettingstheorie van Louis Pasteur bleek ook slechts een theorie.

Alice
Alice
Reactie op  Daan
4 maanden geleden

Het gaat ook niet over de werking van het vaccin, het gaat over wát ze je inspuiten. Van die inhoud word ik niet vrolijk en zal mij dus ook niet/ nooit laten vaccineren!

walter
walter
4 maanden geleden

Dan maar als eerste alle kabinetsleden die spuit. Ruimen ze zich zelf lekker op. Kunnen wij ons normale leven weer oppakken.

Klaas
Klaas
Reactie op  walter
4 maanden geleden

Gaat nooit gebeuren als je hieraan toegeeft.
En voor hoelang ga je dit syndicaat nog het vertrouwen geven ?
Totdat je familie een afspraak heeft gemaakt bij de uitvaart ?

Hilarisch dit, een overheid die al zeker 20 jaar haar bevolking vogelvrij heeft gemaakt, dagelijks het bloed onder nagels weghaalt, en er dan nog vanuit gaan dat het “oude” normaal terug komt ?

Het is ook geen wonder dat Nederland naar de kl*te gaat.

Martin
Martin
4 maanden geleden

Als jij een vaccin wil, dan ben jij beschermt tegen het virus. Waarom ben je dan zo bang voor iemand die niet gevaccineerd is. Jij bent toch beschermt?! Zelfde geldt voor mondkapjes. Mensen kunnen niet meer logisch nadenken.

Pieter
Pieter
Reactie op  Martin
4 maanden geleden

Mondkapjes dienen alleen om de gehoorzaamheid te testen en heeft geen enkele medische reden.

x

Check Also

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

vrouwen

Verontrustend: vrouwen ‘kregen miskraam’ nadat ze bij gevaccineerde mensen in de buurt waren geweest

Tientallen vrouwen laten weten dat ze last ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

100
0
We lezen graag je reactie!x