Gezondheid

Vitamine D halveert aantal mentale aandoeningen bij kinderen

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderen die lijden aan psychische en andere mentale aandoeningen hebben twee keer zo vaak een tekort aan vitamine D dan mentaal gezonde kinderen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

De studie concludeert dat het vitamine D gehalte van 21 procent van de kinderen met psychische problemen zelfs lager ligt dan de richtlijnen van de Gezondheidsraad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dat is 50 procent meer dan kinderen in een normale populatie,” zei onderzoeker Keith Cheng. “Op basis van onze bevindingen kunnen we zeggen dat een vijfde van de kinderen met mentale aandoeningen een vitamine D tekort heeft.”

“In vergelijking met andere mentale aandoeningen vonden we een tekort aan vitamine D het meest terug bij kinderen met psychische aandoeningen,” vervolgde Dr. Cheng. De studie stelt voorts dat een tekort aan vitamine D kan lijden tot autisme bij kinderen.

Vitamine D helpt niet alleen mentale aandoeningen voorkomen maar kan ook gebruikt worden tegen een aantal andere aandoeningen, waaronder osteoporose, prostaatkanker, depressie, borstkanker en diabetes.

Eén van de redenen waarom zoveel van deze ziekten en gezondheidsaandoeningen bestaan zou kunnen zijn dat mensen wereldwijd een tekort hebben aan vitamine D.

De resultaten van een andere recente studie die in maart 2010 is gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism stelde dat 59 procent van de wereldbevolking een tekort aan vitamine D heeft. Daarvan heeft ongeveer een kwart een laag tot zeer laag vitamine D gehalte.

Aan de hand van de verkregen data hebben de onderzoekers aangetoond dat een tekort aan vitamine D het immuunsysteem aantast. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen worden T-cellen die helpen bij de afweer niet geactiveerd bij een tekort aan vitamine D waardoor er weinig tot geen bescherming is tegen schadelijke micro-organismen.

Dr. Soram Khalsa werkt al dertig jaar met vitamine D en merkt dat de vitamine alles kan wat voorgeschreven medicijnen niet kunnen, zo meldde de Huffington Post:

“Ik heb met honderden kruiden, vitaminen en supplementen gewerkt om mijn patiënten te helpen wanneer medicijnen niet werkten. In al mijn jaren als arts heb ik geen voedingssupplement gezien dat de menselijke gezondheid meer kan stimuleren dan vitamine D. Dit komt omdat vitamine D in feite geen vitamine is, maar een hormoon dat de mogelijkheid heeft meer dan 2.000 genen in het lichaam te beïnvloeden. Daarom is een tekort aan vitamine D gerelateerd aan zoveel ziekten en aandoeningen in de moderne maatschappij. Een vitamine D tekort wordt vandaag de dag geassocieerd met 17 soorten kanker, hartziekten, hoge bloeddruk, diabetes, auto-immuunziekten, chronische pijn, osteoporose, astma en recentelijk ook autisme.”

Wondermedicijn? Nee, het is geen medicijn. Het is een supplement dat je algehele gezondheid enorm kan verbeteren.

Bron: Naturalnews.com

Verwante artikelen:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x